האם חיבור BI-AMPING אפקיטיבי אם לא נותק הקרוסאובר הפנימי של הרמקול?
אם אני מחבר ONKYO 875 בעל אופציית BI-AMPING ואני מנתק את הגשר ברמקולים האם זה רק "כאילו" BI-AMPING?האם זה לגמרי מיותר? אם כן אז למה לתת אופציה כזאת? אני לא מבין!?!?!
בבקשה עזרה.
אם לא ניתקת את הקרוס הפנימי (והחלפת אותו באחד חיצוני, כמובן) אז היתרון היחיד הוא יותר כח.
האם אתה צריך את זה? תלוי ברמקולים, בחלל, בהרגלי ההאזנה שלך וכו'.
היתרון של דו-הגבר, או הגבר כפול, או Bi-Amping הוא חלוקת ההספק בין 2 המגברים – התדרים הנמוכים מועמסים על מגבר אחד, בעוד הבינוניים והגבוהים על מגבר שני. יתרון זה בא לידי ביטוי בעיקר במקרים הספק של מגבר אחד מסוים לא מביא לידי ביטוי את מלוא הטווח הדינאמי של הרמקול. לא תמיד, לא בכל שילוב של רמקול מסוים עם מגבר מסוים, יש יתרון נשמע לאוזן להגבר כפול.
לעניין חלוקת העומס, זה לא משנה הרבה אם מסנן פיצול התדרים, ה- Crossover הוא פנימי ברמקול, או חיצוני, או בתוך המגבר עצמו, או בעיבוד הדיגיטאלי בשלב הקדם-הגברה. חלוקת העומס תישאר אותה חלוקת עומס, או כמעט אותה חלוקת עומס, בכל אחד מהמקרים. מסנן פיצול התדרים, בכל מקום בו הוא נמצא, דואג לזה. אם יש יתרון למסנן פיצול תדרים חיצוני לרמקול – הוא די שולי.
יש חשש שמסנן פיצול תדרים חיצוני יפר את האיזון הפנימי בין רכיבי התדרים השונים ברמקול – לכן עדיף להישאר עם מסנן פיצול התדרים הפנימי ברמקול – גם אם יהיה הפסד זניח ביעילות ההגברה המפוצלת.