אני חושב כי מבחינה משפטית שתי החברות העבירו מלפני 20 שנה פלוס מינוס ,לאשורו של הממונה במשרד התקשורת לבקשתו , גם נהל בנושא ציוד מושכר/נמכר למנוי בהגדרה של העקרון לכריתת חוזה עם מנויים - " ציוד החברה בבית המנוי " וכמובן קיבלו את אישורו . יתכן שנהל זה עדין לא שונה , וההנחיות עדין מחיבות אותן כלפי המנויים. במשך השנים החוזים סטנדרתים אשר נעשו בהקשר לציוד אשר בבית המנוי ,אני חושב שהיו חייבים לעבור בתמונה הכוללת גם את אשורו ואכן קיבלו את האושר של משרד התקשורת .הנסח של החוזים עם המנוים נבדק על ידי מ. ת. והוכנס במיוחד לחיב את שני החברות , במשגרת קבלת רישיון זכיין לשידורי טלויזיה בכבלים ולשידורי לוין - סעיף בנוגעה ל " ממירים בבית המנוי " בהשכרה או ברכישה . במיקרה של החזר ממיר אשר נרכש תמורת תשלום , נקבעה כי יוחזר למנוי הסכום הכספי עבור רכישת הממיר פחות 10% בעבור כל שנת שימוש של ציוד זה .

ויתכן שאני תוהה !

אפשר לבדוק הנושא במשרד התקשורת !
על כל פנים ,אני עדין לא שמעתיבמשך 20 שנה שמישהו קיבל מהם אגורה החזר בהתאם לחוזה סטנדרטי כזה

ויש לי חוזה כזה בצבעה צהוב ( 4 דפים של ערוצי זהב........ ), וגם החזרתי 4 ממירים לחברת הוט (!? )במשך השנים , בשידרוג מאנלוגי לדיגיטלי ועכשו ל HD !!!