חיבור DVD למסך: HDMI או קומפוננט
קראתי את המדריך על סוגי החיבורים, ובסופו יש דוגמא איך לחבר DVD למסך. אומרים שם שחיבור HDMI איכותי יותר מקומפוננט לכן עדיף לחבר אותו. אבל אני לא ממש מבין מה משמעות חיבור HDMI ב - DVD. הרי נגן כזה לא מסוגל לנגן בכלל תכני HD אז למה שיהיה הבדל בין שני החיבורים?
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אתה מפעיל DAC בחיבור קומפוננט, במקרה והוא לא איכותי, תמונה תפגע
העברת תוכן HD בקומפוננט יכול להכניס רעש וגם להציג מגבלות רוחב סרט,
תלוי באיכות הכבל ורעשי סביבה (שדות חשמל).
HDMI חסין הרבה יותר, הבעיה בו מתחילה רק בטווחים ארוכים, עד 5 מטר לכבלים דקים,
עד 15 מ' לעבים/מיוחדים, ומעבר לזה כבר צריך לשקול הגברת סיגנל.
אבי.
* הערכים מקורבים, תלוי בציוד, וברזולוציה.
הבדיקה פשוטה (עובד או לא עובד).
תלוי באיכות הכבל ורעשי סביבה (שדות חשמל).
HDMI חסין הרבה יותר, הבעיה בו מתחילה רק בטווחים ארוכים, עד 5 מטר לכבלים דקים,
עד 15 מ' לעבים/מיוחדים, ומעבר לזה כבר צריך לשקול הגברת סיגנל.
אבי.
* הערכים מקורבים, תלוי בציוד, וברזולוציה.
הבדיקה פשוטה (עובד או לא עובד).
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מדוייק. וכאן טמון העיקר. אם יש מכשיר DVD זול עם מעבד פשוט ומולו טלוויזיה איכותית עם מעבד טוב, ייתכן שעדיף שהטלוויזיה תעשה את ה-upscaling ולא ה-DVD... במקרה כזה עדיף חיבור קומפוננט שיעביר 576p (בהנחה שה-DVD יודע להוציא אות פרוגרסיבי) והטלוויזיה תעשה את השאר.guyezra כתב:בד"כ דרך ה-HDMI ה-DVD יכול לעשות UPSCALE...
הכל מתייחס לאורך כבלים זהה וקצר יחסית. לכבלים ארוכים יש ייתרון משמעותי ל-HDMI מול הקומפוננט.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
לא הבנתי למה אתה מתכוון. אם אני מחבר דרך ה - USB של ה - DVD דיסק קשיח חיצוני שיש עליו סרט HD, וה - DVD מחובר דרך יציאת HDMI למסך, אני לא אראה במסך את הסרט באיכות HD???guyezra כתב:קראת מה שכתבת בהודעה הראשונה...?Ambon כתב:מה שכן, עכשיו כשיש דגמים חדשים עם כניסת USB זה מאוד משמעותי: מחברים דיסק קשיח חיצוני שיש עליו תכני HD ומנגנים דרך ה - DVD....
זה נכון. DVD לא מנגן HD......
- Pavelz
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4032
- שם מלא: pavel
- נתן תודות: 199 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
DVD פשוט לא יכול לנגן תכני HDAmbon כתב:לא הבנתי למה אתה מתכוון. אם אני מחבר דרך ה - USB של ה - DVD דיסק קשיח חיצוני שיש עליו סרט HD, וה - DVD מחובר דרך יציאת HDMI למסך, אני לא אראה במסך את הסרט באיכות HD???guyezra כתב:קראת מה שכתבת בהודעה הראשונה...?Ambon כתב:מה שכן, עכשיו כשיש דגמים חדשים עם כניסת USB זה מאוד משמעותי: מחברים דיסק קשיח חיצוני שיש עליו תכני HD ומנגנים דרך ה - DVD....
זה נכון. DVD לא מנגן HD.........
Need more cowbell
- michael123
- חבר מכור קשה

