צפיה ברזולציה 1024*768
שלום לכולם
בשעה טובה רכשתי מסך 50" של פנסוניק v80
לאחר מספר בדיקות חיברתי את המחשב (היחיד שלי בנתיים) שמצויד היטב גם כדי לשמש
כ htpc
ישירות למסך דרך כבלdvi ל hdmi -רואים נפלא ממש להתעלף משדורי hd אפילו ב720I
הבעיה היא שלאחר כל הבדיקות החזרתי את המחשב למקומו(מחשבמרוחק) ונותרה לי ברירה לחבר רק
באמצעות כבל קואקס דרך מגבר למסך (כבל קואקס שקיים בין חדרי הבית ולסלון)rg59
כמובן שידוע שאין יכולת לhd במצב זה.
רואים לא רע (ברירת מחדל) עד לרכישת htpc כמהדרין.
******בזמן הגדרת הכרטיס מסך לרזולציה 1024*768 דרך שימוש ב nvidia גרסה 9
נשאר סביב מסך הפלאזמה מסגרת "לא מנוצלת" של 2 סנטימטר בחלק העליון של המסך
וגם בחלק התחתון כ"כ גם בצדדים כ 4 סנטימטר מכל צד.
כשהיה מחובר בhdmi לdvi התוכנה נתנה לי "לפצות" כיוון של לוח הבקרה עד לניצול מקסימלי של המסך, בחיבור אנלוגי לא מוצא את האופציה הזו בתפריטי ההגדרות
1. האם ניתן ??דרך תפריטי התוכנה nvidia
2.אם לא מה ניתן לעשות ?
תודה
בשעה טובה רכשתי מסך 50" של פנסוניק v80
לאחר מספר בדיקות חיברתי את המחשב (היחיד שלי בנתיים) שמצויד היטב גם כדי לשמש
כ htpc
ישירות למסך דרך כבלdvi ל hdmi -רואים נפלא ממש להתעלף משדורי hd אפילו ב720I
הבעיה היא שלאחר כל הבדיקות החזרתי את המחשב למקומו(מחשבמרוחק) ונותרה לי ברירה לחבר רק
באמצעות כבל קואקס דרך מגבר למסך (כבל קואקס שקיים בין חדרי הבית ולסלון)rg59
כמובן שידוע שאין יכולת לhd במצב זה.
רואים לא רע (ברירת מחדל) עד לרכישת htpc כמהדרין.
******בזמן הגדרת הכרטיס מסך לרזולציה 1024*768 דרך שימוש ב nvidia גרסה 9
נשאר סביב מסך הפלאזמה מסגרת "לא מנוצלת" של 2 סנטימטר בחלק העליון של המסך
וגם בחלק התחתון כ"כ גם בצדדים כ 4 סנטימטר מכל צד.
כשהיה מחובר בhdmi לdvi התוכנה נתנה לי "לפצות" כיוון של לוח הבקרה עד לניצול מקסימלי של המסך, בחיבור אנלוגי לא מוצא את האופציה הזו בתפריטי ההגדרות
1. האם ניתן ??דרך תפריטי התוכנה nvidia
2.אם לא מה ניתן לעשות ?
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
חבל מאוד שאתה מתפשר על חיבור Composite אחרי שקנית מסך של 50 אינץ'.
ממליץ בחום לשקול קנייה של HTPC שיהיה ליד המסך או לפחות סטרימר קטן וחמוד דוגמת הפופקורן שניתן לרכוש אותו בהזמנה מחו"ל בכ-1000 ש"ח (בארץ הוא נמכר ב-1500 ש"ח), והוא נותן תמיכת HD מלאה כולל קבצי MKV וכתוביות SRT בעברית.
ממליץ בחום לשקול קנייה של HTPC שיהיה ליד המסך או לפחות סטרימר קטן וחמוד דוגמת הפופקורן שניתן לרכוש אותו בהזמנה מחו"ל בכ-1000 ש"ח (בארץ הוא נמכר ב-1500 ש"ח), והוא נותן תמיכת HD מלאה כולל קבצי MKV וכתוביות SRT בעברית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
pixies כתב:חבל מאוד שאתה מתפשר על חיבור Composite אחרי שקנית מסך של 50 אינץ'.
ממש לא מתפשר רק מחכה הורג תורכי ונח
אבל בנתיים בודק מה צריך ומה רוצה (אז בקרוב יהיה גם סטירמר 6500divco
וגם htpc ,ופה צריך קצת מידע ועזרה ממך
למי פונים באיזור חיפה קריות ובאין ברירה גם לתל אביב על מנת להרכיב מחשב htpc
כולל יכולת הקלטה טובה , למרות היס מקס.
