חיבור קוקסיאלי או אופטי
מבחינת איכות סאונד זה אותה איכות.
עדיף אופטי ככה הוא לא מושפע מכבלים נוספים.
עדיף אופטי ככה הוא לא מושפע מכבלים נוספים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
עקרונית אין הבדל אבל
1. מנסיוני כן היה הבדל, לפחות אצלי משום מה הקואקסאלי נשמע יותר טוב- הסאונד מלא יותרולא חסר.
2. באופטי אתה מבצע פעמים המרה פעם לאופטי וחזרה לדיגטאלי. מיותר ולא מוסיף.
3. יש השפעה למרחק שאתה נדרש להריץ את הכבל ככל שהמרחק גדול יותר עדיף האופטי שעקרונית לא מאבד מאיכות הסיגנאל.
4. האם ברסיבר יש מספיק מהכל ? ברסיבר הקודם שלי היתה רק קואקסאלית אחת והרבה אופטיות ולכן את הדיוידי חיברתי בקואקסאלי ואת הפליסטישן באופטי.
אני ממליץ ללכת על קואקסאלי טוב של חברה טובה במחיר של כמה מאות שקלים.
3. יש השפעה למרחק שאתה נדרש להריץ את הכבל ככל שהמרחק גדול יותר עדיף האופטי שעקרונית לא מאבד מאיכות הסיגנאל.
4. האם ברסיבר יש מספיק מהכל ? ברסיבר הקודם שלי היתה רק קואקסאלית אחת והרבה אופטיות ולכן את הדיוידי חיברתי בקואקסאלי ואת הפליסטישן באופטי.
אני ממליץ ללכת על קואקסאלי טוב של חברה טובה במחיר של כמה מאות שקלים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
Re: עקרונית אין הבדל אבל
1. לא ייתכן מבחינה טכנית.kobbi כתב:1. מנסיוני כן היה הבדל, לפחות אצלי משום מה הקואקסאלי נשמע יותר טוב- הסאונד מלא יותרולא חסר.
אני ממליץ ללכת על קואקסאלי טוב של חברה טובה במחיר של כמה מאות שקלים....
המידע הוא אותו מידע. מדובר על "1" ו"0", מה זה משנה באיזו צורה זה מיוצג?
מה שאתה אומר, זה שאם אני מעביר קובץ של מחשב בדיסקט מגנטי, CD (אופטי) או דרך הרשת, יהיה הבדל בקובץ?
2. אין שום בעיה להמיר את זה מיליון פעם, שוב מדובר על מידע דיגיטלי. כל עוד לא המרת בטעות 1 ל-0 או להיפך, לא תהיה לזה שום השפעה על המידע.
יתרה מזה, בתקן של ה-RED BOOK, קיים מנגנון תיקון שגיאות, גם אם נופלת טעות פה ושם זה יהיה בלתי שמיע בעליל. מדובר על 44100X16 ביטים בשניה אחת ! כדי שהשגיאות הללו (שתסכים איתי שחייבות להיות ראנדומליות) יהפכו צליל ל"מלא" יותר, מדובר על כח עיבוד של מחשב חזק.....
3. לא מדוייק, גם בכבל אופטי יש ניחות. דווקא בשימוש ביתי, כבל קואקסיאלי יהיה זול יותר.
אין צורך להשקיע מאות שקלים בכבל כזה. אם הDVD קרוב לרסיבר, מספיק לקחת כל כבל RCA שקיים בבית.
הוא יעשה את העבודה. אם לא, כבר תשמע את זה (קליקים, ניתוקים, קיטועים וכו').
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
Re: עקרונית אין הבדל אבל
kobbi כתב:
אני ממליץ ללכת על קואקסאלי טוב של חברה טובה במחיר של כמה מאות שקלים....
זה זריקת כסף ובזבוז משווע להשקיע מאות שקלים בכבל קואקסיאלי.
שמוליק ו.
זה הורג אותי הקטעים האלה שטוענים שאחד יותר טוב מהשני, כאילו ה 1 וה 0 יותר "מלוטשים" עם כבל מסויים...
אצלי מחובר לרסיבר כבל של שקל תשעים, וזה נשמע מצויין. עם זה לא, אז כמו שמרטין אמר, שומעים קליקים, חריקות או ניתוקים.
אצלי מחובר לרסיבר כבל של שקל תשעים, וזה נשמע מצויין. עם זה לא, אז כמו שמרטין אמר, שומעים קליקים, חריקות או ניתוקים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא חשוב איזה צבע אבל מה שבטוח הוא ששני הצדדים יהיו אותו צבע אחרת זה יילך לאויר, לא?ShayGTi כתב:מרטין, אם יש לי כבל RCA משני צדדיו, איזה צבע לחבר לרסיבר ולמקור, את האדום או את הלבן?
או שמה שחשוב זה שבשני הצדדים יהיה את אותו הצבע?...
מצטער אבל כולכם טועים
ברור שיש הבדל בין הכבלים.
כמו שיש הבדל בין מסכים, רמקולים, סידי ודוידי (כן לכל אלה שחושבים שיקנו אופו ב 200 דולר ויקבלו תוצר של סידי הי אנד או דיוידי הי אנד).
