שאלה: "ביצוע אפסקייל (שיפור איכות השידור) עד ל- 1080P &
שלום,
אני נתקל לאחרונה במכשירי DVD עם תמיכה ב- "ביצוע אפסקייל (שיפור איכות השידור) עד ל- 1080P ".
מספר שאלות:
האם הכוונה שיש לנגן ביצוע שיפור ל -1080P עבור כל סוגי המדיה/פורמטים
כדוגמאת DIVX, DVD ?
האם גם ל DIVX שהוא לא HD ניתן לבצע שיפור ל -1080P ?
אודה להסבר.....
אני נתקל לאחרונה במכשירי DVD עם תמיכה ב- "ביצוע אפסקייל (שיפור איכות השידור) עד ל- 1080P ".
מספר שאלות:
האם הכוונה שיש לנגן ביצוע שיפור ל -1080P עבור כל סוגי המדיה/פורמטים
כדוגמאת DIVX, DVD ?
האם גם ל DIVX שהוא לא HD ניתן לבצע שיפור ל -1080P ?
אודה להסבר.....
- michael123
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
- נתן תודות: 164 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
אתה מתבלבל טיפה במושגים, אבל אם אני מבין נכון את כוונתך - כן, יש DVD שעושים upscale ל-1080P
דוגמה טובה לכך - OPPO DV-983H
אבל היום לא נראה לי נכון לקנות נגן DVD בלי חיבור רשת ובלי יכולת לפענח/לנגן תכנים
דוגמה טובה לכך - OPPO DV-983H
אבל היום לא נראה לי נכון לקנות נגן DVD בלי חיבור רשת ובלי יכולת לפענח/לנגן תכנים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
נגני ה DVD שמבצעים upscale מסוגלים לבצע זאת רק עבור DVD ו DIVX כי זה כל מה שהם מסוגלים לפענח מלכתחילה. מדובר ברוב הנגנים הנמכרים היום והם מסוגלים לבצע זאת רק דרך היציאה הדיגיטלית שלהם, כלומר HDMI או DVI
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תקן אותי אם אני טועה
ברוב ה DVD (מלבד OPPO) ה UPSCALE שיש - הוא לא משמעותי לא?Catskinner כתב:נגני ה DVD שמבצעים upscale מסוגלים לבצע זאת רק עבור DVD ו DIVX כי זה כל מה שהם מסוגלים לפענח מלכתחילה. מדובר ברוב הנגנים הנמכרים היום והם מסוגלים לבצע זאת רק דרך היציאה הדיגיטלית שלהם, כלומר HDMI או DVI...
לכותב ההודעה - צריך להבין - שUPSCALE זו לא איזו תכונת קסם - שאם אתה שם DVD פתאום רואים HD 1080P איכותי... בתכלס - גם אם הDVD שלך לא עושה את זה - הטלויזיה עושה את זה.
יחד עם זאת, יש DVD - במיוחד אלה של OPPO שיודעים לעשות את זה יותר טוב...
מה שחשוב לציין זה - שאם יש לך מסך שתומך 1080P - כדאי שתפסיק עם הDIVX... הם בד"כ לא מספיק איכותיים - ורואים את זה על המסך - וגם UPSCALE לא יעזור ממש - פשוט בקובץ חסר מידע.
תקרא אולי בפורום HDTV את הדביק הראשי...
SD to HD ???
אני אחדד את השאלה (כנראה של הסברתי את עצמי היטב).
במידה ואני מכניס לנגן מדיה שהיא SD מבחינת הרזולוציה האם הנגן יכול לבצע שיפור רזולזיה ל- HD (דרך יציאה דיגטלית כמובן- HDMI ) ובמקרה שלי ל - 1080P ??
נ.ב. - לי הציעו את ה - Pioneer DV-410
http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... ubcatid=10
תודה.
במידה ואני מכניס לנגן מדיה שהיא SD מבחינת הרזולוציה האם הנגן יכול לבצע שיפור רזולזיה ל- HD (דרך יציאה דיגטלית כמובן- HDMI ) ובמקרה שלי ל - 1080P ??
