מדוע אין מסכי LCD נורמליים ברסיברים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73268
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3156 פעמים

שליחה #1 

שלום.

את האמת, זו שאלה שהציקה לי כבר מאז רכשתי את הימאהה 863. בתחום שבו אני מתעסק לכל מוצר מעל 1000 שח (ע"ע מארזי HTPC כדוגמא מוצלחת) יש מסך LCD צבעוני איכותי, ככה שמבחינת תמחור אי אפשר להגיד שזה מייקר משמעותית את המוצר. מה שאני לא מבין איך זה שברסיברים שעולים אלפי שקלים ולעיתים עשרות אלפי שקלים היצרנים משלבים מסכי LCD סוג ז' (כתומים פשוטים שלמיטב ידיעתי תמצא כיום רק במוצרים נחותים). איך צרכני האודיו שמשקיעים ה מ ו ן כסף על מערכת קולנוע ביתי לא מתמרדים על ההחלטה הבזויה (לטעמי) של חיסכון של כמה עשרות דולרים בודדים ואולי פחות על תצוגה איכותית (אפילו נורמלית) לרסיבר שלהם? אין יצרן שירים את הכפפה?

סתם לשם הבהרה וזיאולית, תראו איך נראה מארז HTPC שעולה פחות מחצי מהרסיבר שלי (ופחות מעשירית מרסיבר HIGH END אמיתי):

תמונה

תמונה

וזה מסך מגע ד"א. ותראו איך נראה הצג ברסיבר שלי:

תמונה

ומסך ברסיבר של כ 18000 שח:

http://www.hometheater.co.il/images/art ... 62_490.jpg

יחי ההבדל ה(לא) קטן :roll:

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

בשביל מה צריך ?

את ה-LED של ה-Dolby TrueHD אני מצליח לראות גם עם המסך של הרסיבר, ואת ה-SETUP הרי עושים לעתים רחוקות ועל גבי הטלויזיה.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

ומה אמור לתת מסך גדול יותר למגבר?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #4 

Huber כתב:שלום.

את האמת, זו שאלה שהציקה לי כבר מאז רכשתי את הימאהה 863. בתחום שבו אני מתעסק לכל מוצר מעל 1000 שח (ע"ע מארזי HTPC כדוגמא מוצלחת) יש מסך LCD צבעוני איכותי, ככה שמבחינת תמחור אי אפשר להגיד שזה מייקר משמעותית את המוצר. מה שאני לא מבין איך זה שברסיברים שעולים אלפי שקלים ולעיתים עשרות אלפי שקלים היצרנים משלבים מסכי LCD סוג ז' (כתומים פשוטים שלמיטב ידיעתי תמצא כיום רק במוצרים נחותים). איך צרכני האודיו שמשקיעים ה מ ו ן כסף על מערכת קולנוע ביתי לא מתמרדים על ההחלטה הבזויה (לטעמי) של חיסכון של כמה עשרות דולרים בודדים ואולי פחות על תצוגה איכותית (אפילו נורמלית) לרסיבר שלהם? אין יצרן שירים את הכפפה?

סתם לשם הבהרה וזיאולית, תראו איך נראה מארז HTPC שעולה פחות מחצי מהרסיבר שלי (ופחות מעשירית מרסיבר HIGH END אמיתי):

תמונה

תמונה

וזה מסך מגע ד"א. ותראו איך נראה הצג ברסיבר שלי:

תמונה

ומסך ברסיבר של כ 18000 שח:

http://www.hometheater.co.il/images/art ... 62_490.jpg

יחי ההבדל ה(לא) קטן :roll:
...
אה התשובה לטעמי פשוטה -אין צורך.
כל הרסיברים המכובדים כוללים את פונקצית OSD ולכן כל הכיוונים וההגדרות מבצעים תוך כדי צפיה במסך הטלויזיה/מקרן. בזמן צפיה בסרטים ,במרבית המיקרים מכבים את התצוגה ברסיברים(היכן שניתן) על מנת שלא תפריע.

בקיצור לטעמי מיותר . מה שיש מספק בהחלט.

