שנאי 12X2=24 ?
אני מחפס שנאי AC של 24-25 V בשביל לבנות ספק, עברתי ב3 חנויות בב"ש ויש רק 2X12 השאלה היא אם אני יכול להשתמש בכזה דבר אם כן יש משהו שאני צריך לדעת או שפשוט לחבר את שני החוטים יחד ? המעגל שלי צריך זרם של 2A~ צריכה להיות בעיה אם הזרם יהיה 5A
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
במידה ושני השנאים הם צפים אחד מהשני לא אמורה להיות בעייה, אתה צריך לחבר בין השנאים בצורה טורית.
גם אם יש להם נקודה משותפת (סנף) בד"כ לא אמורה להיות בעייה ,אלא אם כן שניהם לופפו באותו כיוון.
אין שום בעייה לצרוך 2A משנאי של 5A , להיפך השנאי שלך יתחמם פחות.
בשביל הסקרנות שלי, איזה ספק אתה עומד לבנות?
גם אם יש להם נקודה משותפת (סנף) בד"כ לא אמורה להיות בעייה ,אלא אם כן שניהם לופפו באותו כיוון.
אין שום בעייה לצרוך 2A משנאי של 5A , להיפך השנאי שלך יתחמם פחות.
בשביל הסקרנות שלי, איזה ספק אתה עומד לבנות?
שמוליק ו.
צלם את השנאי שקנית ואת השלט שלו ואז תקבל תשובות ודאיות
כעיקרון לא תהיה בעיה לחבר את השנאי כך שיוציא 24וולט
אם על השלט שלו כתוב 5 אמפר -זה אומר שככל שתצרוך פחות הוא יהיה יציב יותר במתח וגם יתחמם פחות-כמו שנאמר לעיל
אם על השלט שלו כתוב 5 אמפר -זה אומר שככל שתצרוך פחות הוא יהיה יציב יותר במתח וגם יתחמם פחות-כמו שנאמר לעיל
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
המתח המקסימלי ש T_AMP יכול לעמוד בו הוא V אופטימלי זה 13.1V אבל כל זה תאוריה אם ההבדלים בין 13.1V ל12V לא יהיו רציניים אני אחזור ל12V את על הדברים האלו לא ניתן לעשות עם ספק מוכן מה גם שלא נראה לי שיש ספק 13.1V וכאלה שניתן לשנות להם את המתח הם עד12V
גיא
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אם כל זה בשביל TAMP אז חבל על המאמץ.
ה-13.1V הוא המקסימום - זה יגרום לחימום שלו ויש כאלו שמתח מעט גבוה אף הרג להם את המגבר.
ההבדל מבחינת הספק שתהיה מסוגל להוציא ממנו בגלל התוספת של ה-1.1V הזה הוא זניח לחלוטין במספרים הללו (חלקי הוואט), כך שאם אין לך רמקול מתאים בכל מקרה זה לא יעזור לך.
המגבר תוכנן לעבוד עם ספק של 12V, אז כמו שאומרים DON'T PUSH IT....
ה-13.1V הוא המקסימום - זה יגרום לחימום שלו ויש כאלו שמתח מעט גבוה אף הרג להם את המגבר.
ההבדל מבחינת הספק שתהיה מסוגל להוציא ממנו בגלל התוספת של ה-1.1V הזה הוא זניח לחלוטין במספרים הללו (חלקי הוואט), כך שאם אין לך רמקול מתאים בכל מקרה זה לא יעזור לך.
המגבר תוכנן לעבוד עם ספק של 12V, אז כמו שאומרים DON'T PUSH IT....
guyyug
אני מבין שאתה מעוניין לבנות ספק מיוצב עד כ 20 וולט.
הספק מורכב משני חלקים. חלק ראשון זה מישר מתח והחלק השני המייצב.
כעקרון, חיבור 2 סנפים 12V AC בכיוון הנכון (כמו ששמוליק ציין) יתן רמת AC של 24V.
רק שים לב, ש - 24V AC שנכנס למיישר מוציא ביציאה מהמיישר כ 30V . אם מתח היציאה שתשתמש הוא 12V אז על הספק הפנימי נשאר 18V , ואם הזרם 2 אמפר אז המייצב יסבול הספק של כ 36 וואט. לא קל לפזר הספק כזה...המייצב יתחמם מאד....
