אנא עזרו בבחירת רסיבר
-
arielshiran
-
- חבר פעיל

- תגובות: 95
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום,
אני מתלבט בין מספר דגמים של רסיברים שאחד מהם ישמש אותי במערכת קולנוע ביתי שאני רוכש בימים אלה. מסך דיגיטלי כלשהו יצטרף בהמשך בשלב מאוחר יותר.
מקריאה של מפרטים, ביקורות מקצועיות וביקורות משתמשים (בעיקר בחו"ל) נראה שלעיתים קיימת בעיית סינכרון בין הקול והתמונה ולכן דגמים חדשים כוללים אפשרות סינכרון כזו.
בנוסף, בעקבות עדכון הפורמטים (פרולוג'יק II, IIx ודומיו ב-DTS) ישנם מכשירים המאפשרים עדכון גרסאות דרך חיבור ה-RS232 שלהם.
שאלתי היא, האם מכשיר שנעדר תכונות אלה צריך להיות בעדיפות פחותה מאשר מכשיר שכן כולל תכונות אלה? האם מישהו נתקל בארץ בבעיות של סינכרון קול ותמונה בעת צפייה בשידורי YES או HOT יחד עם מסך פלזמה/LCD כאשר השתמש בתכונת פרולוג'יק II? באנגליה לדוגמא מצויין ע"י משתמשים כי לאחד מספקי הכבלים/לווין ישנם בעיות לא מעטות עם מסכי פלזמה רבים של יצרנים שונים. האם גם בארץ זה כך?
מבירור עם מספר חנויות ומפיצים בארץ, נאמר לי כי לא נתקלו בתופעה הזו אך אני מעדיף לקחת זאת בערבון מוגבל ולשמוע האם מישהו כמשתמש נתקל בבעיה זו?
בנוסף, האם מישהו השתמש בעדכוני התוכנה של אונקיו/הרמן קרדון/דנון/מרנץ/NAD בשנים האחרונות? אם כן, אשמח לשמוע כיצד בוצע העדכון והאם עלה כסף.
תודה רבה ושבת שלום,
אריאל.
אני מתלבט בין מספר דגמים של רסיברים שאחד מהם ישמש אותי במערכת קולנוע ביתי שאני רוכש בימים אלה. מסך דיגיטלי כלשהו יצטרף בהמשך בשלב מאוחר יותר.
מקריאה של מפרטים, ביקורות מקצועיות וביקורות משתמשים (בעיקר בחו"ל) נראה שלעיתים קיימת בעיית סינכרון בין הקול והתמונה ולכן דגמים חדשים כוללים אפשרות סינכרון כזו.
בנוסף, בעקבות עדכון הפורמטים (פרולוג'יק II, IIx ודומיו ב-DTS) ישנם מכשירים המאפשרים עדכון גרסאות דרך חיבור ה-RS232 שלהם.
שאלתי היא, האם מכשיר שנעדר תכונות אלה צריך להיות בעדיפות פחותה מאשר מכשיר שכן כולל תכונות אלה? האם מישהו נתקל בארץ בבעיות של סינכרון קול ותמונה בעת צפייה בשידורי YES או HOT יחד עם מסך פלזמה/LCD כאשר השתמש בתכונת פרולוג'יק II? באנגליה לדוגמא מצויין ע"י משתמשים כי לאחד מספקי הכבלים/לווין ישנם בעיות לא מעטות עם מסכי פלזמה רבים של יצרנים שונים. האם גם בארץ זה כך?
מבירור עם מספר חנויות ומפיצים בארץ, נאמר לי כי לא נתקלו בתופעה הזו אך אני מעדיף לקחת זאת בערבון מוגבל ולשמוע האם מישהו כמשתמש נתקל בבעיה זו?
בנוסף, האם מישהו השתמש בעדכוני התוכנה של אונקיו/הרמן קרדון/דנון/מרנץ/NAD בשנים האחרונות? אם כן, אשמח לשמוע כיצד בוצע העדכון והאם עלה כסף.
תודה רבה ושבת שלום,
אריאל.
נערך לאחרונה על ידי arielshiran ב 27/11/2005 9:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78912
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
הבעיה כלל אינה בגלל פרולוג'יק 2.
הבעיה הפוכה ונוצרת בגלל עיכוב של התמונה עקב עיבוד תמונה טוב יותר. ככל שהעיבוד תמונה טוב יותר, התמונה מוצלחת יותר, אך נוצר לו DELAY גבוה יותר (הסאונד מקדים את הוידאו).
מרבית הרסיברים כבר כוללים אופציה כזו, לדעתי זה הכרחי כיום בכל רסיבר שתקנה.
לגבי עדכוני תוכנה, זה קיים בעיקר במודלים המתקדמים יותר, כך שצריך לדעת מה התקציב שלך והאם אתה הולך על משהו TOP OF THE LINE או MIDDLE OF THE ROAD...
הבעיה הפוכה ונוצרת בגלל עיכוב של התמונה עקב עיבוד תמונה טוב יותר. ככל שהעיבוד תמונה טוב יותר, התמונה מוצלחת יותר, אך נוצר לו DELAY גבוה יותר (הסאונד מקדים את הוידאו).
מרבית הרסיברים כבר כוללים אופציה כזו, לדעתי זה הכרחי כיום בכל רסיבר שתקנה.
לגבי עדכוני תוכנה, זה קיים בעיקר במודלים המתקדמים יותר, כך שצריך לדעת מה התקציב שלך והאם אתה הולך על משהו TOP OF THE LINE או MIDDLE OF THE ROAD...
- RubyTop
- עוסק בתחום

