חיבור טלוויזיה LCD למחשב בנוסף למסך הקיים - עזרה
שלום,
היום קניתי כבל של MONSTER DVI TO HDMI כדי לחבר את הטלוויזיה שלי למחשב.
טלוויזיה: SAMSUNG LA32R71
כרטיס מסך: NVIDIA GEFORCE 8400 GS
היציאות של הכרטיס מסך שלי הם DVI ו VGA , חיברתי את מסך המחשב שלי לVGA ואת הטלוויזיה לDVI. כמו כן חיברתי אודיו מהמחשב(עובד מצויין)
הבעייה שלי היא כזו: אני לא מצליח להגדיר רזולוציה שונה למסך ולטלוויזיה, אבל עדיין לראות את אותו הדבר בדיוק!!! יש אפשרות להגדיר שבשני המסכים תהיה אותה תמונה אבל אין אשפרות לשנות את הרזולוציה לכל אחד בנפרד. כרגע אני רואה בטלוויזיה רק את הרקע של הדסקטופ שלי. אבל כשאני גורר חלון כלשהו לצד המסך הוא עובר למסך הטלוויזיה ( כאילו הוא מחשיב את הטלוויזיה חלק מהמסך של המחשב)
בבקשה תעזרו לי כאן!!!!
כמו כן עוד שאלה: איך אפשר לדעת האם המחשב שלי תומך בHD או שזה רק עניין של דרייברים??!!!
מצטער על הבורות!!
תודה מראש על העזרה!!
היום קניתי כבל של MONSTER DVI TO HDMI כדי לחבר את הטלוויזיה שלי למחשב.
טלוויזיה: SAMSUNG LA32R71
כרטיס מסך: NVIDIA GEFORCE 8400 GS
היציאות של הכרטיס מסך שלי הם DVI ו VGA , חיברתי את מסך המחשב שלי לVGA ואת הטלוויזיה לDVI. כמו כן חיברתי אודיו מהמחשב(עובד מצויין)
הבעייה שלי היא כזו: אני לא מצליח להגדיר רזולוציה שונה למסך ולטלוויזיה, אבל עדיין לראות את אותו הדבר בדיוק!!! יש אפשרות להגדיר שבשני המסכים תהיה אותה תמונה אבל אין אשפרות לשנות את הרזולוציה לכל אחד בנפרד. כרגע אני רואה בטלוויזיה רק את הרקע של הדסקטופ שלי. אבל כשאני גורר חלון כלשהו לצד המסך הוא עובר למסך הטלוויזיה ( כאילו הוא מחשיב את הטלוויזיה חלק מהמסך של המחשב)
בבקשה תעזרו לי כאן!!!!
כמו כן עוד שאלה: איך אפשר לדעת האם המחשב שלי תומך בHD או שזה רק עניין של דרייברים??!!!
מצטער על הבורות!!
תודה מראש על העזרה!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אין פתרון. אם אתה רוצה ששני המסכים יראו אותו הדבר, אי אפשר שתהיה להם רזולוציה שונה.
המצב שבו אתה עובד עכשיו נקרא Extended View, שבו מסך הטלוויזיה הוא ההמשך של הדסקטופ שלך שעל מסך המחשב.
אם הצלחת להציג על מסך הטלוויזיה שלך רזולוציה טבעית של המסך (במקרה של הדגם שלך, 1360 על 768) אז לא צריכה להיות בעייה להציג קבצי HD על המסך שלך. אין דבר כזה "מחשב תומך HD"... ייתכן שהוא חלש מדי בשביל להציג קבצים באיכות של 1080P, אבל מספיק חזק להציג 720P. זה כמובן תלוי במפרט המחשב שלך (מעבד, זכרון וכו) שלא ציינת אותו.
המצב שבו אתה עובד עכשיו נקרא Extended View, שבו מסך הטלוויזיה הוא ההמשך של הדסקטופ שלך שעל מסך המחשב.
אם הצלחת להציג על מסך הטלוויזיה שלך רזולוציה טבעית של המסך (במקרה של הדגם שלך, 1360 על 768) אז לא צריכה להיות בעייה להציג קבצי HD על המסך שלך. אין דבר כזה "מחשב תומך HD"... ייתכן שהוא חלש מדי בשביל להציג קבצים באיכות של 1080P, אבל מספיק חזק להציג 720P. זה כמובן תלוי במפרט המחשב שלך (מעבד, זכרון וכו) שלא ציינת אותו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הצלחתי לסדר את הרזולוציה של שני המסכים
מצורפת תמונה
הבעיה היא שבטלוויזיה התמונה 'יוצאת' מגבולות הטלוויזיה וכשאני מזיז את העכבר למעלה או למטה אז התמונה זזה במקביל!!
