כמה שאלות לפני קניית XBOX

PlayStation, Xbox, Nintendo Switch על כל דגמיהם אביזריהם, קנסולות ניידות וקונסולות רטרו
שלח תגובה
braveman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לפורום,

אני מעוניין לקנות XBOX ורציתי לדעת :

האם שווה לי לקנות את הקונסולה דרך האינטרנט באתר בחו"ל?

אני מעוניין בגירסאת ה-premium, בארה"ב זה בערך 300 דולר, באירופה בערך 200 ליש"ט.
כלומר, בסביבות ה-1300 שקל פחות או יותר כולל משלוח.

השאלה היא, האם אחרי מיסים ועוד כל מיני הוצאות שאני לא צופה כבר עדיף לי לקנות בארץ?
בארץ זה מתחיל בסביבות ה-2100. אם לקנות בחו"ל (דרך האינטרנט, אין לי איך להביא את זה משם פיזית) יסתכם בסופו של דבר בסביבות ה-1800 אני כבר מעדיף לקנות בארץ ולחסוך את הכאב ראש.
מה אתם אומרים?

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

שווה זה שאלה מעניינת.
תסתכל כאן בת'רד ישן שלי שבו ניסיתי לעשות את כל החישובים השונים בשבל לקבל תמונה קצת ברורה יותר על מה שווה תוך שימוש בהזמנה מארה"ב דרך ushops.

לדעתי, למרות המחיר שדומה למחיר בארץ אחרי חישוב עלויות משלוח ומיסוי, היתרון החשוב ביותר שאתה מקבל בהזמנה מחול הוא שאתה יודע בדיוק מה אתה מקבל ואני אסביר בקצרה:
בנוגע ל- xbox כרגע הדגם החדש ביותר הוא פרימיום 60GB שמבטיח לך לוח פאלקון ודיסק גדול יותר. אני לא יודע אם זה מוצע בארץ במחיר ראוי.
ב- XBOX עם הבעיות שלה זה חשוב. אתה לא רוצה להתקע עם לוח ישן.
תוסיף על זה bundles שחלק מהחנויות בחול מציעות.
לצורך הדיון (למרות שזה לא קשור ישירות אלייך) לגבי ה- PS3 למשל, אני לא יודע אם התחילו כבר למכור פה את גרסת ה- 80GB.

מנגד היתרון בארץ זה הסיפוק המיידי, האפשרות לבדוק את החומרה באותו הרגע והשירות (אני מאמין שרוב החנויות שמוכרות 360 מציעות סוג כזה או אחר של אחריות).

אני לא יודע אם החנויות שמוכרות 360 בארץ יתנו שירות למכונה שלא נקנתה דרכם - אני מאמין שכן (תמורת תשלום כמובן) אבל שווה לבדוק.
------------------------------------------------------------------------------------------
אני יכול לשתף אותך בשיקולים שלי שנעשו בעזרת הפורום כאן ולהגיד לך שבסופו של דבר הגעתי למסקנה לדחות את רכישת ה-360 עד שמישהו יביא לי אחת מארה"ב או שייצא דגם חדש בעל אמינות גבוהה יותר (גם הפאלקון לא ממש מבטיח אמינות סבירה).
כרגע אנחנו עומדים ממש בימים אלו בפני שיפור דגם נוסף שעונה לשם jasper. הוא יחליף את ה-falcon ויגיע עם שני המעבדים (גרפי וראשי) בתצורת 65nm.
אני לא יודע אם הוא כבר בחוץ ואם כן איך אתה יכול להבטיח שזה הדגם שאתה קונה או אם הוא באמת פותר את בעיות האמינות.

braveman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

קודם כל...

שליחה #3 

תודה על התגובה המושקעת.

כמה דברים :

לא נראה לי שקנייה דרך USshops היא כדאית, המשלוח שם נראה לי נורא יקר, אבל מצאתי למשל את החנות הזאת : http://www.game.co.uk/Help/~h3887/Shipping/ , שאם אני מבין נכון, משלוח לישראל יעלה לי בסביבות ה-30 שקל (וקונסולת פרימיום 60 GB בסביבות ה-1300). אם לא מעורבים פה יותר מידי מיסים אז זה די משתלם...