איזה מקלדת וכעבר אלחוטיים טובים עבור מחשב זה כרגע עובד עם מיקרוסופט אלחוטי
רגיל עכבר נפרד ומקלדת נפרדת?
תודה
נ.ב
שלחתי לך הודעה גם בפרטי , מקווה שתוכל לעזור....
pixies אמר:
"למשל, פלזמה שהרזולוציה שלה היא 1024 על 768 במקום 1366 על 768). במקרה כזה, תצורת ברירת המחדל לא מציגה באופן נכון יחס אורך וגובה של סרטים במסך רחב, וצריך לעשות שינוי מסויים בהגדרות של FFDShow. "
לסיכום, היום ניתן לסדר כל עניין שקשור ליחס אורך ורוחב ב-HTPC ללא בעייה. לא חייבים סטרימר בשביל זה.[/quote]
מנסה להבין לא מכיר ממש את הגישה ל ffdshow (מופיע לי במסך מצד ימין בזמן הרצת סרט בלבד)
אשמח אם תוכלו לעזור
תודה
boster
"למשל, פלזמה שהרזולוציה שלה היא 1024 על 768 במקום 1366 על 768). במקרה כזה, תצורת ברירת המחדל לא מציגה באופן נכון יחס אורך וגובה של סרטים במסך רחב, וצריך לעשות שינוי מסויים בהגדרות של FFDShow. "
לסיכום, היום ניתן לסדר כל עניין שקשור ליחס אורך ורוחב ב-HTPC ללא בעייה. לא חייבים סטרימר בשביל זה.[/quote]
מנסה להבין לא מכיר ממש את הגישה ל ffdshow (מופיע לי במסך מצד ימין בזמן הרצת סרט בלבד)
אשמח אם תוכלו לעזור
תודה
boster
pixies אמר:
אשמח אם תוכלו לעזור
תודה
boster
אשמח אם תוכלו לעזור
תודה
boster
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בתפריט התוכנות של הויסטה/XP הרץ את ה-FFDShow-Video decoder configuration.
באגף ה-Resize, אחרי שאיפשרת אותו, אתה יכול להגדיר שם "מתיחת" הסרט על כל המסך, הגדרת רזולוציה רצוייה ספציפית, וכו.
באגף ה-Resize, אחרי שאיפשרת אותו, אתה יכול להגדיר שם "מתיחת" הסרט על כל המסך, הגדרת רזולוציה רצוייה ספציפית, וכו.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לגבי שאלותיך הקודמות:
לדעתי אם יש לך יס מקס ואתה מרוצה ממנו, אז בהחלט אפשר להסתפק בסטרימר דוגמת הפופקורן או ה-6500. יש סיבה מיוחדת שבגללה אתה רוצה גם HTPC וגם סטרימר?
הבנתי שבאזור הקריות יש חנות טובה ומומלצת שנקראת TMS (צפוניים, תקנו אותי אם אני טועה).
מקלדות/עכברים אלחוטיים - הרוב כאן אוהבים את ה-XGENE ואת ה-IONE.
לדעתי אם יש לך יס מקס ואתה מרוצה ממנו, אז בהחלט אפשר להסתפק בסטרימר דוגמת הפופקורן או ה-6500. יש סיבה מיוחדת שבגללה אתה רוצה גם HTPC וגם סטרימר?
הבנתי שבאזור הקריות יש חנות טובה ומומלצת שנקראת TMS (צפוניים, תקנו אותי אם אני טועה).
מקלדות/עכברים אלחוטיים - הרוב כאן אוהבים את ה-XGENE ואת ה-IONE.
תודה על התגובה המהירה
נתחיל עם התשובות
אני רוצה גם סטרימר וגם htpc בגלל הרצון לגלוש לעיתים גם בסלון , כרגע אני מחובר
עם כבל קומפוזיט , וכמובן שלוח הבקרה ותפריטי האינטרנט נראים טוב בפלאזמה אבל לא מצוין
המחשב היום מרוחק וה יתרון כי אין רעש בסלון (הכבל 25 מטר בערך מסוג rg59 אחד עבור וידאו ועוד כבל rg 59 עבור אודיו שעוברים בקירות הדירה.ומחובר גם כרטיס כל פלטניום במחשב עם בורד קידמי כזה לחיבור spdif
דרך הקיר עובר גם usb לרכזת בסלון שמחובר אליה הrf של המקלדת והעכבר בערך 7 מטר(למרות שתקן הוא 5 מטר הכבל usb מעביר את המידע והכל עובד סבבה) .
