מסך דל 2007FP, נקודה לבנה - עדכון הודעה 24/9/08
יש לי מסך DELL 2007FP פאנל S-IPS, נרכש בסוף מאי תחילת יוני (לא זוכרת).
עכשיו ממש ראיתי שיש לי נקודה לבנה עגולה די גדולה מלהיות פיקסל 1 בצד שמאל של המסך, הנקודה הזאת לא הייתה לפני שעתיים שעבדתי עם המחשב, אחרי שעתיים שהמסך היה בהמתנה (לתזוזה של עכבר או הקלדה על המקלדת הוא נדלק).
הנקודה הזאת נראת על כל צבעי הרקעים, למעט רקע כהה מאוד ושחור היא "נעלמת".
הכרטיס מסך שלי הוא 9600GT OC של CLUB3D.
הדריבר המותקן לכרטיס מסך הוא הכי עדכני.
מה אתם אומרים זה פיקסל שרוף או תקוע?
זה נראה כמו מנורה לבנה עגולה קטנה (האמת זה לא בצורה מלבנית או ריבועית כמו פיקסל)
אני לא חושבת שזה מכרטיס המסך כי בPRINT SCREEN היא לא נראת כלל.
ניסיתי את תוכנת ה-DEAD BODY PIXEL - הנקודה נראת בכל הרקעים למעט שחור - (עם הרקעים היא נצבעת כמו ששמים בד בצבעים מול פנס לבן - ואז עם זה צבע כחול אז הנקודה נראת מאחורי הצבע הכחול מאוד חלשה).
מה עוד מוזר בנקודה הזאת - שזה נראה שהיא מוארת מאחורי הפאנל (הרשת של הפיקסלים) בכלל - משהו בתאורה האחורית
צילמתי עם מצלמה תמונה מקווה שתשימול לב סימתי מסביב לנקודה - זה מה שהצלחתי לצלם
http://img181.imageshack.us/img181/7220/89955380ri4.jpg
http://img88.imageshack.us/my.php?image=90062085io8.jpg
ניסיתי את כל הכלים בנוגע לפיקסל תקוע שיש ברשת - לא עבד.
העניין שאם אני מסתכלת עם זכוכית מגדלת על המקום, הפיקסלים שלמים והם נראים עובדים, העיגול הזאת אם אני מסתכלת מזויות של 60 מעלות ומעלה מכל הצדדים היא איננה, וגם אם מסתכלים עליה ממש מגובה עיניים מולה 0 מעלות היא איננה.
דיברתי אם מעבדה בתל אביב שדל הפנו אותי אליה, הבעיה שאין לי רכב להביא את המסך לשם, ושלחתי לו את התמונות והוא אמר שזה לא פיקסלים תקועים או מתים -
אני בעצמי יודעת מזה פיקסלים מתים או תקועים, כי ראיתי פיקסלים שרופים ותקועים במסכים אחרים, וזה לא נראה אותו הדבר בכלל.
אשמח מאוד לתבונותיכם
עכשיו ממש ראיתי שיש לי נקודה לבנה עגולה די גדולה מלהיות פיקסל 1 בצד שמאל של המסך, הנקודה הזאת לא הייתה לפני שעתיים שעבדתי עם המחשב, אחרי שעתיים שהמסך היה בהמתנה (לתזוזה של עכבר או הקלדה על המקלדת הוא נדלק).
הנקודה הזאת נראת על כל צבעי הרקעים, למעט רקע כהה מאוד ושחור היא "נעלמת".
הכרטיס מסך שלי הוא 9600GT OC של CLUB3D.
הדריבר המותקן לכרטיס מסך הוא הכי עדכני.
מה אתם אומרים זה פיקסל שרוף או תקוע?
זה נראה כמו מנורה לבנה עגולה קטנה (האמת זה לא בצורה מלבנית או ריבועית כמו פיקסל)
אני לא חושבת שזה מכרטיס המסך כי בPRINT SCREEN היא לא נראת כלל.
ניסיתי את תוכנת ה-DEAD BODY PIXEL - הנקודה נראת בכל הרקעים למעט שחור - (עם הרקעים היא נצבעת כמו ששמים בד בצבעים מול פנס לבן - ואז עם זה צבע כחול אז הנקודה נראת מאחורי הצבע הכחול מאוד חלשה).
