היי
יש לי לוח חדש מבוסס G45 של אינטל עם כרטיס גרפי GMA, אך הבעיה קיימת עם כל הכרטיסים האלו. הבעיה היא שבעת חיבור LCD (SAMSUNG 40R81B)ע"י HDMI -HDMI עם רזולוציה של 1366X768 הכרטיס נותן רק אפשרות של 1280X720, הDESKTOP נמתח מעבר לגבולות המסך.
אמנם בLCD יש אפשרות שנקראת JUST SCAN שמסדרת את זז, אך התצוגה נראת לא טוב וגם לאחר RESTART צריך מחדש לבחור את ה-JUST SCAN (מעצבן).
יצא לי כבר לחבר לLCF הנ"ל מחשב ישן עם כרטיס GEFORCE 5200 דרך VGA ראו טוב מאוד.
הבעיה כנראה מוכרת לפי:
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=947830
ויש שיטה להשתמש בתוכנה שנקראת DTDCALC כדי להוסיף רזולוציות לא סטנדרטיות, אבל כל מה שעשיתי לא עבד.
יש למישהו רעיון? אני בטוח לא הראשון שחיבור HTPC עם כרטיס GMA לLCD....
אני ממש מעדיף לא לשים כרטיס חיצוני במקום זה שעל הלוח, כי זה עוד כסף, רעש, חום
ולא בשביל זה קניתי לוח עם כרטיס פנימי.
תודה
בעיית תצוגה עם כרטיס גרפי של אינטל
יש לך תוכנה שנקראת POWERSTRIP שמסדרת ומוסיפה לך רזולוציה חדשות. תשחק עם התוכנה ותראה אם זה עוזר. מעבר לזה, לדרייברים החדשים של NVIDIA יש אפשרות של CUSTOM RESOLUTION, תראה אם אתה יכול להסתדר גם שם.
הרזולוציות שנותן לך הכרטיס מסך הן רזולוציות סטנדרטיות. והרזולוציה שלך היא 720P. תבחר CUSTOM RESOLUTION שתתאים לך למסך ותפעיל אותה. קח בחשבון שתוכל רוב הסיכויים להפעיל רק 1360 ולא 1366.
הרזולוציות שנותן לך הכרטיס מסך הן רזולוציות סטנדרטיות. והרזולוציה שלך היא 720P. תבחר CUSTOM RESOLUTION שתתאים לך למסך ותפעיל אותה. קח בחשבון שתוכל רוב הסיכויים להפעיל רק 1360 ולא 1366.
מכיר וגם ניסיתי להשמש ב-POWERSTRIP אבל גם שם קיבלתי רק רזולוציות סטנדרטיות.
הכרטיס שיש לי הוא של אינטל אונבורד (GMA), אז לגבי ההערה שלך זה אומר שאני צריך כרטיס של ?NVIDIA
אין לי בעיה עם 1360, זה גם היה המצב שהשתמשתי ה-VGA. המצב כרגע הרבה יותר חמור.
האם הכוונה ל-CUSTOM RESOLUTION בNVIDIA או באינטל? כי באינטל אין לי אפשרות להוסיף כאלו, הצלחתי רק עם DTDCALC להוסיף אחת אבל גם זה היה ברזלוציה מאוד משונה שגם גרמה לFLICKERING כבד בצד הימני של המסך...
הכרטיס שיש לי הוא של אינטל אונבורד (GMA), אז לגבי ההערה שלך זה אומר שאני צריך כרטיס של ?NVIDIA
אין לי בעיה עם 1360, זה גם היה המצב שהשתמשתי ה-VGA. המצב כרגע הרבה יותר חמור.
האם הכוונה ל-CUSTOM RESOLUTION בNVIDIA או באינטל? כי באינטל אין לי אפשרות להוסיף כאלו, הצלחתי רק עם DTDCALC להוסיף אחת אבל גם זה היה ברזלוציה מאוד משונה שגם גרמה לFLICKERING כבד בצד הימני של המסך...