הגדרת סאונד במערכת חדשה!
שלום קניתי שני מחשבי HTPC (ראו נושאים קודמים בפורום)
היציאת קול היא אופטית ונשמע שהכל עובד
אבל ישנם 2 בעיות:
1) איך אני יודע שהקול אכן סראונד ולא מגיע סטריאו לרסיבר ומשם מומר?
2) בסרטים מסוג WmvHD לא נשמע סאונד כלל! (לא מופיע סימן של FFDshow)
בהגדרות Realtek Digital output
יש אפשרות לבחור בתבנית ברירת מחדל
DTS, ערוץ 2 עם X סיביות. מה לבחור?
בגדול איך אני מקנפג את ה VMC למערכת 7.1 וה FFDSHOW?
תודה רבה!
היציאת קול היא אופטית ונשמע שהכל עובד
אבל ישנם 2 בעיות:
1) איך אני יודע שהקול אכן סראונד ולא מגיע סטריאו לרסיבר ומשם מומר?
2) בסרטים מסוג WmvHD לא נשמע סאונד כלל! (לא מופיע סימן של FFDshow)
בהגדרות Realtek Digital output
יש אפשרות לבחור בתבנית ברירת מחדל
DTS, ערוץ 2 עם X סיביות. מה לבחור?
בגדול איך אני מקנפג את ה VMC למערכת 7.1 וה FFDSHOW?
תודה רבה!
- moshelog
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 315
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני הייתי מתקין AC3FILTER והולך להגדרות ומשנה ל AS IS במקום 2CHANNAL
והולך לSPDIF ומסמן את AC3 ו DTS בPASS TR(זה אמור לתת למגבר לעשות את העבודה של חלוקת הערוצים)
(כמובן עדיף חיבור אופטי לפני הכל ובמקרה שאין אז חיבור COAX)
והולך לSPDIF ומסמן את AC3 ו DTS בPASS TR(זה אמור לתת למגבר לעשות את העבודה של חלוקת הערוצים)
(כמובן עדיף חיבור אופטי לפני הכל ובמקרה שאין אז חיבור COAX)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
1. ברסיבר אמורות להיות נורות חיווי שיידלקו אם האודיו שמתקבל הוא Dolby Digital או DTS. אם זה לא נדלק יכולות להיות לכך שתי סיבות.
סיבה ראשונה: האודיו היה מלכתחילה דו ערוצי ולא הכיל פס קול רב ערוצי מקודד.
סיבה שניה: אתה מבצע פענוח במחשב במקום לבצע passthrough
2.סרט WMVHD מכיל אודיו שאפשר לפענח רק במחשב ולשלוח החוצה כ 6 ערוצים אנאלוגיים עם כבלים נפרדים לכל ערוץ. שליחה דרך כבל S/PDIF קואקסיאלי או אופטי נותנת רק אודיו דו ערוצי.
סיבה ראשונה: האודיו היה מלכתחילה דו ערוצי ולא הכיל פס קול רב ערוצי מקודד.
סיבה שניה: אתה מבצע פענוח במחשב במקום לבצע passthrough
2.סרט WMVHD מכיל אודיו שאפשר לפענח רק במחשב ולשלוח החוצה כ 6 ערוצים אנאלוגיים עם כבלים נפרדים לכל ערוץ. שליחה דרך כבל S/PDIF קואקסיאלי או אופטי נותנת רק אודיו דו ערוצי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
משה תודה על התגובה, עזר!
לגבי WMV-HD
אני יודע שהיציאה תיהיה סטריאו (לא נראה לי הגיוני לחבר עוד 6 קבלים אנלוגיים למחשב),
אבל המצב כרגע הוא שאני לא שומע סאונד כלל!
FFDshow, AC-3 Filter, Vista
איזה הגדרות צריך לעבור כדי שזה יעבוד?
לגבי WMV-HD
אני יודע שהיציאה תיהיה סטריאו (לא נראה לי הגיוני לחבר עוד 6 קבלים אנלוגיים למחשב),
אבל המצב כרגע הוא שאני לא שומע סאונד כלל!
FFDshow, AC-3 Filter, Vista
איזה הגדרות צריך לעבור כדי שזה יעבוד?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לגבי פילטר AC3, אם התקנת אותו אז התקנת. יש כאן מדריך מאוד ישן שפרסם זיו שיכול אולי לעזור לך: http://www.hometheater.co.il/article004 ... 7%99%D7%9A. תתעלם לכל מה שקשור להתקנת k-lite כי זה ממש לא מומלץ להתקין את החבילה הזו ותעבור ישר לפרק של הגדרות פילטר ה AC3. יש כמובן שוני בין המסכים המוצגים למה שמותקן אצלך (סה"כ עברו מאז 3 שנים) אבל אני בטוח שתבין את העיקרון.
אם החלטת להסיר את AC3 ולהישאר עם ffdshow (בגדול הם שניהם עושים את אותו הדבר) אז ההגיון שמנחה בהגדרות AC3 תופס גם כאן: ביטול פענוח DD וביטול המיקסר. לוודא שבקודקים DTS ו DD מוגדרים כ S/PDIF ולא מפוענחים מקומחת במחשב וכו'. 5 דקות תשומת לב למה שיש על המסך ותבין כבר לבד.
לגבי WMVHD. הנגן היחיד שאיכשהו מנגן את הקבצים האלו זה Windows Media Player והוא משתמש במפענחים פנימיים משלו. אני במקומך לא הייתי מתאמץ מידי בשביל השניים וחצי סרטים שאפשר להשיג בפורמט זה אבל זו כבר החלטה שלך.
אם החלטת להסיר את AC3 ולהישאר עם ffdshow (בגדול הם שניהם עושים את אותו הדבר) אז ההגיון שמנחה בהגדרות AC3 תופס גם כאן: ביטול פענוח DD וביטול המיקסר. לוודא שבקודקים DTS ו DD מוגדרים כ S/PDIF ולא מפוענחים מקומחת במחשב וכו'. 5 דקות תשומת לב למה שיש על המסך ותבין כבר לבד.
לגבי WMVHD. הנגן היחיד שאיכשהו מנגן את הקבצים האלו זה Windows Media Player והוא משתמש במפענחים פנימיים משלו. אני במקומך לא הייתי מתאמץ מידי בשביל השניים וחצי סרטים שאפשר להשיג בפורמט זה אבל זו כבר החלטה שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.