שאלה| קנייה בחול וריבייט

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
שלח תגובה
tobenary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2472
נתן תודות: 67 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

שלום לכל הקונים הוותיקים מחול.
רציתי לשאול שאלה.
נניח ומצאתי מוצר שאני רוצה לקנות:
כרגע הוא עולה 143 דולר עם REBATE של 50 דולר=93 בלבד!

מה זה הREBATE הזה, הם שולחים רק לתושבי ארה"ב?
או שגם לארצינו הקטנטונת מגיע משהו?

להלן המוצר+הריבייט:
http://forums.slickdeals.net/showthrea ... 0&t=917037

תודה על העזרה.
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78880
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #2 

נכון, אתה צריך כתובת בארה"ב ומישהו שיוכל למשוך את הכסף. הם שולחים לך (במקרה הטוב) צ'ק אחרי זמן מה על סכום הכסף הנ"ל.

בישראל זה לא יעבוד, הם שולחים רק בארה"ב (טריק כזה למנוע ייצוא).

tobenary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

אז הבנתי נכון, בזמנו נתתי לדוד שלי לקנות לי את השלט - ולא כלכך התעניינתי אם הוא קיבל את הכסף חזרה :oops: , נו שויינט...
אבל לפי מה שאני יודע, האמריקאים חיים על זה,
הוא אמר לי שהוא קונה את זה ומגיש קבלה - ורק אחרי שלושה חודשים אם לא החזרת את המוצר, תקבל צ'ק הבייתה עם 50 דולר.

נ.ב - סחה על המהירות...
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

singera
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 834
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #4 

oferlaor כתב:נכון, אתה צריך כתובת בארה"ב ומישהו שיוכל למשוך את הכסף. הם שולחים לך (במקרה הטוב) צ'ק אחרי זמן מה על סכום הכסף הנ"ל.

בישראל זה לא יעבוד, הם שולחים רק בארה"ב (טריק כזה למנוע ייצוא).
...
האם ניתן לשלוח את הREBATE לכתובת בUSHOPS והם יעבירו לי את הצ'ק (בתנאי שסכום הצ'ק גבוה מהאגרות של USHOPS?

tobenary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

נשמע ישראלי למדיי...
בהצלחה. שאל אותם.
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35089
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

אגב, איפה רואים אם יש את זה או לא?

(למשל אם אני מזמין מזרימדיה ...)

tobenary פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

מה זאת אומרת?
האתר שנתתי מורכב מאנשים שמחפשים הנחות
ולכן מופיע ריבייט
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן

benjamin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 292
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #8 

כשגרתי בארה"ב קניתי הרבה מוצרים עם ריבייט. מהניסיון שלי רק כ-75% מהפעמים באמת קיבלתי את הכסף בחזרה (לאחר כ-3 חודשים בממוצע). לפעמים היה צריך להציק להם כדי שיחזירו את הכסף (למרות שהם התחייבו...).
לא תמיד היה לי כח וחשק לזה (לא שווה את הזמן עבור ריביית של 5 דולר...)
לפעמים אפשר לקנות דברים במחירים מצחיקים. זכור לי שקניתי חבילה של 25 דיסקים לצריבה ב- 1-. זאת לא טעות - מינוס דולר. קיבלתי ריבייט הגבוה בדולר מהסכום ששילמתי (כמובן לאחר שלושה חודשים). הטריק הוא שהמוצר הבסיסי היה יותר יקר מהמתחרים ואם מניחים שלא כולם ממלאים את הטפסים, שולחים ועוקבים אחרי זה, אז הספק עדיין ברווח.

בכל מקרה לא נראה לי שילחו לארץ צ'ק גם לא דרך USHOPS. כאמור גם אם יעשו זאת, הפקדת צ'ק אמריקאי בארץ זאת שערוריה, יש עמלה של כ-15 דולר על הפקדה כזאת.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #9 

מעניין למה תופעת הריבייטים לא תופסת בארץ - אני מתכוון עבור מוצרים שנמכרים בארץ.

פעם קניתי איזה משהו באופיס דיפו עם ריבייט אבל זו הייתה הפעם היחידה שנתקלתי בזה בארץ.
משה

niron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 577
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

bennybenami כתב:כשגרתי בארה"ב קניתי הרבה מוצרים עם ריבייט. מהניסיון שלי רק כ-75% מהפעמים באמת קיבלתי את הכסף בחזרה (לאחר כ-3 חודשים בממוצע). לפעמים היה צריך להציק להם כדי שיחזירו את הכסף (למרות שהם התחייבו...).
לפעמים אפשר לקנות דברים במחירים מצחיקים. זכור לי שקניתי חבילה של 25 דיסקים לצריבה ב- 1-. זאת לא טעות - מינוס דולר. קיבלתי ריבייט הגבוה בדולר מהסכום ששילמתי (כמובן לאחר שלושה חודשים). הטריק הוא שהמוצר הבסיסי היה יותר יקר מהמתחרים ואם מניחים שלא כולם ממלאים את הטפסים, שולחים ועוקבים אחרי זה, אז הספק עדיין ברווח.

בכל מקרה לא נראה לי שילחו לארץ צ'ק גם לא דרך USHOPS. כאמור גם אם יעשו זאת, הפקדת צ'ק אמריקאי בארץ זאת שערוריה, יש עמלה של כ-15 דולר על הפקדה כזאת.
...
לא שערוריה בכלל - על הSANYO Z2000 היה REBATE של 600$ - במקרה כזה שווה בהחלט לשלם 15$ עמלה

benjamin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 292
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #11 

niron כתב:
bennybenami כתב:כשגרתי בארה"ב קניתי הרבה מוצרים עם ריבייט. מהניסיון שלי רק כ-75% מהפעמים באמת קיבלתי את הכסף בחזרה (לאחר כ-3 חודשים בממוצע). לפעמים היה צריך להציק להם כדי שיחזירו את הכסף (למרות שהם התחייבו...).

...
לא שערוריה בכלל - על הSANYO Z2000 היה REBATE של 600$ - במקרה כזה שווה בהחלט לשלם 15$ עמלה
...
אינני מסכים איתך. העמלה הזאת היא עמלת מינימום שאיננה תלויה בסכום הצ'ק. נעלצתי לשלם אותה גם על צ'ק של 50 דולר (כ 30% מסכום הצ'ק !)

niron
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 577
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #12 

בני,
לא הבנת את כוונתי.
העמלה לפעמים משתלמת ולפעמים לא משתלמת. אם מדובר על REBATE בסכום לא נמוך פשוט אל תקנה את המוצר.
אני נתתי דוגמא שהעמלה הזאת לא מהווה שיקול בסכום גבוה יותר.
לגופו של עניין - בהתעסקות הזאת של טרנזקציות בינלאומיות מתעסקים פקידים, יש דואר בינלאומי מבוטח והרבה תוכנות מחשב נכתבות בהרבה מאוד כסף כדי להבטיח מעבר חלק של התשלום, ללא קשר לסכום. לכן העמלה היא קבועה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #13 

קצת off topic
בעיניין העמלה של 15$ , זה אומנם שערוריתי בפני עצמו ומהווה רווח אדיר לבנק. (מסכים אגב, שזה לא צריך להיות תלוי בסכום הצ'ק)
הסיבה שזה שערורייתי לא נובעת מעצם המחיר, הרי אין מחיר "נכון". זה שערורייתי בגלל שזה מתואם בין הבנקים ואין תחרות ואלטרנטיבות לצרכן.
האמת ה15$ זה עוד כסף מאוד קטן יחסית לכמה עמלות אחרות.
משה

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”