פסים שחורים - צפייה דרך המחשב

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 422
שם מלא: תומר
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #1 

אהלן כולם,

ניסיתי להגדיר כל רזולוצייה אפשרית - ובכ"ז כאשר הטלוויזיה מכוונת לכניסת HDMI, אני מקבל פסים שחורים בצידי המסך. כאשר אני צופה בממיר עם S-Video, רואים בסדר גמור ללא שום פסים. יש למישהו מושג מה יכולה להיות הבעייה?

כרטיס מסך של ATI, טלוויזית LCD מדגם LA26A450, הרזולוציה שמוגדרת כרגע היא 1280 על 720.

תודה לכולם (:

smallville4r
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2056
נתן תודות: 85 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

בצע overscan בהגדרות המסך דרך ה- catalyst control center. כנס לתפריט של HDTV support ואחד מתתי התפריטים יאפשר לך לבצע overscan. תגדיל את ה- overscan עד שהמסגרת השחורה תיעלם.

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

smallville4r כתב:בצע overscan בהגדרות המסך דרך ה- catalyst control center. כנס לתפריט של HDTV support ואחד מתתי התפריטים יאפשר לך לבצע overscan. תגדיל את ה- overscan עד שהמסגרת השחורה תיעלם.
...
אהלן,

תודה רבה - זה אכן עזר, אך כשנכנסתי ל Media Center הדבר השתנה שוב למצב הקודם. ביציאה מהמדיה סנטר, המסך חוזר להגדרה שאני הגדרתי ללא הפסים.

יש דרך לטפל בעניין?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #4 

יש אפשרות להגדיר במדיה סנטר שהרזולוציה תהיה זהה לזו של הדסקטופ. במקרה כזה, המדיה סנטר לא יבצע שום שינוי של הרזולוציה כשהוא עולה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

ממ, אני קצת גאון ואחרי התעסקות קצרה ברזולוציות של ה Media Center, כאשר אני נכנס למדיה סנטר אני מקבל No Signal וחייב Hard reboot.

יש פקודה להריץ את ההתקנה של מדיה סנטר במקרה? :roll:

תודה רבה

-- עריכה,
אוקיי, הגעתי למצב שאני יכול להגדיר את הרזולוצייה, אבל כשאני מגדיר את הרזולוצייה של המסך שמוגדרת בווינדוס אני מקבל תמונה גרועה מאוד מאוד בצפייה ב Live TV לדוגמא. לא מצאתי אפשרות להגדיר את הרזולוציה הנוכחית.

מה אני יכול לעשות בעניין?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #6 

פרה פרה. האם הגדרת את רזולוציית הדסקטופ כרזולוציה הטבעית של המסך, כלומר 1360 על 768, ועל כל המסך ללא שוליים שחורים (עד 3 עמודות פיקסלים מכל צד זה נורמלי ומקובל)?
כך תקבל את התוצאות המיטביות מבחינת איכות תמונה.
במדיה סנטר צריך שהרזולוציה, כאמור, תהיה "as in desktop".

מה שהייתי מציע לך לעשות זה עם המסך השחור שיש לך המדיה סנטר זה לגשת אל המחשב מרחוק עם Remote Desktop, להריץ מדיה סנטר, ולעשות למדיה סנטר Restore לחלון (כפתור אמצעי בצורת ריבוע בפינה הימנית העליונה), כדי שהוא לא יהיה במסך מלא, לעבוד עליו ואז להחזיר את הרזולוציה למצב הרצוי.

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

אהלן,

המחשב מוגדר כרגע ל 1280 על 720, שזה מה שנבחר אוטומטית ע"י ה Catalyst. אין לי אפשרות לבחור 1360 על 768 ולא מצאתי מקום להכריח את המסך להכנס לרזולוציה הזו. זה לא מופיע בתפריט ה Force או בתפריט הרזולוציות (אני מחובר למסך עם HDMI, אם זה משנה משהו)

במדיה סנטר, לא מצאתי אפשרות שנקראת As in Desktop. תוכל לכוון אותי היכן היא אמורה להמצא? (למרות שקודם עדיף לפתור את בעיית הרזולוציה :))

(בקשר למסך השחור, עשיתי שחזור ללפני התקנת הדרייברים, מה שהחזיר גם את ההגדרות מדיה סנטר.. אח"כ התקנתי שוב)

תודה מראש

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #8 

זה מוזר, כי מהנסיון שלי כל מחשב עם כרטיס מסך של ATI שחיברתי אותו למסך HD Ready של סמסונג ישר זיהה שאפשר להגדיר רזולוציה של 1360 על 768, בלי שום צורך להכריח אותו. פשוט בוחרים את הרזולוציה הזו מהרשימה...

רק אחרי שתצליח לשים בדסקטופ רזולוציה נכונה שבה תראה על כל המסך, הפעל את המדיה סנטר על מסך מלא, ואז תבחר (הטקסט הוא מויסטה מדיה סנטר באנגלית, תתרגם לעצמך אם אתה עובד בעברית...):

Tasks-Settings-Windows Media Center Setup-Configure your TV or Monitor

ואז יתחיל אשף עם שאלות על המסך שלך.

כשתישאל על Are you viewing the wizard on your preferred display now, תענה ב-Yes, ותלחץ Next.
בחר Flat Panel, אחרי זה DVI/VGA/HDMI, אחרי זה 16:9, ואז תגיע למסך המכריע:

Current resolution: 1360 by 768 pixels (widescreen). Do you want to keep the current display resolution?
על שאלה זו יש לענות ב-Yes.
במסך הבא בחר ב-Finish this wizard.

אם תפעל כך, המדיה סנטר לא יעשה שינויים מההגדרות הרגילות שלך בדסקטופ של מערכת ההפעלה.

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

תודה רבה! נראה כי ה Samsung לא מקבלת את הרזולוצייה הזו דרך HDMI מסיבה כלשהי, אלא רק דרך VGA. כל ניסיון שלי לקבוע את הרזולוצייה הטבעית לא הצליחו :(

במידה ואין עוד רעיונות, או אנשים שנתקלו בזה - אני אעבוד עם הרזולוצייה שישנה כרגע (המדיה סנטר סודר אגב, תודה רבה :)). גם ככה זה רק סרטים וטלוויזיה מוקלטת. טלוויזיה לייב אני רואה בד"כ ישירות דרך S-Video.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #10 

אין שום רע בחיבור VGA. ניתן לראות איתו באיכות HD ללא שום בעייה. חיבור VGA הוא כמובן איכותי לעין ערוך מאשר S-Video, והייתי ממליץ לך לעבוד עם VGA במקום S-Video.

TomerP פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

pixies כתב:אין שום רע בחיבור VGA. ניתן לראות איתו באיכות HD ללא שום בעייה. חיבור VGA הוא כמובן איכותי לעין ערוך מאשר S-Video, והייתי ממליץ לך לעבוד עם VGA במקום S-Video.
...
התכוונתי כמובן ל s-video ישירות מהממיר :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

מה שאתה יכול לעשות זה אכן לחבר גם את הממיר ישירות לטלוויזיה כמו עכשיו לצפייה ישירה, וגם לחבר את ה-S-Video לחיבור המתאים בכרטיס הטלוויזיה בשביל הקלטות. את המחשב חבר למסך ב-VGA.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”