בעיית Tearing מעצבנת

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
MiniMizer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
יש לי מחשב בסלון בעל המפרט הבא:

Athlon XP 3200+
1GB DDR
Radeon HD3450
Windows Vista 32bit

Granted, המפרט שלו חלש למדי, ועם זאת הוא אמור לספק חווית צפייה סבירה בסרטי 720p. יתרה מזאת, כשאני משתמש ב-Media Center הסרטים אכן מתנגנים חלק, אבל יש לו בעיה מעצבנת מאוד של הרצה קדימה אחורה שלא ממש עובדת, לכן חיפשתי נגן אחר כלשהו כדי לנגן את הסרטים שלי בצורה נוחה יותר.

מה לא ניסיתי... VLC, Zoom, KMPlayer, MPC ואפילו PowerDVD (היחיד שתומך ב-UVD, כמדומני). ובכולם, בלי יוצא מהכלל, יש Tearing בולט בכל סצינה מהירה.
יש למישהו מושג איך אפשר לפתור את הבעיה? מאוד מוזר לי שב-Media Center אין tearing, אבל בכל תוכנה אחרת יש...

מישהו הציע לי לנסות לחבר את המחשב לטלוויזיה עם כבל DVI > HDMI (כרגע הוא מחובר עם כבל VGA רגיל), יכול להיות שזה יפתור את הבעיה? אני לא רוצה להוציא מאות שקלים ככה סתם...

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #2 

מנסיון אני יודע שהבעיה היא לא בנגן ולא בסוג החיבור - הבעיה היא ב- VIDEO RENDERER. נסה להריץ את הסרט ב-GRAPHEDIT, כל פעם עם RENDERER אחר ותראה מה עובד הכי טוב בשבילך.

בני

MiniMizer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

הורדתי והתקנתי את התוכנה, אך לא ברור לי איך אני מחליף את ה-Video Renderer (הוא מהווה את הבלוק האחרון בתרשים).

עיינתי קצת ברשימת הפילטרים שניתן להוסיף, אבל אני לא יודע איזה מהם אני צריך לנסות :\

gorelshv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1243
נתן תודות: 71 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שליחה #4 

אני לא יודע אילו RENDERS מותקנים בויסטה אבל אתה יכול לנסות ולברר באיזה משתמש המדיה סנטר:
א. ע"י חיפוש באפשרויות של המדיה סנטר (אני לא מכיר את התוכנה, מצטער)
ב. ע"י הפעלה של GRAPHEDIT וחיבורו לגרף של המדיה סנטר ע"י בחירת האופציה CONNECT TO REMOTE GRAPH תחת התפריט FILE.

MiniMizer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

כאשר אני בוחר ב-Connect to remote graph, הוא פותח חלון שמתוכו אני אמור לבחור לאיזה גרף להתחבר.. רק שהחלון הזה ריק, גם כשהסרט מתנגן ב-Media Center ברקע...

ShayGTi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1491
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #6 

נסה לנגן אותו בMPC.
בטל את כל הקודקים הפנימיים שלו בVIEW<OPTIONS<INTERNAL CODECS
בOPTIONS לך גם לPLAYBACK>OUTPUT ותראה על איזה RENENDER הוא נמצא, נסה לשנות לHAALI RENENDER.
ברגע שסרט מתנגן כנס לPLAY>FILTERS ותראה באיזה קודק הוא משתמש.
יכול להיות שהסרה והתקנה מחדש של קודקים יעזור.

nondos
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
שם מלא: nondos
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

מה הקצב רענון שהטלויזיה מוגדרת עליו?

תנסה לשנות ל- 25Hz

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #8 

עזוב אותך מנגנים אחרים. במדיה סנטר כמו שהוא מגיע אכן לא ניתן לעשות הרצה קדימה ואחורה של קבצי AVI ו-MKV, אבל יש את תוסף החובה למדיה סנטר שנקרא Media Control, שגם מאפשר לך הרצה קדימה ואחורה בקבצים האלה וגם נותן לך עוד פיצ'רים מגניבים:
http://damienbt.free.fr/
חשוב מאוד לפעול במדוייק על פי הוראות ההתקנה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

MiniMizer פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

יש עוד סיבות שבגינן אני לא רוצה להשתמש ב-Media Center, למשל חוסר התמיכה שלו ב-UVD. כרטיס המסך שלי יכול לעבד וידאו HD בצורה הרבה יותר טובה מהמעבד שלי, אז למה שאני לא אנצל אותו? הבעיה היא שרק PowerDVD תומכת בזה, ובה יש Tearing :\

אני אנסה היום להסיר את הקודקים ולהתקין אותם מחדש, אבל אני לא אופטימי.

אגב, לגבי קצב הרענון, ניסיתי להגדיר 25Hz דרך הדרייברים ATI, אבל המסך טען שהמצב הזה לא נתמך (זה סמסונג LA32A550)...

nondos
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 207
שם מלא: nondos
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #10 

אצלי אני מגדיר את קצב הרענון ל 25 HZ וזה פותר לי את תופעת הקריעה
תנסה לעבור למצב SINGLE כלומר להציג את התמונה רק על הטלויזיה ולא על המסך של המחשב והטלויזיה בו זמנית כי מסך המחשב במידה והוא LCD תומך אך ורק ב 60HZ ויכול להיות שלכן אתה לא מצליח לשנות את קצב הרענון.

עריכה: לא שמתי לב שהמסך טוען שהמצב הזה לא נתמך

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”