7.1 מול 5.1
שלום אני מתלבט מאוד אם להרחיב את המערכת שלי בעוד שתי רמקולים ולהפוך אותה ל7.1
אני מכיר בכלליות את התכונות כאשר המרכזית מבינהם היא לפי מה שאני מבין כמעט ולא קיימים מדיות שתומכות בתחום הזה ולכן הכל הדמיה של הרסיבר שכמובן שלי תומך (605 אונקיו).
רציתי לשאול אם מישהו באמת משתמש בתצורה 7.1 ואיך זה נשמע ?
אם אפשר להוסיף יתרונות וחסרונות או דוגמאות זה יהיה מושלם.
הייעוד המרכזי הוא קולנוע ביתי ויש מרחב (ספת הצפייה כמעט 2 מטר מהקיר האחורי).
תודה לכל המגיבים.
אני מכיר בכלליות את התכונות כאשר המרכזית מבינהם היא לפי מה שאני מבין כמעט ולא קיימים מדיות שתומכות בתחום הזה ולכן הכל הדמיה של הרסיבר שכמובן שלי תומך (605 אונקיו).
רציתי לשאול אם מישהו באמת משתמש בתצורה 7.1 ואיך זה נשמע ?
אם אפשר להוסיף יתרונות וחסרונות או דוגמאות זה יהיה מושלם.
הייעוד המרכזי הוא קולנוע ביתי ויש מרחב (ספת הצפייה כמעט 2 מטר מהקיר האחורי).
תודה לכל המגיבים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
החסרונות יותר פשוט היתרונות - כמו שאתה מבין תלוי
חסרונות - זה מקום, ועלות...
יתרונות - עוד תחושת סראונד - גם אם יעבור אותו אות כביכול - עדיין - זה מוסיף לתחושה שזה איפשהו מאחוריך
למיטב הבנתי - הבלו ריי היום תומך ב-7.1 - לפחות חלק מהכותרים אם לא כולם
ושוב אם אני לא טועה PS3 תומך...
אם אתה שואל אותי - אם אין לך בעייה עם החסרונות הבודדים שאני מכיר לפחות - לך על זה - לא תצטער...
חסרון נוסף שחשבתי עליו אבל לא רלבנטי לרוב האנשים - לא תוכל לעשות BIWIRE או BIAMP.... כי תתפוס את היציאות האלה...
אני יודע - שאם הייתי יכול הייתי רוכש עוד שני רמקולים - אבל אני מחכה לרגע המתאים
יתרונות - עוד תחושת סראונד - גם אם יעבור אותו אות כביכול - עדיין - זה מוסיף לתחושה שזה איפשהו מאחוריך
למיטב הבנתי - הבלו ריי היום תומך ב-7.1 - לפחות חלק מהכותרים אם לא כולם
ושוב אם אני לא טועה PS3 תומך...
אם אתה שואל אותי - אם אין לך בעייה עם החסרונות הבודדים שאני מכיר לפחות - לך על זה - לא תצטער...
חסרון נוסף שחשבתי עליו אבל לא רלבנטי לרוב האנשים - לא תוכל לעשות BIWIRE או BIAMP.... כי תתפוס את היציאות האלה...
אני יודע - שאם הייתי יכול הייתי רוכש עוד שני רמקולים - אבל אני מחכה לרגע המתאים
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
Biwire לא דורש עוד יציאות, כי זה סה"כ פיצול הכבל ביציאה במקום להשתמש בג'אמפר.
biamp זה לא דבר שאפשרי לעשות עם AVR, כיוון שאין כאן באמת עוד ערוצי הגברה, אלא עוד צרכן לאותו ספק כח. כלומר ניתר לחבר את ה surround back לפורט של בגבוהים הרמקולים הקדמיים, אבל לכנות קונפיגורציה כזאת biamp זה לא נכון.
מצטרף בלהט להמלצה ללכת על זה, הלואי ואני יכולתי. דווקא יש לי את המקום בסלון, אבל אשתי לא מוכנה לשמוע על לקדם את הספה מטר וחצי\ שניים קדימה.
biamp זה לא דבר שאפשרי לעשות עם AVR, כיוון שאין כאן באמת עוד ערוצי הגברה, אלא עוד צרכן לאותו ספק כח. כלומר ניתר לחבר את ה surround back לפורט של בגבוהים הרמקולים הקדמיים, אבל לכנות קונפיגורציה כזאת biamp זה לא נכון.