אהוד
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 300
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

אני ממש לא מסכים עם מה שנאמר פה. אני חושב שהרבה מאוד זמן היה חייב להכניס את טכנולגיית הLCD לרסיברים.

זה ישדרג את הרסיבר מבחינת מוצר ומין הסתם יקל על המשתמש. הובר צודק פה אני חושב.
כל הכסף בעולם לא יכול לקנות ידע.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

MarioMan כתב:בשביל מה צריך ?

את ה-LED של ה-Dolby TrueHD אני מצליח לראות גם עם המסך של הרסיבר, ואת ה-SETUP הרי עושים לעתים רחוקות ועל גבי הטלויזיה.
...
באמת? יופי של ראייה - אני ממרחק הישיבה שלי לא ממש מצליח להבין מה כתוב בתצוגה הפיצפונת ששמים שם. ומה הכוונה "בשביל מה צריך?", למה לא? יראה הרבה יותר ברור וקל לקריאה וכמובן שהרבה יותר מרשים (ואל תגידו לי שרושם זה לא חלק מבחירת מוצר). אם היה רסיבר כמו שלי עם מסך LCD נורמלי והעלות שלו תעמוד על עוד כמה עשרות דולרים בודדים (20-30 דולר למשל) לא הייתי מהסס פעמיים ואני בטוח שאם היית רואים רסיבר כזה גם אתם הייתם שוקלים רכישה שלו. אולי כולכם כ"כ התרגלתם למסכים הביזיוניים שיש ברסיברים כיום, אבל כל מי שמתעסק בתחומים אחרים כבר מזמן שכח איך נראה LCD חד ציבעי שכזה.

תראו לי עוד מוצר אלקטרוניקה כ"כ יקר שמשלב בתוכו מסך באיכות כ"כ נמוכה. מסכי LCD בודל של 4-7 אינץ הם מוצר נפוץ, זול ואין שום סיבה שבעולם לא לשלב אותם ברסיברים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17925
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #7 

Huber כתב:

...
באמת? יופי של ראייה - אני ממרחק הישיבה שלי לא ממש מצליח להבין מה כתוב בתצוגה הפיצפונת ששמים שם. ומה הכוונה "בשביל מה צריך?", למה לא? יראה הרבה יותר ברור וקל לקריאה וכמובן שהרבה יותר מרשים (ואל תגידו לי שרושם זה לא חלק מבחירת מוצר). אם היה רסיבר כמו שלי עם מסך LCD נורמלי והעלות שלו תעמוד על עוד כמה עשרות דולרים בודדים (20-30 דולר למשל) לא הייתי מהסס פעמיים ואני בטוח שאם היית רואים רסיבר כזה גם אתם הייתם שוקלים רכישה שלו. אולי כולכם כ"כ התרגלתם למסכים הביזיוניים שיש ברסיברים כיום, אבל כל מי שמתעסק בתחומים אחרים כבר מזמן שכח איך נראה LCD חד ציבעי שכזה.

תראו לי עוד מוצר אלקטרוניקה כ"כ יקר שמשלב בתוכו מסך באיכות כ"כ נמוכה. מסכי LCD בודל של 4-7 אינץ הם מוצר נפוץ, זול ואין שום סיבה שבעולם לא לשלב אותם ברסיברים.
...
עוד פעם זה פשוט מיותר.
על OSD שמעת?
מה יותר טוב מלראות את התפריטים השונים ואת מד עוצמת הווליום מאשר בעזרת המסך הגדול שאתה צופה בו?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46351
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #8 

אני עם Huber, מסך כזה בהחלט נחוץ.
תחשבו על שילוב של רסיבר תומך DLNA ביחד עם מסך כזה, אין צורך להדליק את המסך הראשי עבור Audio Streaming למשל.

istarmini,
לא כולם אוהבים OSD עבור פעולות שגרתיות כמו שינוי ווליום. אני למשל מעדיף רק Setup דרך OSD.
אגב, לא כולם היצרנים חושבים שמסך כזה מיותר כמוך, תראו למשל את Pioneer עם ה SC-LX90.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

הללויה דן, הללויה. קול השפיות מגיע לת'רד :D

מי שלא צריך, שלא יקנה, לא חייבים, אבל תנו ללקוח אופציה לבחור. אני אישית בשימחה הייתי מוסיף עוד כמה עשרות דולרים על הרסיבר שרכשתי אם היה דגם זהה בתכונות רק עם LCD נורמלי.

