קידוד FLAC
שלום
בעקבות שדרוג במערכת , ושדרוג עתידי קרוב ל USB DAC
החלטתי לעבור מקבצי MP3 לקבצי FLAC
אני יודע שאני נכנס להתהליך ארוך מאוד מאוד של אסיפת דיסקים מכל הבא ליד וקידודם ל FLAC
הבעיה היא כשאני מקודד בעזרת תוכנת CDEX ומנגן את הקובץ FLAC בווינאמפ ה KBPH קופץ לי מ 800 ל 900 והוא לא אחיד בכלל, מה המשמעות של זה, ומה המשמעות של להשאר צמוד למקור כלומר 44.1 ?
הלכתי קצת לאיבוד עם כל המידע שמצאתי באינטרנט
בעקבות שדרוג במערכת , ושדרוג עתידי קרוב ל USB DAC
החלטתי לעבור מקבצי MP3 לקבצי FLAC
אני יודע שאני נכנס להתהליך ארוך מאוד מאוד של אסיפת דיסקים מכל הבא ליד וקידודם ל FLAC
הבעיה היא כשאני מקודד בעזרת תוכנת CDEX ומנגן את הקובץ FLAC בווינאמפ ה KBPH קופץ לי מ 800 ל 900 והוא לא אחיד בכלל, מה המשמעות של זה, ומה המשמעות של להשאר צמוד למקור כלומר 44.1 ?
הלכתי קצת לאיבוד עם כל המידע שמצאתי באינטרנט
איכות של ההקלטה הדיפולטית בכונני CD היא 44.1K. במידה ועושים UPSCALE לנתון גבוה יותר יכולים לקבל איכות ירודה יותר של המקור. רצוי להקליט באיכות השווה לאיכות של המקור. שזה מה שקורה ב- BITRATE. הוא משתנה יחסית לנתונים שיש על ה- TRACK. VARIABLE BITRATE.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אין שום משמעות בחיפוש אחרי 44.1 . אין לזה שום משמעות עבור הקידוד כי זה רק מתייחס לקצב שבו האות האנלוגי המקורי נדגם כדי להפוך אותו לאות דיגיטלי ב CD.
היות ומקידוד FLAC אתה יכול לשחזר במדוייק את ה CD המקורי (קידוד ודחיסה ללא אובדן מידע) הייתי מפסיק במקומך לדאוג בקשר לדברים חסרי משמעות. ב FLAC אין כל חשיבות לקביעת ה bitrate והאיכות כמו ב mp3 ולכן הצגת ה bitrate ב winamp היא חסרת משמעות.
אם אתה מחפש כלי טוב לקידוד אלבומי CD ל FLAC אני יכול להמליץ לך על EAC.
היות ומקידוד FLAC אתה יכול לשחזר במדוייק את ה CD המקורי (קידוד ודחיסה ללא אובדן מידע) הייתי מפסיק במקומך לדאוג בקשר לדברים חסרי משמעות. ב FLAC אין כל חשיבות לקביעת ה bitrate והאיכות כמו ב mp3 ולכן הצגת ה bitrate ב winamp היא חסרת משמעות.
אם אתה מחפש כלי טוב לקידוד אלבומי CD ל FLAC אני יכול להמליץ לך על EAC.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
תודה
הורדתי את התוכנה שהמלצת לי עליה ,
הבעיה שעלתה היא שהווינאמפ איכשהו הצליח לחלץ את שמות השירים ושם האמן מהדיסק ואוטומטית הכניס אותם כשם הקובץ,EAC לא עושה את זה , וזה בעייתי כשיש לך בסביבות ה 100 דיסקים
כך שיותר נוח לי לעבוד דרך הווינאמפ , האם יש לו חסרונות , או שאיו לזה ממש משמעות?
שאלה נוספת היא , על איזה נגן אתם ממליצים?
הורדתי את התוכנה שהמלצת לי עליה ,
הבעיה שעלתה היא שהווינאמפ איכשהו הצליח לחלץ את שמות השירים ושם האמן מהדיסק ואוטומטית הכניס אותם כשם הקובץ,EAC לא עושה את זה , וזה בעייתי כשיש לך בסביבות ה 100 דיסקים
כך שיותר נוח לי לעבוד דרך הווינאמפ , האם יש לו חסרונות , או שאיו לזה ממש משמעות?
שאלה נוספת היא , על איזה נגן אתם ממליצים?
נערך לאחרונה על ידי dan78780 ב 11/09/2008 22:07, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הפתרון נמצא בתפריטי התוכנה. תעבור עליהם ותתאים אותם לדרישות שלך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

ואתה גם יכול להישאר עם ה winamp אם זה נוח לך. עם FLAC לא תקבל הבדלים באיכות בין מקודד אחד לשני - בכל המקרים התוצר הסופי ייתן איכות זהה.