מה עוד מוזר בנקודה הזאת - שזה נראה שהיא מוארת מאחורי הפאנל (הרשת של הפיקסלים) בכלל - משהו בתאורה האחורית
צילמתי עם מצלמה תמונה מקווה שתשימול לב סימתי מסביב לנקודה - זה מה שהצלחתי לצלם
http://img181.imageshack.us/img181/7220/89955380ri4.jpg
http://img88.imageshack.us/my.php?image=90062085io8.jpg
ניסיתי את כל הכלים בנוגע לפיקסל תקוע שיש ברשת - לא עבד.
העניין שאם אני מסתכלת עם זכוכית מגדלת על המקום, הפיקסלים שלמים והם נראים עובדים, העיגול הזאת אם אני מסתכלת מזויות של 60 מעלות ומעלה מכל הצדדים היא איננה, וגם אם מסתכלים עליה ממש מגובה עיניים מולה 0 מעלות היא איננה.
דיברתי אם מעבדה בתל אביב שדל הפנו אותי אליה, הבעיה שאין לי רכב להביא את המסך לשם, ושלחתי לו את התמונות והוא אמר שזה לא פיקסלים תקועים או מתים -
אני בעצמי יודעת מזה פיקסלים מתים או תקועים, כי ראיתי פיקסלים שרופים ותקועים במסכים אחרים, וזה לא נראה אותו הדבר בכלל.
אשמח מאוד לתבונותיכם
נערך לאחרונה על ידי Bekit ב 25/09/2008 16:01, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5346
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
נראה יותר כמו כתם או בעיה בציפוי מאשר פיקסל שרוף או תקול.
אפשרות נוספת היא פגיעה נקודתית במסך.
http://mboffin.com/stuff/dead-pixel-2.jpg
http://www.lumenlab.com/forums/uploads/ ... 610863.jpg
נסי לנקות את המסך בזהירות עם חומר מתאים.
תריץ את DPT - DeadPixelTester על stress באזור הבעייתי. זה מחליף צבעים מהר ולפעמים משחרר פיקסל תקוע (או אזור בעייתי)
נסי לנקות את המסך בזהירות עם חומר מתאים.
תריץ את DPT - DeadPixelTester על stress באזור הבעייתי. זה מחליף צבעים מהר ולפעמים משחרר פיקסל תקוע (או אזור בעייתי)
נערך לאחרונה על ידי yaronkle ב 17/09/2008 10:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה לא כתם על הציפוי החיצוני, המסך נקיyaronkle כתב:נראה יותר כמו כתם או בעיה בציפוי מאשר פיקסל שרוף או תקול.
נסה לנקות את המסך בזהירות עם חומר מתאים.
תריץ את DPT - DeadPixelTester על stress באזור הבעייתי. זה מחליף צבעים מהר ולפעמים משחרר פיקסל תקוע (או אזור בעייתי)...
זה כמו מנורה קטנה עגולה בחלק האחורי של המסך.
אולי משהו מהמבנה האחורי "שולח" את האור הזה - בורח איזה עלומת אור קטנה?
מאין זרם אור - שלא נראה מזוית של 60 -70 מעלות מעלה.
העניין שזה קרה פתאום, המסך לא זז אף אחד לא נגע בו
מוזר
התוכנה שהמלצת לי - ניסיתי אבל זה לא רלוונטי כי הפיקסלים משנים את הצבעים כרגיל
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
אוקיי. הבנתי. אז נתחיל מזה שהבעיה לא בא בפאנל עצמו אלא מאחוריו.
זו תופעה די נפוצה במסכי LCD, זה יכול להיגרם ממספר סיבות:
1. מכה - מכה מקדימה ל-LCD גורמת לו לאבד טיפה מהחומר והופכת את האיזור למעט שקוף יותר. זה הסיכון במסכי LCD כי המרחק בין המסך לבין הפילטר הקדמי הוא פצפון.
