עזרה: אין תצוגה במסך ה lcd ויש צורך להפעיל מחדש את המחשב
שלום לכולם,
יש לי מחשב htpc מבוסס e8500, מחשב חזק שעובד מצויין.
המחשב מחובר לטלוויזיה sony lcd bravia דרך מגבר onkyo 606 (דרך כבל ה-hdmi).
הבעיה שלי היא כזו: כאשר המחשב נדלק והמגבר מכוון עליו אנ רואה מצויין. אבל לפעמים כאשר המחשב דלוק ואני מעביר את המגבר לצפות בכבלים ואז חוזר ל htpc אין תמונה בטלוויזיה. שום לחיצה על כפתור במחשב לא עוזר (אני בטוח שהמחשב לא ב-sleep. אני ביטלתי את האופציה הזאת) ואני צריך להפעיל את המחשב מחדש, המחשב כאילו לא מוציא אות למסך.
הבעיה משגעת אותי, אם מישהו יכול לעזור - אלפי תודות.
יש לי מחשב htpc מבוסס e8500, מחשב חזק שעובד מצויין.
המחשב מחובר לטלוויזיה sony lcd bravia דרך מגבר onkyo 606 (דרך כבל ה-hdmi).
הבעיה שלי היא כזו: כאשר המחשב נדלק והמגבר מכוון עליו אנ רואה מצויין. אבל לפעמים כאשר המחשב דלוק ואני מעביר את המגבר לצפות בכבלים ואז חוזר ל htpc אין תמונה בטלוויזיה. שום לחיצה על כפתור במחשב לא עוזר (אני בטוח שהמחשב לא ב-sleep. אני ביטלתי את האופציה הזאת) ואני צריך להפעיל את המחשב מחדש, המחשב כאילו לא מוציא אות למסך.
הבעיה משגעת אותי, אם מישהו יכול לעזור - אלפי תודות.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5347
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
תבדוק אם מוגדר power save.
יכול להיות שזה משגע את המגבר או יציאת HDMI.
ב- XP זה תחת display properties , screen saver.
רצוי לבדוק אם יצאו דרייברים מעודכנים לכרטיס מסך. יכול להיות שזו בעיה ידועה ותוקנה.
יכול להיות שזה משגע את המגבר או יציאת HDMI.
ב- XP זה תחת display properties , screen saver.
רצוי לבדוק אם יצאו דרייברים מעודכנים לכרטיס מסך. יכול להיות שזו בעיה ידועה ותוקנה.
בכרטיסי מסך של NVIDIA יש פיצ'ר מטומטם שאם המחשב עולה ולא מזהה מסך מחובר אליו בזמן העליה הוא עולה בלי לתת OUTPUT למסך בכלל, ואחרי זה לא יעזור לך בית דין. אני לא מצאתי שום דרך להתגבר על הטמטום הזה. כשאני מדליק בטעות את ה HTPC לפני שהדלקתי את ה LCD אני פשוט לוחץ (בלית ברירה) על כפתור ה RESET המחשב. אם למישהו פתרון יותר אינטליגנטי אני אשמח לשמוע.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 952
- נתן תודות: 27 פעמים
- קיבל תודות: 91 פעמים
לי יש בעיה דומה עם ATI Radeon HD3200 שמגיע על ה GA-MA78GM-S2H. מדי פעם (לאו דווקא לאחר הדלקה, אבל לא אימתתי את התרחיש המדוייק) אני מפעיל אותו ורק אחרי כמה זמן עובר לערוץ של ה HTPC במסך, ולא רואה כלום. תזוזות עכבר/מקלדת לא משנות ורק ריסט מועיל לי.hrox כתב:בכרטיסי מסך של NVIDIA יש פיצ'ר מטומטם שאם המחשב עולה ולא מזהה מסך מחובר אליו בזמן העליה הוא עולה בלי לתת OUTPUT למסך בכלל, ואחרי זה לא יעזור לך בית דין. אני לא מצאתי שום דרך להתגבר על הטמטום הזה. כשאני מדליק בטעות את ה HTPC לפני שהדלקתי את ה LCD אני פשוט לוחץ (בלית ברירה) על כפתור ה RESET המחשב. אם למישהו פתרון יותר אינטליגנטי אני אשמח לשמוע....
ביטלתי את כל אפשרויות השינה/חסכון בחשמל השונות וזה עדיין קורה.
תופעה ממש מעצבנת.
נערך לאחרונה על ידי Trip ב 07/09/2008 11:47, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

בדקתי קצת וזה משהו שקשור ל handshake בין המסך והמחשב, לשם העברת אות ה HDMI. ככל הנראה אחד הצדדים מפסיק לשדר את ה EDID (מזהה של המסך/מחשב הנחוץ לשם העברות הסיגנל), ולכן לא יוצא שום דבר על הכבל.
שינוי רזולוציה או הפעלה מחש של המחשב גורמת לשידור מחדש של ה EDID, ולכן פתאום הכל חוזר לחיים ועובד כמו שצריך. נתקלתי באפליקציה הזו (עוד לא ניסיתי אותה) שאמורה לפתור את הבעיה על ידי שידור האות. אפשר לתת לה קיצור דרך מהמקלדת וככה להריץ אותה גם על "עיוור".
שינוי רזולוציה או הפעלה מחש של המחשב גורמת לשידור מחדש של ה EDID, ולכן פתאום הכל חוזר לחיים ועובד כמו שצריך. נתקלתי באפליקציה הזו (עוד לא ניסיתי אותה) שאמורה לפתור את הבעיה על ידי שידור האות. אפשר לתת לה קיצור דרך מהמקלדת וככה להריץ אותה גם על "עיוור".
שאני אבין, אפילו חיבור "ידני" לא עובד?
כאילו - לחצן ימני על הדסקטופ> אפשרויות> תצוגה> לחצן ימני על המסך השני > ATTACHED
וכמובן לוודא שהטלוויזיה מכוונת על חיבור ה- HDMI הנכון.
זה מה שאני עושה כשהטלויזיה לא מתחברת באופן אוטומטי...
(יש לי ATI 4850 ד"א)
כאילו - לחצן ימני על הדסקטופ> אפשרויות> תצוגה> לחצן ימני על המסך השני > ATTACHED
וכמובן לוודא שהטלוויזיה מכוונת על חיבור ה- HDMI הנכון.
זה מה שאני עושה כשהטלויזיה לא מתחברת באופן אוטומטי...
(יש לי ATI 4850 ד"א)
- Trip
- חבר פעיל במיוחד

radioded, אולי לא הבנת את הבעיה.
הזיהוי הכושל הוא אחרי שהעברת ערוץ או הפעלת את המחשב כשהמסך כבוי או משהו כזה. במקרה הזה, אין שום תצוגה.
אין לי שום דרך להגיע לדסקטופ ולבצע משום פעולות, כי אין תצוגה.
הזיהוי הכושל הוא אחרי שהעברת ערוץ או הפעלת את המחשב כשהמסך כבוי או משהו כזה. במקרה הזה, אין שום תצוגה.
אין לי שום דרך להגיע לדסקטופ ולבצע משום פעולות, כי אין תצוגה.