עדיף להוסיף מפסק שממתג את השנאי. כשמתח היציאה הנדרש הוא 12V, חבר רק סנף אחד של השנאי למיישר.
בהצלחה...
אני מבין שאתה מעוניין לבנות ספק מיוצב עד כ 20 וולט.
הספק מורכב משני חלקים. חלק ראשון זה מישר מתח והחלק השני המייצב.
כעקרון, חיבור 2 סנפים 12V AC בכיוון הנכון (כמו ששמוליק ציין) יתן רמת AC של 24V.
רק שים לב, ש - 24V AC שנכנס למיישר מוציא ביציאה מהמיישר כ 30V . אם מתח היציאה שתשתמש הוא 12V אז על הספק הפנימי נשאר 18V , ואם הזרם 2 אמפר אז המייצב יסבול הספק של כ 36 וואט. לא קל לפזר הספק כזה...המייצב יתחמם מאד....
עדיף להוסיף מפסק שממתג את השנאי. כשמתח היציאה הנדרש הוא 12V, חבר רק סנף אחד של השנאי למיישר.
בהצלחה...
מוטי
ספק 12VDC
שלום
תרכוש שנאי 2X9VAC - 220V 2A , את הסנף המרכזי תחבר לקבל
4700MF/25V בהדק המינוס,
את שני הסנפים הקיצוניים תחבר עם שתי דיודות ( 1N4007)
בטור להדק הפלוס של הקבל כאשר הקו הלבן(קתודה) לכיוון הקבל .
יהיה לך ספק 12.75V 2A .
כל ההוצאה עד 50 ש"ח.
בברכה
דודו
באם משהו לא ברור לך שלח מסר דרך הפורום.
תרכוש שנאי 2X9VAC - 220V 2A , את הסנף המרכזי תחבר לקבל
4700MF/25V בהדק המינוס,
את שני הסנפים הקיצוניים תחבר עם שתי דיודות ( 1N4007)
בטור להדק הפלוס של הקבל כאשר הקו הלבן(קתודה) לכיוון הקבל .
יהיה לך ספק 12.75V 2A .
כל ההוצאה עד 50 ש"ח.
בברכה
דודו
באם משהו לא ברור לך שלח מסר דרך הפורום.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מצטרף להצעה של ADUDU
מצורף תרשים של ספק שבניתי השבוע עבור ה-TAMP.
המתח הרשום נמדד כשהמגבר מחובר אך ללא אות בכניסה (כמעט אידיאלי).
המתח הרשום נמדד כשהמגבר מחובר אך ללא אות בכניסה (כמעט אידיאלי).
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78877
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
לא חסר נגד.
כשיש צרכן זרם גדול בקצה, כמו מגבר הספק, לא שמים נגד.
נערך לאחרונה על ידי robo7 ב 04/12/2005 17:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
Adudu , robo7
סליחה על ההערות התכנוניות, אבל בציור מופיע שנאי של 7.5V שנותן על הקבלים במקרה הטוב 10V ולא 12V.
עם שנאי של פעמיים 9V המצב יותר טוב, מתח היציאה המחושב קרוב ל 12V (ללא עומס).
אם נתייחס למקרה השני (שנאי 9V), גם אז יש לקחת בחשבון שעם 2 קבלים של 4700U, מתח ה 12V ירטט בין 12 ל 10 וולט (כש המגבר מושך מהספק 2 אמפר).
אם ל T-AMP לא מפריע מתח הספקה רועש של 2V ב 100Hz אז המעגל בסדר.
אם ה T-AMP יוציא את הרעש לרמקולים - לא נפתרה הבעיה.
סליחה על ההערות התכנוניות, אבל בציור מופיע שנאי של 7.5V שנותן על הקבלים במקרה הטוב 10V ולא 12V.
עם שנאי של פעמיים 9V המצב יותר טוב, מתח היציאה המחושב קרוב ל 12V (ללא עומס).
אם נתייחס למקרה השני (שנאי 9V), גם אז יש לקחת בחשבון שעם 2 קבלים של 4700U, מתח ה 12V ירטט בין 12 ל 10 וולט (כש המגבר מושך מהספק 2 אמפר).
