המלצה למדפיים וסקירה קטנה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #1 

שלום,

בעבר כבר ביקשתי המלצה למדפיים - לצערי או לשמחתי לא היו שם הרבה המלצות, מה גם שהחכמתי מאז והיום אני קצת יותר 'בשל' לספר על מה שמעתי/ראיתי/אהבתי/שנאתי.

זה מעין סקירה שבסופה מתבקשת ההמלצה, אז קצת סבלנות :D

הסיפור הולך ככה:

כיום אני מחזיק ברמקולים Wharfedale diamond 9.1 - סה"כ אחלה רמקול שנותן תמורה לכסף ששילמתי עבורו. עבורו שידכתי מגבר Arcam A75 שמבחינתי אולי אחת הקניות היותר טובות שלי וכמובן שהמדפיים הבא מיועדים להשתדך אליו.

אז במהלך החיפוש התחלתי מגבוה מאוד. הלכתי לחבר שיש ברשותו את ה B&W 805 המהוללים, כדי לקבל עוד איזשהו נסיון ונקודת התייחסות. לא ממש האמנתי שהארקם הפיצפון יצליח לדחוף רמקולים שידועים בקושי להנעתם, אבל התוצאה הייתה פשוט מטמטמת עד כאב - הגבוהים קצת 'קהים' והבס מאוד עגלגל, הרבה יאמרו שמדובר בצליל יבש ואפרורי אבל בדיוק כך רציתי. הווקאל היה משהו שקשה היה לתאר מרוב שהוא היה מדוייק,רחב ולא צבוע, הפירוט במידה הנכונה והתחושה הייתה שהמוזיקה פשוט 'זורמת' והכל דופק כמו שעון, שזה אחד הדברים שהכי אהבתי ברמקול הזה.

מכיוון שהרמקול הזה מאוד יקר (נעזוב שניה את ענייני התמחור), גם כחדש וגם כיד שניה, החלטתי לרדת ממנו.

באותו שלב (מדובר בחודשים אחורה...) עוד לא הייתי בטוח אם ללכת על חדש או יד שניה, ולכן החלטתי לקפוץ ל'פיוז' למבחן קטן וגם לקבל מושג על מחירים, שכן ידוע שהמחירים באינטרנט לא משקפים את מחירי השוק (ואכן המחירים שהוצעו שם הוכיחו את זה...)

הרמקולים שנבחנו:

1. B&W 705 - בדיוק כמו אחיו הגדול, שוב מתקבלת תמונת סאונד רחבה מאוד, והתחושה היא שהמוזיקה 'זורמת' וזה מה שאהבתי בשני הרמקולים האלו. גם כאן הגבוהים מזכים את הרמקול באות 'הרמקול הנבחר'. הבעיה - הנמוכים. זה הדבר הראשון שמורגש ברמקול הזה לעומת ה 805, פשוט יש מחסור חמור בנמוכים, וזה המשיך ככה גם לאחר החלפת כבל. בעיה נוספת - הרמקול גדול מדי פיזית כדי לשים אותו אצלי בחדר (זה הולך לשבת על מדף).

2. Tannoy Eyris DC-1 - איזה רמקול חמוד ! צליל מאוד רגוע, laid back אפשר לומר... יש תחושה כאן שהתמונה פחות רחבה מאשר ה B&W אבל גם כאן המוזיקה זרמה לה בכיף. החסרון מבחינתי הוא שמדובר ברמקול גדול מאוד ולכן גם הוא ירד מהפרק.

3. Polk-Audio LSI7. האופי היה שונה מאוד מהקודמים. הסאונד מאוד 'בומי', ממש תחושה כאילו מדובר באיזה boombox משוכלל... הטוויטר מאוד צרם וכאילו ניסה כל הזמן להגיד לי 'אני פה !', מה שגרם לחוסר תקשורת מוחלט בינו לבין הוופר. הרמקול נפסל אחרי שניות אחדות מבחינתי ולדעתי הוא היחידי שבו מדובר באכזבה.

4. Focal 807 - מי שמכיר את הרמקול הזה יודע שהוא מאוד שונה מה2 הראשונים, הוא זורק את המוזיקה מאוד קדימה וכשהתנגנה ההופעה של הסקורפיונס הרגשתי כאילו הסולן 'צועק' לי ממרחק של סנטימטרים... מאוד לא הטעם שלי, אך התחושה שהתקבלה היא שמדובר ברמקול מאוד איכותי, פשוט לא לטעמי.