מצטרף בלהט להמלצה ללכת על זה, הלואי ואני יכולתי. דווקא יש לי את המקום בסלון, אבל אשתי לא מוכנה לשמוע על לקדם את הספה מטר וחצי\ שניים קדימה.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

ב LX70 אםשר לעשות BIAMP למיטב הבנתי...
לגבי ה BIWIRE - השכלתי...Multimediaman כתב:Biwire לא דורש עוד יציאות, כי זה סה"כ פיצול הכבל ביציאה במקום להשתמש בג'אמפר.
מצטרף בלהט להמלצה ללכת על זה, הלואי ואני יכולתי. דווקא יש לי את המקום בסלון, אבל אשתי לא מוכנה לשמוע על לקדם את הספה מטר וחצי\ שניים קדימה....
גם ככה לא תמיד ממש הבנתי מה זה...
גם על BI-AMP אפשר להתגבר, אבל דורש הוצאה נוספת ומגבר נוסף המחובר ל - PRE-OUT של ה - MAIN ברסיבר. החיסרון העיקרי (חוץ מעלות נוספת) - לקבל עוד תנועה סיבובית של האצבע באיזור הרקה הימנית מהבוס.......(בהמשל לדברים של עופרפולק) 
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

Re: ב LX70 אםשר לעשות BIAMP למיטב הבנתי...
לא, אי אפשר. אין לו קרוס אובר חיצוני, אין אפשרות ליצר מעגל הגברה נפרד (עם ספק נוסף) הכולל עוד ערוצים. אפשר להגדיר את ה surround back כרמקולים B, ולחבר אותו לפורט העליון של הרמקול. זה לא BI AMP, אפילו אם יש חברות שכותבות ככה בברושור. הזרם שאמור היה להגיע לערוץ אחד, יתחלק בין שני "ערוצים", והאות המוגבר יהיה זהה לפורט העליון והתחתון. כשמה שאתה באמת רוצה ב BI AMP זה שני מגברים נפרדים, שמשורשרים אחרי cross over שמחלק את התדרים לפני ההגברה, וככה כל מגבר מטפל בטווח המתאים (לפורט העליון או התחתון).lawpower כתב:
Re: ב LX70 אםשר לעשות BIAMP למיטב הבנתי......
אני בכלל לא בטוח אם יש Mass Market AVR שמגיע עם ריבוי ספקים וערוצים שמתאים ל BI AMP.
בכלל אם אתה מעוניין בקונפיגורציית BIAMP בק"ב, מה שנכון לעשות זה ללכת כל פרוססור ק"ב, שמחובר למגברי כח חיצוניים (ו X OVER כמובן). כך תוכל באמת לקחת סיגנל שמיועד לקדמיים ולהגביר אותו עם שני מגברים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

Re: ב LX70 אםשר לעשות BIAMP למיטב הבנתי...
מצטער לומר - אבל באופן מפורש בLX70 יש אפשרות של BI AMP במידה ואתה לא משתמש בסראונד האחוריים (כלומר אתה משתמש ב-5.1 ולא 7.1) לחבר מהחיבור שלהם לרמקולים הקדמיים - ואז לקבל BIAMP...Multimediaman כתב:לא, אי אפשר. אין לו קרוס אובר חיצוני, אין אפשרות ליצר מעגל הגברה נפרד (עם ספק נוסף) הכולל עוד ערוצים. אפשר להגדיר את ה surround back כרמקולים B, ולחבר אותו לפורט העליון של הרמקול. זה לא BI AMP, אפילו אם יש חברות שכותבות ככה בברושור. הזרם שאמור היה להגיע לערוץ אחד, יתחלק בין שני "ערוצים", והאות המוגבר יהיה זהה לפורט העליון והתחתון. כשמה שאתה באמת רוצה ב BI AMP זה שני מגברים נפרדים, שמשורשרים אחרי cross over שמחלק את התדרים לפני ההגברה, וככה כל מגבר מטפל בטווח המתאים (לפורט העליון או התחתון).lawpower כתב:
Re: ב LX70 אםשר לעשות BIAMP למיטב הבנתי......
אני בכלל לא בטוח אם יש Mass Market AVR שמגיע עם ריבוי ספקים וערוצים שמתאים ל BI AMP.
בכלל אם אתה מעוניין בקונפיגורציית BIAMP בק"ב, מה שנכון לעשות זה ללכת כל פרוססור ק"ב, שמחובר למגברי כח חיצוניים (ו X OVER כמובן). כך תוכל באמת לקחת סיגנל שמיועד לקדמיים ולהגביר אותו עם שני מגברים....
