איפה אפשר להשיג סלילי השראה?
שלום לכולם, אני מנסה לבנות קרוס אובר פשוט לרמקולים ישנים שמצאתי בבית...
רציתי לשאול אם ניתן להשיג (בארץ) סלילי השראה, בערכים המתאימים לבניית קרוס אובר?
ואם לא, האם ניתן ללפף לבד, או שזה מסובך מדי?
אין לי העדפה מבחינת איכות...
אני מתנצל מראש אם שאלו כבר את השאלה הזאת...
תודה רבה!
רציתי לשאול אם ניתן להשיג (בארץ) סלילי השראה, בערכים המתאימים לבניית קרוס אובר?
ואם לא, האם ניתן ללפף לבד, או שזה מסובך מדי?
אין לי העדפה מבחינת איכות...
אני מתנצל מראש אם שאלו כבר את השאלה הזאת...
תודה רבה!
אוקי, ערכים אני יודע, אני צריך כמה באיזור ה0.2-1 מילי הנרי, כמובן שאני מעדיף לקנות ולא לכרוך לבד, השאלה איפה ניתן להשיג?
טיילתי לי בכל אזור התחנה המרכזית ת"א בניסיון להשיג ולא מצאתי...
הסלילים היחידים שמצאתי הם סלילים קטנים שנראים כמו נגדים, שלא עומדים בעומס של רמקולים, וישרפו אם אני אשתמש בהם (מניסיון....)
אז אם תוכל להגיד לי איפה ניתן להשיג אני אשמח...
דרך אגב, אם אני רוצה לכרוך לבד, מצאתי כל מיני מחשבונים באינטרנט שמחשבים את ערכי הליפופים, קוטר וכו', השאלה אם אני רוצה למדוד את התוצר שלי, איך אני יכול לעשות את זה? אני מבין שאני מנהסתם צריך לבנות איזשהו מעגל למדוד בו מתח/אמפר או משהו, וממנו לחשב את הערך, השאלה מה צריך לבנות ומה הנוסחה...
תודה
טיילתי לי בכל אזור התחנה המרכזית ת"א בניסיון להשיג ולא מצאתי...
הסלילים היחידים שמצאתי הם סלילים קטנים שנראים כמו נגדים, שלא עומדים בעומס של רמקולים, וישרפו אם אני אשתמש בהם (מניסיון....)
אז אם תוכל להגיד לי איפה ניתן להשיג אני אשמח...
דרך אגב, אם אני רוצה לכרוך לבד, מצאתי כל מיני מחשבונים באינטרנט שמחשבים את ערכי הליפופים, קוטר וכו', השאלה אם אני רוצה למדוד את התוצר שלי, איך אני יכול לעשות את זה? אני מבין שאני מנהסתם צריך לבנות איזשהו מעגל למדוד בו מתח/אמפר או משהו, וממנו לחשב את הערך, השאלה מה צריך לבנות ומה הנוסחה...
תודה
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
בהנחה וכרכת לבד (אל תשתמש בפריט!) ואתה רוצה למדוד את התוצאה, תוכל לעשות זאת עם כרטיס קול ותכנה יעודית או רב מודד פשוט: תוריד תכנה של Tone Generator, תבנה מעגל טורי של נגד, סליל וקבל, כך שתדר התהודה (מחושב לפי 1 חלקי 6.28 חלקי שורש מכפלת LxC) נופל באיזור של 1KHZ למשל. בתדר התהודה של המעגל, האימפדנס הטורי של הסליל והקבל הוא מינימלי והמתח RMS שנופל על הנגד הוא מירבי (את זה תמדוד עם רב מודד).
דוגמה - אם אתה צריך לבדוק 1mH, ואתה רוצה ש"ייפול" על 1KHZ בדיוק, אתה צריך קבל של 25 מיקרו, שאין כזה. הקבל הכי קרוב זה 22 מיקרו, אז תדר התהודה יוצא 1073HZ.
אגב, יש תוכנות (לא חינמיות) בהן אתה מחבר את ערוץ ימין של הכרטיס קול לכניסת המעגל, וערוץ שמאל לנגד, והן מודדות לך את תדר התהודה.
דוגמה - אם אתה צריך לבדוק 1mH, ואתה רוצה ש"ייפול" על 1KHZ בדיוק, אתה צריך קבל של 25 מיקרו, שאין כזה. הקבל הכי קרוב זה 22 מיקרו, אז תדר התהודה יוצא 1073HZ.
אגב, יש תוכנות (לא חינמיות) בהן אתה מחבר את ערוץ ימין של הכרטיס קול לכניסת המעגל, וערוץ שמאל לנגד, והן מודדות לך את תדר התהודה.
אוי, זה ממש מעבדה בפיזיקה... חשבתי שסיימתי את השנה...
מה שאני הבנתי זה,שאני צריך להגדיר בתוכנה למשל תדר של 1073 HZ ואז לבדוק עבור איזה סליל שליפפתי ביחד עם קבל 22 מיקרו
אני מקבל את התדר התהודה במעגל (שזה אומר מתח מירבי על הנגד במעגל)
וכאשר אני מקבל תדר תהודה במעגל, זה אומר שהסליל שלי הוא בערך של 1מילי הנרי.
וכך בעצם עבור כל ערך שאני רוצה, אני משנה את התדר בתוכנה ורואה מתי מתקבל תהודה במעגל.
אשמח לתיקונים...
רק שאלה אחרונה, אני מעדיף כמובן לקנות, אבל איפה אפשר להשיג??
תודה רבה על העזרה!