כנ"ל בכבלים, נכון שהכל 0, ו 1 אבל יש הרבה פעולות שמתבצעות בדרך לתמונה ושמע ויש הרבה רעשים והנחתות שיכולים להצטרף למידע.
החלפתי די הרבה כבלים חלקם מכסף וחלקם מנחושת ויש הבדל בסאונד.
אבל, מי שקונה רסיבר לש פרוסאונד ודיוידי מהדיוטי באמת חבל על הכסף בנוגע לכבלים שכן תוצאה איכותית במילא הוא לא יקבל.
כמו שיש הבדל בין מסכים, רמקולים, סידי ודוידי (כן לכל אלה שחושבים שיקנו אופו ב 200 דולר ויקבלו תוצר של סידי הי אנד או דיוידי הי אנד).
כנ"ל בכבלים, נכון שהכל 0, ו 1 אבל יש הרבה פעולות שמתבצעות בדרך לתמונה ושמע ויש הרבה רעשים והנחתות שיכולים להצטרף למידע.
החלפתי די הרבה כבלים חלקם מכסף וחלקם מנחושת ויש הבדל בסאונד.
אבל, מי שקונה רסיבר לש פרוסאונד ודיוידי מהדיוטי באמת חבל על הכסף בנוגע לכבלים שכן תוצאה איכותית במילא הוא לא יקבל.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
kobbi, אתה שם באותו משפט "איכות תמונה, אודיו וחיבור דיגיטלי" - זה ממש לא נכון.
אף אחד לא טען שאין הבדל בין מכשירים, אל תכניס לי מילים לפה. לעומת זאת, בחיבור דיגיטלי, כל עוד זה עובד, לא יהיו הבדלים בין אף כבל או צורת חיבור.
אתה אומר: "נכון שהכל 0, ו 1 אבל יש הרבה פעולות שמתבצעות בדרך לתמונה ושמע "
אתה יכול לפרט אילו פעולות רבות מתבצעות בחיבור דיגיטלי?
shmulikwe, זה לא נושא לתערוכה אבל למפגשי מועדון, בהחלט ניתן יהיה.
אף אחד לא טען שאין הבדל בין מכשירים, אל תכניס לי מילים לפה. לעומת זאת, בחיבור דיגיטלי, כל עוד זה עובד, לא יהיו הבדלים בין אף כבל או צורת חיבור.
אתה אומר: "נכון שהכל 0, ו 1 אבל יש הרבה פעולות שמתבצעות בדרך לתמונה ושמע "
אתה יכול לפרט אילו פעולות רבות מתבצעות בחיבור דיגיטלי?
shmulikwe, זה לא נושא לתערוכה אבל למפגשי מועדון, בהחלט ניתן יהיה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
kobbi,
כמו הרבה דברים אחרים, נושא הפסיכולוגיה משחק כאן לא מעט. תעשה מבחן עיוור, אותו נגן בשני חיבורים שונים כאשר מישהו אחר שולט עליהם ונראה באיזה אחוז אתה מצליח לזהות הבדל.
פרט לנושא ה-GROUND LOOP (אותו ניתן לשמוע בבירור אם זה קורה) שדווקא גורם לבעיות עם קואקס, אין הבדלים משמעותיים אחרים.
ההבדל היחיד הנוסף הוא נושא ה-JITTER. נושא זה קונטריברסיאלי מאוד, והטענה היא שיש יותר JITTER במערכות אופטיות מאשר בקואקס (טענה שעדיין לא ראיתי הוכחות חותכות לטובתה). בכל מקרה, הדבר יכול להשפיע אך ורק ב-PCM, כלומר בדיסק מוזיקה רגיל.
בסרטים, מתווסף גם זיהוי ותיקון שגיאות, אשר מוריד לחלוטין כל הבדל בשיטת העברת הנתונים בין הנגן לבין הרסיבר/פרה.
כמו הרבה דברים אחרים, נושא הפסיכולוגיה משחק כאן לא מעט. תעשה מבחן עיוור, אותו נגן בשני חיבורים שונים כאשר מישהו אחר שולט עליהם ונראה באיזה אחוז אתה מצליח לזהות הבדל.
פרט לנושא ה-GROUND LOOP (אותו ניתן לשמוע בבירור אם זה קורה) שדווקא גורם לבעיות עם קואקס, אין הבדלים משמעותיים אחרים.
ההבדל היחיד הנוסף הוא נושא ה-JITTER. נושא זה קונטריברסיאלי מאוד, והטענה היא שיש יותר JITTER במערכות אופטיות מאשר בקואקס (טענה שעדיין לא ראיתי הוכחות חותכות לטובתה). בכל מקרה, הדבר יכול להשפיע אך ורק ב-PCM, כלומר בדיסק מוזיקה רגיל.
בסרטים, מתווסף גם זיהוי ותיקון שגיאות, אשר מוריד לחלוטין כל הבדל בשיטת העברת הנתונים בין הנגן לבין הרסיבר/פרה.
טוב אז למדתי עוד היום....