הדבר המיושן הזה נבנה לפני כ5 שנים בזמנו היה חידוש יצירתי מבחינתי כי הכל היה זמין
גם בtv crt הישנה שלי,בסלון.
כמובן שיש יתרון שאין רעש מחשב בסלון אבל ידוע לי שאין אפשרות להחליף את הכבל לdvi או לכבל אנלוגי של מחשב עקב בעיות אורך ומעבר בקיר.
דרך אגב במה תתקבל תמונה יותר טובה בכבל אנלוגי למחשב או hdmi בפלאזמה?
לכן זו התשובה גם סטרימר טוב לhd אכותי (תוך כדי המנעות מהחזקת מחשב נוסף ,קינפוגים תוכנות ,התעסקות בילתי פוסקת עם השיט הזה)
אבל הרצון לגלוש בצורה איכותית בסלון לעיתים מצריך בכל זאת htpc .
הכבל rg העוברהיום בקיריוחלף לכבל רשת -אני חושב מקריאה פה שיש כבר צורך בכבל רשת cat7או cat6 .
בכל מקרה זו הקונפיגורציה כרגע אשמח לשמוע תגובות הצעות ולקבל קצת יותר פוקוס
בנושא , האמת שאפשר במקרה הגרוע להשאיר את החיבור הישן/קיים לצפיה מעטה לא צריך יותר ומהסטרימר לקבל מוזיקה וסרטים ,תמונות ומה לא?? חוץ מגלישה...
ועכשיו האם אני בכיוון הנכון לגבי כל ההסבר הזה ?שיפורים ביטולים ודעות מה נכון יתקבלו
בברכה.
א. האם סטירמר יכול לשמש בגלישה לאינטרנט? אין לי ידע נרחב בנושא.
ב. עדין לא הצלחתי להדיר את המסך בסלון לגודל מלא...באיזה צורה להגדיר את הכרטיס מסך? clone ? או dualviiew ? אשמח לקבל עזרה עד להצלחה פשוט מפסיד די הרבה
מהמסך בסלון (50")
ושוב תודה על הסבלנות[/b]
נתחיל עם התשובות
אני רוצה גם סטרימר וגם htpc בגלל הרצון לגלוש לעיתים גם בסלון , כרגע אני מחובר
עם כבל קומפוזיט , וכמובן שלוח הבקרה ותפריטי האינטרנט נראים טוב בפלאזמה אבל לא מצוין
המחשב היום מרוחק וה יתרון כי אין רעש בסלון (הכבל 25 מטר בערך מסוג rg59 אחד עבור וידאו ועוד כבל rg 59 עבור אודיו שעוברים בקירות הדירה.ומחובר גם כרטיס כל פלטניום במחשב עם בורד קידמי כזה לחיבור spdif
דרך הקיר עובר גם usb לרכזת בסלון שמחובר אליה הrf של המקלדת והעכבר בערך 7 מטר(למרות שתקן הוא 5 מטר הכבל usb מעביר את המידע והכל עובד סבבה) .
הדבר המיושן הזה נבנה לפני כ5 שנים בזמנו היה חידוש יצירתי מבחינתי כי הכל היה זמין
גם בtv crt הישנה שלי,בסלון.
כמובן שיש יתרון שאין רעש מחשב בסלון אבל ידוע לי שאין אפשרות להחליף את הכבל לdvi או לכבל אנלוגי של מחשב עקב בעיות אורך ומעבר בקיר.
דרך אגב במה תתקבל תמונה יותר טובה בכבל אנלוגי למחשב או hdmi בפלאזמה?
לכן זו התשובה גם סטרימר טוב לhd אכותי (תוך כדי המנעות מהחזקת מחשב נוסף ,קינפוגים תוכנות ,התעסקות בילתי פוסקת עם השיט הזה)
אבל הרצון לגלוש בצורה איכותית בסלון לעיתים מצריך בכל זאת htpc .
הכבל rg העוברהיום בקיריוחלף לכבל רשת -אני חושב מקריאה פה שיש כבר צורך בכבל רשת cat7או cat6 .
בכל מקרה זו הקונפיגורציה כרגע אשמח לשמוע תגובות הצעות ולקבל קצת יותר פוקוס
בנושא , האמת שאפשר במקרה הגרוע להשאיר את החיבור הישן/קיים לצפיה מעטה לא צריך יותר ומהסטרימר לקבל מוזיקה וסרטים ,תמונות ומה לא?? חוץ מגלישה...
