כרטיסי LOW END - הבעייה של משחקי ה PC
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
זו אחת הסיבות המרכזיות מדוע רב המשחקים לקונסולה הרבה יותר טובים מרב המשחקים למחשב, וזו אחת הסיבות המרכזיות למה הרבה משחקים מהקונסולה לא מגיעים למחשב:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3401&p=2
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3401&p=2
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
לא נכון בעליל.Huber כתב:זו אחת הסיבות המרכזיות מדוע רב המשחקים לקונסולה הרבה יותר טובים מרב המשחקים למחשב, וזו אחת הסיבות המרכזיות למה הרבה משחקים מהקונסולה לא מגיעים למחשב:
http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3401&p=2...
כשאתה מדבר על כרטיסי LOW END אתה מדבר על כרטיסים שהם בסביבות ה-200 עד 600 שקל. אלו הם הכרטיסים שדוחפים לכל מפרט ב-2000 שקל שהוא כולל מסך. לא צריך להיות מדען טילים כדי להבין פה שאתה מקבל בדיוק את מה שאתה משלם בעבורו - כלומר טיפה בים. סתם לצורך השוואה, אפילו ל-PS3 עצמו יש כרטיס מסך שמבחינת ביצועים מושווה ל-7800 ULTRA שנחשב בינוני ומטה כיום. מכיוון שהשוק נמצא כל הזמן בעליה מבחינת צורך בכושר חישובי, הכרטיסים שבלאו הכי היו ***, לא בדיוק ימשיכו עם הקידמה.
לעומת זאת, אני מזמין אותך אלי הביתה לראות איך משחקים באמת אמורים להראות על מחשב HIGH-END שסיימתי לפני שבוע להרכיב ו...בוא נאמר את זה בפשטות, האשכים שלך יתחילו למחוא כפיים מרב התרגשות :lol
גם ה-PS3 וגם ה-360 בקושי מצליחים להמריא מעל ה-30 FPS. אבל אם תסתכל על ביצועים של כרטיסי TOP כמו 260GTX או 280GTX אתה תראה דברים מפלצתיים. אני למשל מריץ GRID על 180(!!!) FPS ב-1280X1024 עם AAX16. הדבר הזה פשוט לא קיים בעולם הקונסולות.
הסיבה שיותר ויותר חברות עוברות לפיתוח MULTIPLATFORM הוא בראש ובראשונה כסף. יותר לקוחות = יותר דולרים. חוץ מזה, קיים עניין הפראטיות. כבר יצא לי לשמוע על מס' חברות שפשוט סרו לחלוטין מפיתוח ל-PC כי רק גונבים להם את העבודה.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
אתה לא קראת את הכתבה לפני שהגבת, נכון?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73281
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3159 פעמים
ברור שלא - אחלה תגובה, מתלהמת ומנוסחת, אך אין לה שום קשר למה שנאמר במאמר. קרא אותו בבקשה ונמשיך בדיון 
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
הכתבה הזו בהחלט מאירה עיניים
למה להשקיע 400$ בכרטיס מסך טוב - שאז צריך גם לכוון אותו, ובמשחקים להגדיר כל פעם את כל ההגדרות וכל שאר השטויות כשבאותו מחיר אפשר לרכוש קונסולה - שיכולה אפילו להגיע ל-1080P...
לא לדבר על פשטות השימוש וכד'...
לפני שנתיים וחצי רכשתי מחשב באיזה 8000 ש"ח, עם כל השכלולים שהיו בערך, כרטיס מסך מפלצתי (תומך ד"א בHD דרך קומפוננט) זכרונות וקשקושים
ואז המחשב פשוט גמר אותי - כל ההתעסקויות עם ההגדרות וכד' כדי להגיע בדיוק לנקודה הקריטית שבה המשחק זז ונראה טוב - פשוט הפסקתי לשחק
מאז שיש לי PS3 - אני משחק המון...
ושוב - מה שטוב ב PS3 - שהעוצמה שלו כ"כ גבוהה - שהמשחקים שלו ייראו טוב כמה שנים - הרבה יותר זמן ממה שמשחקים למחשב ייראו...
ומה שנפל לי האסימון אחרי תקופה - שלהשקיע במחשב בHIEND... פשוט לא שווה... כי מהר מאוד זה נהיה LOWEND...
לא לדבר על פשטות השימוש וכד'...
לפני שנתיים וחצי רכשתי מחשב באיזה 8000 ש"ח, עם כל השכלולים שהיו בערך, כרטיס מסך מפלצתי (תומך ד"א בHD דרך קומפוננט) זכרונות וקשקושים
ואז המחשב פשוט גמר אותי - כל ההתעסקויות עם ההגדרות וכד' כדי להגיע בדיוק לנקודה הקריטית שבה המשחק זז ונראה טוב - פשוט הפסקתי לשחק
מאז שיש לי PS3 - אני משחק המון...
