איך להפוך את הדלת למבודדת בלי לקרוע את הכיס?

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
DoronA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

יש לי בחדר דלת עץ פשוטה דקה, והיא לא ממש לא אטומהלסאונד, אני רוצה לבודד אותה כמה שיותר, שהסאונד מהחדר לא יפלוש למסדרון.

אין לי כסף לספוגים אקוסטים, ותבניות ביצים זה מכוער.
יש פתרון אחר כדי לחסום את הקול היוצא מהחדר?

תודה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: בנימינה
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

נסה למלא אותה בחול

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20358
הצטרף: נובמבר 2006
מיקום: תל אביב
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שליחה #3 

תדאג לחזק את הצירים כאשר אתה עושה אותה יותר כבדה
העם דורש..... כל מיני דברים

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
הצטרף: פברואר 2008
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

אם זו דלת עץ פשוטה-בידוד הדלת בלבד לא יחסום את הקולות,אולי יעמעם אותם במקצת.
על מנת לבטל את מעבר הצלילים ,צריך לדאוג שגם המשקוף יהיה מלא ואטום,וכמו כן יש לדאוג לאיטום הרווח בין המשקוף לדלת עצמה ובין תחתית הדלת-לרצפה ע"י רצועת גומי/ספוג יעודי.
בהצלחה.

DoronA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #5 

yairf כתב:נסה למלא אותה בחול
...
איך אפשר למלא דלת בחול?

אבל מה אתה צריך לשים על הדלת בשביל שתבודד?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
הצטרף: נובמבר 2004
מיקום: בנימינה
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #6 

פרק את הדלת לגמרי, הוצא את המנגנון, ובפתח שיווצר השתמש למילוי חול, אח"כ החזר את המנגנון ואולי כדאי גם להחליף צירים כמו שנאמר כאן, כדי שיוכלו לתמוך במשקל המתוגבר.
בהצלחה

Sync
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 287
הצטרף: יוני 2007
מיקום: Israel
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 20 פעמים

ספוג אקוסטי לא נועד לבידוד אלא לבליעה

שליחה #7 

בוא ונפריך כאן עכשיו ולתמיד את האגדה שספוגים תורמים לבידוד. ספוגים אקוסטיים או אחרים כולל תבניות ביצים של פעם או של היום אינם תורמים לבידוד - חסוך את כספך!
ספוגים מיועדים לספיגה ושיכוך של אנרגית הקול ובתהליך הופכים את תנועת האויר לחום. לספוגים שונים יש מקדמי בליעה שונים כשרק לרציניות שבחברות היצרניות יש מקדמי בליעה מוכחים הנבדקים במעבדות תקן. ספוג אקוסטי ייעודי בעל תא פתוח יהיה בעל תעלות הולכת קול ארוכות מאד ויעילותו תהיה גבוהה במיוחד משום שהחומר פותח ויוצר למטרה זו. לספוגים שנועדו מלכתחילה לריפוד יהיו מקדמי בליעה נמוכים משמעותית מספוגים אקוסטיים (30-40% פחות) משום שיהיו בעלי תא סגור ללא תעלות הולכת קול או משום שהתעלות ושרשרות הולכת הקול יהיו קצרות. אין אף חברה ישראלית שמייצרת ספוג אקוסטי!

ליצירת דלת אקוסטית מבודדת יש להוסיף לקיימת שני דברים:
1. מסה גבוהה - משקל המושג על ידי עיבוי משמעותי - לרוב, שכבות עץ נוספות
2. איטום מלא של נקודות מפגש הדלת עם המשקוף. כל מעבר אויר בין הדלת למשקוף, מעל מתחת או מהצדדים, מחבל במקדם הבידוד של הדלת. חורי מפתח כלולים. כמו כן חובה לאטום כל מעבר אויר בין המשקוף לקיר. בדרך כלל המשקוף אינו אטום ומרווח האויר מכוסה בלייסט לקישוט כשמאחוריו מרעין בישין אקוסטיים. שימוש בחומר שנקרא StopGap או שווה ערך בא לפתור בעיות מסוג זה.

לסיכום:
בידוד מושג בעזרת מסה ואיטום
שיכוח ובליעה מושגים בעזרת חומרים נקבובים שהופכים את תנועת האויר לחום. חומרים יעילים מקובלים הם ספוגים אקוסטיים וצמר זכוכית.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית

DoronA פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 153
הצטרף: ינואר 2008
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

אני חושב שהבעיה העיקרית היא שהלדת פשוט דקה מדי, אין לי איפה לשים חול, ולאטום את המעברים לא נראה לי ישפיע במידה ניכרת.
אני חושב אולי להחליף את הדלת בחדר.
יש לכם מושג כמה עולות דלתות לחדרים?

benjamin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 292
הצטרף: יולי 2008
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #9 

DoronA כתב:אני חושב שהבעיה העיקרית היא שהלדת פשוט דקה מדי, אין לי איפה לשים חול, ולאטום את המעברים לא נראה לי ישפיע במידה ניכרת.
אני חושב אולי להחליף את הדלת בחדר.
יש לכם מושג כמה עולות דלתות לחדרים?
...
לאחרונה סיימתי בניית בית וקנינו את כל הדלתות אצל נגר דלתות. דלת לפני צבע עלתה 1600 ש"ח. צבע אפוקסי בתנור עולה עוד כ-600 ש"ח.
אפשר להוזיל את העלות (תלוי בעיצוב הדלת) ובאיכות הבניה (הנגר שלי לא מהזולים אך מאוד איכותי)
גם בסעיף הצבע אפשר לחסוך משמעותית (צבע רגיל ולא אפוקסי)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”