לגבי ה-jasper הזה שדיברת עליו, מבדיקה זריזה באינטרנט נראה שהוא בגדר שמועה כבר הרבה זמן, בחלק מהמקומות כתבו שהוא היה אמור לצאת כבר לפני 3 חודשים ובכמה מקומות ראיתי הערכות שהוא יצא רק בסתיו 2009. תמיד משהו חדש בדיוק עומד לצאת, אלא אם כן זה עובדה מוגמרת שזה ייצא בעוד פרק זמן קצר, לא נראה לי שאני אחכה.
לדעתי גם אם מייקרוסופט היו רוצים להוציא את זה בתקופה הקרובה, הם היו עושים את זה יחד עם הוזלת המחירים, כדי שזה יתפוס גם לקניות החגים בארה"ב.

sierra13
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 282
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #4 

א. אין בעד מה.
ב. את game.co.uk אני מכיר מביקורים באנגליה אבל לא ידעתי שהם שולחים לישראל ולא עלה בדעתי שמשלוח לישראל יהיה כל כך זול.
מצד שני ממה שבדקתי (הלכתי לאתר ועשיתי הזמנה) נראה שאתה צודק:
[left]
Delivery options Subtotal £169.99
Delivery cost updated.
Delivery £4.95[/left]
וזה לאחר שבחרתי:
Royal mail - Rest of the world 4 to 6 business days\

אם להודות על האמת זה נראה טוב, אפילו טוב מדי בכדי להיות אמיתי אבל כרגע אני לא מתווכח עם זה. אולי מצאת צדיקים.
לגבי חישוב עלויות:
175£ הם 1,118.9 ש"ח. אולי קצת יותר לפי השער כרטיסי אשראי.
מכס הוא 29.5% על פי אתר המכס:
משחקי טלויזיה - מכס כללי: %29.4 מכס מדינות הסכם %15.5
מסים כללי
סך המסים המרוכזים שיחולו על טובין שיובאו מארץ אחרת.
מסים - הסכם
סך המסים המרוכזים שיחולו על טובין שיובאו מארץ הסכם.
אנגליה אמורה להיות מדינת הסכם אבל בוא נהייה פאסימים ונאמר 29.4%

1.294 * 1,119 הם 1,447
בוא נאמר 1,500 ש"ח שיהיה סכום עגול. ושים לב - זה המחיר עם משחק כלול

1500 מחיר אחרון עם משחק זה מצוין עם בעיה אחת: מכונה אירופאית.
כאן השאלה היא, האם אתה מתכוון לפרוץ את המכונה או לא.
אם אתה מתכונן לקחת את הסיכון של חסימת שירותי ה- LIVE (שלדעתי הם אחת הסיבות העיקריות לקנות 360) אז אין בעיה.
אם אתה מתכונן להיות צדיק ושחקן online נטול סיכונים אז אתה תצטרך להתמודד עם המחירים למשחקים. בארץ המחיר שערוריתי ועל כך אין ויכוח.
בחו"ל אתה מוגבל למשחקי PAL. אם אני אקח את game כדוגמא:
20£ עד 50£ שהם 130 ש"ח עד 320 ש"ח. כאשר הסכום הממוצע למשחק הוא 40£ - 255 ש"ח
לעומת זאת, play asia (שלא ממש מוכרת PAL) מציעה מחיר די אחיד של 50$ למשחק שהם 177 ש"ח.

מכיוון שהמכונה לא ממש מכירה בישראל וההיפך זה השיקול היחיד (בניגוד נניח ל- PS3 שמתפקדת כנגן ולחלק מהאנשים חשוב שהמכשיר יהיה PAL).

תמשיך לעדכן כי הפכת את הנושא הזה למאוד מעניין עבורי.

.עריכה לתשלומי המכס

braveman פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

תזכורת

שליחה #5 

תמיד לקרוא את האותיות הקטנות....

הסתכלתי שוב ובאתר של GAME כתוב בקטן שמחוץ לבריטניה הם שולחים עד משקל של 1000 גרמים. משמע - לא אקס בוקס... :(

לגבי השיקול של PAL אז ככה : א. אני כן מתכוון לפרוץ את המכשיר (לא יודע עד כמה מותר לדבר על זה בפורום הזה...). בגלל זה גם כל נושאי האחריות לא ממש מעניינים אותי כי בכל מקרה האחריות תפוג אחרי הפריצה.
ב. לקנות קונסולת NTSC לא רק מייקר את כל העסק? כי הרי אז צריך לקנות שנאי שהבנתי שעולה כמה מאות שקלים.

ככל שאני מברר עוד ועוד נראה לי שיותר שווה לקנות בארץ. עולה כ-500 שקלים יותר וחוסך את הכאב ראש של לא לדעת בדיוק מה אתה מקבל (falcon, 65nm וכו'...).

orshock
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

במקרה שאתה עושה משלוח, שעובר דרך מכס והכל, אני חושב שאתה צודק, עדיף לגמרי בארץ, אתה גם יכול לקנות מחנות ישר פרוץ ותקבל אחריות שנה.

במקרה שיש לך מישהו שמגיע מחו"ל, אין מה להתלבט, זה יחסוך יותר מ1000 ש"ח...

שלח תגובה

חזור אל “קונסולות”