5. Opera Prima - הרמקול הכי בעייתי מבחינתי. לטעמי השילוב עם המגבר היה לא מוצלח במיוחד, שכן הוא קצת סבל מ'סתימה' בכל מה שקשור בווקאל והוא פשוט לא 'שיכנע' את האוזן שלי, והתחושה הייתה כל הזמן שהמוזיקה מתנגנת מתוך שתי הרמקולים ולא הצליחה להתפזר באוויר. את הסתימה בתחום הווקאל יתכן שהמגבר עשה (מהיכרות שלי איתו), אבל בסופו של דבר הסינרגיה בינהם היא לא מהמושלמות... בכל זאת נותרה בי התחושה שגם כאן מדובר סה"כ ברמקול טוב, שיתכן שעם הגברה אחרת יתכן והיה מוצא חן גם בעיני. בתנאי הבדיקה הנוכחיים הוא ירד מהפרק.

אציין שאת כל הרמקולים (למעט הפולק אודיו) שמעתי פעמיים, כאשר באמצע הוחלף כבל שאמור (ע"פ יגאל מ'פיוז') לתת יותר בס. אכן עזר מעט ב 705, לא מעבר לזה.

עד כאן למבחנון המדפיים שלי.
בכל מקרה, האוזן אכן הולכת עם ה 705 - הבעיה שלי איתם זה הגודל הפיזי והמחסור בנמוכים. גם אם אסתדר (אסטטית) עם הגודל הפיזי, בשביל המחסור בנמוכים אצטרך להוסיף סאב שאני בספק אם יש לי אליו מקום, וגם אם כן זה יעלה לא מעט וייקר את כל העסק.

ולכן - להמלצה:
האם תוכלו להמליץ לי על רמקול שמבחינת אופי הסאונד זהה ל705, קטן פיזית ממנו ומתומחר פחות או יותר כמוהו ? הנטיה היא ללכת על יד שניה, כך שאם יש משהו שראיתם בלוחות מומלץ גם פה.

תודה רבה !

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

סקירה מעניינת, כמה שאלות ברשותך: כמה זמן הקצבת להאזנה רצופה לכל רמקול? מדוע דוקא מדפיים? האם לקחת בחשבון גם סטנדים עבורם? האם הבחירה נובעת מחוסר מקום או מסיבות אחרות? מה התקציב שלך? האם ניסית Proac Response One? מה המקור שלך?

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

היי יאיר,

1. כל העסק לקח בערך שעה (הייתי גם לחוץ קצת בזמן). השתדלתי להאזין עד שהרגשתי שפחות או יותר הצליל 'נפל' וקיבלתי את התמונה. כמובן שבשלב הקניה אעשה האזנה נוספת, מעמיקה יותר מכיוון שמדובר בהתרשמות ראשונית. ל 805 האזנתי קצת יותר זמן...

2. מדפיים כי מדובר בחדר שינה שלי. המידות בערך 3X4 וגם פשוט אין לי אפשרות לשחק עם הרהיטים שיתאימו רצפתיים.

3. אין לי צורך בסטנדים כי זה יעמוד על ספריה.

4. התקציב בעקרון 3-4 אלף, עם שאיפה ל3. (יד שניה כפי שציינתי).

5. הבחירה נובעת גם מחוסר מקום וגם כי האמת אני מאמין שזוהי הבחירה הנכונה ביותר לחדר שלי במצבו הנוכחי (על כל מגרעותיו האקוסטיות).

6. לא הקשבתי לפרואק. יש לו פורט אחורי ומכיוון שהרמקול יחסית צמוד לקיר אני מוותר עליו. מה שכן, האזנתי בתערוכה לפרואקים אחרים ואכן נראה מבטיח לחפש באיזור הזה...

7. מקור - DVD של LG. לא אודיופילי אך מבחינתי עושה את העבודה בינתיים. פטיפון - טורנס 145, ראש AT440Mla.

