פלזמה או LCD גודל 32 או 37
חברים יקרים, לאחר עיון בתשובותיכם המלומדות, אשמח אם תוכלו לייעץ.
הנתונים:
מרחק צפייה - 2.5 מטר
80% צפייה YES, השאר סרטים, הופעות מוסיקה וכו'
תקציב - עד 10,000 ש"ח (13,000 אם יש משהו מיוחד). יש גם אופציה להביא מחו"ל!
אה, כן, האשה מוכנה רק כסוף ולא שחור....
-- האם 32 או 37 (42 נראה לי גדול מדי)?
-- פלזמה או LCD ?
-- דגמים ספציפיים ?
האם נכון שפלזמה צורכת הרבה יותר חשמל (ואף עלולה להיות מסוכנת)?
הרבה תודה, ולילה טוב.
הנתונים:
מרחק צפייה - 2.5 מטר
80% צפייה YES, השאר סרטים, הופעות מוסיקה וכו'
תקציב - עד 10,000 ש"ח (13,000 אם יש משהו מיוחד). יש גם אופציה להביא מחו"ל!
אה, כן, האשה מוכנה רק כסוף ולא שחור....
-- האם 32 או 37 (42 נראה לי גדול מדי)?
-- פלזמה או LCD ?
-- דגמים ספציפיים ?
האם נכון שפלזמה צורכת הרבה יותר חשמל (ואף עלולה להיות מסוכנת)?
הרבה תודה, ולילה טוב.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
lironk,
למה בבוליביה זה מסוכן (מישהו עלול לפרוץ לך את הבית בכדי לגנוב אותה שם?).
לגבי צריכת החשמל, באופן יחסי, פלאזמה צורך רק טיפה יותר חשמל מ-LCD.
במרחק צפיה קטן שכזה, 37" עלול להתגלות כגבולי. אני ממליץ שתחפש חנות עם 37" של פנסוניק ו-32" כלשהי ושתנסה. אינסטינקטיבית, דווקא הייתי אולי מכוון על LCD במקרה הזה בגלל גודל הפיקסלים הקטנים, אבל רצוי קודם שתראה איך זה נראה טרם הרכישה ע"מ לוודא שאתה לא מטיל יהבך על קרן הצבי (סליחה מראש על השפה הפואטית)...
למה בבוליביה זה מסוכן (מישהו עלול לפרוץ לך את הבית בכדי לגנוב אותה שם?).
לגבי צריכת החשמל, באופן יחסי, פלאזמה צורך רק טיפה יותר חשמל מ-LCD.
במרחק צפיה קטן שכזה, 37" עלול להתגלות כגבולי. אני ממליץ שתחפש חנות עם 37" של פנסוניק ו-32" כלשהי ושתנסה. אינסטינקטיבית, דווקא הייתי אולי מכוון על LCD במקרה הזה בגלל גודל הפיקסלים הקטנים, אבל רצוי קודם שתראה איך זה נראה טרם הרכישה ע"מ לוודא שאתה לא מטיל יהבך על קרן הצבי (סליחה מראש על השפה הפואטית)...
לפי דעתי התמונה בlcd הרבה יותר טובה
ה lcd של שרפ בגודל 37 אינץ פשוט מדהימות.התמונה בפלסמות ברזולוציה 852-480 נחותה בהרבה.
אני לא מקצועי בנושא וחוץ מללכת לחנויות ולראות אין לי שום ידע.
אני לא מקצועי בנושא וחוץ מללכת לחנויות ולראות אין לי שום ידע.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
hasmas,
ראית בדיוק את אותו תוכן גם פלאזמה וגם ב-LCD?
שים לב שמרבית החנויות מציגות LCD עם מקור HDTV, שזה ממש לא פייר (כי הן לא עושות זאת עם פלאזמות!).
ראית בדיוק את אותו תוכן גם פלאזמה וגם ב-LCD?
שים לב שמרבית החנויות מציגות LCD עם מקור HDTV, שזה ממש לא פייר (כי הן לא עושות זאת עם פלאזמות!).
אני מבין שבחנויות מנסים לעבוד על הצרכן
מנסים למכור את מה שכדאי.מצד שני לפלסמות יש בגלל הרזולוציה מעין רשת שחורה על התמונה שנובעת לפי דעתי מרווח בין הפיקסלים.
לא קראתי באתר שום התייחסות לבעיה זאת שקיימת רק בפלסמות.בlcd בגלל רזולוציה גבוהה אין את הבעיה הזאת.
באמת אודה למי שמבין שיתיחס לבעיה זאת ואולי אני ועוד צרכנים שהתופעה הזאת מפריעה להם נלמד.
לא קראתי באתר שום התייחסות לבעיה זאת שקיימת רק בפלסמות.בlcd בגלל רזולוציה גבוהה אין את הבעיה הזאת.
באמת אודה למי שמבין שיתיחס לבעיה זאת ואולי אני ועוד צרכנים שהתופעה הזאת מפריעה להם נלמד.
hasamas
אתה זורק משפטים ללא הגיון : " מנסים למכור את מה שכדאי " זאת אומרת מנסים לדחוף ללקוחות פלזמות אז אני לא יודע עד כמה את מעורה בנושא החנויות אבל מבחינת המוכר תמיד כדאי למכור LCD 37 ב 20000 שח מאשר פלזמה 42 ב 12000 שח, אז אל תחשוב שמנסים לעבוד עלינו הצרכנים.
הרשת השחורה שאתה כל כך מפחד ומפחיד ממנה נעלמת כלא היתה אם אתה יושב במרחק הנכון , גם ב LCD אם תשב קרוב אליה תראה פיקסלים.
