בונה HTPC ומתלבט על קניית כרטיס טלויזיה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
Caleb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי,

קניתי לאחרונה טלויזיה חדשה של PHILIPS:
PFL427403

כדי לקבל הנאה מלאה ממנה החלטתי שאני בונה HTPC כדי לראות סרטים באיכות גבוה עליה. אני בבעיה קשה מאוד... אני לא יודע האם לקנות כרטיס טלויזיה או לא, אולי תוכלו לעזור לי ולענות על כמה שאלות כדי להסיר את הבלבול.

1) האם אני צריך בכלל כרטיס טלויזיה דיגיטלי?

2) באיזה פורמט הכרטיס טלויזיה מקבל את האותות מהממיר? האם זה MPEG2 לא משנה באיזו צורה אני מחבר את הממיר לכרטיס (נגיד שאני מחבר אותו דרך SVIDEO או COMPOSITE)

3) האם האיכות צפייה שאני אקבל דרך הכרטיס טלויזיה תהיה יותר גרועה מהאיכות שהייתי מקבל אם הממיר היה מחובר ישירות לטלויזיה?

תודה מראש!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1) רק אם אתה מעוניין להקליט משידורי הוט/יס, ו/או אם אתה מעוניין לצפות בשידור חי עם האפשרות לעצור שידור, ולקפוץ אחורה וקדימה.
2) ניתן לחבר בקומפוזייט, ב-S-Video אם הממיר תומך בכך (לא כולם תומכים), ויש דגמים חדשים יותר שמקבלים גם חיבור קומפוננט מממירי HD. בכל המקרים מדובר בחיבור אנלוגי, כאשר האחרון הוא הכי איכותי.
ישנם גם כרטיסי DVB-S המאפשרים לקלוט ישירות מהלוויין עמוס את הערוצים 1, 2, 10, 33 ו-99 (הכנסת). שאר הערוצים מוצפנים וניתן רק עם ממיר וכרטיס אנלוגי. האיכות בכרטיסים האלה תהיה זהה לחיבור ממיר ישירות לטלוייזיה.
3) כן.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Caleb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי pixies, תודה על התגובה המהירה :)
pixies כתב:1) רק אם אתה מעוניין להקליט משידורי הוט/יס, ו/או אם אתה מעוניין לצפות בשידור חי עם האפשרות לעצור שידור, ולקפוץ אחורה וקדימה.
...
הבנתי, ז"א אם אני רוצה רק לצפות ללא שום אפשרות של הקלטה, אז מספיק כרטיס אנלוגי כי זה האות שאני מקבל מהממיר.
pixies כתב:ישנם גם כרטיסי DVB-S המאפשרים לקלוט ישירות מהלוויין עמוס את הערוצים 1, 2, 10, 33 ו-99 (הכנסת). שאר הערוצים מוצפנים וניתן רק עם ממיר וכרטיס אנלוגי. האיכות בכרטיסים האלה תהיה זהה לחיבור ממיר ישירות לטלוייזיה.
...
אני קראתי את כל השרשור בעל 31 העמודים על הקליטה הישירה מהלווין, זה באמת פתרון שווה אבל עדיין לא הכי בטוח, אז לא נראה לי שאני הולך להוציא על זה כסף.
pixies כתב:3) כן.
...
הממ... יש לי YES MAX ואני לא מעוניין בכלל להקליט תוכניות למחשב, כי האנשים היחידים שרואים טלויזיה בבית הם ההורים שלי, ואני בטוח שאם הממיר היה עובד דרך כרטיס טלויזיה הם היו מתקשים בהפעלת הטלויזיה דרך המחשב.

מכיוון שבנוסף לסיבוכים האיכות עצמה תהיה יותר גרועה מחיבור הממיר ישירות לטלויזיה, האם לא שווה לי פשוט להשאיר את הממיר מחובר לטלויזיה כמו שהוא עכשיו (עם SCART) ולחבר את ה-HTPC בנוסף עם חיבור HDMI ואז פשוט לעבור ביניהם בטלוויזיה עצמה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

אם תקנה כרטיס טלוויזיה, תהיה לך בכל מקרה גם אפשרות הקלטה.
התשובה לשאלתך האחרונה - בהחלט כן, אם יש לך יס מקס, אז השתמש בו להקלטות, ובמחשב השתמש רק לצפייה בתכנים כמו DVD ובלו ריי או כאלה שמורידים מהאינטרנט.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Caleb פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה על העזרה :)

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”