סקר - מי משתמש במדיה המאוחסנת במחשב כמקור העקרי למוסיקה
עם כל הסטרימרים, פופקורן, סקוויז בוקס, ומה שלא יהיה, עם כל הDAC האיכותיים ועם יכולות המיחשוב הנוכחיות כולל הורדה ישירות למחשב של קבצי מוסיקה באיכות גבוהה ולא MP3 - אני מרגיש שאני תקוע אי שם במאה שעברה כשהמקור הכמעט בלעדי שלי להאזנה למוסיקה הוא דיסקים קנויים.
שיא השיכלול מבחינתי הוא אם העתקתי וצרבתי מחבר דיסק שמצא חן בעיניי - גם הוא מועבר אחר כבוד לקופסא ומצטרף לסיפריית הדיסקים.
אבל העולם משתנה וניתן כיום להשיג איכות צליל גבוהה גם ממדיה המאוחסנת במחשב ומושמעת דרך... אל מערכת האודיו האיכותית. יש כאלו שחוזים את מותו הקרוב של פורמט הCD ...
תכלס, מי מבין האודיופילים אכן עבר למדיה דיגיטלית מאוחסנת במחשב כמקור עיקרי ?
שיא השיכלול מבחינתי הוא אם העתקתי וצרבתי מחבר דיסק שמצא חן בעיניי - גם הוא מועבר אחר כבוד לקופסא ומצטרף לסיפריית הדיסקים.
אבל העולם משתנה וניתן כיום להשיג איכות צליל גבוהה גם ממדיה המאוחסנת במחשב ומושמעת דרך... אל מערכת האודיו האיכותית. יש כאלו שחוזים את מותו הקרוב של פורמט הCD ...
תכלס, מי מבין האודיופילים אכן עבר למדיה דיגיטלית מאוחסנת במחשב כמקור עיקרי ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני יש לי סטייה מובנית באישיות.
אני קונה דיסק, צורב אותו במחשב, ואז הולך לסלון עם האריזה ושומע אותו בסטרימר.
כבר אמרו לי שאני מפגר, אבל זהו, ככה זה.

איתי
הרשה לי ל"נחם" אותך, אתה לא מפגר ויש רבים כמוך. ההסבר הוא פשוט. גם אם נניח שאין הבדל מבחינת הסאונד בין שמיעת CD דרך נגן CD לבין שמיעת קובץ אודיו דיגיטלי המאוחסן במחשב דרך סטרימר או DAC או כרטיס קול איכותי..עדיין, הקבצים הדיגיטליים המאוחסנים אי שם בנכבכי הארד דיסק אינם יכולים לספק את יצר האספנות והרכושנות הנלווים לרכישת תקליטור ולאחיזת תקליטור ביד עם העטיפה שלו..החוברת בפנים או מה שלא יהיה..
היצרים האלו של אספנות רכושנות או מישוש ביד של עטיפת הדיסק הם באיזה שהוא אופן שריד לימים העליזים של האזנה לתקליטי ויניל - שגם שם יש את אותם המאפיינים רק בגדול יותר .
אפילו הטקס הפשוט כביכול של פתיחת מגש הדיסקים, הנחת הדיסק וסגירת המגש מזכיר, בצורה חיוורת ומעורפלת אומנם, את רוב הטקס הכרוך בהנחת תקליט על הפטיפון וכו'..
את כל המאפיינים האלו הנלווים גם הם לעניין האזנה למוסיקה ושלדעתי הם חלק בלתי נפרד ממנה, לא ניתן להשיג בשמיעת קבצים מהמחשב וצפייה (במקרה הטוב) בעטיפת התקליטור על המסך..
שלמה
הרשה לי ל"נחם" אותך, אתה לא מפגר ויש רבים כמוך. ההסבר הוא פשוט. גם אם נניח שאין הבדל מבחינת הסאונד בין שמיעת CD דרך נגן CD לבין שמיעת קובץ אודיו דיגיטלי המאוחסן במחשב דרך סטרימר או DAC או כרטיס קול איכותי..עדיין, הקבצים הדיגיטליים המאוחסנים אי שם בנכבכי הארד דיסק אינם יכולים לספק את יצר האספנות והרכושנות הנלווים לרכישת תקליטור ולאחיזת תקליטור ביד עם העטיפה שלו..החוברת בפנים או מה שלא יהיה..
היצרים האלו של אספנות רכושנות או מישוש ביד של עטיפת הדיסק הם באיזה שהוא אופן שריד לימים העליזים של האזנה לתקליטי ויניל - שגם שם יש את אותם המאפיינים רק בגדול יותר .
