DScaler ו FFDSHOW

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

שלום לכם,

האם מישהו יכול להסביר את ההבדלים בין FFDSHOW ל- DScaler ואת השימוש בשניהם?

מחיפוש בפורום ובמקורות אחרים הבנתי ש- FFDSHOW הוא בעצם מפענח ו- DScaler קשור איכשהו לפריסה מחדש של התמונה או משהו כזה (סקיילינג).

הבנתי ש- DScaler רלוונטי רק ממקור וידאו חיצוני (כלומר כרטיס לכידה) ושהתוצאות שלו טובות ומומלצות.
יש לי שלוש שאלות לגביו:
1. הכרטיס הפופולארי בארץ הוא ה- 150 הידוע אבל הוא לא מופיע ברשימת הנתמכים בתוכנה. ראיתי ש- pinnacle pctv rave נתמך בצורה מלאה האם הוא מומלץ מבחינת איכות הקלטה?
2. האם ה- DScaler מיועד לשיפור בהקלטה בלבד או גם בצפייה (real-time) בשידורי טלויזיה?
3. האם ניתן לחבר איכשהו את ה- DScaler לתוכנות ה- PVR הידועות? אני כרגע מתעניין בעיקר ב- SAGETV.

ולגבי FFDSHOW:
קראתי תגובה של alon24 שה- FFDSHOW יכול לשפר את שידורי יס בטלויזית פלאזמה. לא הצלחתי להבין איך זה מושג בדיוק. האם זה חיבור של DScaler + FFDSHOW + SAGETV? איך מקנפגים setup כזה?

המון תודה, ורק שתדעו שאין שאלה זהה לזאת בפורום או לפחות אין תשובה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

בשביל להבין את הכל צריך להבין קודם את המשמעות של מה הם בכלל עושים.

DSCALER היא תוכנת צפיה על ידי שימוש בסט כרטיסים ספציפי. התוכנה מסוגלת לעשות לא מעט ועם פרמטרים נכונים, מוציאה תמונה מצויינת מהמקורות שלה. חסרונותיה היא בכך שהיא תוכנה לא ממש מסחרית (קוד רב ממנה - אם לא הכל) פתוח לראווה. התוכנה תמיד מחדשת עם אלגוריתמים חדשים ונותנת את העיבוד הטוב ביותר שניתן להשיג היום ב-PC ללא פיענוח או עיבוד חיצוני נוסף.

FFDSHOW - זה לא תוכנה, אלא פילטר תוכנה. למי שמכיר, DIRECTX היא ארכיטקטורה של מיקרוסופט אשר כוללת סטים של פילטרים אשר מתלבשים זה על גבי זה. ניתן להרכיב בעצם "גראף" (זה השם הרשמי של זה ,אגב) אשר בדומה למכשירים פיזיים - מקבל כניסות ומוציא יציאות. DIRECT SHOW הוא ה-INTERFACE לתפיסת תמונה מכרטיסי VIDEO CAPTURE, ושילוב של FFDSHOW איתו (בין אם באופן אוטומטי או ידני על ידי תוכנה זו או אחרת) יכול בעצם לספק עיבוד תמונה אשר יושב בעצם כחלק מתוכנות קיימות.

FFDSHOW בעצם מממש חלק גדול מהאלגוריתמים שהוכנסו תחילה ל-DSHOW ומאפשר שימוש בהם בתוכנות אחרות.

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #3 

הי,

עופר, תודה על הפירוט הוא בהחלט מתחיל לשפוך קצת אור על הנושא.

האם DScaler היא רק תוכנה עצמאית לתצוגה או שניתן לשלב אותה בתוכנות ה- PVR למיניהם כמו SAGETV?

על אילו אלגוריתמים אנחנו מדברים ב- DScaler חוץ מפילטרים של DirectX שבעצם אמרנו שנמצאים גם ב- FFDSHOW?
HiFiMusic IL

Lascala
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 38
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

חסרונותיה היא בכך שהיא תוכנה לא ממש מסחרית (קוד רב ממנה - אם לא הכל) פתוח לראווה.
...
למה זה חסרון? :evil:

ניתן לשלב את DScaler דרך FFDshow ע"H שימוש ב Plugins.
יש לשהתמש בFFDShow Raw Video Filter.

הערה:
לא כל התוכנות יקבלו את העניין בברכה :)
נציג Lascala

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #5 

איזה תוכנה כן תקבל את זה בברכה? מה עם SAGETV?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78913
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #6 

lascala,

חסרונה הוא גם יתרונה. פשוט היא לא FLASHY כמו התוכנות האחרות...

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

האם ניתן ללמוד מחוסר התגובה ש- SAGETV לא מסוגלת לשלב פילטרים של FFDSHOW או DScaler גם אם מדובר בכרטיסים נתמכים כמו PDI Deluxe או Pinnacle pctv rave ?

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #8 

לאחר מספר ימים של משחק אני יכול לעדכן מי שמעוניין שלפחות sage תומך בכל פילטר שמותקן לך כולל FFDSHOW.

אם הייתי יודע ש- SAGE תמיד מקליט ופשוט משדר את ההקלטה כמה שניות אחרי זה היה ברור מראש...

יש לי כמה רעיונות לגבי השילוב של SAGE ו- FFDSHOW, אחד מהם זה לייצר presets של logo erasers ולהחליף אותם יחד עם החלפת תחנה, נראה אם יהיה לי זמן ללמוד את התוכנה בינתיים עוד לא הספקתי לחבר את ה- IR Blaster :)

aeonf
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #9 

מישהו יכול לגלות מה הם הPRESETים וההגדרות המדוייקות שיש או שהוא ממליץ לשים בDSCALAR/FFDSHOW לקבלת איכות תמונה מירבית ?

aloni פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #10 

presets כמשם כן הם: pre sets כלומר הגדרות שמכינים מראש ואז ניתן לעבור בין סטים של הגדרות במהירות.

לגבי המלצות קצת קשה לי, מאז שקיבלתי את הפלאזמה וחיברתי ממיר 3100 של יס מאוד קשה לי לראות טלויזיה דרך המחשב (המפג' 150) פשוט רואים זוועה יחסית לחיבור ישיר.
אם בכל זאת להמליץ אז ה- postprocessing הוא נחמד מוריד קצת מיקרובלוקס (אבל נראה לי שעושה מאקרובלוקס :) ) חוץ מזה הדבר היחיד השימושי המצאתי שם הוא מעלים הלוגואים (פלאזמה) אבל זה מעצבן לכוון אותו לכל תחנה.

בהצלחה.
HiFiMusic IL

aeonf
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 89
נתן תודות: 1 פעם

שליחה #11 

אני משתמש בזה אך ורק לצפייה בMPEG 4 למיניהם.
בשאלתי התכוונתי מה הם ההגדרות ואופציות אותם עלי להפעיל כדי להשיג איכות תמונה אופטימלית.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”