הצעה לפרויקט COOKBOOK קירור שקט

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Yosee23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

רציתי להציע את הדבר הבא:

הרבה משתמשים שקוראים את פורום זה (ואני בינהם) נמצאים בתהליך קניית HTPC או שידרוג מצד שני ישנם גם הרבה שיש להם נסיון מקצועי או שיש להם כבר HTPC ונסיון מצטבר בהפעלתו.

ראיתי שנושא הקירור השקט עולה פה בהרבה שירשורים בהקשרים שונים אבל לא באופן מרוכז. מכיוון שישנם מספר מצומצם יחסית של מארזים שפורום זה מתייחס אליהם, חשבתי שאולי יהיה נחמד שאנשים ירכזו את פתרונות הקירור שלהם או מתוקף נסיון בפועל או מתוך ידע טכני נרחב...

במידה ויהיה פירוט מספק על:

1. אילו רכיבים משמשים לקירור כל חלק - CPU, NORTH BRIDGE וכו'
2. האופן שבו יש להרכיב את המאווררים - כיוון , בלי מאווררים
3. התוכנות שנמצאות בשימוש כדי לווסת את פעולת האיוורור
3. המארזים הספציפיים עם התוצאות המעשיות של שקט (או רעש)

דבר כזה היה עונה על המון שאלות שחוזרות פה במפוזר ולדעתי נוגעות באחד מהנושאים היותר קריטיים כשמדובר ב HTPC

ואם לא ילך אז לא נורא לפחות ניסיתי. זה עדין הפורום הכי טוב ברשת כדי ללמוד על HTPC.

בתודה מראש,

יוסי

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #2 

Yosee23 כתב:שלום לכולם,

רציתי להציע את הדבר הבא:

הרבה משתמשים שקוראים את פורום זה (ואני בינהם) נמצאים בתהליך קניית HTPC או שידרוג מצד שני ישנם גם הרבה שיש להם נסיון מקצועי או שיש להם כבר HTPC ונסיון מצטבר בהפעלתו.

ראיתי שנושא הקירור השקט עולה פה בהרבה שירשורים בהקשרים שונים אבל לא באופן מרוכז. מכיוון שישנם מספר מצומצם יחסית של מארזים שפורום זה מתייחס אליהם, חשבתי שאולי יהיה נחמד שאנשים ירכזו את פתרונות הקירור שלהם או מתוקף נסיון בפועל או מתוך ידע טכני נרחב...

במידה ויהיה פירוט מספק על:

1. אילו רכיבים משמשים לקירור כל חלק - CPU, NORTH BRIDGE וכו'
2. האופן שבו יש להרכיב את המאווררים - כיוון , בלי מאווררים
3. התוכנות שנמצאות בשימוש כדי לווסת את פעולת האיוורור
3. המארזים הספציפיים עם התוצאות המעשיות של שקט (או רעש)

דבר כזה היה עונה על המון שאלות שחוזרות פה במפוזר ולדעתי נוגעות באחד מהנושאים היותר קריטיים כשמדובר ב HTPC

ואם לא ילך אז לא נורא לפחות ניסיתי. זה עדין הפורום הכי טוב ברשת כדי ללמוד על HTPC.

בתודה מראש,

יוסי
...
1.כשאתה מדבר על השתקת/השקטת המערכת אז אתה רוצה מינימום מאווררים במערכת.
המפרטים המומלצים הם לפי כסף,בכל אחד מהמפרטים שיוצעו לך כאן אפשר לוותר על קירור ל NB SB,לגבי CPU גם הדיפולטיבי שמגיע גם עם AMD וגם עם INTEL שקט דיו ועבור HTPC אפשר להסתפק בו.
כמו שאפשר למצוא כאלה פסיבים (ללא גוף קירור ) אבל לדעתי כל עוד זה HTPC אין בזה ממש.
2.משום מה יש הרגשה שאתה הולך על גישת "הכל המרבה.."- לפני שתבנה HTPC תתחיל ממארז מאורר דיו,אז הכלל פשוט- כל מה שאתה רוצה לקרר - כיוון הזרימה אל הרכיב(במקרה להלן- CPU בלבד,אני חוזר אין צורך בשום קירור אחר).
3.אין צורך ,תפעיל על הלוח את ה QUIET FAN ב BIOS וזהו.אם תבחר מארז של ANTEC תשים את שני המאוררים 120 על LOW ,אתה לא תשמע כלום.

לחשוב מינימליסטי- להערכתי אתה בכיוון הלא נכון (אם מדברים על HTPC) .
אם אתה רוצה למחשב GAMING ...אשמח לעזור אף בקירור אקסטרים.
ב HTPC אין לך צורך בכך.

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

לדעתי, במערכות HTPC, בייחוד לבעלי מערכת הגברה, HIGH END או לא, חשוב מאוד עניין השקט, וכל DB הוא גורם מפריע בעניין. מכאן נולד מושג במחשבים הנקרא - DEAD SILENT.

לדעתי אם הממיר של הכבלים יהיה רועש או בעל מאווררים ו/או גופי קירור לא היית מרוצה מכך (למרות שכן יש לו). לדעתי החשיבה זהה גם בעניין HTPC. מכיוון שאתה רוצה ליצור חוויה כמה שיותר ייחודית עבורך כאשר אתה צופה בסרט או גולש באינטרנט אתה לא רוצה לשמוע דברים מיותרים, כמובן לא רעש לבן של מאווררים או רכיבים אלקטרוניים.