אני חושב שיש בזה גם הגיון דיי פשוט...
כשאני חושב על זה - אולי באמת כדאי שאני אנסה לראות איך זה ישפיע על הסאונד.
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

..... אבל זה מה שכתבתי מילה במילה. אגב, יכול להיות גם שתשמע הבדל בסאונד. אבל זה לא BI AMP, אפילו לא קרוב.
אגב, יש מעט מאוד מגברים שתומכים ב 7.1 ושאין להם תמיכה בקונפיגורציה הזאת. לא רק במגברים של פיוניר. גם באונקיו, ומרנץ ודנון יש את האופצייה ( אני בטוח שבעוד).
בשביל BI AMP צריך שני מגברים. מה שברסיברים עושים כשמחברים את הערוצים האחוריים כרמקולים B , זה לפצל את הסיגנל ולשלוח אותו גם לקדמי וגם ל surround back. זה עדיין אותו ספק, וזה עדיין מעגל זרם מקבילי, ועדיים בסך הכל מוסיפים צרכן זרם נוסף.
תראה, למה זה דומה ? לפעמים אם אתה מסתכל על נתונים של רסיברים אתה רואה הספק מרבי ב 7.1 7 * 100 (למשל) ובסטריאו 2 * 200 ( למשל). מדוע? כיוון שכל הם צרכנים של אותו ספק. פחות רמקולים פעילים (צרכנים לזרם) יותר כח עבר הרמקולים המחוברים. BI AMP אמור להיות תוספת כח, ולא חלוקה שונה של הכוח מאותו מגבר. אני לא כופר בזה שיצרנים כותבים בברושורים שהרסיברים שלהם יודעים לעשות BI AMP, אי רק כופר בזה שזה לא בדיחה צינית.
כפי שאמר נמלי, אם אתה רוצה BI AMP , אתה צריך מגבר נוסף. אפילו אם פיוניר (ואגב לא רק הם) מכנים חיבור של B SPEAKER לטרמינל העליון ברמקול, BI AMP.
נ.ב.
למה "מצתער" ? לצערי, אין לי מניות בפיוניר
תנסה, ואם אתה אוהב את התוצאה אז סבבי.
אני אגב ניסית גם את זה, ובסופו של דבר מה שהכי היה נכון (לי) לעשות זה להחליף את הג'מפרים ברמקול לאיכותיים יותר.
אגב, יש מעט מאוד מגברים שתומכים ב 7.1 ושאין להם תמיכה בקונפיגורציה הזאת. לא רק במגברים של פיוניר. גם באונקיו, ומרנץ ודנון יש את האופצייה ( אני בטוח שבעוד).
בשביל BI AMP צריך שני מגברים. מה שברסיברים עושים כשמחברים את הערוצים האחוריים כרמקולים B , זה לפצל את הסיגנל ולשלוח אותו גם לקדמי וגם ל surround back. זה עדיין אותו ספק, וזה עדיין מעגל זרם מקבילי, ועדיים בסך הכל מוסיפים צרכן זרם נוסף.
תראה, למה זה דומה ? לפעמים אם אתה מסתכל על נתונים של רסיברים אתה רואה הספק מרבי ב 7.1 7 * 100 (למשל) ובסטריאו 2 * 200 ( למשל). מדוע? כיוון שכל הם צרכנים של אותו ספק. פחות רמקולים פעילים (צרכנים לזרם) יותר כח עבר הרמקולים המחוברים. BI AMP אמור להיות תוספת כח, ולא חלוקה שונה של הכוח מאותו מגבר. אני לא כופר בזה שיצרנים כותבים בברושורים שהרסיברים שלהם יודעים לעשות BI AMP, אי רק כופר בזה שזה לא בדיחה צינית.
כפי שאמר נמלי, אם אתה רוצה BI AMP , אתה צריך מגבר נוסף. אפילו אם פיוניר (ואגב לא רק הם) מכנים חיבור של B SPEAKER לטרמינל העליון ברמקול, BI AMP.
נ.ב.
למה "מצתער" ? לצערי, אין לי מניות בפיוניר
תנסה, ואם אתה אוהב את התוצאה אז סבבי.
אני אגב ניסית גם את זה, ובסופו של דבר מה שהכי היה נכון (לי) לעשות זה להחליף את הג'מפרים ברמקול לאיכותיים יותר.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"