בעבר כבר ביקשתי המלצה למדפיים - לצערי או לשמחתי לא היו שם הרבה המלצות, מה גם שהחכמתי מאז והיום אני קצת יותר 'בשל' לספר על מה שמעתי/ראיתי/אהבתי/שנאתי.
זה מעין סקירה שבסופה מתבקשת ההמלצה, אז קצת סבלנות
הסיפור הולך ככה:
כיום אני מחזיק ברמקולים Wharfedale diamond 9.1 - סה"כ אחלה רמקול שנותן תמורה לכסף ששילמתי עבורו. עבורו שידכתי מגבר Arcam A75 שמבחינתי אולי אחת הקניות היותר טובות שלי וכמובן שהמדפיים הבא מיועדים להשתדך אליו.
אז במהלך החיפוש התחלתי מגבוה מאוד. הלכתי לחבר שיש ברשותו את ה B&W 805 המהוללים, כדי לקבל עוד איזשהו נסיון ונקודת התייחסות. לא ממש האמנתי שהארקם הפיצפון יצליח לדחוף רמקולים שידועים בקושי להנעתם, אבל התוצאה הייתה פשוט מטמטמת עד כאב - הגבוהים קצת 'קהים' והבס מאוד עגלגל, הרבה יאמרו שמדובר בצליל יבש ואפרורי אבל בדיוק כך רציתי. הווקאל היה משהו שקשה היה לתאר מרוב שהוא היה מדוייק,רחב ולא צבוע, הפירוט במידה הנכונה והתחושה הייתה שהמוזיקה פשוט 'זורמת' והכל דופק כמו שעון, שזה אחד הדברים שהכי אהבתי ברמקול הזה.
מכיוון שהרמקול הזה מאוד יקר (נעזוב שניה את ענייני התמחור), גם כחדש וגם כיד שניה, החלטתי לרדת ממנו.
באותו שלב (מדובר בחודשים אחורה...) עוד לא הייתי בטוח אם ללכת על חדש או יד שניה, ולכן החלטתי לקפוץ ל'פיוז' למבחן קטן וגם לקבל מושג על מחירים, שכן ידוע שהמחירים באינטרנט לא משקפים את מחירי השוק (ואכן המחירים שהוצעו שם הוכיחו את זה...)
הרמקולים שנבחנו:
1. B&W 705 - בדיוק כמו אחיו הגדול, שוב מתקבלת תמונת סאונד רחבה מאוד, והתחושה היא שהמוזיקה 'זורמת' וזה מה שאהבתי בשני הרמקולים האלו. גם כאן הגבוהים מזכים את הרמקול באות 'הרמקול הנבחר'. הבעיה - הנמוכים. זה הדבר הראשון שמורגש ברמקול הזה לעומת ה 805, פשוט יש מחסור חמור בנמוכים, וזה המשיך ככה גם לאחר החלפת כבל. בעיה נוספת - הרמקול גדול מדי פיזית כדי לשים אותו אצלי בחדר (זה הולך לשבת על מדף).
2. Tannoy Eyris DC-1 - איזה רמקול חמוד ! צליל מאוד רגוע, laid back אפשר לומר... יש תחושה כאן שהתמונה פחות רחבה מאשר ה B&W אבל גם כאן המוזיקה זרמה לה בכיף. החסרון מבחינתי הוא שמדובר ברמקול גדול מאוד ולכן גם הוא ירד מהפרק.
3. Polk-Audio LSI7. האופי היה שונה מאוד מהקודמים. הסאונד מאוד 'בומי', ממש תחושה כאילו מדובר באיזה boombox משוכלל... הטוויטר מאוד צרם וכאילו ניסה כל הזמן להגיד לי 'אני פה !', מה שגרם לחוסר תקשורת מוחלט בינו לבין הוופר. הרמקול נפסל אחרי שניות אחדות מבחינתי ולדעתי הוא היחידי שבו מדובר באכזבה.
4. Focal 807 - מי שמכיר את הרמקול הזה יודע שהוא מאוד שונה מה2 הראשונים, הוא זורק את המוזיקה מאוד קדימה וכשהתנגנה ההופעה של הסקורפיונס הרגשתי כאילו הסולן 'צועק' לי ממרחק של סנטימטרים... מאוד לא הטעם שלי, אך התחושה שהתקבלה היא שמדובר ברמקול מאוד איכותי, פשוט לא לטעמי.
5. Opera Prima - הרמקול הכי בעייתי מבחינתי. לטעמי השילוב עם המגבר היה לא מוצלח במיוחד, שכן הוא קצת סבל מ'סתימה' בכל מה שקשור בווקאל והוא פשוט לא 'שיכנע' את האוזן שלי, והתחושה הייתה כל הזמן שהמוזיקה מתנגנת מתוך שתי הרמקולים ולא הצליחה להתפזר באוויר. את הסתימה בתחום הווקאל יתכן שהמגבר עשה (מהיכרות שלי איתו), אבל בסופו של דבר הסינרגיה בינהם היא לא מהמושלמות... בכל זאת נותרה בי התחושה שגם כאן מדובר סה"כ ברמקול טוב, שיתכן שעם הגברה אחרת יתכן והיה מוצא חן גם בעיני. בתנאי הבדיקה הנוכחיים הוא ירד מהפרק.
אציין שאת כל הרמקולים (למעט הפולק אודיו) שמעתי פעמיים, כאשר באמצע הוחלף כבל שאמור (ע"פ יגאל מ'פיוז') לתת יותר בס. אכן עזר מעט ב 705, לא מעבר לזה.
עד כאן למבחנון המדפיים שלי.
בכל מקרה, האוזן אכן הולכת עם ה 705 - הבעיה שלי איתם זה הגודל הפיזי והמחסור בנמוכים. גם אם אסתדר (אסטטית) עם הגודל הפיזי, בשביל המחסור בנמוכים אצטרך להוסיף סאב שאני בספק אם יש לי אליו מקום, וגם אם כן זה יעלה לא מעט וייקר את כל העסק.
ולכן - להמלצה:
האם תוכלו להמליץ לי על רמקול שמבחינת אופי הסאונד זהה ל705, קטן פיזית ממנו ומתומחר פחות או יותר כמוהו ? הנטיה היא ללכת על יד שניה, כך שאם יש משהו שראיתם בלוחות מומלץ גם פה.
תודה רבה !