הרעש גורם לחוסר הבנת המדובר אצל הצופה ולא יוצר תחושת שקיפות טכנולוגית אשר הרבה מאוד יצרנים שואפים להגיע אליה. הציוד שלך הוא כלי ולכן צריך להיות שקוף לחלוטין. אם הוא לא "רהיט" הוא לא צריך להימצא היכן שהוא נמצא.

ברגע שאתה שלם עם המערכת שהרכבת לעצמך אתה צריך להפסיק לחשוב עליה. הכי קל לעשות זאת ע"י השתקתה לגמרי או הכי גרוע לכבות אותה.

בגלל החום והלחות הישראלית נדרשת חשיבה רבה יותר לכל מה שקשור לקירור שקט למחשב מכיוון שכל החלקים עובדים במאמץ גבוה יותר משמעותית.

לא פעם יצא לי לראות אנשים, בעלי HTPC, אשר לא סובלים את המחשב כאשר הוא דולק בסלון. זאת בגלל הרעש המאוד לא נעים שמצטרף לחיי היום יום של המשתמשים - מה גם, רעש לבן נחשב ללא בריא ומעורר אצל הרבה אנשים כעסים מיותרים במהלך היום (נלקח מתחום הקלינאות תקשורת).

אני בטוח, שחוץ ממני, יש אנשים נוספים כאן בפורום אשר עושים ייעוץ והתקנות מאוד איכותיות ושקטות של מערכות HTPC לאנשים שפונים אליהם.

אני ממליץ בחום למי שבאמת מחפש חוויית צפייה מתוך HTPC שההרכבה והייעוץ יתבצעו אצל מישהו שמבין בעניין השקט ולא רק בהרכבת מחשבים. זהו תחום שלם אשר לא מעט אנשים כאן עברו הרבה מאוד בשביל להצטיין בו.

כל אחד והתקציב שלו וצריך להתמודד עם כך. לכן, ההתאמה לא יכולה להתבצע באופן כללי ויש לבחון כל מקרה לגופו.

אני מאחל לך ולכל מי שמחפש חוויית צפיה מהמחשב הסלוני שלו, צפייה מהנה! :wink:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

כשימציאו מזגן שהוא Dead Silent, אז אתחיל ברצינות לחשוב על בניית מחשב שהוא גם כזה... :)
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

טלוש
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1679
שם מלא: טלוש
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #5 

pixies כתב:כשימציאו מזגן שהוא Dead Silent, אז אתחיל ברצינות לחשוב על בניית מחשב שהוא גם כזה... :)
...
את האמת... מצחיק מצחיק... אבל אין אצלי אישית צורך תמיד להפעיל את המזגן כי אני גר באזור יחסית פתוח אבל אני בהחלט מסכים אתך.

בנוסף, יש עכשיו הרבה מאוד מתקינים אשר עוברים השתלמויות על שקט של מזגנים והתקנות מדור חדש אשר אמורות להיות שקטות בהרבה ממה שאנחנו מכירים כיום.

אני הולך לבצע התקנה מחדש של המיזוג אצלי בדירה בקרוב ואני כמובן לא הולך להתפשר על שקט. שכן שלי ביצע את ההתקנה המדוברת ואני חייב להעיד שכשהמיזוג אצלו פועל לא ניתן לשמוע אותו ברוב המקרים!

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #6 

אני מוכן להתערב כאן אם כל "אוזן"
מארז ANTEC FUSION עם שני מאווררים עם קירור דיפולטיבי של AMD - אף אחד לא יבחין עם המחשב דלוק או לא.
שלא נדבר בזמן צפייה...
אם אתה רוצה נוסחא כללית:
החוליה החלשה בתכנון המערכת היא במארז- קח מארז עם מאווררי 120 ,מספיק שניים.
תוודא שיש לו משכחים (גומיות) להארדיסק,אין צורך לתלות אותו עם גומיות ושאר שטויות.
אם אתה עם מעבד 65 W קח ואין לך צורך ב OC שים קירור מיני נינג'ה תוסיף מאורר שקט כמו SCYTHE אם רוצה ללכת על מעבד QUAD ויש צורך בOC (לא משהו קיצוני) שים
מאורר טרלמטק ORB II .
רוצה 3-4 מעלות פחות? שים משחה MX2.
אתה רוצה להסחף- תקנה לבד מבודד רעש וחום ,תדביק בדפנות הפנימיות מבלי לפגוע בזרימת אויר.
זה ראשי הפרקים של ה COOKBOOK עבור HTPC,
לגבי קירור למחשבים GAMING זה די דומה רק שזה יותר קל לתיכנון(פחות לביצוע אם אתה לא בתחום במיוחד בקירור מים),,,,קיימים מארזי PC הרבה יותר טובים מHTPC ויש שם פחות אילוצים .
אם תרצה המלצות ספיציפיות של "רגע לפני קנייה" - תעלה דרישות מלבד לשקט וננסה לעזור...
בהצלחה!

Yosee23 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 163
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #7 

צפיד,

קודם כל תודה על התגובה.

מה שעשית בהודעה האחרונה זה כמעט בדיוק מה שכיוונתי אליו.
הייתי שמח עם עוד אנשים היו רושמים פה בצורה דומה במרוכז לגבי המערכות שלהם.
ככה היה נצבר קצת ידע לגבי קירור יעיל ואפקטיבי בעל נסיון מוכח "בשטח" (אני יוצא מנקודת הנחה שאתה מדבר מנסיון ולא מפנטזיות...)

בתודה מראש,

ואשמח לעוד תגובות וצירופים שונים של אמצעי קירור...

יוסי

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”