VP20 עם מסך 720P
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
שים לב, הודעות בפורום אינן מיועדות למישהו ספציפי.
לשאלתך. מסך HD READY (מרביתם כיום 768P ולא 720P) יציג SD מעט טוב יותר פשוט כי ככל שהיחס בין הרזולוציה של המקור (קרי: 576P) ליעד (720, 768 או 1080) גבוה יותר כך צריך אלגוריתם עיבוד תמונה חזק יותר בכדי למנוע מהתמונה מלהפוך למטושטשת יותר.
עיבוד כזה יקר, ועד כה מעטים מהחברות השקיעו את המאמץ הדרוש בכדי להכניס אלגוריתמים כאלה למסכים. במידה מסויימת יש גם מקרים שבהם הכניסו אלגוריתמים עם חסרונות ידועים (בד"כ COMBING) למסכים כאלה בכדי למצות את החדות למקסימום. אחד הדברים המעניינים הוא שטושיבה הכריזה עכשיו על עיבוד תמונה ברמה יחסית גבוהה, מה שמעודד אותי לחשוב שסוף סוף התחרות הגיעה לשלב שבו עוד 20 דולר השקעה בעיבוד תמונה במסך תשתלם להם.
עכשיו לגבי NR. אם באמת מדובר במסך 720P אז הוא חייב, מתוקף התקנים כיום, לתמוך ב-720P ולכן NR מובטח לך.
מכיוון שמדובר בפועל במסך 768P, ומכיוון שאין בעצם שום גורם שמכריח חברות לאפשר NR, לא כל מסך תומך בזה (למען האמת, זה די נדיר, ב-42" כמעט ובלתי אפשרי היה בשבילי למצוא מסך כזה שיעבוד ב-NR גם ב-50HZ וגם ב-60HZ).
מתי צריך NR? כאשר יש לך HTPC או מעבד תמונה. בכל מקרה אחר, זה כמעט חסר רלוונטיות.
בכל מקרה, השוק הולך יותר ויותר לכיוון של 1080P, ולכן אני אומר שאנשים בעלי נטיה ל-HTPC או מעבדי תמונה רצוי שילכו ממילא לכיוון של 1080P (גם אם הם פחות זקוקים לרזולוציה בפועל, אלא רק ליכולת של ה-NR).
לשאלתך. מסך HD READY (מרביתם כיום 768P ולא 720P) יציג SD מעט טוב יותר פשוט כי ככל שהיחס בין הרזולוציה של המקור (קרי: 576P) ליעד (720, 768 או 1080) גבוה יותר כך צריך אלגוריתם עיבוד תמונה חזק יותר בכדי למנוע מהתמונה מלהפוך למטושטשת יותר.
עיבוד כזה יקר, ועד כה מעטים מהחברות השקיעו את המאמץ הדרוש בכדי להכניס אלגוריתמים כאלה למסכים. במידה מסויימת יש גם מקרים שבהם הכניסו אלגוריתמים עם חסרונות ידועים (בד"כ COMBING) למסכים כאלה בכדי למצות את החדות למקסימום. אחד הדברים המעניינים הוא שטושיבה הכריזה עכשיו על עיבוד תמונה ברמה יחסית גבוהה, מה שמעודד אותי לחשוב שסוף סוף התחרות הגיעה לשלב שבו עוד 20 דולר השקעה בעיבוד תמונה במסך תשתלם להם.
עכשיו לגבי NR. אם באמת מדובר במסך 720P אז הוא חייב, מתוקף התקנים כיום, לתמוך ב-720P ולכן NR מובטח לך.
מכיוון שמדובר בפועל במסך 768P, ומכיוון שאין בעצם שום גורם שמכריח חברות לאפשר NR, לא כל מסך תומך בזה (למען האמת, זה די נדיר, ב-42" כמעט ובלתי אפשרי היה בשבילי למצוא מסך כזה שיעבוד ב-NR גם ב-50HZ וגם ב-60HZ).
