שמיעת DTS דרך המחשב
שלום לכולם,
חיברתי את המחשב שלי בקבל אופטי דרך SPDIF למגבר של YAMAHA.
יש מוסיקה, הכל כנראה עובד, הבעיה היא בשמיעת DTS.
כשאני מפעיל איזה סרט שמקודד ב AC3, המגבר מזהה את כל הערוצים ואני יכול לשמוע 5.1 ערוצים, עד כאן הכל מצויין.
הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא תוכנה נורמלית שתנגן לי מוסיקת DTS. הורדתי הרבה דיסקים של מוסיקה שהם 5.1 ערוצים (אין לי בעיה לשמוע אותם ב DVD), אך אני לא מצליח למצוא תוכנה טובה.
באופן כללי, אין כרגע תוכנה נורמלית שקוראת את כל קבצי ה DTS, יש כל מיני פלאגים (לא רשמיים) ל WINAMP, אבל זה לא עובד כמו שצריך. התקנתי את ה VLC, אבל הסתבכתי שם עם ההגדרות, כי כל אחד רושם בפורומים משהו אחר. דרך ה VLC אני שומע תקיעות, אי רציפות.
רציתי לדעת אם מישהו מכיר איזה תוכנה טובה, או קודקים לצורך העניין שמתאימים לרוב הקידודים.
אשמח לשמוע את עצתכם,
תודה,
רועי.
כשאני מפעיל איזה סרט שמקודד ב AC3, המגבר מזהה את כל הערוצים ואני יכול לשמוע 5.1 ערוצים, עד כאן הכל מצויין.
הבעיה היא שאני לא מצליח למצוא תוכנה נורמלית שתנגן לי מוסיקת DTS. הורדתי הרבה דיסקים של מוסיקה שהם 5.1 ערוצים (אין לי בעיה לשמוע אותם ב DVD), אך אני לא מצליח למצוא תוכנה טובה.
באופן כללי, אין כרגע תוכנה נורמלית שקוראת את כל קבצי ה DTS, יש כל מיני פלאגים (לא רשמיים) ל WINAMP, אבל זה לא עובד כמו שצריך. התקנתי את ה VLC, אבל הסתבכתי שם עם ההגדרות, כי כל אחד רושם בפורומים משהו אחר. דרך ה VLC אני שומע תקיעות, אי רציפות.
רציתי לדעת אם מישהו מכיר איזה תוכנה טובה, או קודקים לצורך העניין שמתאימים לרוב הקידודים.
אשמח לשמוע את עצתכם,
תודה,
רועי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מוזיקה שמקודדת ב DTS היא בעייתית כי בדרך כלל היא ב 44.1Khz וחלק מכרטיסי הקול עושים upsampling ל 48 או שקובץ ה DTS "עטוף" ב WAV והמגבר לא יודע איך לאכול את זה.
בקשר לבעיה הראשונה: היא לא פתירה בכרטיסי Creative עד לדור 4, לפעמים פתירה בכרטיסי אודיו אחרים כשמייצבים את הווליום ברמה מסויימת. אתה צריך לברר את הנושא עם היצרן דרך הפורומים שלו ברשת.
אם ה upsampling מבוצע בתוכנה אתה יכול להתגבר עליה לפעמים על ידי שימוש בפילטר ה AC3 ולהקפיד שבכל מצב הוא יבצע passthrough ללא שום עיבודים והמרות. יש לו גם אפשרויות ספציפיות לטיפול באודיו DTS שעטוף ב WAV.
בקשר לבעיה הראשונה: היא לא פתירה בכרטיסי Creative עד לדור 4, לפעמים פתירה בכרטיסי אודיו אחרים כשמייצבים את הווליום ברמה מסויימת. אתה צריך לברר את הנושא עם היצרן דרך הפורומים שלו ברשת.
אם ה upsampling מבוצע בתוכנה אתה יכול להתגבר עליה לפעמים על ידי שימוש בפילטר ה AC3 ולהקפיד שבכל מצב הוא יבצע passthrough ללא שום עיבודים והמרות. יש לו גם אפשרויות ספציפיות לטיפול באודיו DTS שעטוף ב WAV.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46365
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הבעיה ש ffdshow audio decoder לא תמיד מצליח לאתר את האודיו ב DTS כשהוא עטוף ב wav.yaronkle כתב:אפשר לנסות לבצע reencode ל- AC3 בעזרת ffdshow audio decoder....
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
VLC צריך לעבוד. נסה להסיר אותו ולהתקין מחדש את הגרסה האחרונה. אל תיגע בהגדרות פרט לסימון וי ב-SPDIF חיצוני. זהו!fridr כתב:שלום לכולם,
אשמח לשמוע את עצתכם,
תודה,
רועי....