ההמרה מסיגנל דיגיטלי לאנלוגי (בקרה של קומפוננט) היא לא זניחה, זה יכול לפגוע גם בצבעים, לא רק להוסיף רעשים.איינשטיין כתב:מדוייק. וכאן טמון העיקר. אם יש מכשיר DVD זול עם מעבד פשוט ומולו טלוויזיה איכותית עם מעבד טוב, ייתכן שעדיף שהטלוויזיה תעשה את ה-upscaling ולא ה-DVD... במקרה כזה עדיף חיבור קומפוננט שיעביר 576p (בהנחה שה-DVD יודע להוציא אות פרוגרסיבי) והטלוויזיה תעשה את השאר.guyezra כתב:בד"כ דרך ה-HDMI ה-DVD יכול לעשות UPSCALE...
הכל מתייחס לאורך כבלים זהה וקצר יחסית. לכבלים ארוכים יש ייתרון משמעותי ל-HDMI מול הקומפוננט....
במכשירים הזולים, הייתי ממליץ להשתמש בחיבור דיגיטלי בלבד.
ואת ה-upscale אפשר לבטל, לא חובה לעבור לקומפוננט בשביל זה
כנראה שאני ממש הדיוט בנושא כי חשבתי שהמחשב הוא זה ש"מנגן" HD ודרך ה - USB של ה - DVD פשוט אפשר להעביר את התוכן למסך, בלי עיבוד תמונה מצד ה - DVD. זה אפילו הופך את ה - USB לפיצ'ר די מיותר...
אז לאור הדיון שהתפתח בהודעות האחרונות - האם תמיד חיבור HDMI מה - DVD עדיף על קומפוננט מבחינת איכות תמונה?
אז לאור הדיון שהתפתח בהודעות האחרונות - האם תמיד חיבור HDMI מה - DVD עדיף על קומפוננט מבחינת איכות תמונה?
וגם אם היה אפשר היה לחבר את המחשב לדיוידי דרך USB ולנגן HD , לא היה יותר פשוט לחבר את המחשב ישירות למסך?Ambon כתב:כנראה שאני ממש הדיוט בנושא כי חשבתי שהמחשב הוא זה ש"מנגן" HD ודרך ה - USB של ה - DVD פשוט אפשר להעביר את התוכן למסך, בלי עיבוד תמונה מצד ה - DVD. זה אפילו הופך את ה - USB לפיצ'ר די מיותר...
אז לאור הדיון שהתפתח בהודעות האחרונות - האם תמיד חיבור HDMI מה - DVD עדיף על קומפוננט מבחינת איכות תמונה?...
ולמה מיותר? אתה יכול לחבר דיסק קשיח חיצוני דרך USB לדיוידי ולנגן סרטי DIVX
ובהקשר לשאלה שלך, חיבור הדיוידי למסך דרך HDMI נותן תמונה טובה יותר מקומפוננט. (ובלי קשר לUPSCALE ) לפחות אצלי זה כך.
- michael123
- חבר מכור קשה

מה זאת אומרת?guyezra כתב:ההמרות הללו לא משפיעות על איכות התמונה ואם כן, זה לא מורגש...
כמו באודיו, כל אחד והאוזניים/עיניים שלו
ישנם DAC שהם 10, 12, 14 ביט. סיגנל עובר דיסקרטיזציה - במכשיר אחד ואז חזרה לדיגיטלי - במכשיר אחר..
- MetalliJoe
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3756
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לא כמו באודיו...
פה ניתן לקבוע בבירור שההמרות לא משפיעות.
פה ניתן לקבוע בבירור שההמרות לא משפיעות.
Silence speaks louder than words
- michael123
- חבר מכור קשה

אז יש הבדל או אין הבדל?totlip כתב:guyezra![]()
![]()
![]()
יש לי ראייה חדה מאוד וממש לא רואים הבדל .
מה שכן מצאתי הבדלים בין מכשירים שונים ואיכות השידור דרך חיבור קומפוננט אבל זה כבר איכות המכשיר ....