- תגובות: 120
- שם מלא: אברמוב רובי
- קיבל תודות: 12 פעמים
היי
בענין עדכוני התוכנה, במכשירם של אונקיו, בline הבינוני וקצת מעליו העדכונים מתבצעים בחיבור 232 אבל בתוך המכשיר ורק על ידי הטכנאי כלומר אלו הם לא קבצים למשתמש הסופי
יתכן ובמסגרת תקופת האחריות, הם לא יעלו כסף אבל במקרה של שידרוג המכשיר ליכולות חדשות ול "פיצ'רים" נוספים- כמובן שבמקרה זה יעשה בתשלום
ובline הגבוה שלהם העדכונים הם בחיבור חיצוני וגם הם עד כמה שידוע לי לא ניתנים להורדה חופשית,והם תמיד לצורך שדרוג ל "פיצ'רים" חדשים וכמובן עולים כסף ולא מעט.
ב NAD התוכנות הם בתוך הרכיבים, במעבד בקרה הראשי ובמעגל הDSP וממש לא בחיבור של מחשב למכשיר (כלומר צריך להחליף רכיבים בפנים) עד לרגע זה, זה המצב. אני מקווה בשבילם שיתפסו קצת שכל בעתיד הקרוב וישנו את זה לחיבור 232 כמו המתחרים האחרים.
לגבי האחרים אני לא בטוח.
בענין עדכוני התוכנה, במכשירם של אונקיו, בline הבינוני וקצת מעליו העדכונים מתבצעים בחיבור 232 אבל בתוך המכשיר ורק על ידי הטכנאי כלומר אלו הם לא קבצים למשתמש הסופי
יתכן ובמסגרת תקופת האחריות, הם לא יעלו כסף אבל במקרה של שידרוג המכשיר ליכולות חדשות ול "פיצ'רים" נוספים- כמובן שבמקרה זה יעשה בתשלום
ובline הגבוה שלהם העדכונים הם בחיבור חיצוני וגם הם עד כמה שידוע לי לא ניתנים להורדה חופשית,והם תמיד לצורך שדרוג ל "פיצ'רים" חדשים וכמובן עולים כסף ולא מעט.
ב NAD התוכנות הם בתוך הרכיבים, במעבד בקרה הראשי ובמעגל הDSP וממש לא בחיבור של מחשב למכשיר (כלומר צריך להחליף רכיבים בפנים) עד לרגע זה, זה המצב. אני מקווה בשבילם שיתפסו קצת שכל בעתיד הקרוב וישנו את זה לחיבור 232 כמו המתחרים האחרים.
לגבי האחרים אני לא בטוח.
-
arielshiran
-
- חבר פעיל

אוקיי ואם הייתם צריכים לבחור מכשיר מבין אלה
ללא שום התייחסות למחיר פה בארץ כשייתכנו הבדלים די משמעותיים בין המכשירים:
הרמן קרדון 435- כולל אפשרות לשדרוג FIRMWARE ו-audio delay
מרנץ 7500- כולל אפשרות לשדרוג FIRMWARE ו-audio delay
דנון 2805- כולל audio delay, כולל חיבור RS-232 שלא מאפשר שדרוג FIRMWARE
אונקיו 703- כולל audio delay, כולל חיבור RS-232 שלא מאפשר שדרוג FIRMWARE
ימאהה 1500/1600- כולל audio delay, כולל חיבור RS-232 שלא מאפשר שדרוג FIRMWARE
NAD T763- אין audio delay ולא ברור לי כיצד מתבצע עדכון גרסאות במכשיר אבל בתחילת מכירתו לא תמך בפרולוג'יק IIx וכעת כן, אז כנראה ניתן איכשהו לעדכן.
השימוש יהיה בערך 50%-50% למוזיקה ולסרטים אולם ייתכן יתרון לשימוש כמכשיר מוזיקלי על-פני מכשיר קולנועי. אין בשום מקום אפשרות לשמוע את כל המכשירים אחד ליד השני, בשלב ראשוני אני עומד לחבר את המכשיר לסט סאטליטים+סאב ברמה גבוהה (נניח אנרג'י TAKE החדשים, טאנוי ארנה, B&W MT-20 וכו') אך מעוניין שהמכשיר יישמע טוב ויהיה עם כח דחיפה מספיק גם אם אחליף בעתיד את הרמקולים לסט בגודל מלא. לא יודע איזה מכשיר עדיף לצרכים שלי ולפני שקלול המחיר מעוניין לדעת מה העדיף מבין אלה.
אשמח לכל עזרה ועצה בבחירה.
תודה רבה.
אריאל.
הרמן קרדון 435- כולל אפשרות לשדרוג FIRMWARE ו-audio delay
מרנץ 7500- כולל אפשרות לשדרוג FIRMWARE ו-audio delay
דנון 2805- כולל audio delay, כולל חיבור RS-232 שלא מאפשר שדרוג FIRMWARE
אונקיו 703- כולל audio delay, כולל חיבור RS-232 שלא מאפשר שדרוג FIRMWARE
ימאהה 1500/1600- כולל audio delay, כולל חיבור RS-232 שלא מאפשר שדרוג FIRMWARE
NAD T763- אין audio delay ולא ברור לי כיצד מתבצע עדכון גרסאות במכשיר אבל בתחילת מכירתו לא תמך בפרולוג'יק IIx וכעת כן, אז כנראה ניתן איכשהו לעדכן.
השימוש יהיה בערך 50%-50% למוזיקה ולסרטים אולם ייתכן יתרון לשימוש כמכשיר מוזיקלי על-פני מכשיר קולנועי. אין בשום מקום אפשרות לשמוע את כל המכשירים אחד ליד השני, בשלב ראשוני אני עומד לחבר את המכשיר לסט סאטליטים+סאב ברמה גבוהה (נניח אנרג'י TAKE החדשים, טאנוי ארנה, B&W MT-20 וכו') אך מעוניין שהמכשיר יישמע טוב ויהיה עם כח דחיפה מספיק גם אם אחליף בעתיד את הרמקולים לסט בגודל מלא. לא יודע איזה מכשיר עדיף לצרכים שלי ולפני שקלול המחיר מעוניין לדעת מה העדיף מבין אלה.
אשמח לכל עזרה ועצה בבחירה.
תודה רבה.
אריאל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
arielshiran
-
- חבר פעיל