ושוב - מה שטוב ב PS3 - שהעוצמה שלו כ"כ גבוהה - שהמשחקים שלו ייראו טוב כמה שנים - הרבה יותר זמן ממה שמשחקים למחשב ייראו...
ומה שנפל לי האסימון אחרי תקופה - שלהשקיע במחשב בHIEND... פשוט לא שווה... כי מהר מאוד זה נהיה LOWEND...
לא לשכוח שבקונסולות הכל קבוע מראש. זה אמנם נראה חלק, אבל זה
לא אומר שזה לא יכול להיראות יותר טוב. ב PC יש את האפשרות
לקלוע לתקציב האישי. מי שאינו גיימר וסתם רוצה לשחק רוכש כרטיס
זול למחשב שממילא יש לו כבר (כמו לכולם) ומי שיותר רציני רוכש כרטיס
יקר יותר ומשחק על רזולוציות ואנטי אליאנסין שקונסולות חולמות עליהם.
לי יש כבר כמה זמן את ה 9600GT שעולה היום באיזור ה 600 שקלים ונותן
תמורה נהדרת לגיימר "המזדמן". המשחקים עם הזמן משתכללים יותר ויותר
ואנחנו משדרגים איתם. כמובן שלקונסולות יש את היתרונות שלהם, אבל
זה ממש לא נוקאוט.
לא אומר שזה לא יכול להיראות יותר טוב. ב PC יש את האפשרות
לקלוע לתקציב האישי. מי שאינו גיימר וסתם רוצה לשחק רוכש כרטיס
זול למחשב שממילא יש לו כבר (כמו לכולם) ומי שיותר רציני רוכש כרטיס
יקר יותר ומשחק על רזולוציות ואנטי אליאנסין שקונסולות חולמות עליהם.
לי יש כבר כמה זמן את ה 9600GT שעולה היום באיזור ה 600 שקלים ונותן
תמורה נהדרת לגיימר "המזדמן". המשחקים עם הזמן משתכללים יותר ויותר
ואנחנו משדרגים איתם. כמובן שלקונסולות יש את היתרונות שלהם, אבל
זה ממש לא נוקאוט.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

קראתי ואני לא מבין מה כותב המאמר רוצה מהעולם הזה.Huber כתב:ברור שלא - אחלה תגובה, מתלהמת ומנוסחת, אך אין לה שום קשר למה שנאמר במאמר. קרא אותו בבקשה ונמשיך בדיון...
אין לאף חברת פיתוח משחקים אינטרס לשים דגש על כרטיסי LOW END כי זה יהיה כמו לתת פול גז בניוטרל. כולם רוצים להיות הממציאנים והמהפכנים כמו ID עם DOOM, CRYTEK עם CRYSIS ו-SIERRA עם FEAR. אלו משחקים שדוחפים ודחפו את הטכנולוגיה אל הקצה. לחזור עכשיו כשיש לך כרטיסי מסך שהם DUAL CORE לימים של 3DFX יכול להיות רק מביך ומיותר. חוץ מזה, הרושם הראשוני שהשחקן מקבל הם דרך עייניו. זו גם אחת הסיבות מדוע SPORE המהולל נחל תבוסה קשה.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

יש לחברות אינטרס לפתח לכרטיסי low end. לאינטרס הזה קוראים "כסף". מה לעשות, יש יותר אנשים עם כרטיסים כאלה מאשר כרטיסי high end, ואם תתמקד בפלח השוק הקטן - לא תרוויח.
אז נכון, הכרטיסים החזקים עושים את העבודה יותר טוב מהכרטיסים החלשים, אבל בסופו של דבר, כמעט ואין משחקים שמנצלים את הפוטנציאל של הכרטיסים החזקים. הם פשוט לוקחים את מה שהכרטיסים החלשים יכולים לעשות, ועושים אותו יותר יפה.
לעומת זאת, בקונסולות, בגלל המפרט האחיד, אפשר באמת לנצל את המקסימום ולא לדאוג מאיבוד השוק.
אז נכון, הכרטיסים החזקים עושים את העבודה יותר טוב מהכרטיסים החלשים, אבל בסופו של דבר, כמעט ואין משחקים שמנצלים את הפוטנציאל של הכרטיסים החזקים. הם פשוט לוקחים את מה שהכרטיסים החלשים יכולים לעשות, ועושים אותו יותר יפה.
לעומת זאת, בקונסולות, בגלל המפרט האחיד, אפשר באמת לנצל את המקסימום ולא לדאוג מאיבוד השוק.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

השאלה היא מה זה "לנצל".Malcontent כתב:יש לחברות אינטרס לפתח לכרטיסי low end. לאינטרס הזה קוראים "כסף". מה לעשות, יש יותר אנשים עם כרטיסים כאלה מאשר כרטיסי high end, ואם תתמקד בפלח השוק הקטן - לא תרוויח.