איך אני יכול לסדר את זה?

מפרט המחשב שלי :
מעבד: intel core 2 dou E4400 2.00 ghz
לוח אם: Gigabyte 945GCM
כרטיס מסך: Nvidia geforce 8400 gs
2gb RAM
מצורפת תמונה
הבעיה היא שבטלוויזיה התמונה 'יוצאת' מגבולות הטלוויזיה וכשאני מזיז את העכבר למעלה או למטה אז התמונה זזה במקביל!!
איך אני יכול לסדר את זה?

מפרט המחשב שלי :
מעבד: intel core 2 dou E4400 2.00 ghz
לוח אם: Gigabyte 945GCM
כרטיס מסך: Nvidia geforce 8400 gs
2gb RAM
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מה שלמעשה עשית זה שהגדרת רזולוציה שהטלוויזיה לא מסוגלת להציג, ואז הכרטיס מסך הגדיר את הרזולוציה שהגדרת כוירטואלית ובפועל שם את הרזולוציה המירבית שלה, דהיינו 1360 על 768, ואז כרטיס המסך מבצע גלגול כל פעם בשביל להראות את החלק שמסביב לעכבר. כדי לכבות את הגלגול הזה, כבה את הריבוע שכתוב בו Show physical panning resolution". שוב, אתה מתעקש לעשות משהו לא אפשרי. תקרא שוב את מה שכתבתי בהודעה הראשונה.
לגבי המחשב שלך, הוא יכול להריץ קבצי 720P בלי בעייה, וקבצי 1080P יריץ את רובם למעט קבצים כבדים במיוחד. זה לא ממש חשוב כי הטלוויזיה שלך היא HD READY ולכן איכות 720P מספיקה בהחלט.
לגבי המחשב שלך, הוא יכול להריץ קבצי 720P בלי בעייה, וקבצי 1080P יריץ את רובם למעט קבצים כבדים במיוחד. זה לא ממש חשוב כי הטלוויזיה שלך היא HD READY ולכן איכות 720P מספיקה בהחלט.
הבנתי,
כנראה אני אצטרך להשלים עם זה, מה שעשיתי כרגע זה שני שולחנות עבודה, לדוגמא אם אני רוצה לראות סרט אני מעביר אותו לטלוויזיה.
אבל אני חושב שהתמונה בטלוויזיה עדיין נחתכת אמנם לא רציני אבל עדיין, למרות שהטלוויזיה עם הגדרות נפרדות זאת אומרת לא במצב CLONE.
האם את זה אפשר לסדר??
****לגבי הHD אני רוצה להבין, אני יכול לנגן סרט HD על כל נגן כמו VLC?? השאלה אם צריך נגן מיוחד כדי לא "לפספס" את האיכות או משהו כזה??
תודה
כנראה אני אצטרך להשלים עם זה, מה שעשיתי כרגע זה שני שולחנות עבודה, לדוגמא אם אני רוצה לראות סרט אני מעביר אותו לטלוויזיה.
אבל אני חושב שהתמונה בטלוויזיה עדיין נחתכת אמנם לא רציני אבל עדיין, למרות שהטלוויזיה עם הגדרות נפרדות זאת אומרת לא במצב CLONE.
האם את זה אפשר לסדר??
****לגבי הHD אני רוצה להבין, אני יכול לנגן סרט HD על כל נגן כמו VLC?? השאלה אם צריך נגן מיוחד כדי לא "לפספס" את האיכות או משהו כזה??
תודה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מאמין שאפשר לסדר את בעיית החיתוך. בדוק בהגדרות המתקדמות אם יש לך אפשרות לשנות overscan/underscan, ונסה לראות אם אפשר לסדר את זה כך שתהיה רזולוציה טבעית אמיתי עם התאמה של פיקסל לפיקסל. כמו כן, נסה לשחק עם קצב רענון המסך. בד"כ מסכי LCD עובדים הכי טוב ב-60 הרץ.
