HOT HD ומסך פלזמה
האם יש הבדל בצפיה בHOT HD במסך שהוא FHD לבין מסך שהוא HDR.?
אני יודע שישנים הבדלים בין מסכים שונים לחברות שונות.
אבל נניח שיש 2 מסכים בעלי פחות או יותר אותם נתונים רק שאחד הוא FHD והשני HDR, האם יהיה הבדל? כי ממה שאני מבין ממיר HOT HD מוציא סינגל 1080I ולא 1080P.
אני יודע שישנים הבדלים בין מסכים שונים לחברות שונות.
אבל נניח שיש 2 מסכים בעלי פחות או יותר אותם נתונים רק שאחד הוא FHD והשני HDR, האם יהיה הבדל? כי ממה שאני מבין ממיר HOT HD מוציא סינגל 1080I ולא 1080P.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
זה מאד רלוונטי. ממרחק כזה בקושי תבחין בהבדל בין HDR ל-FHD על המסך הזה.
לגבי "האופן הכללי": בשידור 1080i יש יתרון למסך FHD מכיוון שהוא מקבל את כל ה-1080 שורות ולא נדרש להוסיף/להוריד שורות. בגלל שמדובר בשידור interlaced, המסך רק מבצע de-interlacing. לעומת זאת, מסך HDR שמכיל (למשל) 768 שורות יידרש לעיבוד תמונה שבעצם יהפוך שידור של 1080 שורות ל-768... (וגם כאן יבצע de-interlacing ל-768P לאחר העיבוד).
לגבי "האופן הכללי": בשידור 1080i יש יתרון למסך FHD מכיוון שהוא מקבל את כל ה-1080 שורות ולא נדרש להוסיף/להוריד שורות. בגלל שמדובר בשידור interlaced, המסך רק מבצע de-interlacing. לעומת זאת, מסך HDR שמכיל (למשל) 768 שורות יידרש לעיבוד תמונה שבעצם יהפוך שידור של 1080 שורות ל-768... (וגם כאן יבצע de-interlacing ל-768P לאחר העיבוד).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- kingshoko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3818
- נתן תודות: 200 פעמים
- קיבל תודות: 105 פעמים
איינשטיין כתב:זה מאד רלוונטי. ממרחק כזה בקושי תבחין בהבדל בין HDR ל-FHD על המסך הזה.
לגבי "האופן הכללי": בשידור 1080i יש יתרון למסך FHD מכיוון שהוא מקבל את כל ה-1080 שורות ולא נדרש להוסיף/להוריד שורות. בגלל שמדובר בשידור interlaced, המסך רק מבצע de-interlacing. לעומת זאת, מסך HDR שמכיל (למשל) 768 שורות יידרש לעיבוד תמונה שבעצם יהפוך שידור של 1080 שורות ל-768... (וגם כאן יבצע de-interlacing ל-768P לאחר העיבוד)....
תודה איינשטין
סבבה כי ההתלבטות שלי היא בין 50 PS50A550 FHD של סמסונג לבין PV80 החדשה של פנסוניק.
חבל על עוד 4K.
אני אלך על פנסוניק
חבל על עוד 4K.
אני אלך על פנסוניק