לעומת זאת, בקונסולות, בגלל המפרט האחיד, אפשר באמת לנצל את המקסימום ולא לדאוג מאיבוד השוק....
אם הכוונה היא להריץ משחק על 1280X1024 עם כרטיס 7200 אז תשכח מזה כי 1 - זה לא קיים; 2- אם כן זה יראה נורא ואיום.
ומצד שני טרם נתקלתי במשחק שאי אפשר להריצו ב-MEDIUM SETTINGS על כרטיס ביניים. הקשישה הזקנה שלי הייתה בסך הכל P4 3GHZ עם 1GB של RAM ו-8600GT ותכלס כמעט ולא היה משחק שלא יכולתי להריץ בתצורות סבירות מינוס. לדעתי כל ציפיה להריץ משהו עם מחשב נחות יותר היא אשליה גמורה.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

לנצל זה לעשות דברים שהכרטיס הנחות פשוט לא מסוגל לעשות.
לא להגיד "יש פה כרטיס יותר משוכלל, אז נשים טקסטורות יותר כבדות ונעשה עוד קצת AA", אלא להגיד "יש פה מחשב עם מעבד חזק וכרטיס מסך חזק, וכרטיס פיזיקלי יעודי, אז נכתוב מנוע פיזיקלי חזק, מנוע AI חזק, נשתמש ביותר פוליגונים וגם נשים טקסטורות יותר כבדות ונעשה עוד AA".
בפיתוח למחשב, מפתחים לכרטיס בינוני, ובשביל הכרטיסים המשוכללים אומרים את המשפט הראשון. בקונסולות אומרים את המשפט השני. אז נכון, בסופו של דבר, המפרט של הקונסולות נמוך משמעותית אפילו מהמחשב הביתי הממוצע בימינו, אבל כמו שאומרים - "השלם הוא יותר מסך כל חלקיו". אני אשמח אם תראה לי את המחשב שיש לו nvidia 7900 עם 256 מגה זיכרון, עוד 256 מגה RAM, והוא מריץ משחקים ב1920*1080 ב30FPS, או ב1280*720 ב60FPS. כי זה המפרט של הPS3, וזה מה שהוא עושה. ורק כשהמחשב הביתי הממוצע יהיה מסוגל לעשות דברים כאלה, תראה למחשב משחקים טובים יותר ממה שיש לקונסולות - זה מה שאמר המאמר.
לא להגיד "יש פה כרטיס יותר משוכלל, אז נשים טקסטורות יותר כבדות ונעשה עוד קצת AA", אלא להגיד "יש פה מחשב עם מעבד חזק וכרטיס מסך חזק, וכרטיס פיזיקלי יעודי, אז נכתוב מנוע פיזיקלי חזק, מנוע AI חזק, נשתמש ביותר פוליגונים וגם נשים טקסטורות יותר כבדות ונעשה עוד AA".
בפיתוח למחשב, מפתחים לכרטיס בינוני, ובשביל הכרטיסים המשוכללים אומרים את המשפט הראשון. בקונסולות אומרים את המשפט השני. אז נכון, בסופו של דבר, המפרט של הקונסולות נמוך משמעותית אפילו מהמחשב הביתי הממוצע בימינו, אבל כמו שאומרים - "השלם הוא יותר מסך כל חלקיו". אני אשמח אם תראה לי את המחשב שיש לו nvidia 7900 עם 256 מגה זיכרון, עוד 256 מגה RAM, והוא מריץ משחקים ב1920*1080 ב30FPS, או ב1280*720 ב60FPS. כי זה המפרט של הPS3, וזה מה שהוא עושה. ורק כשהמחשב הביתי הממוצע יהיה מסוגל לעשות דברים כאלה, תראה למחשב משחקים טובים יותר ממה שיש לקונסולות - זה מה שאמר המאמר.
לא לשכוח שלגרפיקה ישנן הרבה יותר הגדרות מסתם רזולוציה. לכל משחק יש את ההגדרותMalcontent כתב:אני אשמח אם תראה לי את המחשב שיש לו nvidia 7900 עם 256 מגה זיכרון, עוד 256 מגה RAM, והוא מריץ משחקים ב1920*1080 ב30FPS, או ב1280*720 ב60FPS. כי זה המפרט של הPS3, וזה מה שהוא עושה. ורק כשהמחשב הביתי הממוצע יהיה מסוגל לעשות דברים כאלה, תראה למחשב משחקים טובים יותר ממה שיש לקונסולות - זה מה שאמר המאמר....
שלו, ואלו משפיעות גם על הביצועים וגם על האיכות הויזואלית. מאיפה אנחנו יודעים מהן
ההגדרות (שקבעו מראש) למשחק מסויים ב PS3 ? ומה עם אנטי אליאסינג ?