2. פילטר שזז. התאורה האחורית היא בעצם סוג של פס ניאון ובכדי לגרום לתאורה להיראות אחידה יש בין התאורה לבין הפאנל פילטרי DIFSUSSION. הפילטרים הללו מעמעמים את האור ומטשטשים אותו בכדי להגיע לתאורה אחידה וחלבית. לרוב מדובר בסדרת ניירות או ניילונים כאלה בצבע חלבי. אם במקרה אחד מהם טיפה שקוף (בגלל חום) או אפילו זז והוא לא ישר, זה יכול לגרום ל "כתם אור". אינדיקציה לזה היא שזה כתם בלי גבולות ברורים (שהוא אינדיקציה לבעיה בפאנל עצמו).
אצלי למשל בלפטופ ישן שיש לי בבית - יש נקודה כזו שקרתה בגלל מכה קלה שהמסך קיבל וגרם לתזוזה (קמט קל) באחד הפילטרים. כתוצאה מכך הוא הפך טיפה שקוף ויש נקודה מעט בהירה יותר מהשאר.
1. מכה - מכה מקדימה ל-LCD גורמת לו לאבד טיפה מהחומר והופכת את האיזור למעט שקוף יותר. זה הסיכון במסכי LCD כי המרחק בין המסך לבין הפילטר הקדמי הוא פצפון.
2. פילטר שזז. התאורה האחורית היא בעצם סוג של פס ניאון ובכדי לגרום לתאורה להיראות אחידה יש בין התאורה לבין הפאנל פילטרי DIFSUSSION. הפילטרים הללו מעמעמים את האור ומטשטשים אותו בכדי להגיע לתאורה אחידה וחלבית. לרוב מדובר בסדרת ניירות או ניילונים כאלה בצבע חלבי. אם במקרה אחד מהם טיפה שקוף (בגלל חום) או אפילו זז והוא לא ישר, זה יכול לגרום ל "כתם אור". אינדיקציה לזה היא שזה כתם בלי גבולות ברורים (שהוא אינדיקציה לבעיה בפאנל עצמו).
אצלי למשל בלפטופ ישן שיש לי בבית - יש נקודה כזו שקרתה בגלל מכה קלה שהמסך קיבל וגרם לתזוזה (קמט קל) באחד הפילטרים. כתוצאה מכך הוא הפך טיפה שקוף ויש נקודה מעט בהירה יותר מהשאר.
יש לי סיבה לדאגה? זה גורם לנזק?oferlaor כתב:אוקיי. הבנתי. אז נתחיל מזה שהבעיה לא בא בפאנל עצמו אלא מאחוריו.
אצלי למשל בלפטופ ישן שיש לי בבית - יש נקודה כזו שקרתה בגלל מכה קלה שהמסך קיבל וגרם לתזוזה (קמט קל) באחד הפילטרים. כתוצאה מכך הוא הפך טיפה שקוף ויש נקודה מעט בהירה יותר מהשאר....
אני לא נתתי מכה למסך בכלל, אבל אני מזיזה אותו בשביל מיקום, ועושה זאת בעדינות, כי כבר הזזתי אותו למיקום של מרחק או לנקות מסביבו בשולחן - ושוב מאוד בעדינות אני שומרת עליו מאוד מאוד.
ואולי הציפוי שאתה אומר ברח לבד?
כשזה קרה יום ראשון לפנות בוקר סימתי לעבוד עם המסך לא היה נקודה, ושחזרתי אחרי שעתיים ו"הערתי" את המסך ע"י תזוזה של העכבר התגלתה הנקודה!!!
והתופעה שאתה אומר לי מאוד הגיונית למקרה שלי מבחינת האור הזה.
הכתם הקטן הזה הוא עם גדולות ברורים!! - זה לא כמו זליגת אורהאם זאת סיבה להפעיל את האחריות או קלקול שהאחריות יכולה לעזור לי עם הנושא או להשאיר את זה ככה? - זה יגרום לצריבה?
אני מאוד מודה לך שענית לי, סופסוף תשובה מאוד הגיונית לבעיה שלי.