אם ל T-AMP לא מפריע מתח הספקה רועש של 2V ב 100Hz אז המעגל בסדר.
אם ה T-AMP יוציא את הרעש לרמקולים - לא נפתרה הבעיה.
מוטי
המשך
קודם כל לעופר
אני חייב תודה על ההענות לבקשתי
(הסמל וההגדרה מתאימים)
עד לצריכה של 2A לא יהיה לך כל בעיה
הריפל אינו כה גדול כפי שאתה מתאר
- התפרקות הקבל תהיה אולי עשירית וולט
עם שנאי של 2X9 לאחר היישור וסינון יהיה מתח של 12.76VDC
אני לא מכיר את המגבר הזה.....אבל
לפי מה שקראתי כאן הצריכה המקסימלית( FULL VOLUME) של מגבר כזה היא 2A
כך שאני לא רואה כל בעיה.
דודו
אני חייב תודה על ההענות לבקשתי
(הסמל וההגדרה מתאימים)
עד לצריכה של 2A לא יהיה לך כל בעיה
הריפל אינו כה גדול כפי שאתה מתאר
- התפרקות הקבל תהיה אולי עשירית וולט
עם שנאי של 2X9 לאחר היישור וסינון יהיה מתח של 12.76VDC
אני לא מכיר את המגבר הזה.....אבל
לפי מה שקראתי כאן הצריכה המקסימלית( FULL VOLUME) של מגבר כזה היא 2A
כך שאני לא רואה כל בעיה.
דודו
- דוחף_לויתן
- עוסק בתחום

- תגובות: 900
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
בשביל 2A אפשר לשים LM338 כמייצב.
><>
><>
נציג AQUA-AUDIO
Adudu
אני בטוח שלא בדקת את מה שכתבת.
חבל להטעות את עצמך, וחבל להטעות אחרים.
החשבון די פשוט:
הקבל נטען כל 10m שניות (100 הרץ). הזרם שהוא צריך לספק לאחר הטעינה הוא 2 אמפר. יוצא שמספר הקולונים שהקבל אמור לתת שוה ל 0.01 * 2 שזה 20m קולון.
הקבל צריך לספק את האנרגיה הזאת ובשל כך הוא מתפרק. גודל הפריקה = 20m קולון מחולק בגודל הקבל (10E3) נותן 2V.
מספר קצת רחוק מעשירית וולט.
אני בטוח שלא בדקת את מה שכתבת.
חבל להטעות את עצמך, וחבל להטעות אחרים.
החשבון די פשוט:
הקבל נטען כל 10m שניות (100 הרץ). הזרם שהוא צריך לספק לאחר הטעינה הוא 2 אמפר. יוצא שמספר הקולונים שהקבל אמור לתת שוה ל 0.01 * 2 שזה 20m קולון.
הקבל צריך לספק את האנרגיה הזאת ובשל כך הוא מתפרק. גודל הפריקה = 20m קולון מחולק בגודל הקבל (10E3) נותן 2V.
מספר קצת רחוק מעשירית וולט.
מוטי
robo7
השאלה נכונה אבל כמו תמיד בחיים התשובה קצת יותר מסובכת.
הכל תלוי במערכת שמתח הספק אמור להפעיל. במגברי הספק גדולים הריפל בספקים הפנימיים שלהם אפילו גבוה מ 2V, ושם זה לא ממש משפיע על אות היציאה כי המגבר עובד אנלוגי-לינארי, ומתוכנן כך שאות היציאה עוקב אחרי אות הכניסה במדויק, ושינוי מתח ההספקה משפיע בצורה שולית על אות היציאה.
במקרה שלך, אם המטרה זה מגבר ה T-AMP, אז המצב ממש שונה. המגבר הנ"ל עובד ב CLASS T (מכאן שמו T-AMP) , ואות היציאה תלוי ישירות במתח ההספקה, כלומר, רעש על מתח ההספקה יגיע ישירות לרמקול.
למרות שאפשר לכתוב הרבה על שיטת הפעולה של המגבר הזה (אם זה מעניין אותך אז אפשר לפרט), בוא נגיע ישירות לשאלה שלך: אז איזה ריפל זה ריפל סביר?