אפילו הטקס הפשוט כביכול של פתיחת מגש הדיסקים, הנחת הדיסק וסגירת המגש מזכיר, בצורה חיוורת ומעורפלת אומנם, את רוב הטקס הכרוך בהנחת תקליט על הפטיפון וכו'..
את כל המאפיינים האלו הנלווים גם הם לעניין האזנה למוסיקה ושלדעתי הם חלק בלתי נפרד ממנה, לא ניתן להשיג בשמיעת קבצים מהמחשב וצפייה (במקרה הטוב) בעטיפת התקליטור על המסך..
שלמה
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6051
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
שלמה
אכן אין כמו חוש המישוש וכו'.
אני מגדולי המטיפים לזניחת הפלסטיק הפיזי, אבל אין מה לעשות,
ביחוד עם הזילות (אני מצטט מישהו) הנוראית של הורדות קבצי FLAC מושלמים של כמעט כל
אלבום שחשקה נפשך תוך 10 דקות למחשב האישי שלך, כולל צילום עטיפה,
אין כמו לרכוש ב -39-94 שקלים דיסק איכותי, לקלף ממנו את הפלסטיק השקוף, ולשים בדיסק.
מודה ומתוודה שקבצי פלאק שמאק לא עושים את העבודה מבחינת נוסטלגיה וחמימות תפעולית.
מחד.
מאידך, למי יש כוח לשטויות האלה?
ואם עכשיו אני רוצה לשמוע 15 דברים אחרים?
חיים קשים במאה ה 21...

אכן אין כמו חוש המישוש וכו'.
אני מגדולי המטיפים לזניחת הפלסטיק הפיזי, אבל אין מה לעשות,
ביחוד עם הזילות (אני מצטט מישהו) הנוראית של הורדות קבצי FLAC מושלמים של כמעט כל
אלבום שחשקה נפשך תוך 10 דקות למחשב האישי שלך, כולל צילום עטיפה,
אין כמו לרכוש ב -39-94 שקלים דיסק איכותי, לקלף ממנו את הפלסטיק השקוף, ולשים בדיסק.
מודה ומתוודה שקבצי פלאק שמאק לא עושים את העבודה מבחינת נוסטלגיה וחמימות תפעולית.
מחד.
מאידך, למי יש כוח לשטויות האלה?
ואם עכשיו אני רוצה לשמוע 15 דברים אחרים?
חיים קשים במאה ה 21...
עניין המישוש וכל מה שבא איתו - משני לגורמים חשובים יותר.
לפני שנים "כמות" המוסיקה שאנחנו יכלנו להשיג ו/או להחזיק אצלנו הייתה קטנה בעשר דרגות מזו של היום, ולא רק זאת, אלא שהנגישות שלנו למה שהיה ברשותנו הייתה מוגבלת מבחינות רבות (העתקה, העברה, מיקום וקלות ההשמעה וכך הלאה). וגם ב"קצה השני" של המגרש קרו שינוים לא פחות מרחיקי לכת - אפשרויות ההקלטה וההפצה היום למעשה נותנות לכל אחד הזדמנות להיות יוצר.
השינוים האלה ושינוים אחרים (למשל, היווצרות "תעשיית המוסיקה" ההמונית), יחד עם השתנות קיצונית של פני התרבות והחברה שלנו בעשורים האחרונים, לא עשו שום דבר טוב לא ליצירה מוסיקלית, ולא לתרבות צריכת המוסיקה.
כל מה שיש לנו היום זה עדר של אנשים מושפעים בקלות שמוקפים בהררי ***, שצורכים *** ומייצרים *** בעצמם, שאין להם הבנה בסיסית במוסיקה, אין להם הערכה אמיתית למוסיקה, ושהורידו את חווית השמיעה והחשיפה למוסיקה לרמה של פעילות גופנית בסיסית כמו הליכה לשירותים. לא סתם אנשים מחוברים לאוזניות כל היום.
מה שקרה בתחום המוסיקה זה בעצם בדיוק מה שקרה בכל התחומים האחרים שבהם הקדמה הטכנולוגית הפרועה לא רק הקדימה את קצב היווצרות התכנים שעליהם אמורה להיות מוחלת הטכנולוגיה, אלא למעשה הפכה למושא העניין הראשוני, על חשבונם של התכנים עצמם.
