איך להפוך את הדלת למבודדת בלי לקרוע את הכיס?
אם זו דלת עץ פשוטה-בידוד הדלת בלבד לא יחסום את הקולות,אולי יעמעם אותם במקצת.
על מנת לבטל את מעבר הצלילים ,צריך לדאוג שגם המשקוף יהיה מלא ואטום,וכמו כן יש לדאוג לאיטום הרווח בין המשקוף לדלת עצמה ובין תחתית הדלת-לרצפה ע"י רצועת גומי/ספוג יעודי.
בהצלחה.
על מנת לבטל את מעבר הצלילים ,צריך לדאוג שגם המשקוף יהיה מלא ואטום,וכמו כן יש לדאוג לאיטום הרווח בין המשקוף לדלת עצמה ובין תחתית הדלת-לרצפה ע"י רצועת גומי/ספוג יעודי.
בהצלחה.
ספוג אקוסטי לא נועד לבידוד אלא לבליעה
בוא ונפריך כאן עכשיו ולתמיד את האגדה שספוגים תורמים לבידוד. ספוגים אקוסטיים או אחרים כולל תבניות ביצים של פעם או של היום אינם תורמים לבידוד - חסוך את כספך!
ספוגים מיועדים לספיגה ושיכוך של אנרגית הקול ובתהליך הופכים את תנועת האויר לחום. לספוגים שונים יש מקדמי בליעה שונים כשרק לרציניות שבחברות היצרניות יש מקדמי בליעה מוכחים הנבדקים במעבדות תקן. ספוג אקוסטי ייעודי בעל תא פתוח יהיה בעל תעלות הולכת קול ארוכות מאד ויעילותו תהיה גבוהה במיוחד משום שהחומר פותח ויוצר למטרה זו. לספוגים שנועדו מלכתחילה לריפוד יהיו מקדמי בליעה נמוכים משמעותית מספוגים אקוסטיים (30-40% פחות) משום שיהיו בעלי תא סגור ללא תעלות הולכת קול או משום שהתעלות ושרשרות הולכת הקול יהיו קצרות. אין אף חברה ישראלית שמייצרת ספוג אקוסטי!
ליצירת דלת אקוסטית מבודדת יש להוסיף לקיימת שני דברים:
1. מסה גבוהה - משקל המושג על ידי עיבוי משמעותי - לרוב, שכבות עץ נוספות
2. איטום מלא של נקודות מפגש הדלת עם המשקוף. כל מעבר אויר בין הדלת למשקוף, מעל מתחת או מהצדדים, מחבל במקדם הבידוד של הדלת. חורי מפתח כלולים. כמו כן חובה לאטום כל מעבר אויר בין המשקוף לקיר. בדרך כלל המשקוף אינו אטום ומרווח האויר מכוסה בלייסט לקישוט כשמאחוריו מרעין בישין אקוסטיים. שימוש בחומר שנקרא StopGap או שווה ערך בא לפתור בעיות מסוג זה.
לסיכום:
בידוד מושג בעזרת מסה ואיטום
שיכוח ובליעה מושגים בעזרת חומרים נקבובים שהופכים את תנועת האויר לחום. חומרים יעילים מקובלים הם ספוגים אקוסטיים וצמר זכוכית.
ספוגים מיועדים לספיגה ושיכוך של אנרגית הקול ובתהליך הופכים את תנועת האויר לחום. לספוגים שונים יש מקדמי בליעה שונים כשרק לרציניות שבחברות היצרניות יש מקדמי בליעה מוכחים הנבדקים במעבדות תקן. ספוג אקוסטי ייעודי בעל תא פתוח יהיה בעל תעלות הולכת קול ארוכות מאד ויעילותו תהיה גבוהה במיוחד משום שהחומר פותח ויוצר למטרה זו. לספוגים שנועדו מלכתחילה לריפוד יהיו מקדמי בליעה נמוכים משמעותית מספוגים אקוסטיים (30-40% פחות) משום שיהיו בעלי תא סגור ללא תעלות הולכת קול או משום שהתעלות ושרשרות הולכת הקול יהיו קצרות. אין אף חברה ישראלית שמייצרת ספוג אקוסטי!
ליצירת דלת אקוסטית מבודדת יש להוסיף לקיימת שני דברים:
1. מסה גבוהה - משקל המושג על ידי עיבוי משמעותי - לרוב, שכבות עץ נוספות
2. איטום מלא של נקודות מפגש הדלת עם המשקוף. כל מעבר אויר בין הדלת למשקוף, מעל מתחת או מהצדדים, מחבל במקדם הבידוד של הדלת. חורי מפתח כלולים. כמו כן חובה לאטום כל מעבר אויר בין המשקוף לקיר. בדרך כלל המשקוף אינו אטום ומרווח האויר מכוסה בלייסט לקישוט כשמאחוריו מרעין בישין אקוסטיים. שימוש בחומר שנקרא StopGap או שווה ערך בא לפתור בעיות מסוג זה.
לסיכום:
בידוד מושג בעזרת מסה ואיטום
שיכוח ובליעה מושגים בעזרת חומרים נקבובים שהופכים את תנועת האויר לחום. חומרים יעילים מקובלים הם ספוגים אקוסטיים וצמר זכוכית.
יועץ אקוסטי מומחה בחדרי האזנה, בידוד ואקוסטיקה פנימית
לאחרונה סיימתי בניית בית וקנינו את כל הדלתות אצל נגר דלתות. דלת לפני צבע עלתה 1600 ש"ח. צבע אפוקסי בתנור עולה עוד כ-600 ש"ח.DoronA כתב:אני חושב שהבעיה העיקרית היא שהלדת פשוט דקה מדי, אין לי איפה לשים חול, ולאטום את המעברים לא נראה לי ישפיע במידה ניכרת.
אני חושב אולי להחליף את הדלת בחדר.
יש לכם מושג כמה עולות דלתות לחדרים?...
אפשר להוזיל את העלות (תלוי בעיצוב הדלת) ובאיכות הבניה (הנגר שלי לא מהזולים אך מאוד איכותי)
גם בסעיף הצבע אפשר לחסוך משמעותית (צבע רגיל ולא אפוקסי)