ואז השאלה הנגדית היא: לאיזה יחס אות לרעש אתה מצפה?
מגבריי סטריאו רגילים מתחייבים ליותר מ- 90dB, אני הייתי מסתפק במגבר ה T-AMP במשהו פחות יומרני, משהו כמו 60dB.
כדי להגיע למספר הזה, הריפל על המתח צריך להיות קטן מ 10 מיליוולט, ומכאן אתה יכול להבין שספק רגיל כמו המדובר בשרשור זה לא יתן את הריפל הרצוי.
למעשה הפתרון די פשוט, כמו שאסף כתב – מייצב.
לשם כך צריך לדאוג שמתח הכניסה המינימלי למייצב יהיה גדול מ- 13.5V (יותר מ 12V כי צריך גם לפרנס את המייצב).
אפשר לבנות ספק כמו זה שמופיע בשרשור, רק שמתח השנאי בכל סנף צריך להיות AC12V ולאחריו מייצב ל- DC12V.
אם אתה אוהב לבנות דברים אז יופי. אם לא, מחיר של ספק מיוצב מוכן הוא פחות מ 100 שקל.
ועוד מילה קצרה, אם תחבר את המגבר לספק מתח פשוט (ללא מייצב), כשלא תכניס אות, באמת לא תשמע רעש מיותר ברמקולים כי אין משיכת זרם מהספק ולכן הריפל נמוך. הרעש יתווסף למוזיקה רק כשהרמקול יתחיל לעבוד ולמשוך אנרגיה מהספק.
השאלה נכונה אבל כמו תמיד בחיים התשובה קצת יותר מסובכת.
הכל תלוי במערכת שמתח הספק אמור להפעיל. במגברי הספק גדולים הריפל בספקים הפנימיים שלהם אפילו גבוה מ 2V, ושם זה לא ממש משפיע על אות היציאה כי המגבר עובד אנלוגי-לינארי, ומתוכנן כך שאות היציאה עוקב אחרי אות הכניסה במדויק, ושינוי מתח ההספקה משפיע בצורה שולית על אות היציאה.
במקרה שלך, אם המטרה זה מגבר ה T-AMP, אז המצב ממש שונה. המגבר הנ"ל עובד ב CLASS T (מכאן שמו T-AMP) , ואות היציאה תלוי ישירות במתח ההספקה, כלומר, רעש על מתח ההספקה יגיע ישירות לרמקול.
למרות שאפשר לכתוב הרבה על שיטת הפעולה של המגבר הזה (אם זה מעניין אותך אז אפשר לפרט), בוא נגיע ישירות לשאלה שלך: אז איזה ריפל זה ריפל סביר?
ואז השאלה הנגדית היא: לאיזה יחס אות לרעש אתה מצפה?
מגבריי סטריאו רגילים מתחייבים ליותר מ- 90dB, אני הייתי מסתפק במגבר ה T-AMP במשהו פחות יומרני, משהו כמו 60dB.
כדי להגיע למספר הזה, הריפל על המתח צריך להיות קטן מ 10 מיליוולט, ומכאן אתה יכול להבין שספק רגיל כמו המדובר בשרשור זה לא יתן את הריפל הרצוי.
למעשה הפתרון די פשוט, כמו שאסף כתב – מייצב.
לשם כך צריך לדאוג שמתח הכניסה המינימלי למייצב יהיה גדול מ- 13.5V (יותר מ 12V כי צריך גם לפרנס את המייצב).
אפשר לבנות ספק כמו זה שמופיע בשרשור, רק שמתח השנאי בכל סנף צריך להיות AC12V ולאחריו מייצב ל- DC12V.
אם אתה אוהב לבנות דברים אז יופי. אם לא, מחיר של ספק מיוצב מוכן הוא פחות מ 100 שקל.
ועוד מילה קצרה, אם תחבר את המגבר לספק מתח פשוט (ללא מייצב), כשלא תכניס אות, באמת לא תשמע רעש מיותר ברמקולים כי אין משיכת זרם מהספק ולכן הריפל נמוך. הרעש יתווסף למוזיקה רק כשהרמקול יתחיל לעבוד ולמשוך אנרגיה מהספק.
מוטי