הערב מצאתי זמן, החשכתי את הסלון (ולמעשה את כל שאר הבית) והתיישבתי בפעם השניה לכייל את המקרן.
המקרן הוא Optoma HD81, מקרן מאושר ISF, מה שאומר שיש בו כל כך הרבה אפשרויות כיול עד כדי כך שבן אדם יכול לצאת מדעתו
אני משתמש בחיישן Eye-One Display 2, זהו קולורימטר שמחירו סביבות ה-200$ אם זכור לי נכון. מחיר לא רע בשביל מתחיל (למרות שעולה פי 4 מה-Spyder 2 של Datacolor).
התוכנה היא Calman 3.11 שמגיעה בכמה גרסאות. החלטתי לקנות את הגרסה הרגילה שמחירה 200$. ההבדל בין הגרסה הזו למתקדמות יותר היא שהמתקדמות יותר תומכות בכמה חיישנים שזו אינה תומכת ותומכות גם בכמה Pattern Generators דוגמת ה-AccuPel.
בקצרה לגבי התוכנה - היא מאד מקצועית וקלה לשימוש. מה גם שיש לה התממשקות עם כל מני Pattern Generators (עפר שים לב - גם ה-Lumagen החדש נתמך
מכוון שאני משתמש ב-HTPC כמקור התוכן שלי השתמשתי ב-HTPC Pattern Generator שלהם, שכמובן נשלט ע"י התוכנה באופן אוטומטי, ככה שבשביל למדוד Grayscale למשל בקפיצות של 10% או 5% כל מה שצריך לעשות זה ללחוץ על כפתור ולהמתין עד שהמדידה תסתיים.
תוצאות:
בטמפ' הצבע הגעתי לטעות של 1.33% מהתקן. ניסיתי כמובן לתקן את הקפיצות אבל בסופו של דבר התוצאה כפי שהיא עכשיו היא הטובה ביותר אליה הצלחתי להגיע. אני מניח שמעבד כמו ה-Lumagen החדש היה יכול לעזור פה, אבל זה מה שיש.
גאמה (המקרן כולל 10 מצבים שונים, דיי מטיש היה למדוד את כולם) - 2.1923
Gamut - נראה לי דיי טוב.
מצ"ב תמונות. הערות וטיפים יתקבלו בברכה.