הרכבתי את המחשב והוא פועל, מה עכשיו?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בעקרון אתה צריך להגדיר רזולוציה טבעית של מסך ה-lcd שלך. אם הוא HD Ready אז הרזולוציה צריכה להיות 1360 על 768, ואם הוא Full HD אז זה 1920 על 1080.
המקודדים שצריכים להתקין הם Haali Media Splitter ו-FFDShow Tryouts.
אחרי כל זה, מתחילים להוריד מהאינטרנט קבצי MKV באיכויות HD, צופים ונהנים. התחל עם 720P, התרשם, ואם תרצה איכות עוד יותר גבוהה הורד גם גירסאות של 1080P.
מה לגבי התקנת המדיה סנטר שלך וממיר ה-HD של הוט? האם הצלחת לגרום למדיה סנטר להעביר ערוצים בממיר עם ה-IR Blaster? עדכן אותנו בבקשה.
המקודדים שצריכים להתקין הם Haali Media Splitter ו-FFDShow Tryouts.
אחרי כל זה, מתחילים להוריד מהאינטרנט קבצי MKV באיכויות HD, צופים ונהנים. התחל עם 720P, התרשם, ואם תרצה איכות עוד יותר גבוהה הורד גם גירסאות של 1080P.
מה לגבי התקנת המדיה סנטר שלך וממיר ה-HD של הוט? האם הצלחת לגרום למדיה סנטר להעביר ערוצים בממיר עם ה-IR Blaster? עדכן אותנו בבקשה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
עד עכשיו המחשב היה מחובר בחיבור VGA למסך עם מתאם מהDVI, קניתי כבל HDMI וחיברתי את המסך דרכו עם מתאם DVI מהכרטיס מסך
אבל לא רואים חד אלא מטושטש, המסך הוא HD READY ניסיתי לשנות את הרזולוציה ל1360 על 768, אבל אין לי אפשרות כזאת גם בהגדרות של הכרטיס מסך וגם בהגדרות של המחשב
צריך להפעיל משהו בכרטיס מסך שהוא יוצא HD?
מה עושים עם הרזולוציה?
תודה
עוד לא ניסיתי עוד פעם להפעיל את הממיר עם הכרטיס TV, אני יעדכן שאני ינסה, תודה שזכרת
אבל לא רואים חד אלא מטושטש, המסך הוא HD READY ניסיתי לשנות את הרזולוציה ל1360 על 768, אבל אין לי אפשרות כזאת גם בהגדרות של הכרטיס מסך וגם בהגדרות של המחשב
צריך להפעיל משהו בכרטיס מסך שהוא יוצא HD?
מה עושים עם הרזולוציה?
תודה
עוד לא ניסיתי עוד פעם להפעיל את הממיר עם הכרטיס TV, אני יעדכן שאני ינסה, תודה שזכרת
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מהו דגם המסך שלך? ישנם מסכים שלא תומכים ברזולוציה טבעית כלל. ישנם מסכים שתומכים בכך רק דרך חיבור VGA, ישנם כאלה שרק דרך DVI/HDMI, וישנם כמובן כאלה שדרך שניהם. אם, למשל, רק בחיבור VGA אתה מגיע לרזולוציה הרצויה, הייתי הולך דווקא על חיבור VGA, שאגב, הוא איכותי מאוד ובהחלט ניתן לצפות דרכו באיכות HD.
בדוק ב-Manual של המסך באילו רזולוציות הוא תומך ובאילו חיבורים.
אין צורך להגדיר שום דבר המיוחד ל-HD בכרטיס המסך, אלא פשוט להגדיר רזולוציה שבה אתה רואה הכי חד במסך שלך. בהגדרה כמו שצריך של רזולוציה טבעית אמורים לראות בהתאמה מדוייקת של פיקסל לפיקסל 1:1 (כלומר, כל פיקסל בדסקטופ הוא בדיוק פיקסל אחד של המסך). שים לב שבהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך ניתן גם לשנות Refresh Rate (קצב רענון). נסה לשחק גם עם זה.
בדוק ב-Manual של המסך באילו רזולוציות הוא תומך ובאילו חיבורים.
