מאמר מאוד מעניין:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3411
8-channel LPCM over HDMI: Why it Matters and Who Supports it
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73269
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
מאוד מעניין, תודה על הקישור. גם התגובות שם מעניינות.
אין לי עדיין כונן בלו ריי ב-HTPC (אני לא מוכן לשלם את מחירי השחיטה הנוכחיים), אז אנחנו צופים בהם ב-PS3, שמוציא פסקול LPCM. אבל לא היה לי שמץ של מושג שאילו היה לי כונן בלו ריי, אין בעצם עדיין דרך לשמוע LPCM דרך PC, שלא לדבר על DD-HD או DTS-HD.
לסיפור הזה יש לדעתי שתי פרשנויות אפשריות.
האחת - טמטום של האולפנים, שלא מצליחים לראות מעבר לקצה אפם, וגורמים לאנשים לא להתקרב לבלו ריי, מה שעלול לגרום לז'אנר להיות בעל חיים מאוד קצרים - אנשים ידלגו עליו ויבחרו בצפייה אונליין, שתגיע מהר ממה שחושבים.
השנייה - ניסיון של הוליווד להפריע לאנשים לשלב HTPC במערכת ה-HT שלהם, כך שיקנו רק נגני בלו ריי ייעודיים, מה שיפריע להעתקות ויאט את המגמה של צפייה אונליין - IPTV וכו'.
אני חושש שמדובר באופציה א'.
אין לי עדיין כונן בלו ריי ב-HTPC (אני לא מוכן לשלם את מחירי השחיטה הנוכחיים), אז אנחנו צופים בהם ב-PS3, שמוציא פסקול LPCM. אבל לא היה לי שמץ של מושג שאילו היה לי כונן בלו ריי, אין בעצם עדיין דרך לשמוע LPCM דרך PC, שלא לדבר על DD-HD או DTS-HD.
לסיפור הזה יש לדעתי שתי פרשנויות אפשריות.
האחת - טמטום של האולפנים, שלא מצליחים לראות מעבר לקצה אפם, וגורמים לאנשים לא להתקרב לבלו ריי, מה שעלול לגרום לז'אנר להיות בעל חיים מאוד קצרים - אנשים ידלגו עליו ויבחרו בצפייה אונליין, שתגיע מהר ממה שחושבים.
השנייה - ניסיון של הוליווד להפריע לאנשים לשלב HTPC במערכת ה-HT שלהם, כך שיקנו רק נגני בלו ריי ייעודיים, מה שיפריע להעתקות ויאט את המגמה של צפייה אונליין - IPTV וכו'.
אני חושש שמדובר באופציה א'.
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73269
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
יותר טמטום של יצרני החומרה (ATI/NVIDIA/INTEL) של מתאימים את הכרטיסים שלה לסטנדרט שנקבע.