חיבור ממיר יס לA440

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Nick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שמעו, מחר באים להחליף לי את הממיר לממיר 3100, ואני רוצה לחבר לLCD שלי עם כבל SCART TO SVIDEO. השאלה היא, איך אני מחבר את האודיו? פשוט לחבר כבל 2RCA-2RCA? איך זה יהיה באותו היציאה?

עוד משהו. איפה אני מוצא כבל SCART לS-V? וכמה בערך זה עולה?

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

עדיף לך לקנות כבל S-VIDEO רגיל, ולקנות מתאם SCART-SVIDEO ב10-20 ש"ח

כבל כזה יעלה בסביבות ה100 ש"ח. למרות שניתן גם לקנות כבלים ביותר מ400, אבל אין טעם.

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 238 פעמים

שליחה #3 

עדיף לך לקנות כבל S-VIDEO רגיל, ולקנות מתאם SCART-SVIDEO ב10-20 ש"ח

כבל כזה יעלה בסביבות ה100 ש"ח. למרות שניתן גם לקנות כבלים ביותר מ400, אבל אין טעם.
...
מתאם כזה יכול להכניס רעשים והפרעות (חייבים מתאם שמתואם ל-75 אוהם )
ישנם כבלים שכוללים בצד אחד סקראט ובצד השני יציאת S-VIDEO וכן שני מחברי אודיו .
זה הפיתרון העדיף.
מצ"ב דוגמא לכבל כזה
מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #4 

yuria צודק (Y) . לך על כבל שיודע להוציא גם אודיו בנוסף ל-SVIDEO.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

Nick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

סבבה, אני אקנה כזה כבל.
יש לי שאלות נוספות.
1. הרגע היה הטכנאי של יס, הוא הביא שני ממירים כסופים, אחד קטן יותר ואחד גדול יותר, אמר לי ששניהם 3100S. אחרי שהוא הלך אני ממש לא בטוח שהגדול הוא באמת 3100S. האם זה נכון?
2. עוד הוא אמר לי, שההבדל בין אות קומפוזיט לסוידאו או RGB הוא ממש קטן ואי אפשר אפילו להבחין בו, אבל ההבדל באיכות הוא בין הממירים. הוא אומר שהממירים החדשים מוציאים איכות טובה יותר מהישנים. זה נכון?
3. אחת הטלוויזיות מחוברת עם כבל SCART. הוא אמר לי שהכבל סקארט הזה לא מעביר אותו SV או RGB, אלא רק קומפוזיט, ושצריך לקנות כבל יותר איכותי שמעביר את כל האותות. זה גם נכון? הלכתי לאפשרויות ולאתחול מתקדם, באפשרויות SCART היה לי את שלושת האותות והצלחתי לקבל תמונה גם כשקבעתי RGB או SV. האם זה אומר שהכבל מעביר את זה? לא ממש ראיתי הבדל באיכות, אבל לא בדקתי לעומק. חשוב לציין שזה היה הממיר הגדול, שאני ממש חושד שהוא לא 3100S.

עריכה: כמה דקות אחרי שקבעתי את הממיר הגדול לRGB (או SV, לא זוכר) הוא השתגע ובסוף הלכה התמונה. הצלחתי להחזיר את זה לקומפוזיט וזה בסדר. האם זה אומר שהכבל לא מעביר את האות או שהממיר לא מוציא?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

ממיר ה-3100S הוא הקטן מבין השניים.
ההבדל בין קומפוזיט ל-SVIDEO או RGB הוא משמעותי.
דרך יציאת SCART ב-3100S ניתן להוציא קומפוזיט או SVIDEO או RGB. יש בהחלט ממירים אחרים עם יציאת SCART שלא ידעו להוציא את כל הסוגים האלה (בד"כ ידעו להוציא רק קומפוזיט).

Nick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

כלומר אתה אומר שרימו אותי והממיר הגדול לא מוציא אותות SVIDEO וRGB למרות שהטכנאי חזר והבטיח לי שכן?
והאם יכול להיות שהכבל SCART שלי יכול להעביר רק קומפוזיט?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

לא יודע אם רימו אותך. אולי היתה אי הבנה.
לגבי הכבל - איך נראים הקונקטורים בצד השני (לא של ה-SCART): האם יש חיבור SVIDEO ושני חיבורי אודיו (אדום/לבן), או האם יש רק חיבור SVIDEO, או האם יש שלוש בננות צהוב/אדום/לבן? אם זה האופציה השלישית, אז יש לך כבל SCART לקומפוזיט ולא ל-SVIDEO.

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #9 

Nick כתב:סבבה, אני אקנה כזה כבל.
יש לי שאלות נוספות.
1. הרגע היה הטכנאי של יס, הוא הביא שני ממירים כסופים, אחד קטן יותר ואחד גדול יותר, אמר לי ששניהם 3100S. אחרי שהוא הלך אני ממש לא בטוח שהגדול הוא באמת 3100S. האם זה נכון?

עריכה: כמה דקות אחרי שקבעתי את הממיר הגדול לRGB (או SV, לא זוכר) הוא השתגע ובסוף הלכה התמונה. הצלחתי להחזיר את זה לקומפוזיט וזה בסדר. האם זה אומר שהכבל לא מעביר את האות או שהממיר לא מוציא?
...
הממיר הגדול הוא לא 3100S. ממיר 3100S הוא אך ורק ממיר קטן עם מדבקה כחולה הנושאת את הלוגו של yes. את הדגם של הממיר אתה יכול למצוא בתחתית הממיר. פשוט רשום שם הדגם. בממיר הקטן אתה תראה שרשום 3100S ובממיר הגדול יהיה רשום כנראה 800S או 6642. ה- SCART בממיר הגדול לא תומך אותות S-Video ובטח שלא RGB.

רק 3100S/SV, yesMAX ו- yesHD מוציאים באמצעות ה- SCART אותות S-video ו- RGB.

Nick פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

איינשטיין כתב:לא יודע אם רימו אותך. אולי היתה אי הבנה.
לגבי הכבל - איך נראים הקונקטורים בצד השני (לא של ה-SCART): האם יש חיבור SVIDEO ושני חיבורי אודיו (אדום/לבן), או האם יש רק חיבור SVIDEO, או האם יש שלוש בננות צהוב/אדום/לבן? אם זה האופציה השלישית, אז יש לך כבל SCART לקומפוזיט ולא ל-SVIDEO.
...
הכבל הוא SCART לSCART. אגב, העברתי את הממיר 3100S לטלוויזיה עם הכניסת סקארט ושיניתי לRGB. דבר ראשון התמונה נהייתה יותר חשוכה. לא ממש בטוח בכמה השתנתה האיכות.

בקיצור, התקשרתי ליס וביום חמישי יגיע טכנאי נוסף להחליף לי ל3100S.

TomerP
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #11 

Nick כתב:
...
הכבל הוא SCART לSCART. אגב, העברתי את הממיר 3100S לטלוויזיה עם הכניסת סקארט ושיניתי לRGB. דבר ראשון התמונה נהייתה יותר חשוכה. לא ממש בטוח בכמה השתנתה האיכות.

...
אהלן,

תוכל לרשום כאן במידה וקיבלת את ה S3100 ביום חמישי? צלצלתי אליהם עכשיו, כי קיבלתי את ה 6642 למרות שביקשתי 3100 ואמרו לי שיש חוסר ואין את הממיר בכלל במחסנים.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

Nick כתב:
...

...
אז הכבל SCART-SCART הישן שלך כנראה מעביר רק קומפוזיט.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”