נ.ב. - לי הציעו את ה - Pioneer DV-410
http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/ ... ubcatid=10
תודה.
אתה תוכל להוציא תמונה ב 1080P, פשוט אתה לא תראה יותר פרטים בהשוואה לאותו סרט בבלו ריי (היינו בהיי דפינישן). הנגן לא יוסיף עוד פרטים לתמונה אלא מקסימום ידגיש טוב יותר את הפרטים שכבר קיימים בתמונה. התמונה אמנם תהיה 1080P, אבל זה נעשה ממקור SD. דרך אגב, כשאתה רואה שידורי יס או הוט, גם אז הטלווזייה עושה UPSCALE ל1080P (במידה ויש לך מסך FULL HD), על מנת למלא את כל הפיקסלים במסך.
הוא הדין לגבי ה OPPO.
מה כן הנגן יעשה? הוא ימתח עד הגבול את האיכות של פורמט ה DVD כך שעל HDTV זה יראה טוב וחד בהשוואה ל DVD זול או ישן יותר, אבל עדיין לא באיכות HD (הוא לא יכול להמציא פרטים שלא היו קיימים באות המקור שב SD וכן נמצאים בגירסת ההיי דיפינישן).
מה שכן, הם זולים משמעותית מנגן BLU RAY יעודי.
עידו.

הוא הדין לגבי ה OPPO.
מה כן הנגן יעשה? הוא ימתח עד הגבול את האיכות של פורמט ה DVD כך שעל HDTV זה יראה טוב וחד בהשוואה ל DVD זול או ישן יותר, אבל עדיין לא באיכות HD (הוא לא יכול להמציא פרטים שלא היו קיימים באות המקור שב SD וכן נמצאים בגירסת ההיי דיפינישן).
מה שכן, הם זולים משמעותית מנגן BLU RAY יעודי.
עידו.
- pup26
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2813
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
בסופו של דבר אין יש מאין, המקור הוא SD והוא לא יכול להכיל את אותה כמות המידע שיש במקור HD.
מה שכן, המכשיר יכול לבצע אינטרפולציות למינהן וע"י כך לשפר את איכות התמונה בUPSCALE.
מה שכן, המכשיר יכול לבצע אינטרפולציות למינהן וע"י כך לשפר את איכות התמונה בUPSCALE.
פרופיל מאומת זה אחד הדברים אם לא ה
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
mateaus, ביצוע upscale מ DIVX שבמקרה הטוב הוא ברזולוציה של 720x576 ל 1080p לא יתן לך HD . אני יודע שהרבה מוכרים בחנויות ובפרסומים משווים את המילה upscale למין כישוף שמצליח להפוך ל HD אבל למעשה זה לא יותר ממה שאתה מכיר כזום דיגיטלי במצלמות DV.
באופן כללי, ככל שהמקור ממנו אתה מתחיל הוא גרוע - ושלא יהיה לך ספק 99.9% מסרטי ה DIVX הם באיכות גרועה עד נוראית, כך גם השיפור שאפשר להוציא מעיבוד דיגיטלי הוא שולי. סרט DVD כבר יתן תוצאה טובה יותר אבל אתה עדיין לא תוכל להתבלבל בינו לבין סרט HD ברזולוציה של 1080p. בשביל זה אתה צריך כבר מעבדי ווידאו שעולים הרבה יותר מהרכיב בשני דולר וחצי שנמצא בנגן ה DVD.
באופן כללי, ככל שהמקור ממנו אתה מתחיל הוא גרוע - ושלא יהיה לך ספק 99.9% מסרטי ה DIVX הם באיכות גרועה עד נוראית, כך גם השיפור שאפשר להוציא מעיבוד דיגיטלי הוא שולי. סרט DVD כבר יתן תוצאה טובה יותר אבל אתה עדיין לא תוכל להתבלבל בינו לבין סרט HD ברזולוציה של 1080p. בשביל זה אתה צריך כבר מעבדי ווידאו שעולים הרבה יותר מהרכיב בשני דולר וחצי שנמצא בנגן ה DVD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.