רקע:
למרבה הפליאה, למרות שכל ביתי מרושת במערכת מדיה סנטר (SAGETV) עם שרת מרכזי, קליינט חדש בסלון ואקסטנדר HD בחדר שינה - כבר הרבה שנים, אמצעי התצוגה בביתי נעים בין טלויזיה 21" עלומת שם ל-27" ישנה ישנה עם שם מפוצץ "אלביט"...ומסכי מחשב בחדר הילדים ושולחן העבודה שלי. כך שעדיין לא נכנסתי לעידן ה-HD...
ההחלטה:
בסופו של דבר, היות ולסלון אני צריך ככל הנראה טלויזיה 50" החלטתי להכנס לעולם ה-HD ב"רכות" וללכת על מסך 32" לחדר השינה שאליו יתחבר האקסטנדר של SAGETV בחיבור HDMI. כך גם לא אצטרך ל"האבק" עם חיבור מחשב, רזולוציה ושאר מרעין בישין...
כמובן שההחלטה היתה בעיקר תקציבית.
החיפוש:
התקציב עמד על כ-3000 ש"ח. תקציב ביניים ל-32" בין מותג "מדבקה" לבין מותג מוכר.
היות והרבה זמן לחפושים לא היה לי...יותר נכון בכלל לא היה לי...החלטתי ללכת על המסך של Panasonic דגם די חדש אך הפשוט ביותר בסדרה - דגם TX-32LE8X.
מחיר: 3250 ש"ח כולל הובלה. אין לי צורך בהתקנה ע"ג הקיר היות וישב על שידה. כולל שנתיים אחריות של יורוקום. קניתי....וחיכיתי...להובלה...
פרק ב' - ובו יסופר על המפגש הראשון עם עולם ה-HD
בצהרי היום הגיע המסך ובערב כאשר הגעתי הביתה התקנתי, חיברתי ו...הכל עבד מצויין.
לאחר כיול תמונה קצר (אין הרבה אופציות אבל הגעתי לתמונה נעימה עם גוונים אמיתיים לא חדה מדי ולא רכה מדי) וכיול סאונד (אקולייזר, סראונד מדומה ועוד) ישבתי לצפות בחומר SD ו-HD מגוון - מרחק הצפייה כ-2-2.2 מ'.
האיכות ב-HD 720P (בדקתי סדרות, סרטים, סרטים דוקומנטריים וכיו"ב) מצויינת! מבחינתי עולם אחר...
האיכות ב-SD (בהקלטות ישירות מהלויין ובהקלטות דרך ה-PVR150/250) מפתיעה לטובה! תופעת ה"לכלוכים" כמעט ואינה קיימת והתמונה חדה ולא רואים פיקסלציה. פשוט מפתיע לטובה. כמובן ששיחקתי עם הפחתת הרעשים והשארתי אותה על הרמה הנמוכה ביותר.
איכות ההקלטות הישירות מהלויין מעולות ואיכות ההקלטות האנלוגיות טובות. בהחלט ניכר הבדל בין הקלטה דיגיטלית ישירה לבין הקלטה אנלוגית, מה שלא היה כלכך מורגש על טלויזיה CRT רגילה.
הסאונד מצויין! הקשבתי למספר טרקים מכמה דיסקים הנמצאים במערכת ופשוט נהנתי...הבאסים מורגשים (למרות שלא מדהימים...מה אפשר לצפות מזוג רמקולים קטנים...) הסאונד צלול, הגבוהים ברורים ובסך הכל חווית שמיעה טובה. המחשבה לרכוש מערכת סאונד נפרדת לחדר השינה נעלמה באותו הרגע...
לסיכום - מרוצה מאד.
כמובן שחשוב להדגיש כי ההתרשמות היא סוביקטיבית בלבד ואינה השוואתית ולכן יש לקרא אותה בזהירות!
פרק ג' - לא הכל ורוד...
כמו בכל סיפור בו הכל נראה ורוד, תמיד ימצא ה"דבר" שיקלקל את החגיגה.
במקרה שלי - 4 פיקסלים "מתים"
הגיע הזמן לבחון את השירות של היבואן!
הגיע הבוקר, טלפון מהיר לשירות הלקוחות של יורוקום, מספר שניות והמוקדנית עונה לי.
לקחה את הפרטים שלי ואמרה כי טכנאי יתקשר עוד באותו היום, כדי לתאם הגעה.
תשובתה לגבי התקלה - במקרה של פיקסלים "מתים" - המוצר מוחלף.
סוף פרק ג' - אופטימי (אולי יותר מדי...) מחכה לטלפון...
המשך יבוא!