אפשר רק להתגעגע לזמנים שבהם היו לאנשים בבית 10-20תקליטים עם 2 שירים על כל אחד, אך גם האיכות המוסיקלית של החומרים וגם ההתיחסות אליהם של האנשים היו מסוג אחר לגמרי.
לפני שנים "כמות" המוסיקה שאנחנו יכלנו להשיג ו/או להחזיק אצלנו הייתה קטנה בעשר דרגות מזו של היום, ולא רק זאת, אלא שהנגישות שלנו למה שהיה ברשותנו הייתה מוגבלת מבחינות רבות (העתקה, העברה, מיקום וקלות ההשמעה וכך הלאה). וגם ב"קצה השני" של המגרש קרו שינוים לא פחות מרחיקי לכת - אפשרויות ההקלטה וההפצה היום למעשה נותנות לכל אחד הזדמנות להיות יוצר.
השינוים האלה ושינוים אחרים (למשל, היווצרות "תעשיית המוסיקה" ההמונית), יחד עם השתנות קיצונית של פני התרבות והחברה שלנו בעשורים האחרונים, לא עשו שום דבר טוב לא ליצירה מוסיקלית, ולא לתרבות צריכת המוסיקה.
כל מה שיש לנו היום זה עדר של אנשים מושפעים בקלות שמוקפים בהררי ***, שצורכים *** ומייצרים *** בעצמם, שאין להם הבנה בסיסית במוסיקה, אין להם הערכה אמיתית למוסיקה, ושהורידו את חווית השמיעה והחשיפה למוסיקה לרמה של פעילות גופנית בסיסית כמו הליכה לשירותים. לא סתם אנשים מחוברים לאוזניות כל היום.
מה שקרה בתחום המוסיקה זה בעצם בדיוק מה שקרה בכל התחומים האחרים שבהם הקדמה הטכנולוגית הפרועה לא רק הקדימה את קצב היווצרות התכנים שעליהם אמורה להיות מוחלת הטכנולוגיה, אלא למעשה הפכה למושא העניין הראשוני, על חשבונם של התכנים עצמם.
אפשר רק להתגעגע לזמנים שבהם היו לאנשים בבית 10-20תקליטים עם 2 שירים על כל אחד, אך גם האיכות המוסיקלית של החומרים וגם ההתיחסות אליהם של האנשים היו מסוג אחר לגמרי.
נערך לאחרונה על ידי Savta ב 15/09/2008 18:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
- sam22
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 20358
- נתן תודות: 938 פעמים
- קיבל תודות: 819 פעמים
איתי_הגיתי כתב:אני יש לי סטייה מובנית באישיות.
...
ככה אני נראה אחת לשבוע
נראה לי שמאז שהכל אצלי דרך ה SB, אני קונה יותר.
הייתם צריכים לראות את הפנים המאושרות של ההנהלה כאשר 1600 דיסקים יצאו מהסלון
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני מאד אוהב את הSB3 שלי - לא רואה אותו עוזב עבור CDP חדש...
למרות זאת אני עדיין נהנה להשתמש בCDP - בעיקר לאחר קניית CD חדש, כשאין לי סבלנות לבצע RIP לפני ה שמיעה בבית...
למרות זאת אני עדיין נהנה להשתמש בCDP - בעיקר לאחר קניית CD חדש, כשאין לי סבלנות לבצע RIP לפני ה שמיעה בבית...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78863
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
מוריד מוזיקה, אם זה טוב, רוכש את הדיסק (לא בגלל המדיה, אלא כתשלום לחברה, ההפקה וכו').
נכון לכיום, רוב התוכן שלי הוא בדיסקים, ורק הדברים החדשים והנסיוניים נמצאים בקבצים.
נכון לכיום, רוב התוכן שלי הוא בדיסקים, ורק הדברים החדשים והנסיוניים נמצאים בקבצים.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אני שומע מוסיקה בעיקר על המחשב עם אוזניות לפחות עד שאסיים את בניית הרמקולים.
משיקולי נוחות אני מעביר חלק מאוסף הדיסקים שלי ל FLAC
DAC איכותי? M-AUDIO מבוסס AKM 4358 זה איכותי?
ניתן להניח שבהמשך הדרך אצטייד ב DAC איכותי יותר.
משיקולי נוחות אני מעביר חלק מאוסף הדיסקים שלי ל FLAC
DAC איכותי? M-AUDIO מבוסס AKM 4358 זה איכותי?
ניתן להניח שבהמשך הדרך אצטייד ב DAC איכותי יותר.