מתי צריך NR? כאשר יש לך HTPC או מעבד תמונה. בכל מקרה אחר, זה כמעט חסר רלוונטיות.
בכל מקרה, השוק הולך יותר ויותר לכיוון של 1080P, ולכן אני אומר שאנשים בעלי נטיה ל-HTPC או מעבדי תמונה רצוי שילכו ממילא לכיוון של 1080P (גם אם הם פחות זקוקים לרזולוציה בפועל, אלא רק ליכולת של ה-NR).
-
steveh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 386
- שם מלא: סטיב הרדר
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
מה דעתך על המוצר שצריך לצאת בקרוב DVDO EDGEoferlaor כתב:שים לב, הודעות בפורום אינן מיועדות למישהו ספציפי.
בכל מקרה, השוק הולך יותר ויותר לכיוון של 1080P, ולכן אני אומר שאנשים בעלי נטיה ל-HTPC או מעבדי תמונה רצוי שילכו ממילא לכיוון של 1080P (גם אם הם פחות זקוקים לרזולוציה בפועל, אלא רק ליכולת של ה-NR)....
האם הוא ישפר את איכות התמונה בSD עם מסך 50PV80 (ויותר זול)
אני פשוט מפחד לרכוש מוצר כזה אתאכזב מהאיכות מול המחיר.
תודה
- oferlaor
- מנהל

כמעט בטוח שהמסך הוא לא NR. ה-EDGE מיועד למסכים בעלי NR ובשלב זה אין לו CUSTOM TIMING גם ככה, כך שהוא עובד בעיקר על רזולוציות ATSC (כלומר 720P במקרה הזה).
אני לא יכול לכתוב מעבר לכך על ה-EDGE עדיין כי אני תחת NDA...
אני לא יכול לכתוב מעבר לכך על ה-EDGE עדיין כי אני תחת NDA...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
steveh, עוד לא הבנתי ממה אתה בדיוק חושש. אולי תסביר לנו עם מה אתה צופה בשידורים, באלו ערוצים בדיוק אתה צופה והאם אתה בכלל מנוי כרגע ליס?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
steveh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 386
- שם מלא: סטיב הרדר
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
הי,Catskinner כתב:steveh, עוד לא הבנתי ממה אתה בדיוק חושש. אולי תסביר לנו עם מה אתה צופה בשידורים, באלו ערוצים בדיוק אתה צופה והאם אתה בכלל מנוי כרגע ליס?...
טוב, אני היום מנוי ליס SD, יש לי היום פלזמה 42 VR5 NEC
זה מסך נהדר ואצלי כארבע שנים, רואים שידורי SD ממש מצוין (מסך EDTV) כולל ערוץ 10 -2 וכמובן שאר ערוצי יס הטובים.
כאשר היום אני רואה מסכים 50 אינץ עם שידורי SD זה נראה ממש גרוע (בחנות) לעומת המסך שלי, במיוחד גם העיוות של 4:3
אני מבין שבגלל שזה 50 אינץ האיכות יורדת לעומת 42
אני ממש לא יותר מידי פיקי אבל איכות שידורי ה SD חשובה לי.
לכן רציתי לדעת אם אני ארכוש VP20 זה ישפר את האיכות לפחות למה שאני רואה היום ב 42
דרך אגב האם מישהו יודע אם ה PH10 של פנסוניק משתמש ב JUST כמו ה PV80 ?
תודה
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
כן.steveh כתב: דרך אגב האם מישהו יודע אם ה PH10 של פנסוניק משתמש ב JUST כמו ה PV80 ?...
(אם רוצים לדייק - אז ל-PV80 יש JUST כמו ל-PH10, פשוט ה-PH10 "ישן" יותר).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- oferlaor
- מנהל

ככל שהמסך גדל, בין אם הרזולוציה שלו קבועה או גדלה, המקור זהה, כך צריך עיבוד וידאו חזק יותר.