תראו כמה שזה מרשים ומשנה את החזות של המוצר:

http://www.youtube.com/watch?v=mDqImR0_PUw

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #10 

תראה, זה לא בדיוק כמה עשרות דולרים.
אתה נתת כהשוואה את מארז ה-HTPC (היפהפה) של Thermaltake מדגם DH102.
מחירו הוא כ-2000-2100 ש"ח (תקן אותי אם אני טועה, אתה עוסק בתחום).
נשווה אותו לאותו מארז ללא מסך (DH101) שעולה 650-750 ש"ח ותקבל הפרש של 1250 - 1450 ש"ח על המסך.
אני מסכים שברסיברים יקרים הפרש כזה הוא נסבל למי שבאמת חשוב לו לקבל מסך LCD בגודל 7", אבל ברסיברים ממוצעים, ההפרש הזה הוא בלתי נסבל.

אני מניח שיצרני הרסיברים לא קיבלו דרישה מהלקוחות לגבי שילוב מסכי LCD לתצוגה שלהם, אחרת בהחלט היינו רואים יותר רסיברים כדוגמת הפיוניר שזיו הראה בהודעה שלו.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

ההשואה התמחורית בין המארזים לא נכונה. זה שיש הפרש של 1000 שח לא אומר שמסך LCD 7 אינץ עולה 1000 שח. קודם כל זה מסך מגע וברסיבר אפשר לוותר על זה ושנית היצרן יודע שמי שבונה מערכת HTPC והפרוטה מצוייה בכיסו לא יתרגש מההפרש במחיר.

מסך 7" עולה ללקוח סופי כ 80-100 דולר:

http://www.nextag.com/7-lcd-monitor/search-html

ז"א שליצרנים הוא עולה 30-50 דולר. יצרן שירצה לייחד את המוצר שלו וישים מסך שכזה יוכל להעלות את המחיר בכ 50 דולר ועדיין להרוויח ככה שבהחלט אפשרי ליצר את אותו הדגם בהפרש של עשרות דולרים בודדים. אתה רוצה להגיד לי שמי שרוכש רסיבר של 15000 שח ומעלה יתרגש מעוד כמה עשרות דולרים? אני אישית הייתי משקיע עם 50 דולר בשביל התענוג הזה למרות שקניתי רסיבר של "רק" כ 5500 ש"ח.

אתה מניח שיצרני הרסיברים לא קיבלו דרישה לזה ואתה צודק אבל יש לזה 2 סיבות זוועתיות (ולא כי באמת אין דרישה). הסיבה הראשונה היא כי כל מי שבאמת רוצה לא באמת פונה ליצרנים. רובנו בוכים על זה בת'רדים כמו זה שפתחתי או פשוט חושבים על זה ולא פוצים פה בכלל. הסיבה השנייה היא כי רב הלקוחות התרגלו שככה רסיבר מגיע או שהחליטו שבהחלט מספיק מסך כזה זוועתי כי ככה הרגילו אותם ולא יצא להם להתנסות במשהו אחר.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #12 

Huber כתב:

...

...

תודה, באמת בדיקת ראיה וקניית משקפיים היו אחד השדרוגים היותר מוצלחים שלי :D

אני לא יודע אם אני פונקציה בעניין הזה, אבל כשאני רואה סרט אני מעוניין לראות בסביבה חשוכה ככל האפשר. אפילו ניתקתי את ה-Power LED בשרת וב-HTPC שלי לאחר ששמתי לב שעל אף שמדובר ב-LEDים כל כך קטנים, ההשפעה שלהם גדולה מאד.