אם יש לך עוד שאלות שלא עניתי עליהן אז אתה מוזמן. אם תמונה של החדר תעזור אני אצלם.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

הבנתי, אז כמה הערות (הארות?):
לצערי תצטרך להשקיע הרבה יותר משעה כדי לוודא שבחרת נכון - במקרים רבים הרושם הראשוני שתקבל בהאזנה של 5 דקות הוא מטעה (קצת כמו עם נשים :wink: ). אתה חייב להיות מסוגל להאזין לרמקול במשך שעתיים לפחות ברציפות כדי לוודא שהוא לא מעייף ולא מטריד בהאזנה ממושכת.
להעמיד רמקול על ספרייה זה טיפה בעייתי - זה נכון שרמקולים מדפיים נקראים Bookshelf אבל זה מטעמים שיווקיים שהיו נכונים לפני 30 שנה ולדעתי לא רלוונטיים היום - רוב הרמקולים שציינת חייבים לעמוד על סטנד טוב על מנת להפיק מהם את המיטב - ותרשה לי לנחש שלא שמעת אותם בחנות כשהם עומדים על ספריה...
אני לחדר שינה לקחתי מדפיים זולים בהרבה (700 ש"ח ביד שנייה) ותליתי אותם על מתלי מפרק יעודיים (150 ש"ח בממוצע) כך שהם תלויים גבוה ומוטים בזווית כלפי מטה. זה אולי לא מדהים אבל לרמת הווליום שאני צריך זה מספיק, וגם עומד בדרישות בכל מה שקשור למקום שהם תופסים.
לגבי פרואק - אולי כדאי לך לשקול את ה-Tablette, שביד שנייה (נדיר...) יכנסו לתקציב שלך ויתחברו מצויין לארקאם הנ"ל. אל תיקח את דגמי ה-Signature למיניהם שלדעתי לא יתאימו לדרישות.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #5 

תנסה מוראל אוקטב..

לדעתי ישתלב היטב עם הארקאם..

בוודאי עומד בתקציב כיד שנייה ועם קצת מתיחה של התקציב גם כחדש..

ויש לו יתרון פטריוטי..הוא תוצרת הארץ..

בזמנו כששקלתי לקנות מדפיים התלבטתי קשות בין המוראל ל- B&W705 ...מבין שניהם העדפתי את המורל בגלל שלטעמי הוא קצת יותר טבעי..יש לו בס יותר הדוק ובס עם יותר נוכחות וגם זול בהרבה - יעני תמורה טובה יותר לכסף.

שלמה

liorms
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1290
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

המורל הוא יופי של רמקול, KOOKE - אתה בטוח שARCAM A75 ידחוף אותו כראוי?
אני די סקפטי לגבי העניין...
I have the simplest taste - I'm always satisfied with the best.

http://www.last.fm/user/liorms

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #7 

בתערוכה האחרונה הוצגו הרמקולים של LEEMA
מדגם XERO.
רמקול מדהים קטן בגודלו הפיזי וגדול מאוד בסאונד
ממליץ לך בחום לבחון אותו
http://orac.co.il/33363/l
תסתכל למטה , העלות 3,750 .

http://www.leema-acoustics.com/xero.html
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

תודה על ההמלצות

1. יאיר, אני מסכים איתך לגבי כל מה שכתבת - הבעיה היא שאני לא יכול לשים סטנדים גם אם אני רוצה. החדר שלי לא ממש גמיש מהבחינה הזו והשינוי היחידי שאני יכול לעשות בו לא ממש תורם לי ולכן אני חי עם המערכת עם כל המגרעות בענייני מיקום ואקוסטיקה.
אין לי אפשרות לשים אותם על קיר. יש לרמקולים מיקום אחד ספציפי ואי אפשר יותר מדי לשחק איתו...

2. שלמה - יש לי בעיה עם המורל הזה והוא שהוא פשוט מכוער. אני יודע שזה קצת לא נכון לשפוט אותו ככה, אבל יש לי בעיה עקרונית לקנות רמקול שאני לא מסוגל להסתכל עליו...

3. אייל - הרמקול בעל פורט אחורי ואינו מתאים למיקום צמוד לקיר כפי שהמציאות מחייבת.

האמת, שבתערוכה התלהבתי מהרצפתי של neat acoustics, הבעיה היא שלפי האתר של orac הדגם המדפי לא מיובא...

tascam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2426
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #9 

הכל עיניין של טעם....

תישמע את Monitor-AudioBR2 אצל אמנון סאונד

ואת Tannoy Reveal אצל אניגמה

הבעיה עבורך פורט אחורי...

יתכן והוא התשובה לך.
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.