לידיעתך לא רק עניין הרזולוציה קובע ויש פרמטרים חשובים נוספים עובדה שעדיין בפלזמות רואים טוב יותר בשידורי טלוויזיה ואין את עניין המריחות ב LCD שכנראה אליו לא שמת לב.
דרך אגב גם לפלזמות יש רזולוצית HD.
אתה זורק משפטים ללא הגיון : " מנסים למכור את מה שכדאי " זאת אומרת מנסים לדחוף ללקוחות פלזמות אז אני לא יודע עד כמה את מעורה בנושא החנויות אבל מבחינת המוכר תמיד כדאי למכור LCD 37 ב 20000 שח מאשר פלזמה 42 ב 12000 שח, אז אל תחשוב שמנסים לעבוד עלינו הצרכנים.
הרשת השחורה שאתה כל כך מפחד ומפחיד ממנה נעלמת כלא היתה אם אתה יושב במרחק הנכון , גם ב LCD אם תשב קרוב אליה תראה פיקסלים.
לידיעתך לא רק עניין הרזולוציה קובע ויש פרמטרים חשובים נוספים עובדה שעדיין בפלזמות רואים טוב יותר בשידורי טלוויזיה ואין את עניין המריחות ב LCD שכנראה אליו לא שמת לב.
דרך אגב גם לפלזמות יש רזולוצית HD.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
hasamas,
עפר הסביר לך ויש גם חומר במאמרים ואתה בשלך.
ה-SDE הוא אכן פונקציה של רזולוציה אבל בלי מרחק צפיה הוא חסר משמעות.
נכון, במרחק נתון, ל-LCD יהיה SDE פחות יותר אולם ממרחק מסויים הוא לא יורגש גם בפאזמה.
השאלה היא מה הפשרות שכל אחד מוכן לעשות - אתה מוכן לסבול מקונטרסט נמוך ומריחות אבל לא עם SDE, סבבה.
מפה ולהגיד ש"בחנויות עובדים על אנשים" זו כבר הגזמה.
עפר הסביר לך ויש גם חומר במאמרים ואתה בשלך.
ה-SDE הוא אכן פונקציה של רזולוציה אבל בלי מרחק צפיה הוא חסר משמעות.
נכון, במרחק נתון, ל-LCD יהיה SDE פחות יותר אולם ממרחק מסויים הוא לא יורגש גם בפאזמה.
השאלה היא מה הפשרות שכל אחד מוכן לעשות - אתה מוכן לסבול מקונטרסט נמוך ומריחות אבל לא עם SDE, סבבה.
מפה ולהגיד ש"בחנויות עובדים על אנשים" זו כבר הגזמה.
למרטין סבג
תאמין לי שלא מנסה להרגיז ומתשובותיכם אני לומד.קראתי המון חומר בפורום כולל המאמרים .אני בן למעלה מ50 וייתכן שיותר קשה לי עם חידושים.היום אני יודע שלרשת קוראים sde עד היום אפילו את זה לא ידעתי.ככל שקראתי בפורום ולמדתי אני יותר מבולבל.יש כמוני רבים ורבים לא מודים בכך.
אם שאלותי שנובעות מאי ידיעה מפריעות ואו מורידות את הרמה אחפש מקורות אחרים.רק אל תשכח שגם אתה לא נולדת עם ידע בנושא ולמדת היכן שהוא.
אני ושותפי לעסק החלטנו לרכוש מכשירים עד פסח ועד אז אני מקווה להיות עם ידע--לא כמוך אבל בטוח יותר ממה שאני יודע היום.
אם שאלותי שנובעות מאי ידיעה מפריעות ואו מורידות את הרמה אחפש מקורות אחרים.רק אל תשכח שגם אתה לא נולדת עם ידע בנושא ולמדת היכן שהוא.
אני ושותפי לעסק החלטנו לרכוש מכשירים עד פסח ועד אז אני מקווה להיות עם ידע--לא כמוך אבל בטוח יותר ממה שאני יודע היום.
מצטער אם מישהו רואה
במה שאני כותב הצהרה..הבהרתי ולא פעם שהבנתי שהיתה אפס.היום היא מתחת לאפס שכן ככל שאני מנסה ללמוד אני מתבלבל יותר.דבר אחד הבנתי שהנושא מסובך ורוב הציבור יודע בערך כמוני.
לכן חברה--קצת סבלנות.
לכן חברה--קצת סבלנות.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
hasamas,
אם אתה שואל, אז למה לא ראיתי סימן שאלה אחד באף הודעה שלך?
כמו שאמרו קודמי, לא לדעת זו לא בושה וגם לשאול זו לא בושה.
הבעיה היא שה"שאלות" שלך נשמעות כמו אמיתות (שהן למעשה לא נכונות) שעלולות להתפרש ע"י אנשים שיודעים עוד פחות כאילו זה מה שנכון.
תרגיש חופשי לשאול כל דבר, אנחנו פה בדיוק בשביל זה.
אם אתה שואל, אז למה לא ראיתי סימן שאלה אחד באף הודעה שלך?
כמו שאמרו קודמי, לא לדעת זו לא בושה וגם לשאול זו לא בושה.
הבעיה היא שה"שאלות" שלך נשמעות כמו אמיתות (שהן למעשה לא נכונות) שעלולות להתפרש ע"י אנשים שיודעים עוד פחות כאילו זה מה שנכון.
תרגיש חופשי לשאול כל דבר, אנחנו פה בדיוק בשביל זה.