בעייה בצפיה בסרטי XVID
שלום,
קיימת אצלי בעייה במחשב שמותקן בסלון שמחובר לפיליפס "7762D 42.
המחשב עם לוח אם 780G של gigabyte
מעבד AMD 9550
כרטיס מסך מובנה HD3200
כמו כן מותקן עליו XP-Pro
אין שום בעייה להריץ סרטי HD רואים מצויין. הבעייה היא רק בסרטים שמקודדים ב-xvid\divx.
יש מין judder מאוד מוזר (לא רגיל) שמתבטא בקפיצות מאוד גדולות ולא אחידות של התמונה בזמן תנועה. אם אני לוקח את אותו סרט לצורך הדוגמא, ומנגן אותו דרך ה-DVD אז רואים בסדר גמור כך שנראה לי שהבעייה היא איפשהו במחשב.
אני משתמש ב-ffdshow כדי לנגן xvid וניסיתי גם לנטרל אותו באפשרויות ה-codecs ולהשתמש דרך ה-ffdshow בקודקים של xvid. ניסיתי גם כל מיני רזולוציות שונות ותדרי רענון שונים אך שום דבר לא עזר. ניסיתי גם לנגן את הסרטים עם VLC שכן אני יודע שהוא משתמש בקודקים שלו, אך קיימת אותה התופעה. גם דרך MPC רואים את אותו הדבר.
אשמח לעזרה,
תודה.
קיימת אצלי בעייה במחשב שמותקן בסלון שמחובר לפיליפס "7762D 42.
המחשב עם לוח אם 780G של gigabyte
מעבד AMD 9550
כרטיס מסך מובנה HD3200
כמו כן מותקן עליו XP-Pro
אין שום בעייה להריץ סרטי HD רואים מצויין. הבעייה היא רק בסרטים שמקודדים ב-xvid\divx.
יש מין judder מאוד מוזר (לא רגיל) שמתבטא בקפיצות מאוד גדולות ולא אחידות של התמונה בזמן תנועה. אם אני לוקח את אותו סרט לצורך הדוגמא, ומנגן אותו דרך ה-DVD אז רואים בסדר גמור כך שנראה לי שהבעייה היא איפשהו במחשב.
אני משתמש ב-ffdshow כדי לנגן xvid וניסיתי גם לנטרל אותו באפשרויות ה-codecs ולהשתמש דרך ה-ffdshow בקודקים של xvid. ניסיתי גם כל מיני רזולוציות שונות ותדרי רענון שונים אך שום דבר לא עזר. ניסיתי גם לנגן את הסרטים עם VLC שכן אני יודע שהוא משתמש בקודקים שלו, אך קיימת אותה התופעה. גם דרך MPC רואים את אותו הדבר.
אשמח לעזרה,
תודה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה נראה כאילו שהקבצים פגומים. ניסית להריץ אותם על מחשב אחר?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הסרטים ארוזים ב AVI? אם כן נסה לגרום למחשב שלך להשתמש ב Haali media splitter במקום במפצל המדיה המובנה של מערכת ההפעלה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

תשתמש במדריך שכתבתי פה באתר להגדרות ה Haali.
ניסיתי ולא עזר, אבל אחרי שהסרתי את ה-AC3 filter נעלמו כל הבעיות. אין לי מושג למה אבל עליתי על זה כאשר ניגנתי סרט ב mp3 וראיתי שאין את התופעה הזו. מאוד מוזר אך העיקר שהכל בא על מקומו בשלום. עכשיו אני משתמש ב-AC3 דרך ffdshow והכל רץ חלק.Catskinner כתב:תשתמש במדריך שכתבתי פה באתר להגדרות ה Haali....
תודה על העזרה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אוקיי, טוב לדעת שפתרת את הבעיה. אני חושב שאני יודע מה הייתה הסיבה והיא שבטעות הגדרת ב AC3 Filter שהוא יבצע קידוד והפיכת אודיו דו ערוצי ל Dolby Digital במקום לבקש ממנו שיעשה pass through. קידוד האודיו גזל מהמעבד שלך משאבים שלא היו לו מלכתחילה וזה גרם לגמגומים.gvid כתב:ניסיתי ולא עזר, אבל אחרי שהסרתי את ה-AC3 filter נעלמו כל הבעיות. אין לי מושג למה אבל עליתי על זה כאשר ניגנתי סרט ב mp3 וראיתי שאין את התופעה הזו. מאוד מוזר אך העיקר שהכל בא על מקומו בשלום. עכשיו אני משתמש ב-AC3 דרך ffdshow והכל רץ חלק.Catskinner כתב:תשתמש במדריך שכתבתי פה באתר להגדרות ה Haali....
תודה על העזרה...
[quote="Catskinner""]אוקיי, טוב לדעת שפתרת את הבעיה. אני חושב שאני יודע מה הייתה הסיבה והיא שבטעות הגדרת ב AC3 Filter שהוא יבצע קידוד והפיכת אודיו דו ערוצי ל Dolby Digital במקום לבקש ממנו שיעשה pass through. קידוד האודיו גזל מהמעבד שלך משאבים שלא היו לו מלכתחילה וזה גרם לגמגומים.[/quote]
אני לא חושב שזה היה עניין של משאבים כי תכנים של 720p רצו חלק כאשר המעבד ב15-20 אחו כח עם אותם ההגדרות ב-ac3filter אז xvid בטח שלא תהיה לו בעייה. נראה לי באמת שמשהו בהגדרות של ac3filter לא היה "נכון". המעבד הוא די חזק (amd9550) כך שלא סביר שהבעייה היתה בגזרה זו.
אני לא חושב שזה היה עניין של משאבים כי תכנים של 720p רצו חלק כאשר המעבד ב15-20 אחו כח עם אותם ההגדרות ב-ac3filter אז xvid בטח שלא תהיה לו בעייה. נראה לי באמת שמשהו בהגדרות של ac3filter לא היה "נכון". המעבד הוא די חזק (amd9550) כך שלא סביר שהבעייה היתה בגזרה זו.
ה HD3200 שלך תומך ב HD ולכן סרטי 720 או 1080 רוב העבודה מבוצעת אצלו לכן בסרטי 720p אתה מצליח לשמור על 15-20 אחוז ניצול משאבים . אבל ברגע שאתה מגדיר הגדרה כגון המרת קול ל Dolby Digital ובנוסף המעבד הוא שאחראי על התמונה ולא הכרטיס מסך אחוז ניצול המשאבים של המחשב עולה ל 80 אחוז .
בכל מקרה אני מקווה שאתה לא השתמשתה בגרסת BETA כלשהי של AC3 FILTER כי מנסיוני הם גורמות לבעיות . הגרסאות הסופיות יחסית טובות .
רוב האנשים מעדיפים להשתמש ב AC3 FILTER על פני מה שה FFDSHOW מציע .
בכל מקרה אני מקווה שאתה לא השתמשתה בגרסת BETA כלשהי של AC3 FILTER כי מנסיוני הם גורמות לבעיות . הגרסאות הסופיות יחסית טובות .
רוב האנשים מעדיפים להשתמש ב AC3 FILTER על פני מה שה FFDSHOW מציע .