חיבור HTPC למסך דק(פלאזמה) LG PX4RV ושאר ירקות
-
orental5
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 439
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
שלום,
לאחר תקופה שלא הייתי בעיניינים אני חזר אל הפורום עם מספר שאלות ותהייות.
אז כפי שכתוב בנדון שי לי HTPC שמחובר לפלאזמה LGPX4 עם כבל HDMI וכרטיס מסך ati HD2600 ולאשלות.
א. הרזולוציה הטיבעית לפי מה שראתי כאן היא: 852X480 זאת אומרת 480P?
ב. האם יש צורך להגדיר בVMC רזולוציה אחרת בצפיית סרטי HD?
ג. מאז ומתמיד יש לי פסים שחורים בצידי(ימין/שמאל) בחלק מהסרטים בתוכנות כמו VMC/PowerDVD/WMP ואני לא מצליח לסדר ע"י הגדרות האפליקציות כל אחת ואחת עם זה ע"י מתיחה/התאמה לגודל מסך וכו', הייתי רוצה לדעת האם זה קשור לרזולוציה של המסך?
תודה,
לאחר תקופה שלא הייתי בעיניינים אני חזר אל הפורום עם מספר שאלות ותהייות.
אז כפי שכתוב בנדון שי לי HTPC שמחובר לפלאזמה LGPX4 עם כבל HDMI וכרטיס מסך ati HD2600 ולאשלות.
א. הרזולוציה הטיבעית לפי מה שראתי כאן היא: 852X480 זאת אומרת 480P?
ב. האם יש צורך להגדיר בVMC רזולוציה אחרת בצפיית סרטי HD?
ג. מאז ומתמיד יש לי פסים שחורים בצידי(ימין/שמאל) בחלק מהסרטים בתוכנות כמו VMC/PowerDVD/WMP ואני לא מצליח לסדר ע"י הגדרות האפליקציות כל אחת ואחת עם זה ע"י מתיחה/התאמה לגודל מסך וכו', הייתי רוצה לדעת האם זה קשור לרזולוציה של המסך?
תודה,
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32984
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
א. אכן. הרזולוציה היא של 480 שורות, ולכן הרזולוציה שהכי מתאימה אליה היא 480I או 480P.
ב. לא. כדאי תמיד להשאיר את המחשב על הרזולוציה הטבעית של המסך. המחשב יבצע את ה-Downscale הנדרש כדי לרדת לרזולוציית המסך שלך.
ג. אם תשתמש בקודקים של FFDSHOW, תוכל תמיד לכוון את מתיחת הסרט איך שמתאים לך. קח בחשבון שיש סרטים ביחסי אורך ורוחב שונים ומגוונים, ולא רק 4:3 ו-16:9. מומלץ לקרוא את המאמר "כתונת הפסים" של עופר לאור כדי להבין את זה יותר לעומק.
ב. לא. כדאי תמיד להשאיר את המחשב על הרזולוציה הטבעית של המסך. המחשב יבצע את ה-Downscale הנדרש כדי לרדת לרזולוציית המסך שלך.
ג. אם תשתמש בקודקים של FFDSHOW, תוכל תמיד לכוון את מתיחת הסרט איך שמתאים לך. קח בחשבון שיש סרטים ביחסי אורך ורוחב שונים ומגוונים, ולא רק 4:3 ו-16:9. מומלץ לקרוא את המאמר "כתונת הפסים" של עופר לאור כדי להבין את זה יותר לעומק.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

איפה אתה רואה את זה? במחשב או בטלוויזיה עצמה?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

זה כנראה איזשהו כיוון עדין של תזמון הסיגנל. אם אתה רואה שזה לא משפיע ואתה מרוצה מחדות התמונה, תשאיר את זה ללא שינוי.