מה שאני הבנתי זה,שאני צריך להגדיר בתוכנה למשל תדר של 1073 HZ ואז לבדוק עבור איזה סליל שליפפתי ביחד עם קבל 22 מיקרו
אני מקבל את התדר התהודה במעגל (שזה אומר מתח מירבי על הנגד במעגל)
וכאשר אני מקבל תדר תהודה במעגל, זה אומר שהסליל שלי הוא בערך של 1מילי הנרי.
וכך בעצם עבור כל ערך שאני רוצה, אני משנה את התדר בתוכנה ורואה מתי מתקבל תהודה במעגל.
אשמח לתיקונים...
רק שאלה אחרונה, אני מעדיף כמובן לקנות, אבל איפה אפשר להשיג??
תודה רבה על העזרה!
שלום
נכון זה לא הכי קל והחיסכון הכספי לא משתלם מבחינת הזמן.
אבל אם אתה תקוע ללא סליל ואתה כבר עובד על פרוייקט של עשה זאת בעצמך אז למה לא עד הסוף...
בנוסף תרוויח כלי מדידה חשובים להמשך הדרך.
אל תפחד מאורך ההודעה, לפעמים עבודה מכינה חוסכת המון, החלק שבו תשקיע את רוב המאמץ הינו שלב הליפוף.
1. תיכנון הסליל:
הליבה יכולה להיות מקרטון קשיח של גליל כלשהו.
רוחב וקוטר פנימי של הסליל יקבעו לפי מידות הליבה ששעליה תלפף. את מציאת מספר הליפופים הדרוש, אורך והתנגדות חוט הנחושת -תוכל לחשב באמצעות המחשבון שתוכל למצוא כאן:
http://www.pronine.ca/multind.htm
2.הכנה לליפוף:
מצדדי הליבה תחבר שתי דיסקות ובמרכז בורג ארוך עם אום בכדי להחזיק את הסליל במקום בזמן הליפוף.
בנוסף אם אתה רוצה ללפף בסטייל אתה יכול להכין מתקן בצורת U עם שני צירים וידית, ציר אחד לגליל שממנו אתה לוקח את החוט ועל השני להלביש את הליבה שעליה תלפף, זה ממש מקל על העבודה.
3.ליפוף:
אם עשית את השלב הראשון אז כעת אתה יודע כמה ליפופים צריך, או לחילופין מהו אורך החוט, אני ממליץ ללפף מספר ליפופים גדול יותר/חוט ארוך יותר ממנו תוריד עד שתגיע לערך הרצוי בזמן המדידה.
4.מדידה:
יש המון שיטות למדוד את הסליל: רנזוננס מקבילי רזוננס טורי מציאת אימפדנס ועוד.
השיטה המומלצת היא באמצעות התוכנה באתר הבא:
http://www.speakerworkshop.com/SW/Download.htm
התוכנה מודדת גם את היתנגדות הסליל, ערכי קבלים, נגדים ועוד הרבה מדידות שונות וחשובות לבניית רמקולים, תוכל לאמת את דיוק התוכנה עם סלילים וקבלים שאתה יודע את הערך שלהם.
הדיוק מרשים, למעשה אולי אפילו יותר מדיוק המפעל, מדובר על כ- 1% דיוק.
בהצלחה

נכון זה לא הכי קל והחיסכון הכספי לא משתלם מבחינת הזמן.
אבל אם אתה תקוע ללא סליל ואתה כבר עובד על פרוייקט של עשה זאת בעצמך אז למה לא עד הסוף...
בנוסף תרוויח כלי מדידה חשובים להמשך הדרך.
אל תפחד מאורך ההודעה, לפעמים עבודה מכינה חוסכת המון, החלק שבו תשקיע את רוב המאמץ הינו שלב הליפוף.
1. תיכנון הסליל:
הליבה יכולה להיות מקרטון קשיח של גליל כלשהו.
רוחב וקוטר פנימי של הסליל יקבעו לפי מידות הליבה ששעליה תלפף. את מציאת מספר הליפופים הדרוש, אורך והתנגדות חוט הנחושת -תוכל לחשב באמצעות המחשבון שתוכל למצוא כאן:
http://www.pronine.ca/multind.htm
2.הכנה לליפוף:
מצדדי הליבה תחבר שתי דיסקות ובמרכז בורג ארוך עם אום בכדי להחזיק את הסליל במקום בזמן הליפוף.
בנוסף אם אתה רוצה ללפף בסטייל אתה יכול להכין מתקן בצורת U עם שני צירים וידית, ציר אחד לגליל שממנו אתה לוקח את החוט ועל השני להלביש את הליבה שעליה תלפף, זה ממש מקל על העבודה.
3.ליפוף:
אם עשית את השלב הראשון אז כעת אתה יודע כמה ליפופים צריך, או לחילופין מהו אורך החוט, אני ממליץ ללפף מספר ליפופים גדול יותר/חוט ארוך יותר ממנו תוריד עד שתגיע לערך הרצוי בזמן המדידה.
4.מדידה:
יש המון שיטות למדוד את הסליל: רנזוננס מקבילי רזוננס טורי מציאת אימפדנס ועוד.
השיטה המומלצת היא באמצעות התוכנה באתר הבא:
http://www.speakerworkshop.com/SW/Download.htm
התוכנה מודדת גם את היתנגדות הסליל, ערכי קבלים, נגדים ועוד הרבה מדידות שונות וחשובות לבניית רמקולים, תוכל לאמת את דיוק התוכנה עם סלילים וקבלים שאתה יודע את הערך שלהם.
הדיוק מרשים, למעשה אולי אפילו יותר מדיוק המפעל, מדובר על כ- 1% דיוק.
בהצלחה