אתה צודק מרטין ולכן שאלתי
באופן ספציפי על כמה דגמי רסיברים שונים וציינתי את הבעייתיות שיש בשמיעת השילוב של רמקולים+רסיבר אחד ליד השני. אשמח לקבל תגובות של משתמשים על הדגמים שציינתי כדי להבין אולי יותר טוב לאיזה כיוון ללכת מבחינת רסיבר.
-
arielshiran
-
- חבר פעיל

האם מישהו יכול לעזור מתוך נסיון אישי במכשירים האלה?
או יכול להפנות לביקורות ספציפיות על דגמים אלה מתוך מגזינים?
באמת שאין לי מושג מה לבחור וזה מאוד מקשה עליי...
תודה.
באמת שאין לי מושג מה לבחור וזה מאוד מקשה עליי...
תודה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
arielshiran
-
- חבר פעיל

ציינתי שהרמקולים יהיו אחד משלושה דגמי סאטאליטים+סאב
ועכשיו אני יכול לומר שהם יהיו מדגם אנרג'י TAKE SAT, TAKE LCR וסאב 10.3 של אנרג'י. הכל יבוא אישי.
איזה מהרסיברים שציינתי יהיה הבחירה הנכונה לרמקולים אלה כיום אך לא יגביל אותי אם ארצה להשתמש בו גם עם רמקולים גדולים בעתיד?
השיקול בבחירת הסאטאליטים היה אסטתי והשתדלתי למצוא את הסט הטוב ביותר במחיר הטוב ביותר שיכולתי.
כעת נותר הרסיבר.
תודה אנשים.
איזה מהרסיברים שציינתי יהיה הבחירה הנכונה לרמקולים אלה כיום אך לא יגביל אותי אם ארצה להשתמש בו גם עם רמקולים גדולים בעתיד?
השיקול בבחירת הסאטאליטים היה אסטתי והשתדלתי למצוא את הסט הטוב ביותר במחיר הטוב ביותר שיכולתי.
כעת נותר הרסיבר.
תודה אנשים.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני הייתי בוחר,בדנון 2805, או במרנץ 7500.
כמובן לאחר שהייתי שומע אותם עם הרמקולים.
גם NAD בא בחשבון.
============================
גם NAD בא בחשבון.
============================
-
arielshiran
-
- חבר פעיל

עופר על סמך מה אתה מבסס את ההמלצה שלך?
על סמך נסיון אישי?שמעת את הדגמים הללו? אם תפרט יותר את הסיבות אני אשמח.
תודה.
תודה.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
כן, על ניסיון אישי.
האזנתי רבות גם למרנץ וגם לדנון,שני רסיברים,שנותנים את התמורה הטובה
ביותר בסרטים,וכמובן במוזיקה,לטעמי.
למרות שלמען ההגינות,את NAD שמעתי יותר בסטריאו,ופחות בסרטים.
בנוסף לזה,אני "באופן אישי" אוהב יותר את דנון ומרנץ,אבל זה לא צריך להשפיע עליך.
==============================================
ביותר בסרטים,וכמובן במוזיקה,לטעמי.
למרות שלמען ההגינות,את NAD שמעתי יותר בסטריאו,ופחות בסרטים.
בנוסף לזה,אני "באופן אישי" אוהב יותר את דנון ומרנץ,אבל זה לא צריך להשפיע עליך.
==============================================
-
arielshiran
-
- חבר פעיל