אין צורך להגדיר שום דבר המיוחד ל-HD בכרטיס המסך, אלא פשוט להגדיר רזולוציה שבה אתה רואה הכי חד במסך שלך. בהגדרה כמו שצריך של רזולוציה טבעית אמורים לראות בהתאמה מדוייקת של פיקסל לפיקסל 1:1 (כלומר, כל פיקסל בדסקטופ הוא בדיוק פיקסל אחד של המסך). שים לב שבהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך ניתן גם לשנות Refresh Rate (קצב רענון). נסה לשחק גם עם זה.
המסך הוא TOSHIA C350 , הגדרתי את הרזולוציה ל1360על 768 אבל לא רואים חד כמו שרואים בחיבור VGA, רואים מטושטש.
ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הכרטיס מסך אבל זה לא שינה כלום.
מה יש לעשות?
הצלחתי למצוא את הנקודת IR בממיר HD וזה פועל מצויין.
ניסיתי לשחק עם ההגדרות של הכרטיס מסך אבל זה לא שינה כלום.
מה יש לעשות?
הצלחתי למצוא את הנקודת IR בממיר HD וזה פועל מצויין.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הטושיבות ידועות כבעייתיות במיוחד בחיבור HDMI ורזולוציה טבעית אך מעולות ב-VGA. לכן, כמו שעתיד כתב, הישאר עם VGA.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

למה? ב-VGA בהחלט ניתן לצפות באיכות HD, אין שום קשר. חיבור VGA מאפשר גם רזולוציות הגבוהות יותר אפילו מ-1920 על 1080 (HD מלא).
- noam12121212
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 369
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 0
אם אני לא טועה, דרך חיבור דיגיטלי מתקבלים ביצועים טובים יותר ( במשחקים בעיקר) קשור איכשהו לעיבוד בכרטיס מסך
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

כשהסרט ברזולוציה גבוהה מהמסך, מתבצע downscale לרזולוציה של המסך.
קניתי מנוע של פרארי מודנה עם 600 כ"ס אבל יש לי סובארו DL - למה זה לא נכנס ? למה להתפשר ?
הטלוויזיה שלך לא תומכת טוב בחיבור מחשב דרך הHDMI, אבל עושה את זה טוב דרך הVGA, אין שום הבדל אפילו לא קטן בשום משחק או סרט ואין מצב שתרגיש שום שיפור בחיבור HDMI במקום VGA - זה חרטא ברטא!!
ואם כבר מדברים, בHDMI הסיגנל מועבר דיגיטאלית ומפוענח במסך, בVGA הסיגנל מועבר אנלוגית ורק מוצג כאשר הפענוח הוא כבר במחשב,,
יש מצב בו הטלוויזיה לא מבצעת פענוח איכותי במיוחד שבו תראה איכות טובה יותר בVGA מאשר בHDMI
הטלוויזיה שלך לא תומכת טוב בחיבור מחשב דרך הHDMI, אבל עושה את זה טוב דרך הVGA, אין שום הבדל אפילו לא קטן בשום משחק או סרט ואין מצב שתרגיש שום שיפור בחיבור HDMI במקום VGA - זה חרטא ברטא!!
ואם כבר מדברים, בHDMI הסיגנל מועבר דיגיטאלית ומפוענח במסך, בVGA הסיגנל מועבר אנלוגית ורק מוצג כאשר הפענוח הוא כבר במחשב,,
יש מצב בו הטלוויזיה לא מבצעת פענוח איכותי במיוחד שבו תראה איכות טובה יותר בVGA מאשר בHDMI
עתיד כתב:קניתי מנוע של פרארי מודנה עם 600 כ"ס אבל יש לי סובארו DL - למה זה לא נכנס ? למה להתפשר ?
יש מצב בו הטלוויזיה לא מבצעת פענוח איכותי במיוחד שבו תראה איכות טובה יותר בVGA מאשר בHDMI...
לך על מה שאתה רואה בו הכי טוב. ועזוב את כל גימיקים שמשכנעים אנשים לקנות טלויזיות חדשות.