שמיעת DTS דרך המחשב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
fridr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

חיברתי את המחשב שלי בקבל אופטי דרך SPDIF למגבר של YAMAHA.
יש מוסיקה, הכל כנראה עובד, הבעיה היא בשמיעת DTS.

כשאני מפעיל איזה סרט שמקודד ב AC3, המגבר מזהה את כל הערוצים ואני יכול לשמוע 5.1 ערוצים, עד כאן הכל מצויין.
הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא תוכנה נורמלית שתנגן לי מוסיקת DTS. הורדתי הרבה דיסקים של מוסיקה שהם 5.1 ערוצים (אין לי בעיה לשמוע אותם ב DVD), אך אני לא מצליח למצוא תוכנה טובה.

באופן כללי, אין כרגע תוכנה נורמלית שקוראת את כל קבצי ה DTS, יש כל מיני פלאגים (לא רשמיים) ל WINAMP, אבל זה לא עובד כמו שצריך. התקנתי את ה VLC, אבל הסתבכתי שם עם ההגדרות, כי כל אחד רושם בפורומים משהו אחר. דרך ה VLC אני שומע תקיעות, אי רציפות.

רציתי לדעת אם מישהו מכיר איזה תוכנה טובה, או קודקים לצורך העניין שמתאימים לרוב הקידודים.

אשמח לשמוע את עצתכם,
תודה,
רועי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

מוזיקה שמקודדת ב DTS היא בעייתית כי בדרך כלל היא ב 44.1Khz וחלק מכרטיסי הקול עושים upsampling ל 48 או שקובץ ה DTS "עטוף" ב WAV והמגבר לא יודע איך לאכול את זה.

בקשר לבעיה הראשונה: היא לא פתירה בכרטיסי Creative עד לדור 4, לפעמים פתירה בכרטיסי אודיו אחרים כשמייצבים את הווליום ברמה מסויימת. אתה צריך לברר את הנושא עם היצרן דרך הפורומים שלו ברשת.

אם ה upsampling מבוצע בתוכנה אתה יכול להתגבר עליה לפעמים על ידי שימוש בפילטר ה AC3 ולהקפיד שבכל מצב הוא יבצע passthrough ללא שום עיבודים והמרות. יש לו גם אפשרויות ספציפיות לטיפול באודיו DTS שעטוף ב WAV.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

fridr פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 40
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

יש לי כרטיס קול רגיל, שמגיע עם הלוח אם. (MSI X48C))
אתה חושב שקניית כרטיס קול טוב יותר תפתור את הבעיה?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7402
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #4 

אתם מתעסקים בשטויות .

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5346
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #5 

אפשר לנסות לבצע reencode ל- AC3 בעזרת ffdshow audio decoder.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46365
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #6 

עופרפולק,
אם אין לך מה לתרום לדיון...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

yaronkle כתב:אפשר לנסות לבצע reencode ל- AC3 בעזרת ffdshow audio decoder.
...
הבעיה ש ffdshow audio decoder לא תמיד מצליח לאתר את האודיו ב DTS כשהוא עטוף ב wav.

danlior
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6462
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 66 פעמים

שליחה #8 

fridr כתב:שלום לכולם,

חיברתי את המחשב שלי בקבל אופטי דרך SPDIF למגבר של YAMAHA.
יש מוסיקה, הכל כנראה עובד, הבעיה היא בשמיעת DTS.

כשאני מפעיל איזה סרט שמקודד ב AC3, המגבר מזהה את כל הערוצים ואני יכול לשמוע 5.1 ערוצים, עד כאן הכל מצויין.
הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא תוכנה נורמלית שתנגן לי מוסיקת DTS. הורדתי הרבה דיסקים של מוסיקה שהם 5.1 ערוצים (אין לי בעיה לשמוע אותם ב DVD), אך אני לא מצליח למצוא תוכנה טובה.

באופן כללי, אין כרגע תוכנה נורמלית שקוראת את כל קבצי ה DTS, יש כל מיני פלאגים (לא רשמיים) ל WINAMP, אבל זה לא עובד כמו שצריך. התקנתי את ה VLC, אבל הסתבכתי שם עם ההגדרות, כי כל אחד רושם בפורומים משהו אחר. דרך ה VLC אני שומע תקיעות, אי רציפות.

רציתי לדעת אם מישהו מכיר איזה תוכנה טובה, או קודקים לצורך העניין שמתאימים לרוב הקידודים.

אשמח לשמוע את עצתכם,
תודה,
רועי.
...
VLC צריך לעבוד. נסה להסיר אותו ולהתקין מחדש את הגרסה האחרונה. אל תיגע בהגדרות פרט לסימון וי ב-SPDIF חיצוני. זהו!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”