אני לתומי חשבתי שכבל איכותי יותר - מונסטר וכו' הוא בעל מחברים טובים יותר, כבילה טובה יותר ולכן גם ישמעו טוב יותר אבל אם הכל פסיכולוגיה אז באמת חבל על הכסף.
דרך אגב יש תאוריה דומה בנוגע למשקאות הטוענת שללא ריח וראיה לא נדע להבחין בין קוקה קולה לבין פפסי. אני אישית כן מבדיל...
דרך אגב יש תאוריה דומה בנוגע למשקאות הטוענת שללא ריח וראיה לא נדע להבחין בין קוקה קולה לבין פפסי. אני אישית כן מבדיל...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78899
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5397 פעמים
kobbi,
זה ממש לא תאוריה - חוש הריח משחק תפקיד עצום בטעם שלך (בעצם אתה חושב שאתה טועם משהו אבל אתה גם טועם וגם מריח אותו).
אם תנטרל את חוש הריח, תתקשה לדעת שבצל הוא חריף (הוא יהיה מתוק). סבא של אשתי היה תתרן (חסר חוש ריח) והיה אוכל בצל כמו תפוח...
זה ממש לא תאוריה - חוש הריח משחק תפקיד עצום בטעם שלך (בעצם אתה חושב שאתה טועם משהו אבל אתה גם טועם וגם מריח אותו).
אם תנטרל את חוש הריח, תתקשה לדעת שבצל הוא חריף (הוא יהיה מתוק). סבא של אשתי היה תתרן (חסר חוש ריח) והיה אוכל בצל כמו תפוח...
אחלה אבל לא אצלי
כשאני אוכל חומוס טוב אני יודע שהוא טוב
כשאני שותה פפסי (גם אם רגל קשורה מאחורי האוזן) אני יודע שזה לא קוקה קולה כי זה לא טעים.
כנ"ל מבחינתי בכבלים.
אומנם יה הרבה פוזה וכו בנושא הזה אבל בסוף כשקניתי כבל HDMI באורך 15 מטר (אכן ארוך יחסית) של סתם חברה הוא לא עבד וקשסמתי 2400 שקל על מונסטר סדרת 400 אותו אורך הוא עובד נפלא וכמו שאני מבין הוא רק מעביר 0,1,0,1,0,1,1
אז איך תסבירו ?
כשאני שותה פפסי (גם אם רגל קשורה מאחורי האוזן) אני יודע שזה לא קוקה קולה כי זה לא טעים.
כנ"ל מבחינתי בכבלים.
אומנם יה הרבה פוזה וכו בנושא הזה אבל בסוף כשקניתי כבל HDMI באורך 15 מטר (אכן ארוך יחסית) של סתם חברה הוא לא עבד וקשסמתי 2400 שקל על מונסטר סדרת 400 אותו אורך הוא עובד נפלא וכמו שאני מבין הוא רק מעביר 0,1,0,1,0,1,1
אז איך תסבירו ?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אתה מערבב בין כמה דברים.
1. גם אני איתך בנושא הפפסי והקולה. אני נורא רגיש לזה ומוכן לעמוד לכל מבחן עיוור ANY TIME.
2. התופעה שקיבלת ב-DVI הוא בדיוק מה שאנחנו אומרים.
אם יש הבדל אז זה ברמה של עובד או לא עובד. כנ"ל באודיו. בהעברת אודיו דיגיטלי זה או יעבוד או לא (תשמע קיטועים וקליקים) אבל לא יכול להיות שהצליל יהיה "יותר חם, עגול, יהיה יותר אויר בין הכלים, הבס יותר מלא וכו'".
1. גם אני איתך בנושא הפפסי והקולה. אני נורא רגיש לזה ומוכן לעמוד לכל מבחן עיוור ANY TIME.
2. התופעה שקיבלת ב-DVI הוא בדיוק מה שאנחנו אומרים.
אם יש הבדל אז זה ברמה של עובד או לא עובד. כנ"ל באודיו. בהעברת אודיו דיגיטלי זה או יעבוד או לא (תשמע קיטועים וקליקים) אבל לא יכול להיות שהצליל יהיה "יותר חם, עגול, יהיה יותר אויר בין הכלים, הבס יותר מלא וכו'".
Re: טוב אז למדתי עוד היום....
קובי גם אתה בעל יכולות שמיעה של חתולים, כמו כל יתר האודיופילים "הרציניים"?kobbi כתב:אני לתומי חשבתי שכבל איכותי יותר - מונסטר וכו' הוא בעל מחברים טובים יותר, כבילה טובה יותר ולכן גם ישמעו טוב יותר אבל אם הכל פסיכולוגיה אז באמת חבל על הכסף.
דרך אגב יש תאוריה דומה בנוגע למשקאות הטוענת שללא ריח וראיה לא נדע להבחין בין קוקה קולה לבין פפסי. אני אישית כן מבדיל......
יש לי חדשות בשבילך. אתה גם לא תבחין,במבחן עיוור, בהבדל בין מגברים העובדים באותה טופולוגיה ומספקים +- אותו הספק, איך זה?
יואב