אתה יכול לנגן קבצי HD על כל נגן. ספציפית, ל-VLC קודקים פנימיים משלו אז הוא קל מאוד להתקנה - מתקינים וצופים. מצד שני, טוענים פה שנגינה עם נגנים כמו BSPlayer תוך שימוש ב-Haali Media Splitter + FFDShow Tryouts נותנת איכות טובה יותר. חפש מדריכים של Catskinner שנכתבו בנושא.
אתה יכול לנגן קבצי HD על כל נגן. ספציפית, ל-VLC קודקים פנימיים משלו אז הוא קל מאוד להתקנה - מתקינים וצופים. מצד שני, טוענים פה שנגינה עם נגנים כמו BSPlayer תוך שימוש ב-Haali Media Splitter + FFDShow Tryouts נותנת איכות טובה יותר. חפש מדריכים של Catskinner שנכתבו בנושא.
תודה על העזרה אחי.
ניסיתי לבדוק בהגדרות של NVIDIA אבל לא מצאתי משהו כזה. איפה זה צריך להיות??
מה גם לדוגמא שאני גולש באינטרנט דרך הטלוויזיה מאוד קשה לקרוא את הטקסט, שלא כמו במסך של המחשב. ניסיתי לשחק עם הקונטרסט אבל זה לא עוזר.
הרזולוציה של הטלוויזיה היא 1360X768 בתוכנה של NVIDIA רשום שזה צריך להיות NATIVE RESULOTION.
אני כבר מתחרט שקניתי את הכבל הזה... עשה לי הרבה כאב ראש החיבור הזה חח
ניסיתי לבדוק בהגדרות של NVIDIA אבל לא מצאתי משהו כזה. איפה זה צריך להיות??
מה גם לדוגמא שאני גולש באינטרנט דרך הטלוויזיה מאוד קשה לקרוא את הטקסט, שלא כמו במסך של המחשב. ניסיתי לשחק עם הקונטרסט אבל זה לא עוזר.
הרזולוציה של הטלוויזיה היא 1360X768 בתוכנה של NVIDIA רשום שזה צריך להיות NATIVE RESULOTION.
אני כבר מתחרט שקניתי את הכבל הזה... עשה לי הרבה כאב ראש החיבור הזה חח
מצטער על ההודעה הכפולה, עוד משהו שרציתי לשאול:
כשאני מדליק את המחשב מסך ההפעלה מופיע על הטלוויזיה ולא על מסך המחשב וברגע שווינדוס עולה אז הוא עובר למסך המחשב ואז הטלוויזיה בעצם עוברת למצב של עוד שולחן עבודה, האם ישנה אפשרות להגדיר את זה אחרת?
כשאני מדליק את המחשב מסך ההפעלה מופיע על הטלוויזיה ולא על מסך המחשב וברגע שווינדוס עולה אז הוא עובר למסך המחשב ואז הטלוויזיה בעצם עוברת למצב של עוד שולחן עבודה, האם ישנה אפשרות להגדיר את זה אחרת?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נסה לחבר ההיפך - DVI למסך המחשב ו-VGA למסך הגדול.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

במסכים של סמסונג אמור להיות מאוד קל להגדיר רזולוציה טבעית של 1360 על 768 ב-DVI, ככה זה לפחות המצב בכרטיסי מסך של ATI. נסה אולי לעדכן דרייבר של כרטיס המסך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כן, אבל אתה אמור לראות חד מאוד ולא לראות טקסט מטושטש.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא, הטלוויזיה לא תידפק.
PIXIES עוד שאלה, לאחר שהגדרתי הכל כפי שאמרת והשלמתי עם המצב, יש עדיין דבר אחד שאני לא מצליח לפתור, כשאני פותח חלון כלשהו הוא לא תמיד נפתח על מסך המחשב, אלא עולה על מסך הטלוויזיה, איך אפשר להגדיר שכל החלונות שאני פותח יפתחו רק על מסך מסויים???
נ.ב. תודה על כל העזרה!!!!!!!
נ.ב. תודה על כל העזרה!!!!!!!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

אם אני לא טועה, זה תלוי בתוכנה. התוכנה אמורה לזכור את המיקום האחרון בו הרצת אותה, כלומר אם סגרת אותה כשהיא נמצאת במסך השני, היא תיפתח לך במסך הזה גם בפעם הבאה.