אז בעיקרון בכל צבעי הרקעים רואים את נקודה תלוי בגוון של הרקע - ובשחור כמעט שלא אלא אם כן מחפשים בנרות אבל מבחינים בנקודה שהיא מאוד מאוד חלשה וגם בצבעים כהים מאוד כמו הכחול כהה של שולי הפורום הזה (ימיו ושמאל).
אז הציפוי הנקודתי שם "ברח" אולי, ובכל זאת המסך עובד רגיל ורק רואים נקודה כזאת של אור.
אני מקווה שלא התכוונת לזליגת אור?
זאת לא זליגת אור, זה נקודה - קרן אור עגולה כמו לד קטן עם גבולות שרואים בבירור שבאה ישירות בקו ישר מהחלק האחורי של המסך/פאנל - אני אנסה לצלם יותר טוב
אני גם מאוד מרוצה מהמסך, הוא מעולה, וכמובן שחיכיתי לו גם חודש עד שהגיע אליי - היה חסר במלאי דאז.maors3 כתב:תפעילי את האחריות בתיקווה שיחליפו לך לאותו מסך ולא למסכים החדשים בעלי פנל TN
יש לי אותו מסך ואני מאוד מרוצה מימנו רואים מעולה בכל אופן שההיה בהצלחה....
אני לא יודעת אם יחליפו לי, והבנתי שכמעט כבר אין את ה-2007FP לא מייצרים יותר.
ואני לא יכולה להגיע למעבדה - דל אמרו לי הגיע ל-תל אביב בבניין רובינשטיין יש שם מעבדה שעובדת עם דל בארץ.
אין לי רכב, ואני מפחדת להזיז אותו שוב, שלא יהיה משהו אחר
הנה תמונה שעכשיו צילמתי - זה הכי טוב שיכולתי - אני לא התעמקתי עם המצלמה עדיין לא יודעת לתפעל אותה לתוצאות טובות
http://img440.imageshack.us/my.php?imag ... 616rd1.jpg
http://img523.imageshack.us/my.php?imag ... 096rt9.jpg
(סליחה אבל התמונות מאוד גדולות)
זה יכול לגרום למסך שלי לצריבה בנקודה הזאת - יצרב על המסך/פאנל הקוטר הקטן של האור?maors3 כתב:לא ניראה לי שתזוזה תזיק יותר ממה שעכשו בכל מיקרה אם את לא יכולה להגיע אז תישלחי עם שליח לא ניראה לי שהבעיה פתירה ע"י כיוון....
לא ניראה לי שיכול להיגרם נזק יותר גדול ממה שיש ובשביל זה יש אחריותusagi כתב:זה יכול לגרום למסך שלי לצריבה בנקודה הזאת - יצרב על המסך/פאנל הקוטר הקטן שלmaors3 כתב:לא ניראה לי שתזוזה תזיק יותר ממה שעכשו בכל מיקרה אם את לא יכולה להגיע אז תישלחי עם שליח לא ניראה לי שהבעיה פתירה ע"י כיוון....
האור?...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78847
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
אין קשר לצריבה, והגבולות לא ברורים (כלומר, רואים בבירור את הפיקסלים המושפעים, אך גם רואים שפיקסלים סמוכים מקבלים השפעה).
זה בהחלט יכול היה להיווצר בגלל תזוזת המסך, אם כי זה לא באשמתך אלא שהפילטר ככל הנראה זז.
לא בטוח בכלל שהאחריות תתפוס במקרה כזה, כי זה מקרה טיפה "קל" (ברור שלא עבורך).
זה בהחלט יכול היה להיווצר בגלל תזוזת המסך, אם כי זה לא באשמתך אלא שהפילטר ככל הנראה זז.
לא בטוח בכלל שהאחריות תתפוס במקרה כזה, כי זה מקרה טיפה "קל" (ברור שלא עבורך).
אי אפשר (במעבדה) להחזיר את הפילטר למקום עם זז?oferlaor כתב:אין קשר לצריבה, והגבולות לא ברורים (כלומר, רואים בבירור את הפיקסלים המושפעים, אך גם רואים שפיקסלים סמוכים מקבלים השפעה).
לא בטוח בכלל שהאחריות תתפוס במקרה כזה, כי זה מקרה טיפה "קל" (ברור שלא עבורך)....
