שאלה על בס
-
eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
אתמול קיבלתי את ה ATH-AD900 שקניתי בחו"ל.
לעומת דגם ה-700 שברשותי, הן נשמעות קרובות יותר למוח , הבמה שלהן אמיתית יותר, והפירוט גם כן טוב יותר.
אבל אין לי בס
פשוט כלום
נאדה
עבור רוב השירים שאני שומע, זה בסדר, אבל עדיין , מרגיש שיכול היה להיות טוב יותר..
הלכתי רחוק, ושמתי טרנאס..
הבס הכי חזק הוא צליל של בס. אבל הן יורדות נמוך! הבס פשוט לא עושה "בום", אין לי את אפקט הוואוו, שכן היו לי באזניות פשוטות יותר.
יכול להיות שאני צריך לתת להן "להפתח" איזה 200 שעות לפני שאני שופט?
או שכשאומרים שלאזניות מסוימות אין בס, לזה בדיוק מתכוונים ? ברמה ככ בלתי מתוארת??
לעומת דגם ה-700 שברשותי, הן נשמעות קרובות יותר למוח , הבמה שלהן אמיתית יותר, והפירוט גם כן טוב יותר.
אבל אין לי בס
פשוט כלום
נאדה
עבור רוב השירים שאני שומע, זה בסדר, אבל עדיין , מרגיש שיכול היה להיות טוב יותר..
הלכתי רחוק, ושמתי טרנאס..
הבס הכי חזק הוא צליל של בס. אבל הן יורדות נמוך! הבס פשוט לא עושה "בום", אין לי את אפקט הוואוו, שכן היו לי באזניות פשוטות יותר.
יכול להיות שאני צריך לתת להן "להפתח" איזה 200 שעות לפני שאני שופט?
או שכשאומרים שלאזניות מסוימות אין בס, לזה בדיוק מתכוונים ? ברמה ככ בלתי מתוארת??
אם אתה שואל אותי, אפקט ה 'וואו' שהיה לך באוזניות פשוטות יותר לטענתך, כנראה נבע מאיזו תוספת בס שנתנו לאוזניות. לי יש את ה CX300, אני אומנם מתלהב מהן אבל אין לי ספק שהאוזניה עושה מניפולציות לא מעטות כדי להגיע לתוצאה הסופית, ודאי וודאי שבתחום הנמוכים, שכן האוזניה מתאימה ל MP3 והבס שמגיע לי מהאייפוד ודאי לא מגיע מהקבצים עצמם...
לפי קריאת ההודעות שלך בפורום ראיתי שהתנסית בכמה אוזניות in-ear של סנהייזר ברמה קצת יותר גבוהה מה CX300 ולכן אני משער שמדומה בתופעה דומה.
לעומתן, בAKG K55 שגם ברשותי, שם התחום הנמוך הרבה פחות 'בומי', אלא קצת יותר הדוק (ואולי גם קצת חסר ). בטווח הארוך אעדיף את ה AKG, פחות דופק את האוזן ובסה"כ נותן תחושה יותר נעימה לאורך זמן.
אני מקווה מאוד שהבנתי מה שהתכוונת והשתשובה לטעמך
לפי קריאת ההודעות שלך בפורום ראיתי שהתנסית בכמה אוזניות in-ear של סנהייזר ברמה קצת יותר גבוהה מה CX300 ולכן אני משער שמדומה בתופעה דומה.
לעומתן, בAKG K55 שגם ברשותי, שם התחום הנמוך הרבה פחות 'בומי', אלא קצת יותר הדוק (ואולי גם קצת חסר ). בטווח הארוך אעדיף את ה AKG, פחות דופק את האוזן ובסה"כ נותן תחושה יותר נעימה לאורך זמן.
אני מקווה מאוד שהבנתי מה שהתכוונת והשתשובה לטעמך
-
eyal1983
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3449
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
מה הבנתי? בתרגום לשפה שלי (+תוספות), הבנתי שעשית אנלוגיה מעולם אזניות ה IEM, ואמרת שלכל דבר יש סיבה. וככל שעולים באיכות, הפלייבק חייב להיות יותר נאמן למקור.
טענת שהאיזון הוא לטובה בטווח הארוך. יש בדיוק כמה בס שצריך להיות מבלי לפגוע בשום דבר. אולי אפילו כמות הבס שהוקלטה באולפן..
ואז הכנסת בתור השוואה, אזניות סגורות בגודל מלא.
אגב, לגבי כמות הבס.. עשיתי ניסוי קטן; חזרתי "לאחור בזמן., לקחתי דיסק של עופר ניסים, שמתי את summer night city , וברגע מסויים שמעתי לא רק בס.. אלא גם את ההילה של הבס, מה שכששמעתי באוטו, לא הייתה.. (באותם ימים כמעט התחרשתי -וכמובן שהיה מגבר של פיוניר שתרם לעניין -NO FEAR!!). ועכשיו, מהמחשב, זאת חוויה כ"כ אחרת.
אני מוכרח להודות, שאף פעם לא יצא לי לשמוע את עופר נסים באיכות כ"כ גבוהה ..
אני מרגיש טוב יותר, וזאת בעקבות הניסוי שעשיתי, עקב התשובה שלך... תודה
טענת שהאיזון הוא לטובה בטווח הארוך. יש בדיוק כמה בס שצריך להיות מבלי לפגוע בשום דבר. אולי אפילו כמות הבס שהוקלטה באולפן..
ואז הכנסת בתור השוואה, אזניות סגורות בגודל מלא.
אגב, לגבי כמות הבס.. עשיתי ניסוי קטן; חזרתי "לאחור בזמן., לקחתי דיסק של עופר ניסים, שמתי את summer night city , וברגע מסויים שמעתי לא רק בס.. אלא גם את ההילה של הבס, מה שכששמעתי באוטו, לא הייתה.. (באותם ימים כמעט התחרשתי -וכמובן שהיה מגבר של פיוניר שתרם לעניין -NO FEAR!!). ועכשיו, מהמחשב, זאת חוויה כ"כ אחרת.
אני מוכרח להודות, שאף פעם לא יצא לי לשמוע את עופר נסים באיכות כ"כ גבוהה ..
אני מרגיש טוב יותר, וזאת בעקבות הניסוי שעשיתי, עקב התשובה שלך... תודה
חוסר בס יכול לנבוע מהגברה לא מתאימה..
נסה לחבר למגבר אוזניות וראה אם ישנו שיפור.
לגבי תחום הבאס, תלוי בהקלטות....יש שיודעים לטפל בתחום ויש שלא.
MP3 וכדומיהם משנים לא מעט תדרים כחלק מהדחיסה.
לכן ממולץ לעבור ללוסלאס. [FLAC נפוץ]
נסה לחבר למגבר אוזניות וראה אם ישנו שיפור.
לגבי תחום הבאס, תלוי בהקלטות....יש שיודעים לטפל בתחום ויש שלא.
MP3 וכדומיהם משנים לא מעט תדרים כחלק מהדחיסה.
לכן ממולץ לעבור ללוסלאס. [FLAC נפוץ]