לגבי זה שזה יראה מרשים - בוודאי שרושם זה שיקול בקניית מוצר. נראה לך שאני באמת צריך 50% מהפונקציות שה-RX-V3800 שלי מציע על פני ה-863 לדוגמה :lol: ? ולמרות זאת, אני ממש לא חושב ששילוב של מסך LCD כמו שאתה מציע ברסיבר יוסיף לרושם, אלא להיפך.

אני חושב שאנשים מחפשים את הסולידיות והנקיון, ומסך LCD בגודל 7" או אפילו פחות זה לא דבר שאפשר שלא לשים לב אליו (תעיף מבט על ה-LX90 של פיוניר).

בהמשך לדוגמה של ה-LX90 - הנה לך רסיבר עם מסך LCD כמו שאתה מבקש. אתה באמת הולך לקנות כזה ?

אני מניח שלא, וגם אני לא, וגם רוב האוכלוסיה לא. למה ? כי מדובר במוצר שעולה מעל 30,000 ש"ח. מסך LCD זה בדיוק מסוג הדברים שמיועדים לדגמי HIGH-END. אז למה לשים מסך כזה ברסיבר שימכר ברווח של 1,000 ש"ח במקום לשים אותו רק ברסיבר שימכר ברווח של נגיד 10,000 ש"ח ?

ואם כבר אנחנו עוסקים בנושא הזה של תוספות - אני הייתי מעדיף שתוספת הכסף תלך על דברים שיהיו יותר שימושיים לי ויגרמו למוצר לספק איכויות טובות יותר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78806
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #13 

עד היום מעטים עשו את זה, ובעיקר בתחום של מגברי על או PREAMP על (לחברות ה-PRE הגדולות יש מודלים עם LCD VFD צבעוני ויפה).

ברסיברים זה עדיין נדיר, אבל כבר יש ניצנים של זה. ב-LX90 כבר יש את זה.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

יש גם ב-ROTELים, אפילו דיי ישנים...
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #15 

נקווה שהרסיבר הבא שלי כבר יכיל את הפונקציה הזו שכ"כ מתבקשת מאליה.

michael123
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6161
נתן תודות: 164 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #16 

Parasound C1
מלפני 6 שנים
http://www.parasound.com/halo/c1.php

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #17 

אם אנחנו כבר מדברים על אופנה ורושם - האם היום תראה לך מרשימה ומשוכללת מערכת סטריאו ישנה עם מסך טלוויזיה קטנטן, כמו אלו שהיו בתחילת שנות ה-90? אז חשבתי שזה הדבר הכי מגניב בעולם - והיום זה נראה כמו *** קיצ'י, לא יעיל ומכוער. לעומת זאת, רסיבר יוקרתי, ששילמת עליו המון כסף לפני 5 שנים, עדיין ייראה מרשים ויפה היום (בלי לדבר על הפונקציות שהשתכללו). אופנות משתנות. מה אם בעוד 5 שנים פתאום מסכי LCD כאלו כבר יהיו פאסה?
בכל מקרה, למה להוסיף עוד משהו שיתקלקל במכשיר כל כך מורכב ממילא שאמור להחזיק שנים, אם לא עשרות שנים (כפי שיעידו מכשירי ווינטג' שונים - שאגב, להבדיל מהמערכות עם הטלוויזיה, עדיין נראים יפים ויוקרתיים)?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #18 

אני עדיין חושב שהמסך הזה ייראה cool בחמשת הדקות הראשונות כשביתר חמשת השנים הוא ייהיה עוד אלמנט מעצבן שאצטרך לכבות. לי זה בכלל לא ברור שזה אביזר שהוא כל כך ברור מאיליו במגבר בדיוק כפי שאני לא זקוק למסך צבעוני במיקרוגל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

shurvitz
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #19 

נראה לי שהפתרון האלגנטי הוא לשים את מסך ה-LCD הצבעוני על השלט, ככה לא מכערים את הרסיבר אבל מקבלים את הנוחות והפונקציונליות של המסך הגדול

בועזון
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 45 פעמים

שליחה #20 

אני מסכים! יאללה, מי כותב מכתב חריף ליצרנים?...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”