DVICO ו-DVD-A
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46349
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
-
danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
זיו, תודה אך כיצד הוא יוציא את האודיו של ה-DVD-A?ziv_r כתב:ה 4100 יודע לקרוא DVD Video וגם DVD-Audio....
כשמדובר בסטריאו של 24\196 האם הוא ימיר אותו ל-PCM של 16\44.1? ומה אם מדובר במידע של 5.1 24\96? כיצד הוא יוציא אז את המידע הרי אין לו שש יציאות אנאלוגיות?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לפי התקן, ניתן להוציא מקסימום של 6 ערוצים ב 24bit ו 192kHz מעל HDMI עבור DVD-Audio.
אם ה 4100 באמת עושה זאת או מוריד לערכים יותר נמוכים - שווה לפנות ליצרן.
אם ה 4100 באמת עושה זאת או מוריד לערכים יותר נמוכים - שווה לפנות ליצרן.
-
danlior
- חבר מכור קשה

הבנתי! ז"א שהוא מוציא אות דיגיטלי רב ערוצי דרך ה-HDMI. מעניין! ומה אם המכשיר מקונפג להוציא אודיו רק דרך היציאות הדיגיטליות (אופטי וקואקס)ziv_r כתב:לפי התקן, ניתן להוציא מקסימום של 6 ערוצים ב 24bit ו 192kHz מעל HDMI עבור DVD-Audio.
אם ה 4100 באמת עושה זאת או מוריד לערכים יותר נמוכים - שווה לפנות ליצרן....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אז אני חושש שאתה קצת בבעיה כי הוא כנראה יבצע הנחתה ל 2 ערוצים. מעולם לא ניסיתי ויהיה מעניין אם תבדוק ותדווח על התוצאות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

גם DVD-Video מוגן מהעתקה, זה לא ממש מפריע לאינספור תוכנות לבצע לו Rip בהצלחה.
שכבת ההגנה ב DVD-Audio נקראת CPPM, לא רק שהיא אופציונאלית, היא נפרצה כבר לפני מספר שנים.
לגבי HDMI 1.1, אתה טועה. הגרסה הראשונים של HDMI הינה 1.0 וכבר היא הייתה מסוגלת להעביר 8 ערוצי LPCM.
בגרסת 1.1 נוספה התמיכה ב DVD-Audio על מנת לאפשר העברת האודיו בצורה מקודדת.
שכבת ההגנה ב DVD-Audio נקראת CPPM, לא רק שהיא אופציונאלית, היא נפרצה כבר לפני מספר שנים.
לגבי HDMI 1.1, אתה טועה. הגרסה הראשונים של HDMI הינה 1.0 וכבר היא הייתה מסוגלת להעביר 8 ערוצי LPCM.
בגרסת 1.1 נוספה התמיכה ב DVD-Audio על מנת לאפשר העברת האודיו בצורה מקודדת.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78804
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
לא זכור לי שהצלחתי להריץ יותר משני ערוצים בפורמט DVD-A
השאלה היא האם זה חשוב, שהרי די ברור לי שהמאסה הקריטית של הפורמט הזה ו-SACD יאלצו לעבור לבלוריי בגלל היתרון של ה-LOSSLESS PCM שיש שם.
השאלה היא האם זה חשוב, שהרי די ברור לי שהמאסה הקריטית של הפורמט הזה ו-SACD יאלצו לעבור לבלוריי בגלל היתרון של ה-LOSSLESS PCM שיש שם.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
אין כזו מאסה. רוב ה DVD-A שמצאתי היו כולם מוזיקה קלאסית. נדמה לי ששיחררו את רוב הסימפוניות של בטהובן בניצוח קאריאן ב DVD-A וגם מספר עיבודים לנגינת עוגבים של באך. אבל באופן כללי המבחר הזמין ב DVD-A וב SACD הוא די דל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
danlior
- חבר מכור קשה

טוב, אתמול הרצתי נסיון ראשון של קריאה של אימאג' של DVD-A ב-DVICO 4100.
לצערי, התוצאות יותר מאכזבות מאשר שציפיתי. כפי שאתם יודעים כותר DVD-A מוצע בדר"כ (כמעט תמיד) בצורה הייברידית שהתוכן בעל הרזולוציה הגבוהה (של אודיו) נמצא במחיצת AUDIO_TS ושבמחיצת ה-VIDEO_TS נמצא אותו התוכן בפורמטים רגילים (DTS, AC3). זאת להבדיל מכותרי DVD המכילים אודיו בלבד בפורמט DVD-V הנקראים לפעמים בטעות גם DVD-A (כמו למשל AERO המדהים של JMJ)
בנגן ה-DVD שלי התומך ב-DVD-A עליי להגדיר ב-SETUP שלו אם ברצוני שיקרא את התוכן הרגיל או שיתיחס רק למחיצת ה-AUDIO_TS . אחרי שאני יוצא מה-SETUP המכשיר מאתחל את הדיסק לפי הבחירה שלי.
ובכן, ב-4100 אין כל אפשרות לכוון זאת ואת האימאג' של ה-DVD-A הוא קורא כ-DVD רגיל. האם אני עושה משהו לא נכון? כיצד אוכל לגשת בכלל לאינפורמציה בעלת הרזולוציה הגבוהה ולנגן אותה?
לצערי, התוצאות יותר מאכזבות מאשר שציפיתי. כפי שאתם יודעים כותר DVD-A מוצע בדר"כ (כמעט תמיד) בצורה הייברידית שהתוכן בעל הרזולוציה הגבוהה (של אודיו) נמצא במחיצת AUDIO_TS ושבמחיצת ה-VIDEO_TS נמצא אותו התוכן בפורמטים רגילים (DTS, AC3). זאת להבדיל מכותרי DVD המכילים אודיו בלבד בפורמט DVD-V הנקראים לפעמים בטעות גם DVD-A (כמו למשל AERO המדהים של JMJ)
בנגן ה-DVD שלי התומך ב-DVD-A עליי להגדיר ב-SETUP שלו אם ברצוני שיקרא את התוכן הרגיל או שיתיחס רק למחיצת ה-AUDIO_TS . אחרי שאני יוצא מה-SETUP המכשיר מאתחל את הדיסק לפי הבחירה שלי.
ובכן, ב-4100 אין כל אפשרות לכוון זאת ואת האימאג' של ה-DVD-A הוא קורא כ-DVD רגיל. האם אני עושה משהו לא נכון? כיצד אוכל לגשת בכלל לאינפורמציה בעלת הרזולוציה הגבוהה ולנגן אותה?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag