שאלה בקשר למשפט במאמר מחשב סלוני (HTPC) מול מזרימדיה
נכתב שם שסיבה אחת נגד ה HTPC היא: "פחות מתאים למי שיש לו פלזמה (במיוחד 42") "
אני מתכוון לקנות HTPC ויש לי את ה Q91 בגודל 42".
האם כדאי לי לקחת סטרימר ולא מחשב?
הכוונה מבחינת האיכות תמונה בלבד, לא מבחינה כספית או ידע להתקין HTPC.
תודה.
אני מתכוון לקנות HTPC ויש לי את ה Q91 בגודל 42".
האם כדאי לי לקחת סטרימר ולא מחשב?
הכוונה מבחינת האיכות תמונה בלבד, לא מבחינה כספית או ידע להתקין HTPC.
תודה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לדעתי המשפט לא נכון. דובר ככל הנראה על חיבור HTPC לטלוויזיות שיש להן פיקסלים מלבניים (למשל, פלזמה שהרזולוציה שלה היא 1024 על 768 במקום 1366 על 768). במקרה כזה, תצורת ברירת המחדל לא מציגה באופן נכון יחס אורך וגובה של סרטים במסך רחב, וצריך לעשות שינוי מסויים בהגדרות של FFDShow.
לסיכום, היום ניתן לסדר כל עניין שקשור ליחס אורך ורוחב ב-HTPC ללא בעייה. לא חייבים סטרימר בשביל זה.
לסיכום, היום ניתן לסדר כל עניין שקשור ליחס אורך ורוחב ב-HTPC ללא בעייה. לא חייבים סטרימר בשביל זה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לא הבנתי משהו
הפלזמה עצמה (q91) היא לא ברזולוציה של 1024 על 768 ?
או שהכוונה הייתה ש HTPC עם רזולוציה של 1024 על 768 לא יהיה טוב לפלזמה...
או שהכוונה הייתה ש HTPC עם רזולוציה של 1024 על 768 לא יהיה טוב לפלזמה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם מדובר בדגם הזה:
http://www.samsung.com/il/consumer/deta ... 2Q91HX/XSG
אז אכן הרזולוציה שלו היא 1024 על 768.
את ה-HTPC יש להגדיר גם על 1024 על 768, ובהגדרות ה-Video decoder של ה-FFDShow מגדירים בתפריט ה-Resize למתוח את הסרט על כל המסך. כך תוכל לראות סרטים שהם 16:9 כמו שצריך על המסך. יש בתפריט ה-Resize עוד פרמטרים נחמדים שאפשר לשחק בהם ולהגיע לגמישות גבוהה בכל מה שקשור לכך.
http://www.samsung.com/il/consumer/deta ... 2Q91HX/XSG
אז אכן הרזולוציה שלו היא 1024 על 768.
את ה-HTPC יש להגדיר גם על 1024 על 768, ובהגדרות ה-Video decoder של ה-FFDShow מגדירים בתפריט ה-Resize למתוח את הסרט על כל המסך. כך תוכל לראות סרטים שהם 16:9 כמו שצריך על המסך. יש בתפריט ה-Resize עוד פרמטרים נחמדים שאפשר לשחק בהם ולהגיע לגמישות גבוהה בכל מה שקשור לכך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

ונוסיף עוד טיפ קטן:
אם אתה מתכוון להשתמש בויסטה מדיה סנטר (VMC), אז ישנו תוסף למדיה סנטר שנקרא Media Control:
http://damienbt.free.fr/
שמלבד האפשרות לדלג בנוחות קדימה ואחורה בסרטי AVI ו-MKV מתוך הנגן של המדיה סנטר, הוא מאפשר גם להחליף פרופילים ויחסי אורך רוחב ועוד כל מיני פרמטרים שימושיים ב-FFDShow בעזרת השלט במקום מקלדת ועכבר!
אם אתה מתכוון להשתמש בויסטה מדיה סנטר (VMC), אז ישנו תוסף למדיה סנטר שנקרא Media Control:
http://damienbt.free.fr/
שמלבד האפשרות לדלג בנוחות קדימה ואחורה בסרטי AVI ו-MKV מתוך הנגן של המדיה סנטר, הוא מאפשר גם להחליף פרופילים ויחסי אורך רוחב ועוד כל מיני פרמטרים שימושיים ב-FFDShow בעזרת השלט במקום מקלדת ועכבר!
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
מוסיף שאלה רלוונטית - במידה ויש לי סרט ברזולוציה 576*1280, אין דרך להציגו על המסך בלי שוליים שחורים וגם בלי לעוות אותו, אכן?
