שאלות של מתחילים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dika75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
אני מצטערת מראש אם שאלותי כבר נענו בעבר אך לא הצלחתי למצוא תשובות ברורות בחיפושי בפורום. אני מעוניינת לחבר את ממיר הכבלים למחשב כדי להקליט תוכניות מערוצי הכבלים (יש לי כרגע ממיר דיגטלי של הוט) למחשב ולצפות בהם במועד מאוחר יותר. יש לי מחשב שכולל כרטיס PVR150 ומשמש כמחשב הראשי של הבית וממוקם כ10 מ' מהטלויזיה. ראשית, רציתי לדעת אם וכיצד ניתן לשלוט מהמחשב על שינוי הערוצים בממיר הכבלים גם ממרחק שכזה (אם הבנתי נכון ה IR blaster אמור להיות ממוקם ממש קרוב לממיר).
שנית הטלויזיה שלי מעט מיושנת - טושיבה 29CF 58 וכאשר אני מנסה לחבר אותה למחשב באמצעות s-video כל מה שאני רואה הם פסים מרצדים לרוחב המסך - אם הבנתי נכון הבעייה נובעת מהגדרה לא נכונה של המסך - איך ומה עלי לעשות כדי לראות תמונה ברורה?
כל עזרה תתקבל בברכה.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

1. אני מניח שכבלים ארוכים של וידאו ואודיו כבר העברת בין הממיר למחשב. ניתן להאריך באופן עצמאי גם את הכבל של ה-IR Blaster, מדובר בשני חוטים פשוטים שמעבירים את סיגנל ההפעלה לנורית האינפרה אדום שבקצה הכבל (יש לשמור כמובן על קוטביות החוטים, כלומר שחוט א' יתחבר לחוט א' וחוט ב' לחוט ב').
עוד אפשרות זה שתקני כבל מאריך ל-USB ותמקמי את מקלט האינפרה אדום וה-IR Blaster שהוא מפעיל רחוק מהמחשב.

2. אם יש לטלוויזיה שלך שקע S-Video (עגול ושחור עם 4 חורים) אז סביר מאוד להניח שצריך לאפשר את ה-S-Video בהגדרות של כרטיס המסך (בד"כ זה בהגדרות ה-Advanced היכן שמשנים רזולוציה של המסך). אם יש לה רק כניסת SCART (שקע מלבני גדול עם 21 חורים), אז ייתכן שהיא בכלל לא תומכת בחיבור S-Video אלא רק ב-Composite Video. ניתן להכין כבל שממיר מ-S-Video ל-Composite Video בעזרת כבל קצר וקבל שעולה כשקל.
כמו כן, יש להגדיר את הרזולוציה על 800 על 600, כי S-Video לא מסוגל להוציא רזולוציה גבוהה יותר (יש כרטיסים המאפשרים בכל זאת 1024 על 768, אבל התמונה תהיה טיפה מטושטשת).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dika75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה רבה על האינפורמציה.
עוד שאלה קטנה בנוגע לשלט של PVR 150- השלט שיש לי הוא עבור ויסטה בעוד שהמחשב שלי מריץ XP. אני מעוניינת להשתמש בתוכנה חופשית (GB-PVR או מדיה פורטל) - ולא במדיה סנטר האם עדיין אני צריכה להחליף את השלט לדגם התומך ב XP מדיה סנטר.
בתודה מראש,

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

אם החנות בה קנית את השלט מאפשרת את זה, מומלץ בחום להחליף. אגב, מה שעושה בעיות זה לא השלט והמקלט, אלא ה-IR Blaster. אבל ציינת שהוא גם חשוב לך להעברה אוטומטית של הערוצים בתכנות הקלטות, אז בהחלט כדאי.

בכל מקרה, גם אם לא יתנו לך להחליף, ערכה מקורית של מיקרוסופט עולה כ-150-160 ש"ח, אז זה בכל מקרה לא הוצאה מאוד גבוהה. במקרה כזה נסי בכל זאת לנסות להפעיל את מה שיש לך לפני שאת רצה לקנות, אולי הוא כן יעבוד (יש כמה סדרות ייצור של הערכה התואמת ולא המקורית שכן עובדות ב-XP). כדאי שתוודאי בחנות שבה את קונה שאפשר להחזיר במקרה של חוסר תאימות למחשב שלך בכל זאת (אף פעם אי אפשר לדעת מה יצוץ...).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dika75 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

שוב תודה

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”