עקב ריבוי שאלות גם בפורום וגם בפרטי הנה מיני מדריך על הגדרת ערוצים ב-mythtv.
הנחת העבודה של המדריך הזה היא שיש mythtv מותקן, שיש מקור כלשהוא לקובץ xmltv (בין אם זה megaeps על wine או כל מקור אחר) ושהוגדר כרטיס לכידה ו-video source עבור myth.
1. נעלה את mythtv-setup וניגש בתפריט הראשי ל-channels.
2. נבחר ערוץ קיים או נגדיר ערוץ חדש.
3. לכל ערוץ יש שלוש מסכי הגדרות. המסך הראשון:
4. במסך הזה אנחנו מגדירים:
channel name - שם עבור הערוץ הזה ב-myth.
channel number - מספר הערוץ הזה ב-myth. שימו לב: אפשר לבחור כל מספר ולאוו דווקא את המספר של הערוץ ביס/הוט. כל אחד יכול ליצור מפת ערוצים לפי ראות עיניו איך שנוח לו. לשם הפשטות, אני שומר על אותם מספרי ערוצים .
callsign - שם מקוצר לערוץ.
video source - כאן נשייך את הערוץ למקור וידאו שהוגדר קודם. אם לא נשייך את הערוץ, לא נוכל לראות אותו ב-mythfrontend.
commercial flagging methods - אפשר לבחור לכל ערוץ שיטות זיהוי פרסומות אחרת, או לבחור להשתמש בהגדרות הכלליות. הסיבה המרכזית לאפשרות הזו שלא כל הערוצים עובדים עם אותה שיטת מעבר לפרסומות.
tv format - יכול להיות NTSC, PAL או ברירת מחדל.
icon- ראה מקום לקובץ עם לוגו של הערוץ
xmltv id - זהו המציין של הערוץ בקובץ ה-XMLTV.
הדברים שחייבים להגדיר במסך הזה: שם ערוץ, מספר ערוץ, מקור וידאו ו-xmltv id.
5. מסך ההגדרות השני מאפשר לנו להגדיר פילטרים שונים עבור כל ערוץ וערוץ, אני לא אתייחס אליו כאן.
6. מסך ההגדרות השלישי:
frequency or channel - כאן נציין את התדר של הערוץ (במקרה של קליטה אנלוגית שלו) או את מספר הערוץ בממיר. זה המספר ש-mythtv תשלח לממיר דרך הבלאסטר בעת שינוי ערוץ.
כמו כן ניתן להגדיר כאן הגדרות בהירות, ניגודיות וכו' עבור כרטיס הלכידה, כל ערוץ עם ה"שריטות" שלו.
זהו...
מיני מדריך: הגדרת ערוצים ב-mythtv
הצילום מסך שלי נעשה מתוך קליינט שרץ על הלפטופ, לכן יש את ה-taskbar למטה.
ה-theme שבו אני משתמש הוא blootube-wide שעבר כמה שינויים על ידי, שנועדו בעיקר לטפל ביישור לימין של ממשק עברי ועוד כמה זוטות.
ה-theme שבו אני משתמש הוא blootube-wide שעבר כמה שינויים על ידי, שנועדו בעיקר לטפל ביישור לימין של ממשק עברי ועוד כמה זוטות.
You are never fully dressed without a smile