ועכשיו האם אני בכיוון הנכון לגבי כל ההסבר הזה ?שיפורים ביטולים ודעות מה נכון יתקבלו
בברכה.
א. האם סטירמר יכול לשמש בגלישה לאינטרנט? אין לי ידע נרחב בנושא.
ב. עדין לא הצלחתי להדיר את המסך בסלון לגודל מלא...באיזה צורה להגדיר את הכרטיס מסך? clone ? או dualviiew ? אשמח לקבל עזרה עד להצלחה פשוט מפסיד די הרבה
מהמסך בסלון (50")
ושוב תודה על הסבלנות[/b]
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

בהחלט מבין אותך. יש כל הזמן חידושים, וזה די מבאס לפתוח מחדש את כל הקירות בשביל להעביר את הכבלים. לא שניסיתי למצוא בעצמי, אבל הבנתי שמוכרים בחו"ל פתרונות עבור העברת HDMI ו-DVI (או VGA) דרך צינורות קיימים בעזרת מחבר עגול. לא בטוח שזה טוב בשבילך ולא בטוח שזה משתלם כספית.
אני הייתי ממליץ לך ללכת על HTPC בלבד. אמנם יש קצת התעסקויות בהתחלה עד שהכל עובד, אבל ברגע שהכל עובד אין יותר התעסקויות והכל אמור לעבוד כמו שצריך.
א. יש בסטרימר כמה פונקציות גלישה מוגבלות וספציפיות, כמו למשל צפייה ב-YouTube.
ב. נסה לבדוק בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך שלך במחשב אם יש פונקציות overscan. אם כן, נסה לשחק איתן, זהו כנראה הפתרון. עדיף לדעתי dual view כי ב-clone לא ניתן להגדיר בכל מסך רזולוציה שונה, וזה בעייתי כשהמסכים בעלי תכונות שונות.
אני הייתי ממליץ לך ללכת על HTPC בלבד. אמנם יש קצת התעסקויות בהתחלה עד שהכל עובד, אבל ברגע שהכל עובד אין יותר התעסקויות והכל אמור לעבוד כמו שצריך.
א. יש בסטרימר כמה פונקציות גלישה מוגבלות וספציפיות, כמו למשל צפייה ב-YouTube.
ב. נסה לבדוק בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך שלך במחשב אם יש פונקציות overscan. אם כן, נסה לשחק איתן, זהו כנראה הפתרון. עדיף לדעתי dual view כי ב-clone לא ניתן להגדיר בכל מסך רזולוציה שונה, וזה בעייתי כשהמסכים בעלי תכונות שונות.
אתה נחמד אתה .....חחחח
עכשיו ברצינות תודה כי אני "אוכל " פה את עצמי בגלל הגדרת המסך הזו
חבל לי כי בחיבור ישיר hdmi לdvi ראו פצצה ומדויק על כל ה50"
הצטרפתי לדיון זהה ומסרתי גם דש נמשיך שם אתה גם מעורב בו
דיון בשם בעיה ברזולציה" פשוט יותר מגיבים שם...
דרך אגב אני עובד כבר שנים עם mv2player
האם יש אופציה דומה למה שהסברת בדיון "בעיה ברזולציה" עם תוכנת BSPlayer
גם בmv2player
אפשר להעביר את כל השרשור הזה לדיון ההוא??? חבל ששאר האנשים לא ילמדו מכך
ביי בנתיים
עכשיו ברצינות תודה כי אני "אוכל " פה את עצמי בגלל הגדרת המסך הזו
חבל לי כי בחיבור ישיר hdmi לdvi ראו פצצה ומדויק על כל ה50"
הצטרפתי לדיון זהה ומסרתי גם דש נמשיך שם אתה גם מעורב בו
דיון בשם בעיה ברזולציה" פשוט יותר מגיבים שם...
דרך אגב אני עובד כבר שנים עם mv2player
האם יש אופציה דומה למה שהסברת בדיון "בעיה ברזולציה" עם תוכנת BSPlayer
גם בmv2player
אפשר להעביר את כל השרשור הזה לדיון ההוא??? חבל ששאר האנשים לא ילמדו מכך
ביי בנתיים
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אני לא כל כך מכיר את ה-mv2player, אבל נסה לחפש שם הגדרות של Aspect Ratio או Zoom ונסה לסדר שם את עניין הצגת הסרט לחס הרצוי לך.