שיפוץ Martin Logan
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 842
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
שלום חברים.ברשותי רמקולים אלקטרוסטטיים של Martin Logan מודל Sequel II.לאחרונה ,אחד מהפנלים הלך לעולמו-ובעקבות כך,החלטתי לשפץ את הרמקולים.ראשית,פרקתי את הרמקולים עד היסוד ושלחתי אותם לצביעה.אח"כ הזמנתי פנלים חדשים מארה"ב.השלב השלישי הינו שידרוג ה- Crossover,לכך הייתי רוצה לקבל את עזרתכם.הקבלים בקרוס ישנים מאד (1989) והגיע הזמן להחליפם.ע"פ הבדיקות שעשיתי,רבים מחליפים את הקבלים והתוצאות המתקבלות הינן טובות ביותר.מצ"ב קישור לפוסט בנושא http://www.martinloganowners.com/forum/ ... php?t=6506
עלי להחליף את הקבלים ל Polypropylene Caps כדלקמן:
4 יח' של 15uF
2 יח' של 100uF
2 יח' של 270uF
שאלתי הינה,האם ניתן להשיג בארץ Caps ברמה טובה או עלי להזמין מחו"ל? בחיפושי ברשת מצאתי מספר ספקים בחו"ל שיש להם במלאי קבלים כאלו למעט קבלים של 270uF שאותם לא מצאתי.האם ניתן לחבר 2 קבלים לדוגמא 200+70 במקום ה-270?האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא כבלים עם ערך גבוה?בבירור שעשיתי קיבלתי את הרושם שקבלים של 15uF של חברת Auri Cap טובים בערכים נמוכים,בעוד שקבלים של Solen טובים בערכים גבוהים (מעל 100uF )אשמח לקבל את עזרתכם בנושא.
בתודה מראש
משה
עלי להחליף את הקבלים ל Polypropylene Caps כדלקמן:
4 יח' של 15uF
2 יח' של 100uF
2 יח' של 270uF
שאלתי הינה,האם ניתן להשיג בארץ Caps ברמה טובה או עלי להזמין מחו"ל? בחיפושי ברשת מצאתי מספר ספקים בחו"ל שיש להם במלאי קבלים כאלו למעט קבלים של 270uF שאותם לא מצאתי.האם ניתן לחבר 2 קבלים לדוגמא 200+70 במקום ה-270?האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא כבלים עם ערך גבוה?בבירור שעשיתי קיבלתי את הרושם שקבלים של 15uF של חברת Auri Cap טובים בערכים נמוכים,בעוד שקבלים של Solen טובים בערכים גבוהים (מעל 100uF )אשמח לקבל את עזרתכם בנושא.
בתודה מראש
משה
נערך לאחרונה על ידי go_go ב 14/09/2008 16:03, נערך פעם 1 בסך הכל.
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
נתחיל מזה שבארץ אין לך סיכוי.
קבלים טובים (וענקיים) יש ל-Mundorf ו-Jensen. ג'נסן גם ימכרו ישירות (לפעמים) דרך האתר שלהם.
אישית, הייתי מציע לך לעשות מה ש-ML עשו בדורות האחרונים שלהם - החלף את הקרוס באחד אקטיוי, והוסף מגברים דיגיטליים ליחידות הבאס, כך שהמגבר המקורי שלך ידחוף רק את הפנלים - מה שיכול לשפר לו את איכות החיים (ואת התוצאה הכוללת).
בהצלחה בפרוייקט
קבלים טובים (וענקיים) יש ל-Mundorf ו-Jensen. ג'נסן גם ימכרו ישירות (לפעמים) דרך האתר שלהם.
אישית, הייתי מציע לך לעשות מה ש-ML עשו בדורות האחרונים שלהם - החלף את הקרוס באחד אקטיוי, והוסף מגברים דיגיטליים ליחידות הבאס, כך שהמגבר המקורי שלך ידחוף רק את הפנלים - מה שיכול לשפר לו את איכות החיים (ואת התוצאה הכוללת).
בהצלחה בפרוייקט
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

