התלבטות - איזה פטיפון לתקן ?
לכל חברי הפורום שלום,
אין לי שמץ של מושג בפטיפונים ואני זקוק לעזרתכם
יש לי בבית שני פטיפונים של טכניקס:
1. SL-B3
2. FG SERVO PLAYER SL-23
השאלה היא: שני הפטיפונים לא עובדים (בשניהם נדמה לי שחסרה רצועה - הם לא מסתובבים, והמחטים לא תקינים) - איזה מהם כדאי או עדיף לתקן ? וכמה עשוי לעלות תיקון כזה ?
תודה רבה
גל
אין לי שמץ של מושג בפטיפונים ואני זקוק לעזרתכם
יש לי בבית שני פטיפונים של טכניקס:
1. SL-B3
2. FG SERVO PLAYER SL-23
השאלה היא: שני הפטיפונים לא עובדים (בשניהם נדמה לי שחסרה רצועה - הם לא מסתובבים, והמחטים לא תקינים) - איזה מהם כדאי או עדיף לתקן ? וכמה עשוי לעלות תיקון כזה ?
תודה רבה
גל
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
החלפת רצועה אינה תיקון, ומחירה מסתכם בכמה עשרות שקלים לכל היותר. מחט אמורה לעלות כ-80-120 שקל, תלוי בדגם הראש. איזה ראשים יש עליהם?
אני הייתי מביא את שניהם למצב עבודה כי בסה"כ שניהם טובים, אבל אם אתה חייב לבחור - הייתי הולך על ה-B3. הוא דגם מעט חדש יותר וככל הידוע לי גם טוב יותר (וגם אוטומטי לחלוטין, אם זה מדבר אליך).
אני הייתי מביא את שניהם למצב עבודה כי בסה"כ שניהם טובים, אבל אם אתה חייב לבחור - הייתי הולך על ה-B3. הוא דגם מעט חדש יותר וככל הידוע לי גם טוב יותר (וגם אוטומטי לחלוטין, אם זה מדבר אליך).
- dragon
- חבר פעיל מאוד

יש ראשים על הפטיפונים שלך? אם כן, אז על כל ראש צריך להיות כתוב הפירמה והדגם שלו. לפעמים זה רשום למעלה על החלק שמוסתר כאשר הראש מותקן, ואז לא ניתן להבחין בכיתוב. אם אתה רוצה אתה יכול לצלם אותם ולהעלות הנה ואז נוכל לעזור גם בזיהוי הראשים (מי שמנוסה בתחום יודע לפי המראה והמבנה שלהם).
הי,
מקווה שהצלחתי לראות כמו שצריך כי זה כתוב בקטן קטן
אז ב SL-B3 ראיתי טכניקס 270 C
וב FG SERVO ראיתי טכניקס 271C ES
האם לזו הכוונה ? מה זה בעצם אומר ? האם זה מה שעלי לבקש בחנות כדי לקנות מחט חדשה ? האם צריך להחליף את כל הראש בשביל להחליף את המחט ?
תודה
מקווה שהצלחתי לראות כמו שצריך כי זה כתוב בקטן קטן
אז ב SL-B3 ראיתי טכניקס 270 C
וב FG SERVO ראיתי טכניקס 271C ES
האם לזו הכוונה ? מה זה בעצם אומר ? האם זה מה שעלי לבקש בחנות כדי לקנות מחט חדשה ? האם צריך להחליף את כל הראש בשביל להחליף את המחט ?
תודה
- dragon
- חבר פעיל מאוד

טוב, בשני המקרים אלה הראשים המקוריים של טכניקס (כפי ששיערתי).
לגבי ה-270C אתה יכול בקלות להשיג לו מחט חלופית בחנויות העוסקות בכך, מחירה בין 80 ל-90 שקל וצבעה ירוק שקוף.
את ה-271CES אני לא מכיר, אבל מניח שגם את המחט שלו אפשר להשיג.
אגב, העובדה שהם ראשים "מקוריים" אינה אומרת שהם טובים במיוחד - בסה"כ מדובר בראשים ברמה בסיסית. גם לא בטוח שהם תקינים, אבל אם לא רואים עליהם נזק פיזי יש להניח שהם בסדר וקניית מחט תספיק כדי לשמוע תקליטים.
לגבי ה-270C אתה יכול בקלות להשיג לו מחט חלופית בחנויות העוסקות בכך, מחירה בין 80 ל-90 שקל וצבעה ירוק שקוף.
את ה-271CES אני לא מכיר, אבל מניח שגם את המחט שלו אפשר להשיג.
אגב, העובדה שהם ראשים "מקוריים" אינה אומרת שהם טובים במיוחד - בסה"כ מדובר בראשים ברמה בסיסית. גם לא בטוח שהם תקינים, אבל אם לא רואים עליהם נזק פיזי יש להניח שהם בסדר וקניית מחט תספיק כדי לשמוע תקליטים.