שאלה בקשר לכבל Scart to S Video של Cable Monster

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
LaSagna פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

קניתי טלוויזיית LCD ואני רוצה לחבר אותה לממיר של הוט ואני מתלבט בין כבלים של Scart to S Video

ההתלבטות היא בין:

http://www.pompa.co.il/pl_product~MV2SCSVR2~101~593.htm

לבין

http://www.pompa.co.il/pl_product~MV3SC ... 01~593.htm

ויש עוד אחד של HAMA

http://www.pompa.co.il/pl_product~79112~101~593.htm

מה האיכותי ביותר? (אני בעדיפות לראשון מכיוון שהוא זול יותר, אבל אם הוא כבל לא משהו אז אני אוסיף את הכסך לאחד מהשניים האחרים).

תודה רבה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

s-video מסוגל ממילא להעביר רק 800x600, כלומר הרזולוציה המעשית הגבוהה ביותר שהוא מסוגל לתמוך בה היא 576i PAL. אלו דרישות כל כך נמוכות שכל כבל מסוגל לעמוד בהם כך שתשלום של 230-300 שקל עבור כבל s-video הוא הזוי לחלוטין.

החדשות הטובות הן שאתה לא צריך להוסיף כסף לשום דבר. כל כבל שקישרת ייתן את האיכות הטובה ביותר שאפשר לקבל מיציאת s-video.

החדשות הרעות הן שאתה הולך להוציא הרבה כסף על כלום כי כדי לקבל את האיכות המקסימלית של s-video יספיק גם כבל ב 30 שקל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

LaSagna פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אז מה שאתה בעצם אומר זה שלא משנה איזה כבל אני אקנה האיכות תהיה אותה איכות? הרי רשום במפורש באתר שהכבל משפר את איכות הוידאו. כמו כן, דיברתי עם אדם שקצת מבין בנושא והוא אמר לי שעדיף להשקיע 200-300 שקל על כבל איכותי וליהנות מאיכות טובה במקום בכבל זול ואז "אני אתבאס מהאיכות".

הבאת אותי לדילמה רצינית כי הטלוויזיה צריכה להגיע ביום שלישי, ואני עדיין ללא כבל כך שאני צריך תשובות דיי דחוף כדי שאדע מה לקנות.

עוד שאלה קטנה: אין לי ממיר תומך HD, הממיר שלי הוא דיי חדש (של חברת HOT), דק עם עיצוב יפה. עכשיו, אני יודע שהוא לא תומך בקומפוננט, אז השאלה היא, אם לא כבל SVIDEO, איזה כבל יהיה הטוב ביותר עם האיכות הטובה ביותר?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

טוב בוא תשמע.

ראשית, אם אתה כל כך רוצה להוציא כסף אני האחרון שאעמוד בדרכך. גלגול כסף הוא מנוף לשיפור הכלכלה וגם למוכר הכבלים מותר להתפרנס.

שנית, אין כזו חיה "כבל שמשפר את האיכות" מקסימום הכבל יכול לא להרוס כלום. שיפור אמיתי באיכות ווידאו כבר יעלה לך הרבה יותר מ 300 שקל.

שלישית, מה עדיף לך? לקנות כבל ב 30 שקל, להחליט שאולי הוא לא טוב ורק אז להוציא עוד 300 שקל או ישר להוציא 300 שקל ולחיות עם ההרגשה שאולי יצאת פרייר?

רביעית, הממירים של הוט ויס אינם מסוגלים להוציא component כי מה לעשות, אנחנו מדינה שנופלת תחת התקינה האירופאית ששם נהוג לשדר ב RGB נקי. יש התקנים הנקראים transcoder המסוגלים לבצע את ההמרה (ללא ירידה באיכות) מ RGB של הממיר ל component. העלות היא בסביבת 400 שקלים (כולל כבלים) כך שאם אתה ממילא מוכן להוציא כמה מאות שקלים אז עדיף שתוציא אותם על משהו שבאמת עובד.

עד כמה תראה שיפור? אז ככה. s-video נותן כבר הפרדה מלאה לקונטרסט ובהירות כך שתמונה חדה יותר לא תקבל. מה ש RGB/Component נותנים זו הפרדת צבעים טובה וטבעית יותר. ברם, יש הרבה אנשים שהתרגלו לצבעים המרוחים והצעקניים שהם קיבלו מחיבורים אחרים ואז הטענה שלהם היא שמ RGB הם מקבלים תמונה חיוורת.

מכאן שההמלצה שלי עודנה עומדת: תשתמש בכבל SCART ל S-Video פשוט וזול ותשקול פתרונות יקרים יותר רק אם אתה באמת מאמין ששווה לך להוציא מאות שקלים כדי לקבל שיפור של אחוזים בודדים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

בז
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 149
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

חוץ מזה אפשר למצוא את הכבל הזה בחנויות זולות יותר

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”