כמה שאלות: marantz SR5002 ו Bose A6 - 5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Blerofon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

תודה לעונים,

לאחרונה עברתי לסלון קטן יותר, ולצערי אין מקום לווינטאג' יותר.
התחדשתי מתצוגה במגבר מרנטז ובסט של bose 6 רמקולים.

לגבי הרמקולים, לפי הבנתי לא מומלץ להניח אותם על עץ ? האם נכון הדבר ? בכל אופן הזמנתי 5 מתלים מארה"ב בעלות של 30 ש"ח לאחד כולל משלוח. האם לתלות את כולם ?

לגבי המרנטז, ראיתי שייש לו מנגנון לשליטה במספר חדרים, ויש גם קורא אינפרא אדום שאפשר למקם בחדר אחר, יש למישהו מושג מה המוצר הזה ? ואיפה קונים אותו ? דגם או משהו בסגנון ?

והשאלה הקריטית:
החיבורים.
הרסיבר תומך בHDMI, וכך גם הDVD, איך אני מחבר את כולם ומה החיבורים היעילים לניצול אוטפטימאלי ?

איך לחבר את הרמקולים ? לסאב ומהסאב למגבר ? או ישירות לרסיבר לחלוקה שלו ? תודה לעונים.

לילה טוב,

Blerofon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

:?:

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46351
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #3 

את 5 הרמקולים הסטלייטים ניתן לתלות (הרי לא סתם רכשת מתלים) או להניח על משטח כלשהו, אין חשיבות לחומר המשטח כפי ששאלת, העיקר שיהיה יציב דיו.
לא מצאתי את הדגם שקנית באתר של Bose, ייתכן ואתה מדבר על Acoustimass® 6 Series III? במידה וכן, את הרמקולים מחברים ישירות לרסיבר לכניסות המתאימות.
בכל אופן, בדוק ב Manual לגבי אופן שיטת החיבור בין הרסיבר לרמקולים ולגבי המיקום האופטימלי.

שאר השאלות ששאלת לגבי הרסיבר מדברות על Add-on מסויים לשליטה. גם לזה קיים פירוט ב Manual.

Blerofon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #4 

היי תודה,
הדגם של הרמקולים הוא אכן כפי שציינת. לפי המדריך לחיבור של Bose יש להם הצעה לחיבור - כל החיווט לסאב ומהסאב כבל מפוצל ישירות לסאב.

החוטים הם גם שונים, צד אחד חשוף וצד שני בננה.

האם אתה עדיין ממליץ לחבר ישירות למגבר ?

עוד שאלה, יש לי עוד זוג רמקולים של מורל ועוד זוג רמקולים של סוני ששימשו למערכת 4.1 כרמקולים אחוריים לסראונד.
אני מעוניין לשדרג ל7.1 והיות והרסיבר תומך בזה, מה ההמלצה ? לחבר את המורל לפרונט ? ולקחת 2 מהבוס ולחבר בתור אחוריים ?
או דווקא לחבר ישירות את הסוני מאחורה ולוותר על המורל ?
כי מצד אחד חבל לי לוותר על המורל, אבל מצד שני חבל לי לוותר על זוג של בוס בתור אחוריים.

התוסף שאתה מדבר עליו לרסיבר, אתה יודע היכן ניתן להשיג אותו ? או דגם ?

המון תודה זיו,

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46351
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5072 פעמים

שליחה #5 

שים לב כי ב Manual קיימת הצעה נוספת לחיבור הרמקולים, דרך הרסיבר.
חיבור הרמקולים דרך הרסיבר עדיף כי בדרך זו נחסך מעבר דרך הקרוס של הסאב, אפשרות ל RC, הגדרת תצורה נוחה יותר ועוד.

יש לך שלל רמקולים והצעת מספר תצורות מעניינות. אני מציע כי קודם כל תתחיל עם סט ה 5.1 של Bose. תחיה איתו זמן מסויים ופעם בשבוע תממש את אחד השינויים שהצעת.
קשה מראש לנחש איזה מהתצוגות שהצגת יהיה המיטבי עבורך, במקרה זה רצוי לבצע ניסוי ותעייה לפי טעמך והאוזניים שלך.

לגבי התוסף המדובר, סביר להניח כי ניתן לרכוש אותו אצל יבואן מרנץ בארץ.

Blerofon פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

המון תודה,

ניופאן נכון ?

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #7 

כן. ניופאן היום הוא היבואן של מרנץ ושל BOSE. הם קנו את אלמור.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”