Savta
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

אולי כדאי גם את L-7 אצל אומגה אודיו בחולון.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #11 

אתה צודק..גם אני לא מתחבר לעיצוב של מוראל..אבל בצבע שחור פיאנו השד אינו נורא.

שלמה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

שווה לבדוק את ה-HIGHLAND AUDIO בתקציב הזה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

מרטין,

מהתערוכה התרשמתי שה highland רמקול מצויין. הבעיה איתו זה שיש לו מחסור בנמוכים, יותר חמור מזה של ה705 והוא כבר אכן דורש סאב וופר, מה שמייקר את העסקה ולטעמי הופך אותה לפחות משתלמת.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #14 

שמעת את הרצפתי שלהם?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

MadCow כתב:מרטין,

מהתערוכה התרשמתי שה highland רמקול מצויין. הבעיה איתו זה שיש לו מחסור בנמוכים, יותר חמור מזה של ה705 והוא כבר אכן דורש סאב וופר, מה שמייקר את העסקה ולטעמי הופך אותה לפחות משתלמת.
...
אני מציע שתזהר עם העניין של נמוכים - לקחת רמקול שמייצר הרבה אנרגיה בתחום הנמוך, ולהניח אותו על ספרייה זה לא בדיוק מרשם בדוק להנאה ממוזיקה... אני דווקא הייתי מצטרף להמלצה של מרטין ולוקח רמקול שיחסית מאותגר בתחום הנמוך ולכן ההמלצה שלי על Proac Tablette יד שניה.

bitfield
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #16 

אם אינני טועה ההיילנד הם בעלי פורט אחורי ולא מתאימים במקרה זה. ניסית את הטריאנגל טיטוס או קומט - שניהם בעלי פורט קידמי, מצוינים וביד שניה נכנסים לתקציב בלי בעיה (עם הטיטוס ישאר הרבה עודף).

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

מרטין - הרצפתיים שלהם מצויינים אבל כמו שכתבתי לא מתאימים לחדר

יאיר - דווקא אני לא מהאנשים שמחפשים בום מהרמקולים, בעיקר עוד בחדר שלי שלדעתי יתן קצת דחיפה בתחום הזה - אבל במקרה של highland אני זוכר שהוא היה ממש נטול נמוכים.

בגלל זה ה705 יחסית עוד בא בחשבון כי אצלו מדובר במחסור קל יחסית שאפשר לחיות איתו ואני ממש לא מאלה שאוהבים 'בומיות' מהרמקולים ומעדיפים עידון.

bitfield - יצא לי לשמוע פעמיים רמקולים שלהם. לא ממש הטעם שלי... למרות שהרמקולים באמת טובים. הם 'פתוחים' מדי לטעמי ואני מחפש משהו טיפה יותר סגור.

kaizer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 215
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #18 

בלוח יד שנייה יש Concertino כולל סטנדים במחיר טוב ששווה בדיקה.
יש באס לא יותר מידי - פורט קדמי ומיד מצויין
לא מתאים למדף אבל שווה לך לחשוב קדימה!!

סונוס שונים מ 705 אבל מרגשים יותר.
לא מקיר את המגבר שלך אבל יכול להיות שילוב מעניין.
(Y)
בנים לא מתבגרים הצעצועים שלהם נעשים יקרים יותר !

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #19 

גם אני כמו יאיר חשבתי ישר על ה- Proac Tablette . אבל נראה לי שגם יד שניה הם קצת יותר מהתקציב שלך ומאד נדיר למצוא אותם.
ומה לעשות את שלי אני לא מוכר. :wink: אבל אתה מוזמן לשמוע אותם.
אבל יש לי סטנד מקצועי שמותאם להנחת רמקולים כאלה על מדף (צור קשר באישי).

כאופציה שניה אכן בדוק את ה- טריאנגל. מדי פעם יש הזדמנויות ביד שניה והם בהחלט יכולים להתאים גם לאוזן וגם לתקציב.

MadCow פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

kaizer - אני לא חושב שהרמה שלהם מתאימה למגבר שלי. מה גם שאני מעדיף לקנות רמקולים ללא סטנדים (או שהסטנדים יהיו באמת זולים ששווה להשקיע בזה כרגע, כי לפחות בכמה שנים הקרובות לא יהיו להם שימוש).

barvfr - רשמתי את ההזמנה :D

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”