בעבר - כשהיינו משחקים - ימי הגולדן אקס, דאבל דרגון, סוגר שטחים ועוד ועוד, המשחקים היו פשוטים למדי - תזוזה בארבעה/שמונה כיוונים ועוד איזה שניים/שלושה כפתורים (אגרוף בעיטה וקסם/הגנה).
שמתי לב שהרבה משחקים היום דורשים ממך להכיר המוני כפתורים, והבעיות שנוצרות הן שתיים:
אחת - צריך הרבה יותר קורדינציה בכדי לשלוט במשחקים, ובכדי להגיע בהם לרמה גבוהה - ע"ע STARWARS החדש, פיפא, PES, ועוד ועוד...
ושתיים - גם אם אתה דווקא לא סובל מהבעייה הראשונה - יש בהחלט מצב - שבגלל הגיל והזמן - מכיוון שאתה לא משחק כל יום 5 שעות, אלא פה ושם, קשה יותר לחזור לשלוט במשחק.
אולי זה רק אני...
אבל לדעתי זה קצת פוגע בכיף מהמשחקים
וכן, גם מונע מאנשים נוספים/מנהלות להצטרף למשחק.
אני חושב שPAIN זה דוגמא טובה לכך שאפשר למצוא פשרות - יחסית המשחק מאוד פשוט לתפעול - וגם אנשים בלי המון הבנה וידע מסוגלים לשחק.
וכמובן - שזה למה הWII מפתה את כולם....
האם ריבוי הכפתורים לא הרס את הנגישות למשחקים?
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אני לא יודע אם זה הריבוי כפתורים או הגיל אבל בפירוש נהייתי גיימר הרבה יותר גרוע ממה שהייתי בצעירותי.
וכשאני רואה את אבא שלי נאנק בשליטה בגילו המתקדם (61) אני נוטה לחשוב יותר ויותר שזה הגיל ולא הכפתורים
וכשאני רואה את אבא שלי נאנק בשליטה בגילו המתקדם (61) אני נוטה לחשוב יותר ויותר שזה הגיל ולא הכפתורים
Need more cowbell
-
Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תשמע - תן לי תקן/מרוצים ואין לי שום בעייה...
FPS - הם בעייתיים כי גם לוקח זמן להתקדם מבחינת יכולת - וגם מבחינת הכרת המפות הנשקים וכו'.
ספורט - לטעמי נהיה מסובך...
מישהו שיחק בדמו של הסקייטבורדים לאחרונה?
תוריד את הידית למטה, עכשיו תעלה שתיים למעלה
תעשה סיבוב על רגל אחת, יד על האף.... פסיכים...
תאמת - אולי בגלל זה כל הכבוד ל MADDEN NFL החדש - שאמור להבין כמה אתה מפגר - ולהתאים את המשחק ליכולת שלך בדיוק... ועם הזמן - לפי היכולת להתקדם - יש דמו לזה - מומלץ...- למרות שגם הוא מעצבן.
הדמו של פיפא החדש - אני לא מסוגל או לא עושה משהו נכון עם הסטיק הימני....
ספורט - לטעמי נהיה מסובך...
מישהו שיחק בדמו של הסקייטבורדים לאחרונה?
תוריד את הידית למטה, עכשיו תעלה שתיים למעלה
תעשה סיבוב על רגל אחת, יד על האף.... פסיכים...
תאמת - אולי בגלל זה כל הכבוד ל MADDEN NFL החדש - שאמור להבין כמה אתה מפגר - ולהתאים את המשחק ליכולת שלך בדיוק... ועם הזמן - לפי היכולת להתקדם - יש דמו לזה - מומלץ...- למרות שגם הוא מעצבן.
הדמו של פיפא החדש - אני לא מסוגל או לא עושה משהו נכון עם הסטיק הימני....
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73268
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
זה בהחלט הגיל, אבל לאוו דווקא בגלל הפז"מ השנתי המצטבר שאולי מוביל לירידה בקואורדינציה (בהחלט אפשרי אבל לא בדוק) אלא בגלל המחסור ההולך וגדל בזמן למשחקים. אי אפשר לצפות מגיימר שמשחק יום-יומיים בשבוע (בסופי שבוע כשיש זמן פנוי) "להתמחות" במשחק כמו גיימר שמשחק כל יום וכמה שעות לרב. משוואה פשוטה, פחות השקעה = פחות תוצאות. בגלל זה כיום אני באופן אקטיבי מסנן משחקים שבעבר הייתי משחק בוודאות, גם עקב חוסר זמן וגם אי חשק ללמוד עוד משחק.
ד"א - אם כבר העלית את PAIN ואת STAR WARS, לי אישית היה יותר קל לשחק ב STAR WARS מאשר ב PAIN
אני לא חושב שכמות הכפתורים הגדולה היא חיסרון - להיפך, בגלל שיש יותר כפתורים יש יותר אופציות למפתחים להוסיף פונקציות מעניינות למשחק, מה גם שברב המשחקים לא באמת תצטרך את רב הפונקציות (במשחקי יריות למשל לרב תשתמש בנשק אחד או שתיים יעילים ואז בעצם תשתמש רק בחצי מהכפתורים, אחד לתזוזה, אחד לכיוון ואחד לירי). דבר נוסף הוא העובדה שהשלטים כיום הרבה יותר ארגונומיים משלטים ישנים ככה שהשליטה בהם הרבה יותר קלה ואינטואטיבית (תשווה שלט של PS2/3 לשלט של קונסולה מדור ישן ותראה).
ד"א - אם כבר העלית את PAIN ואת STAR WARS, לי אישית היה יותר קל לשחק ב STAR WARS מאשר ב PAIN
אני לא חושב שכמות הכפתורים הגדולה היא חיסרון - להיפך, בגלל שיש יותר כפתורים יש יותר אופציות למפתחים להוסיף פונקציות מעניינות למשחק, מה גם שברב המשחקים לא באמת תצטרך את רב הפונקציות (במשחקי יריות למשל לרב תשתמש בנשק אחד או שתיים יעילים ואז בעצם תשתמש רק בחצי מהכפתורים, אחד לתזוזה, אחד לכיוון ואחד לירי). דבר נוסף הוא העובדה שהשלטים כיום הרבה יותר ארגונומיים משלטים ישנים ככה שהשליטה בהם הרבה יותר קלה ואינטואטיבית (תשווה שלט של PS2/3 לשלט של קונסולה מדור ישן ותראה).