ראשית תודה על תגובתך.שנית,אין לי כל רצון להחליף את הקרוס באקטיבי.למרות שיש ברשותי קרוסאובר אלקטרוני חיצוני לסאב(של DBX)לא בא לי להתעסק בהוספת מגברים לסטאפ. הייתי רוצה רק להחליף את הקבלים בקרוס כדי לשפר את הסאונד.בברור שעשיתי באתרים של Part Express ,Madisound לא מצאתי קבלים עם ערך של 270uF .האם אתה מכיר מקום נוסף שאוכל למצוא בו את הקבלים הנ"ל?
אתה עושה שטות
אל תשתמש בקבל גדול עדיף כמה קטנים בערכים נמוכים יותר מחוברים במקביל
אם אתה מתעקש על קבל אחד באותו ערך אז רק אלקטרוליט יפתור לך את הבעיה
ובאלקטרוליט אל תתפשר על פחות מ- BLACKGATE
ובאלקטרוליט אל תתפשר על פחות מ- BLACKGATE
"The infinite passion & desire for perfectioN"
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

נהוראי,נהוראי כתב:אתה עושה שטות
ובאלקטרוליט אל תתפשר על פחות מ- BLACKGATE...
כפי ששאלתי בראשית הפוסט,האם ניתן לחבר שני קבלים בערכים שונים כדי לקבל את אותה התוצאה?מאחר ואני לא מבין גדול בנושא,פניתי אליכם המומחים לשם קבלת עצה והדרכה כיצד לעשות זאת.כמה קבלים ובאיזה ערכים עלי להזמין כדי לקבל תוצאה טובה?האם יש חברה מועדפת?ידוע לי שBlack Gate הם הטובים ביותר-אולם גם היקרים ביותר.מה אתה ממליץ לי לעשות/להזמין?וכן ,ממי אתה ממליץ לי להזמין?
- yairf
- עוסק בתחום

ממה שיש ל-Mundorf להציע, אתה יכול לקחת את הקבלים הבאים ולחבר במקביל. קח בחשבון שהם לא קטנים אז תזדקק לחיווט איכותי.
המחיר ליחידה נתון באתר שלהם ולא כולל משלוח ומסים. הקבלים הם פוליפרופילן, עמידים במתח של 250V ובעלי נתונים מדהימים בהשואה לכל אלקטרוליט, כולל BG
MCAP250 - 220uF - מחיר 60 אירו
MCAP250 - 47uF - מחיר 17 אירו
כדי להשלים ל-270 אתה יכול להוסיף 3.3uF או 2.7uF מאותה סדרה.
בהצלחה.
המחיר ליחידה נתון באתר שלהם ולא כולל משלוח ומסים. הקבלים הם פוליפרופילן, עמידים במתח של 250V ובעלי נתונים מדהימים בהשואה לכל אלקטרוליט, כולל BG
MCAP250 - 220uF - מחיר 60 אירו
MCAP250 - 47uF - מחיר 17 אירו
כדי להשלים ל-270 אתה יכול להוסיף 3.3uF או 2.7uF מאותה סדרה.
בהצלחה.
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

yairf
תודה על התגובה
.האם Mundorf מוכרים ללקוחות פרטיים? שלח לי בבקשה את האתר שלהם,אני אנסה ליצור עימם קשר ולרכוש את הקבלים.קראתי שהקבלים שלהם ברמה גבוהה.באתרים שניסיתי למצוא את הקבלים שלהם ,לא מצאתי את הערכים המתאימים ניסתי באתר -Part Express ובאתר של Madisound .על פי מבנה הקרוסאובר,נראה לי שיהיה צורך לשנות מיקום מפאת גודלם של הקבלים.איזה חיווט איכותי אתה ממליץ לי לקנות?האם גם את החיווט עלי להזמין מחו"ל ו/או ניתן לרכוש בארץ?סלח לי על השאלות המרובות,כפי שאמרתי,זאת הפעם הראשונה שאני מתעסק עם הנושא הזה.יש לציין שהוא מאד מעניין.עם סיום הפרוייקט,אני יעלה תמונות ופרוט של כל התהליך.תודה 
תודה על התגובה
לא קניתי משם כלום ואני לא יודע אם הם שולחים לארץ אבל יש להם Mundorf בערכם שאתה מחפש
http://www.lautsprechershop.de/english/index_hifi.htm
גיא
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