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
כמה זה מפריע לך בשימוש?
תעשה מאמץ ותקח את המסך למעבדה, אין מה להפסיד (חוץ מהרבה בזבוז זמן)
אולי יהיה מישהו נחמד שיסכים לקרוא לזה פיקסלים שרופים...
החל מכמה פיקסלים מחליפים מסך אצל DELL?
אצלי במסך של פיליפס זה 3
אצלי במסך של פיליפס זה 3
1. אני בתzovirax כתב:כמה זה מפריע לך בשימוש?
אצלי במסך של פיליפס זה 3...
2. בדל אני חושבת 6 פיקסלים
3. תודה רבה לכם על העזרה.
יום ראשון אני אלך למעבדה (אבקש יפה מאבא שלי שיעזור לי), נראה מה יגידו שם.
ושוב תודה רבה לכם מאוד מאוד
אני אוהבת את האתר הזה, שואבת ממנו הרבה מידע וניסיון מאחרים (ידע מוסיף ידע זה הדבר הכי טוב)
הבאתי את המסך שלי למעבדה היום CPM, בתל אביב, הפקידה שלקחה לי את המסך, ורשמה מה הבעיה בדף ממני.
התבאסתי שלא נתנו לי להכנס למעבדה להגיד לטכנאי בדיוק את הבעיה, אני מפחדת שפתאום יחליט שהוא לא רואה או משהו אחר.
הפקידה אמרה לי שהבדיקה ותשובה עד 5 ימים.
עכשיו צריך לחכות.
אני מאוד מבואסת שלא נתנו לי להכנס למעבדה או שהטכנאי יצא ואני אסביר לו בדיוק, כי העלומת פנס אור העגולה הזאת המסך שלי אני מפחדת שהם במעבדה לא יראו או יחליטו שזה לא הגדר האחריות או משהו - ויחטטו במסך ותהיה לי בעיה אחרת פיקסלים שרופים או משהו אחר - אמא'לה
ועוד מה יש עכשיו על המסך טביעות אצבע של הפקידה על הפאנל (במעבדה מנקים את המסך?)
אני מאוד מודאגת עוד יותתר עכשיו.
התבאסתי שלא נתנו לי להכנס למעבדה להגיד לטכנאי בדיוק את הבעיה, אני מפחדת שפתאום יחליט שהוא לא רואה או משהו אחר.
הפקידה אמרה לי שהבדיקה ותשובה עד 5 ימים.
עכשיו צריך לחכות.
אני מאוד מבואסת שלא נתנו לי להכנס למעבדה או שהטכנאי יצא ואני אסביר לו בדיוק, כי העלומת פנס אור העגולה הזאת המסך שלי אני מפחדת שהם במעבדה לא יראו או יחליטו שזה לא הגדר האחריות או משהו - ויחטטו במסך ותהיה לי בעיה אחרת פיקסלים שרופים או משהו אחר - אמא'לה
ועוד מה יש עכשיו על המסך טביעות אצבע של הפקידה על הפאנל (במעבדה מנקים את המסך?)
אני מאוד מודאגת עוד יותתר עכשיו.
עדכון (24/9/08).
קיבלתי היום מסך אחר, הם אמרו לי שזה מסך חדש שנשלח מדל בארץ (או משווק).
הבעיה היא שהמסך הוא A04!!! ואני נתתי להם A05 שנת ייצור מרץ 2008, ומה שקיבלתי זה A04 שנת היצור היא 2007 (שבוע 45 של 2007 - נובמבר 2007) - האם עבדו עלי וזה מסך מחודש?
קיבלתי היום מסך אחר, הם אמרו לי שזה מסך חדש שנשלח מדל בארץ (או משווק).
הבעיה היא שהמסך הוא A04!!! ואני נתתי להם A05 שנת ייצור מרץ 2008, ומה שקיבלתי זה A04 שנת היצור היא 2007 (שבוע 45 של 2007 - נובמבר 2007) - האם עבדו עלי וזה מסך מחודש?
נערך לאחרונה על ידי Bekit ב 25/09/2008 15:59, נערך פעם 1 בסך הכל.