מדוע רוב התוכן שאני מוצא ברשת מגיע ברזולוציה כזו ולא ברזולוציה המתאימה למסכים - 768*1366?
מדוע רוב התוכן שאני מוצא ברשת מגיע ברזולוציה כזו ולא ברזולוציה המתאימה למסכים - 768*1366?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

Trip, הסרט שהיצגת אינו ביחס של 16:9 (תעשה פעולת חילוק פשוטה) ולכן לעולם לא יוכל להיות מוצג על מסך 16:9 ללא שוליים שחורים וללא עיוותים. ממליץ לך מאוד לקרוא היטב את המאמר המצויין של עופר לאור, כתונת הפסים של הקולנוע הביתי.
עתיד, עושים את זה פשוט עם הגדרות ה-Resize של ה-FFDShow video decoder configuration. יש שם הרבה אפשרויות מגוונות לשחק עם גודל הסרט המוקרן. זאת כמובן בהנחה שהתקנת את הויסטה על פי ההמלצות במאמרים וה-VMC אכן מנגן את הקבצים שלך עם ה-FFDShow.
עתיד, עושים את זה פשוט עם הגדרות ה-Resize של ה-FFDShow video decoder configuration. יש שם הרבה אפשרויות מגוונות לשחק עם גודל הסרט המוקרן. זאת כמובן בהנחה שהתקנת את הויסטה על פי ההמלצות במאמרים וה-VMC אכן מנגן את הקבצים שלך עם ה-FFDShow.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
את זה הבנתיpixies כתב:Trip, הסרט שהיצגת אינו ביחס של 16:9 (תעשה פעולת חילוק פשוטה) ולכן לעולם לא יוכל להיות מוצג על מסך 16:9 ללא שוליים שחורים וללא עיוותים. ממליץ לך מאוד לקרוא היטב את המאמר המצויין של עופר לאור, כתונת הפסים של הקולנוע הביתי.
....
השאלה הייתה צריכה להיות מנוסחת כך - מדוע תוכן HD מהאינטרנט מגיע ברובו בפורמט הזה, שלא מתאים למסכי ?HD
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן... אגב, אהבתי את ההסבר המושקע שלך לגבי המארז ופתרון בעיית השלט.
הסיבה היא מאוד פשוטה. סדרות טלוויזיה בד"כ יגיעו אלינו ביחס של 4:3 או 16:9. לאחרונה רוב הסדרות האמריקאיות והבריטיות מגיעות אלינו ביחס מדוייק של 16:9 ובאיכות HDTV. נסה להוריד סדרות כמו אבודים, נמלטים, גיבורים באיכות 720P ותראה איך הן מגיעות ביחס מושלם של 16:9. פשוט תענוג.
סרטי קולנוע, לעומת זאת, נוצרו ביחסים אחרים. אני לא זוכר בדיוק את המספרים, אבל בד"כ מדובר בפורמטים רחבים יותר מאשר 16:9, ויותר מפורמט אחד. למה? סיבות היסטוריות. לפעמים חברות הסרטים משקיעות מאמץ עריכה ומבצעות בטכניקות שונות, למשל Pan & Scan, זום על גבי הסרט כדי להביא את ה-DVD או בלו ריי שהן מוציאות למכירה סרט ביחס 16:9. החסרון הוא שמאבדים פרטים, אבל אם עושים את זה כאמור בצורה חכמה אז אלה הם בד"כ פרטים לא חשובים להנאה מהסרט.
הסיבה היא מאוד פשוטה. סדרות טלוויזיה בד"כ יגיעו אלינו ביחס של 4:3 או 16:9. לאחרונה רוב הסדרות האמריקאיות והבריטיות מגיעות אלינו ביחס מדוייק של 16:9 ובאיכות HDTV. נסה להוריד סדרות כמו אבודים, נמלטים, גיבורים באיכות 720P ותראה איך הן מגיעות ביחס מושלם של 16:9. פשוט תענוג.
סרטי קולנוע, לעומת זאת, נוצרו ביחסים אחרים. אני לא זוכר בדיוק את המספרים, אבל בד"כ מדובר בפורמטים רחבים יותר מאשר 16:9, ויותר מפורמט אחד. למה? סיבות היסטוריות. לפעמים חברות הסרטים משקיעות מאמץ עריכה ומבצעות בטכניקות שונות, למשל Pan & Scan, זום על גבי הסרט כדי להביא את ה-DVD או בלו ריי שהן מוציאות למכירה סרט ביחס 16:9. החסרון הוא שמאבדים פרטים, אבל אם עושים את זה כאמור בצורה חכמה אז אלה הם בד"כ פרטים לא חשובים להנאה מהסרט.