שכרתי דירה ואני קונה את כל הציוד לחדר השינה מאפס.
הבעיה היא כזאת:
התחברתי ל-HOT ובקשתי ממיר HD.
אני לא מעוניין לרכוש גם מסך מחשב ומסך טלוויזיה לחדר השינה אלא לקנות מסך מחשב 24" בעל רזולוציה 1920X1200 ולחבר אותו גם למחשב (VGA/DVI) וגם לממיר (DVI/HDMI).
שאלה 1: האם מסך מחשב כנ"ל ידע לתמוך בשידורי FULL HD / 1080i / 1080p?
שאלה 2: במסכים החדשים יש כניסת HDMI אך הם יקרים יותר. האם כבל שימיר את ה-HDMI של הוט ל-DVI של מסך המחשב ייתן את אותה האיכות כמו כבל HDMI ל-HDMI? לא אכפת לי שלא עובר סאונד. השאלה האם כדאי להשקיע במסך מחשב עם כניסת HDMI או שכניסת DVI תדע לעשות את אותו הדבר בדיוק מבחינת וידאו?
דבר נוסף הוא חיבור רמקולים ליציאות הדיגיטליות של הממיר (קואקסלית או אופטית). אני לא יודע אם ואיך ניתן לחבר סט רמקולים 5.1 של מחשב לממיר HOT HD. אם אני קונה רסיבר אז הוא ידע לפצל את זה לרמקולים רגילים של קולנוע ביתי שלא מתחברים עם 3.5mm כמו רמקולים של מחשב.
האם ניתן לעשות איזו קומבינה בשביל לחבר איכשהו דרך המחשב? אני בינתיים לא רואה פתרון אחר חוץ מרכישת רסיבר אבל אז מדובר בעוד הוצאה משמעותית ואי-יכול להשתמש ברמקולים של מחשב.
אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי אפילו חלקית לגבי אחת השאלות. קראתי וחקרתי אבל לא ראיתי שמישהו בכלל נוגע בתחומים האלו של מסכי מחשב עם כניסת HDMI וחיבור סאונד רב-ערוצי דיגיטלי שלא דרך רסיבר יקר.
שאלה מאוד חשובה על סוגיה שעוד לא דנו בה אף פעם
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. כן.
2. אפשר להשתמש בכבל HDMI-DVI, האיכות זהה. את האודיו אפשר לחבר בנפרד - יש לממיר ה-HD גם יציאות אודיו אנלוגיות (RCA אדום ולבן) וגם יציאות אודיו דיגיטליות.
סטים של 5.1 רמקולים למחשב לא יודעים לפענח יציאת אודיו דיגיטלית, אלא יודעים רק להתחבר ליציאות אנלוגיות של מחשב שיש לו כרטיס קול 5.1/7.1 עם יציאות אנלוגיות. בשביל לפענח יציאה דיגיטלית, אתה צריך רסיבר + רמקולים.
2. אפשר להשתמש בכבל HDMI-DVI, האיכות זהה. את האודיו אפשר לחבר בנפרד - יש לממיר ה-HD גם יציאות אודיו אנלוגיות (RCA אדום ולבן) וגם יציאות אודיו דיגיטליות.
סטים של 5.1 רמקולים למחשב לא יודעים לפענח יציאת אודיו דיגיטלית, אלא יודעים רק להתחבר ליציאות אנלוגיות של מחשב שיש לו כרטיס קול 5.1/7.1 עם יציאות אנלוגיות. בשביל לפענח יציאה דיגיטלית, אתה צריך רסיבר + רמקולים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"