תודה חברים
אני אנסה להשיג מאחד הספקים שנתתם לי.אעדכן אתכם בהמשך.בנוסף,האם אני יכול לשנות את הערכים מ-250V ל-400V?האם יש לזה השפעה?השאלה באה בעקבות השינויים שעשה הבחור בפוסט באתר martinloganclub ,אם אינני טועה הוא התקין קבלים של 400V (ע"פ התמונות שהוא העלה בפוסט) במקום 250V (או שאני מדבר שטויות?........) 
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
את החלקים לקרוס שלי קניתי אצלם. המשלוח זול יחסית, אך איטי (דרך הדואר הגרמני שנקרא DHL אך הוא לא חברת השילוח).
בכל מקרה הם מאוד קומוניקטיבים ושמחים לעזור.
את החלקים לקרוס שלי קניתי אצלם. המשלוח זול יחסית, אך איטי (דרך הדואר הגרמני שנקרא DHL אך הוא לא חברת השילוח).
בכל מקרה הם מאוד קומוניקטיבים ושמחים לעזור.
- yairf
- עוסק בתחום

אגב, אם יש לך קצת אומץ, אתה יכול לנסות את הדבר הבא: לבטל את המעגל של הנמוכים בקרוס, ולחבר סאב איכותי באמת (REL למשל) לפנלים, כך שהוא נחתך איפשהו בין 125 ל-175HZ. הסיבה היא שה-WOOFER הדינמי בד"כ מהווה צואר בקבוק ברמקולים הישנים יות של ML, במיוחד עם הוא מחובר באופן פאסיוי (ללא הגברה משל עצמו). תצורה כזו תאפשר לך לבטל לגמרי את הקרוס של הרמקול - פתאום תשמע רמקול אחר (וחייתי!) לגמרי...
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

ברשותי סאב של 10" של ENARGY כולל הגברה ,עם קרוס אובר אלקטרוני (חיצוני) של.DBXמודל 120X אני משתמש בו כשאני רואה סרטים ב-HTPC . הקרוס משמש אותי לקליברציה של הסאב עם ה-ML .התוצאה המתקבלת ממש טובה.האם לדעתך אני יכול להשתמש בקרוס החיצוני כדי לשלוט על הבסים של ה-ML?בנוסף,התיבה של הבסים של ה-ML עשויה מ-MDF ללא שום דיפון (רק מילוי פוליאסטר) מה אני יכול לעשות כדי לשפר את תיבת הבאס?האם לדפן את הדפנות עם ספוג או כל חומר אחר? אשמח לקבל הצעות לשיפור.תודה 
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

אני יודע שזו לא המילה האחרונה בסאבים,אולם הוא משרת אותי נאמנה.במידה ואחליט להשתמש רק בסאב,אולי עדיף לרכוש סאב של VELODYNE ?במקביל,במידה ואני נשאר עם הקיים,מה אני יכול לעשות כדי לשפר את התיבות (דיפון)?yairf כתב:אני לא משוכנע שה-ENERGY הנ"ל הוא המילה האחרונה בכל מה שקשור לסאבים, אבל יש סיכוי שהוא עדיף בהרבה על היחידת באס שיש לך ב-ML, מה שאומר שאולי באמת עדיף לוותר עליה לגמרי......
-
go_go
- חבר פעיל במיוחד

הי חברים.
הרמקולים חזרו מהצבעי-שעשה אגב עבודה ממש טובה.בשלב השני קניתי ספוג אקוסטי (ביצים) ודיפנתי את תיבות הבאס.בעבר, היה בפנים רק מילוי פוליאסטר. שאלתי הינה:האם הספוג האקוסטי מספיק או אני צריך גם להחזיר את הפוליאסטר בנוסף?
תודה מראש לעונים
הרמקולים חזרו מהצבעי-שעשה אגב עבודה ממש טובה.בשלב השני קניתי ספוג אקוסטי (ביצים) ודיפנתי את תיבות הבאס.בעבר, היה בפנים רק מילוי פוליאסטר. שאלתי הינה:האם הספוג האקוסטי מספיק או אני צריך גם להחזיר את הפוליאסטר בנוסף?
תודה מראש לעונים